28/04/17

Astetta paremmat muuttoeväät

2 116

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Earth Control

Kaikille blogiani seuraaville on varmaan vuosien varrella käynyt selväksi, että en ole mikään kodin hengetär tai maailman innokkain kotikokki. Ruoan suhteen tykkään helpoista ja herkullisista ja mieluiten kasvipohjaisista ratkaisuista – ja sorrun varsin usein tilaamaan ruokaa kotiin valmiina. Karkilla en niinkään mässäile enkä välitä suuremmin suklaasta, mutta jäätelöä kuluu ja olen perso suolaisille naposteltaville.

Arvostan ruoassa terveellisyyttä, mutta ravintoaineet eivät ole minulle ainoa kriteeri ruokajuttuja pähkäillessäni. Myönnän, että rakastan herkutella ja joskus sitä voisi syödä paremminkin, nimenomaan niiden ravintoaineiden näkökulmasta. Pääasiassa kasvisruokaa syövänä saa aina kiinnittää vähän ekstrahuomiota siihen, että esimerkiksi proteiinia saa riittävästi. Nykyään se tosin on helpompaa, kun on niin paljon kaikenlaisia vaihtoehtoja tofusta nyhtökauraan ja härkiksestä oumphiin. Yksi vegaanitrendin parhaista puolista on ollut juuri se, että jatkuvasti tuntuu tulevan uusia, kasvipohjaisia ja helmpompia vaihtoehtoja esimerkiksi eläinperäisten proteiinien tilalle.

Täällä muuttolaatikoiden keskellä (toivottavasti ei tarvitse enää paria päivää pidempään puhua muuttolaatikoista enää hiiskaustakaan) syöminen on ollut vähän hunningolla. Tekisi mieli vain tilata pizzaa ja tankata energiaa sipseistä ja jäätelöstä. Sen sijaan olen yrittänyt edes hetkittäin saada syötyä vähän paremmin. Avokado-leipiä silmusalaatilla (ja joskus maapähkinävoilla, nam) sekä marjasmoothieita – niissä on edes vähän enemmän vitamiineja.

Pääsin yhteistyön nimissä maistelemaan vähän ennakkoon Earth Controlin innovatiivisia uutuuksia: proteiinimixiä ja siemen-kikhernemixiä sekä valmiiksi paahdettuja kikherneitä. Kevyesti suolatut ja paahdetut sekoitukset ovat ihanan monikäyttöisiä: niitä voi napostella sellaisenaan (kuten minä) tai heittää vaikkapa salaatin sekaan proteiinia ja makua tuomaan.

Proteiinipitoiset sekoitukset saavat ytyä kuivapaahdetuista härkäpavuista ja kikherneistä, joiden lisäksi sekoituksissa on muun muassa mantelia, maapähkinää ja siemeniä. Ihan mainiota, ravinteikkaampia ja terveellisempiä korvikkeita esimerkiksi tavallisille suolapähkinöille tai muille suolaisille ja rasvaisille naposteltaville. Ruoanlaitossa näiden helppous piilee siinä, että kiiren keskellä ei tarvitse liotella tai keitellä, huuhtoa, paahtaa tai maustaa, sen kun vain pistelee poskeensa tai heittää ruoan sekaan.

Tässä muuttotouhujen keskellä nämä proteiinipitoiset naposteltavat ovat osoittautuneet ihan pelastukseksi, kun nälkä yllättää kesken kaiken. Ateriaa on saanut näppärästi siirrettyä aina tuokiolla eteenpäin, kun haukkaa kourallisen rouskuvia herkkuja, jos ei juuri sillä hetkellä ehdi ryhtyä ruoanlaittoon tai havahtuu nälkäänsä vähän liian myöhään. Eli ihan täydellinen eväs tällaiselle laiskalle sählärille, joka usein lykkää aterioita kiireen keskellä myöhemmäksi, tajuaa nälkänsä liian myöhään, on varsin laiska ruoanlaittaja ja silloinkin, kun kokkaa, arvostaa helppoutta. :D Kiitos siis Earth Control, kun teet kaltaisteni elämästä helpompaa. Voin suositella muille samanlaisille sekä vähän vähemmänkin toivottomille tapauksille!

Huikkaanpa tässä samalla vielä, että Earth Control aloittaa toukokuun alussa laajan yhteistyön WWF:n kanssa ja tukee WWF:n tavoitteita luonnon hyväksi. Tämä tarkoittaa käytännössä muun muassa sitä, että jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan 10 senttiä WWF:lle ja lisäksi yhteistyö näkyy isoimmissa marketeissa siten, että kun ostat 10 kpl mitä tahansa Earth Controlin tuotteita, niin saat WWF:n mustavalkoisen kangaskassin kaupan päälle.

Jos kaipaat resepti-ideoita tai vinkkejä siihen, miten näitäkin tuotteita voi käyttää monipuolisemmin, niin Earth Controlin Facebook-sivuilta löytyy runsaasti reseptejä sekä käytännön vinkkejä tuotteiden hyödyntämiseen!

PS. Eikö ole taitavasti onnistuttu näihin kuviin luomaan sellainen rauhallinen ja harmoninen tunnelma? Todellisuudessa vain tuo keittiön pöytä on raivattu siistiksi ja kaikkialla sen ulkopuolella näyttää kuin ydinpommin jäljiltä. Blogi-illuusio best, haha.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

 

Tags: , ,

Categorised in: Koti

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Radamsa

    Ihana kirjoitus! Kiinnostavia uutuustuotteita, samaistuttavaa kuvausta suhteesta ruuanlaittoon ja bonuksena hauska blogi-illuusiomuistutus. Tällaisia yhteistyöpostauksia lukee mielellään, ja ne palvelevat kaikkia osapuolia. Olisi muuten kiva lukea enemmänkin ruuanlaittojutuista, näkökulmana juurikin tuo kasviproteiinit ja helppo ruuanlaitto, ja millaisissa ruuissa olet tykännyt käyttää mitäkin protskua.

  • Ellei syö todella nihkeän huonosti ja yksipuolisesti, niin proteiinin saannissa harvalla on ongelmia olipa sitä sitten kasvissyöjä, vegaani tai no, sekasyöjä. Toki siihenkin asiaan on hyvä kiinnittää huomiota ruokavaliosta riippumatta ja ymmärtää, että kasvisruokavalio ei voi olla pelkkää vehnäpullaa ja perunaa. Tulipa vain mieleen, kun viime aikoina on taas puhuttu enemmän siitä, miten ihmiset tankkaavat proteiinipitoisia ruokia vähän turhankin paljon, kun niin monia tuotteita mainostetaan niiden proteiinipitoisuudella. Proteiinia on kuitenkin esimerkiksi vaikka niissä sipseissä ;) (Ja ei, en kehota ketään hankkimaan proteiinejaan sipseistä! :D)

Related posts