21/04/17

Kuvamuistoja Pariisista (+ ravintolasuositus)

9 107

Palataan vielä hetkeksi Pariisiin muuttorumban keskeltä… Kameraan tallentui nimittäin vielä toisenkin reissufiilistelyjutun verran kuvia matkan varrelta. Vaikka Helsingissäkin on saatu nauttia auringonpaisteesta viime päivät, niin kyllä tuo valo etelämpänä vain on aivan erilainen. Niinpä nautimme täysin siemauksin kauniista kevätsäästä ja lämmöstä, jota oli parhaimmillaan noin +20 astetta mittarissa. Sitä siis odotellessa, että Suomessa päästäisiin noihin lukemiin…

Tämä reissu oli omistettu rennolle oleilulle ja ystäville, joten en pistäynyt kuin parissa putiikissa koko matkan aikana. Ostin kesäksi shortsit ja siinä kaikki. Shoppailuvinkkejä tältä matkalta ei siis ole jaettavaksi, mutta yksi ihana ravintolasuositus kylläkin! Le Marais’n alueella sijaitseva sympaattinen Biglove Caffe tarjoilee aivan ihanaa lounasta ja brunssia. Italialaisravintolan erikoisuus ovat gluteenittomat pizzat ja paikka tuntui olevan niin kovin suosittu, että varsinkin lounasaikaan kannattaa varautua jonottamaan. Testasimme tämän Pariisissa asuvan ystävän suosituksesta ja oli kyllä todella kiva paikka eli voin suositella!

Pariisin reissusta jäi sellainen olo, että enää ei ikinä koskaan pitäisi lähteä minnekään vain pariksi-kolmeksi päiväksi. Liioittelen tietysti, mutta tuli kyllä tunne, että seuraavan kerran haluan reissuun vähän pidemmäksi pätkäksi kerrallaan. Haaveilen myös vähän siitä, että matkustaisin pian jonnekin ihan yksin. Niin kivaa kuin onkin matkata ystävien kanssa, ajatus ihan yksin tehdystä reissusta kiinnostaa. Yksin reissussa tulee tehtyä ihan erilaisia asioita ja tutustuttua ihan eri tavalla uusiin ihmisiin. Tämä ehdottomasti to do -listalle!

Pariisi jäi yhä reissuhaaveisiin, koska olisi kiva viettää siellä pidempikin tovi, mutta samanaikaisesti veri vetää jälleen Milanoon ja New Yorkiin. Myös moni muu ihana kohde kiehtoisi, mutta saapa nähdä mihin seuraavaksi keksin suunnata. :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Matkat, Uncategorized

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Pariisi <3
  Onpa hienoja kuvia :)

  https://faijahommia.fi/

 • Marinna

  Jopas sattui, olen menossa kesäkuussa Pariisiin ja tämä kahvila sijaitsee näemmä ihan parin korttelin päässä hotellistamme! Kiitos siis vinkistä, täytyykin katsastaa paikka:)

  Vielä ihan asiaan liittymätön kysymys: osaisitko vinkata mistä löytäisi parhaat mustat perus-T-paidat? Kiertelyni perusteella näikin perusvaatetta tuntuu olevan yllättävän vaikea löytää omaan makuun miellyttävänä… Haen sellaista missä malli olisi aika rento ja kangas laadukasta. Onko sinulla jokin tietty luottopaita?

  • Kokeile löytyisikö Arelan tai Pure Wasten paidoista makuusi sopivaa – ne ovat omakohtaisen kokemukseni perusteella kummatkin erittäin laadukkaita!

   • Arelan nimiin liputan minäkin! Myös Nansolla on tosi hyvä perus-t-paitamalli (se, jossa on tasku rinnassa). Filippa K:lla puolestaan on ihania rentoja pellavaisia t-paitoja.

  • Mahtavaa, että vinkki osui näin nappiin! :) Suosittelen todella testaamaan. T-paitasuosituksia lisäsinkin tuohon vähän alemmas! Omat lempparini ovat Arelalta ja Nansolta.

 • Hei Jenni saako udella millä runko + objektiiviyhdistelmällä kuvasit Pariisia näin ihanasti? Itselläkin on pari reissua täksi vuodeksi buukattuna ja mietin pitäisikö sijoittaa seuraavaksi jonkin sortin laajakulmaan…

  • Ilman muuta saa udella! :) Minulla on käytössä Olympus PEN EPL8-minijärkkäri ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen. Myös EPL7 on aivan erinomainen. Itse asiassa nämä kaikki kuvat on otettu kiinteällä 45mm f1.8 -objektiivilla, mutta suosittelen ottamaan reissuun mukaan myös laajemman zoomilinssin, koska niin ihana kuin tuo kyseinen linssi onkin, se ei sovellu ihan joka kuvaustilanteeseen, koska ottaa kuvat aika läheltä. Ihania reissuja sinulle!

 • Onneksi et ollut Pariisissa tällä viikolla, kun sattui taas niitä kamaluuksia… :/ Mietin jo, pitäisikö meidän vaihtaa parhaan ystäväni kanssa Nizzaan varattua lomamatkaamme. Hän kuitenkin oli sitä mieltä, että sinne uskaltaa mennä.

  Ihanan keväisiä kuvia on kyllä! :)

Related posts