5/04/17

Ystävyydestä ja jäätelöstä (+ kisa)

72 164

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Ingman

Jos pitäisi nimetä maailman parhaita asioita, niin uskallan sanoa, että aika korkealle listallani pääsisivät sekä ystävät että jäätelö – mielellään yhdessä nautittuina. Eilinen päivä oli omistettu molemmille, kyllähän te tiedätte, mitä kuuluu tehdä, kun pakastin pullistelee vegaanista jäätelöä? No kutsua tietenkin vegaaniystävä auttamaan urakassa!

Edellisistä treffeistä Liisan kanssa oli ehtinyt vierähtää jo vähän tarpeettoman pitkä tovi, joten oli jo aikakin tavata. Parhaimmillaan ystävyys on minusta silti sitä, että erossa vietetyllä ajalla ei jälleennäkemisen hetkellä ole enää mitään merkitystä. Ja Liisa on yksi niitä ihmisiä, joiden kanssa aika katoaa niin yhdessä ollessa kuin erossakin. Tapasimme viime kesänä yhteisellä bloggaajareissulla ja 12 vuoden ikäerosta huolimatta tuntui kuin olisimme olleet kavereita aina.

Minulla on paljon varsin eri ikäisiä ystäviä. Läheiseen ystäväpiiriini kuuluu useampi yli 10 vuotta minua nuorempi, samaten kuin minua 10 vuotta vanhempikin ystävä. Ja onpa yksi 50 vuotta vanhempikin. :) En olisi ehkä 10 vuotta sitten uskonut, että vuosikymmentä myöhemmin viihtyisin yhä täpärästi parikymppisten seurassa, mutta jos jotain tässä vuosien varrella on oppinut, niin sen, että monessa tapauksessa ikä todellakin on vain numero. Vuodet tuovat toki mukanaan elämänkokemusta ja näkemystä, mutta useimpien ystävieni kanssa numerot menettävät merkityksensä. Ihailen nuorten ystävieni kypsyyttä ja fiksuutta – tuntuu, että itse samanikäisenä olin tuhannesti lapsellisempi ja enemmän pihalla.

Loppujen lopuksi ne elämän peruskysymykset ja -ongelmat, ilot ja surut ovat aikalailla samoja iästä riippumatta. Elämäntilanteet vaihtelevat, mutta ei sitä välttämättä tarvitse jakaa toisen kanssa samaa elämäntilannetta voidakseen silti löytää yhteistä jutunjuurta ja samaistumispintaa. Joskus erilaiset elämäntilanteet ajavat etäämmälle, mutta arvostan erityisesti niitä ystäviä, jotka pitävät ystävyydestä kiinni ja huolen, vaikka toisen elämä hetkittäin tuntuisikin olevan kuin eri planeetalta.

Olen ihan valtavan kiitollinen siitä, että minulla on ympärilläni ihmisiä, joita saan kutsua ystäviksi. Kun on kokenut myös yksinäisyyden, ei ystäviäkään pidä itsestäänselvyytenä. Olen joskus yrittänyt miettiä, miksi ystävien löytäminen tuolloin aikanaan oli niin haastavaa, ja miten ihmeessä niitä tuntuu nykyään tupsahtelevan elämään tuon tuosta. En ole keksinyt asialle muuta selitystä kuin sen, että vietän nykyisin ihan toisenlaista elämää ja toisenlaisessa paikassa.

Pikkukaupungin ympyrät ja elämänpiiri, jossa uusia ihmisiä ei luontevasti tapaa koko ajan, rajaa helposti ystävystymisen mahdollisuuksia paljonkin. Suuremmassa kaupungissa ja sosiaalisissa työ- ja harrastuskuvioissa uusia ihmisiä kohtaa jatkuvasti. Jotenkin ystävystymisestä on vain tullut vanhemmiten tosi paljon helpompaa, mutta isoimmaksi tekijäksi koen silti sen, että vaihdoin maisemaa ja löysin oman ammatillisen identiteettini. Todella suuren osan ystävistäni olen löytänyt tavalla tai toisella työni kautta.

Tunnen toisinaan syyllisyyttä siitä, ettei minulla ole ystävilleni niin paljon aikaa kuin toivoisin, mutta toisaalta tosielämä ei ole kuin Frendeissä tai Sinkkuelämässä. Nuorempana haaveilin sellaisesta niin tiiviistä ystävyydestä, että juteltaisiin ja nähtäisiin päivittäin, mutta aikuisena on ollut pakko katsoa elämän realiteetteja silmästä silmään. Arjen vaatimukset, työt, perhekuviot  ja harrastukset nielaisevat vapaa-ajasta leijonaosan ja nykyään olen onnellinen, jos ehdin nähdä läheisimpiäkin ystäviäni edes kerran kuussa. Vaikka mieluusti treffailisin ystäviäni vaikka joka päivä, ei siihen yksinkertaisesti ole mahdollisuutta ja välillä kahden kiireisen ihmisen aikataulujen yhteensovittelu on melkoista kalenteri-tetristä.

Juuri tästä syystä ne harvinaiset yhteiset hetket ystävien kanssa ovat ihan erityisen arvokkaita ja eilinen jätskituokio Liisan kanssa on ollut yksi viimeisten parin viikon kohokohtia. Juhlistaaksemme tätä pitkän tauon jälkeen koittanutta jälleennäkemisen hetkeä, päätimme viedä jätskikekkeritkin seuraavalle levelille. Marssin siis ruokakauppaan ja ostin kasan kaikenlaisia herkkuja, joilla sitten pimppasimme jätskiannoksemme aivan uuteen uskoon. Ja nyt kun sen kerran tein, niin en tajua MIKSI EN OLE TEHNYT TÄTÄ KOSKAAN ENNEN!

Ihan vakavasti puhuen tyypit, parilla maailman pienimmällä kikalla saa kotoisat herkutteluhetket singautettua ihan uusiin sfääreihin. Tästä lähtien tämän talouden jätskiannokset eivät ole enää entisiään. Eikä siihen tarvita kummoisiakaan aineksia. Jo suklaakekseillä, suklaakastikkeella ja tuoreilla marjoilla saa tehtyä ihmeitä. Sekä tietenkin minikokoisilla sateenvarjoilla! ;) Ja psst, vinkkinä kaikille vegaaniruokavaliosta kiinnostuneille, että aika monet ihan tavallisista suklaakekseistä sekä suklaakastikkeista ovat maidottomia – yllätyin kaupan hyllyjä tutkiessani. Erittäin vahva suositus etenkin murustetulle suklaakeksille jätskin seassa. Pelkään, että tämän keksittyäni (hohhoo, pun intended) kuluttamani jätskin (ja keksien) määrä tulee nousemaan pilviin…

Vaikka Liisa on ollut vegaani jo jonkin aikaa, niin näitä Ingmanin Choice-jäätelöitä hän ei ollut tullut vielä maistaneeksi. Ja ensimmäisen lusikallisen popsittuaan ei siitä ylistyssanojen tulvasta ollut tulla loppua. En itse ole maistellut muita vegaanijäätelöitä, mutta Liisa on ehtinyt testata liki kaikki markkinoiden muut maidottomat vaihtoehdot. Ja Choice kiilasi kirkkaasti kärkisijalle. Parasta tässä oli Liisan mukaan se, että nämä jätskit oikeasti maistuvat ihan tavalliselta kermajäätelöltä ja koostumus on kuohkeudessaan jopa perusjätskiä parempi. Ja voin yhtyä tähän mielipiteeseen.

Yritimme tehdä makutestiä ja löytää jätskien joukosta suosikkimme, mutta kun kaikki maut saivat yhtä ylistävät arviot, arviointitaulukon tekeminen tuntui aika turhalta. Jos nyt ihan pakko olisi nimetä kaksi lempparia, niin sanoisin, että mansikkainen soijajäätelö ja vaniljainen riisijäätelö olivat tämän kahden hengen raadin suurimmat suosikit.

Jos haluatte itse kutsua ystävän kotiin jätskikemuja viettämään, niin nyt olisi mahdollisuus päästä yhdessä maistelemaan Ingman Choice -jäätelöä. Saan nimittäin arpoa yhteensä 6 kpl 15 euron arvoisia Choice-jäätelölahjakortteja. Jos siis mielit päästä herkuttelemaan kaverisi kanssa, niin kerrohan tämän postauksen kommenteissa mikä Ingman Choice -vaihtoehdoista kuulostaa herkullisimmalta ja miten itse tuunaisit oman jätskikulhosi? Jätä vastauksesi ma 10.4.2017 mennessä ja muista liittää kommenttiisi toimiva sähköpostiosoite. 

Photos: Jenni Rotonen & Liisa Kivi

Tags: , , , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

72 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • meg

  Suklaa! Valitsen aina suklaajäätelön jos vain mahdollista. Suklaakeksi kuulostaa sen seurana hyvältä ja vadelmia on myös pakko saada kaveriksi..mmm..

 • Anne

  Mansikka :) Nuo suklaahippukeksit kuulostaa kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta höysteeltä! Itse lisäisin vielä kookoshiutaleita ja ehkä villistä vielä jonkin sorttista pähkinärouhetta. Nam nam!

 • Riikka

  Miten noista vaihtoehdoista nyt voisi valita mikä kuulostaa parhaalta kun tykkään kaikista mauista, hahah. No, jos menisin kauppaan ja jonkun noista ostaisin, niin ehkä se sitten olisi tuo mansikka. Tai sitten vanilija. Eikä se suklaakaan kyllä huono vaihtoehto olisi. APUA, en voi valita :D Olipa jätskimaku sitten mikä tahansa, niin tuoreet marjat jäätelön seurana toimii aina. Suklaajätskin kanssa voisin syödä myös esimerkiksi banaanisiivuja. Myös erilaiset kastikkeet sopivat joukkoon kivasti :)

 • Nekkutyttoe

  Tuo mantelimaito-kaakaojäätelö kuulostaa tosi hyvältä. Lähtisin annoksessa leikittelemään tuolla mantelin/pähkinän ja suklaan liitolla, esimerkiksi pähkinäkrokanttia, suklaakastiketta ja kirsikoita. Ja tietenkin kermavaahtoa ;)

 • Anni

  Naaam, nuo on menossa ehdottomasti testiin! Eniten kiinnostaa mantelimaitojäätelö ja toffeetuutti! <3 Mukaan mansikoita, vohvelikeksejä ja ite tehtyä suklaakastiketta!

 • Oi nam! Mantelimaito kaakaojätski kuulostaa parhaalta :)

 • Ilona

  Ihan tuo perus vanilja ois varmasti hyvää :)

 • Assi

  Itseäni houkuttaisi tällä hetkellä tuo mansikkajäätelö. Sen tuunaisin turkinpippurirouheella, lakritsikastikkeella ja ehkä vielä kermallakin. Varmasti kyllä kaikki muutkin maut uppoaisi tähän suuhun. :)

 • Elina

  Mansikka kuulostaa houkuttelevimmalta. Tuunaisin jäätelöannoksen kinuskikastikkeella.

 • sinis

  Almond with a cocoa twist. Yksi mun suosikki päällyste jätskille tehdä kotona, kun ei jaksa käydä kaupassa, on perinteinen omenahyveen päällyste: kaurahiutaleita ja voita ja vähän sokeria kattilassa sekaisin. Sit jos on vielä laittaa tuoretta banaania annokseen niin ah, tulee hyvää!

 • Iida

  Ehdottomasti tuo vanilja! Päälle laittaisin mansikoita, raakasuklaa hippuja sekä youghurt rusinoita! Nam, ihanan kesäinen yhdistelmä!

 • marantella

  Manteli-kaakao vaikuttaa äärimmäisen kiinnostavalta! Ultimaattiseen hifistelyannokseen voisi leipoa brownieita, joita leikata koristeeksi pieniksi paloiksi ja tehdä vielä syötävää keksitaikinaa, jota myöskin lisäisin pieninä paloina kruunuksi koko komeudelle :)

 • Piia

  Mansikka ja toffeetuutit kiinnostelisi! :) Voisin napata tästä postauksesta pimmapausvinkit jatkoon, eipä oo aiemmin tullut juuri koristeltua!

 • jmp

  Näyttääpä herkullisilta annoksilta! Noita tuotteita olisikin kiva kokeilla, sillä aiemnat maistamani vegaanijäätelöt eivät ole vielä räjäyttäneet pankkia! Tuunaisin riisipohjaisen vaniljajäätelön lisäämällä annostelumaljaan tuoreita karhunvadelmia, vegaanisia vaahtokarkkeja ja itsetehtyä vegaanista kinuskikastiketta :) Mansikkasoijajäätelöä pimppaisin siten, että upottaisin pirskahtelevaan kuohuviinilasilliseen pallon tätä jäätelöä sitruunamelissan/mintun lehtien kera :)

 • Anni

  Testaisin mantelimaitojätskiä ehdottomasti!

 • noita

  Suklaa! Tuunaukseen käyttäisin itsetehtyä vegaanista kinuskikastiketta ja suolapähkinöitä, ah <3

 • Amanda

  Vanilja ehdottomasti paras pohja kaikelle ”pimppailulle”. Ja mustikkapiirakan kanssa!

 • -Selma-

  Mantelimaito-kaakaojäätelö kuulostaa kyllä tosi hyvältä. Sekaan vähän pähkinärouhetta, keksimurua ja tuoreita marjoja tai hedelmiä.

 • Hanna

  Suklaajäätelö on yksi suosikeistani, se varmaan valikoituisi mukaan kaupassakin :) Nuo suklaakeksit vaikuttavat loistavalta idealta jätskin tuunaamiseen, miten en olekaan koskaan keksinyt kokeilla… Suklaajäätelöä en mielelläni tuunaa muilla kuin suklaisilla ja taikinaisilla asioilla, kermavaahto olisi varmasti herkullista myös. Vaniljajäätelön kanssa sitten tuoreita marjoja tai vaihtoehtoisesti turkinpippurirouhetta!

 • Soile P

  Vaniljajäätelöä ja laittaisin lakritsikastiketta, strösseleitä ja mansikoita kaveriksi.

 • Meri

  Toi mansikkajäätelö kuulostaa kyllä hyvältä. Sen kanssa voisi sopia vadelmat. :)

 • juu

  Mansikka! Ja juuri nyt marjat näyttää ihanan raikkaalta annoksessa! Kiitos vinkistä, täytyy muistaa, kun seuraavaksi miettii kaupassa mitä hyvää ja pirteää keksisi.

 • Peppi-Lotta

  Mantelimaitokaakaojätski kuulostaa hyvältä! Tuunaisin herkun pähkinä- ja suklaarouheella. Ja ehkä kinuskia, nam!

 • *Tahtoo jätskiä* Mantelimaito ja kaakao -maku kuulostaa tosi hyvältä! Koristelisin jätskin marjoilla ja vaikkapa keksimuruilla!

 • Lili

  Manteli-kaakao on suosikkini, manteli tekee kaikesta asteen hienostuneempaa. Suklaakeksimuruja vielä päälle! Onkohan mantelipohjaista jäätelökastiketta? :D

 • Saana

  Mantelikaakao jätski kuulostaa parhaalta! Tuunaisin sen mansikoilla ja suklaa kastikkeella.

 • Kaisa

  Mutakakku jäätelön kanssa on ihan parasta, mutta keksimurut kyllä on herkkua kans! Keliaakikkona innostuin jo aiemmin tuuteista ja toffeetuutti olikin tosi hyvä, vaikka täytyy myöntää, että olin vähän epäileväinen. Manteli-kaakao kaurakekseillä tuunattuna voisi mennä seuraavaksi testaukseen!

 • millaaa

  Rehellisesti sanottuna ensimmäinen ajatukseni oli, että mitä minä vegaanina jäätelöaiheisesta kirjoituksesta tai edes kilpailusta välittäisin. Oloni on yhä hieman epäilevä, koska Ingmanin maidottomien jäätelöiden makuskaala vaikuttaa vähän värittömältä; mutta kun luin sinulta noin auliita kiitoksia Choice-tuotesarjasta jo toistamiseen, täytyy kai todeta että tässä olisi nyt avarakatseisuuden paikka! Oikeastaan houkuttelevimmalta minusta tuntuukin klassinen vanilja riisijäätelönä ja sillä voisin kuvitella herkuttelevani maapähkinävoin, kookoslastujen ja blackstrap-melassin kera, tai yksinkertaisesti tuoreita hedelmiä lisukkeena. Myös mantelipohjainen jäätelö kuulostaa houkuttelevalta, sen seurana nauttisin ehkä kokonaisia luomumanteleita ja kirsikoita!

 • Tinttiti

  Mansikka! Nam!

 • HM

  Mantelimaito & kaakao kuulostaa herkulliselta. Tuunaisin sen vielä keksimuruilla. Ja sateenvarjolla.

 • Jenny

  Vanilja on kaikessa yksinkertaisuudessaan lempparini, joten sitä haluaisin maistaa :)

 • Lisko

  Vanilja on yleensä aina meikäläisen valinta, mutta nyt saattaisi mantelimaito + kaakao viedä voiton. Mantelimaito menee itsellä soijan edelle. Makuja ei saa olla liikaa, joten tuo kaakao lienee tässä ihan tarpeeksi. Ehkä jokunen pähkinä murskattuna päälle.

 • Emilia

  Suklaa TIETENKIN :D

 • Merli

  Suklaajäätelö vadelmien ja keksien kanssa. Voisin pyytää uudet naapurit kylään herkutelemaan!

 • Heidi

  Mansikka ehdottamasti; kesäfiilistä etukäteen :)

 • P

  suklaa suklaakeksien ja kinuskisoossin kanssa <3!!

 • Lullah

  Mun silmään iski soijapohjanen toffeetuutti ja mantelipohjainen kaakao-mantelimaito. Toffee, kinuski ja nougat on ehkä mun suosikki jäätelömakuja tällä hetkellä, joten ne kiinnostaa aina, mutta sitten tuo kaakao-manteli on aika erilainen ku mikään muu. Manteli ois varmaan pakko mennä syömään just kavereiden kanssa, kun avopuoliso on allerginen mantelille. Sorry bro, but my girls need me and ice cream.

 • Aino

  Mulle ei ikinä (yleensä) kelpaa mitkään perusmaut kuten vanilja, mansikka ja suklaa. Senpä takia toi Almond & Cocoa twist maku kiinnostaa eniten. Parasta olisi jos löytyisi kookosta, pistaasipähkinää – ja tietenkin lakritsia :)

 • Henna

  Kyllä se valinta vaniljaan aina kohdistuu. Herkkua varsinkin, kun sen tuunaa Nutellalla, tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla. Kunnon lohturuokaa:)

 • Anna-Mari

  Nam! Haluaisin testata tuota mantelijäätelöä. Laittaisin kaveriksi päärynää, tummaa suklaata ja ehkä ihan vähän mantelilikööriä.

 • Pöpö

  Vanilja on mun valintani :D Kantolan kaurakeksejä olen murustellut jäätelön joukkoon jo jonkun aikaa, laittaisin tämän jätskin kanssa niitä ja tervasiirappia.

  Tai sitten voisin kokeilla takavuosien suosikkia ja redusoida colaa jonka sekoittaisin sitten vähän jäähtyneenä jäätelön joukkoon. Ja kaurakeksit toki päälle! :D

 • jenni

  mansikkajätski kuulostaa näistä kaikista parhaimmalta, ja sen kaveriksi tuoreet marjat ja pähkinäströsselit! :)

 • Pertti

  Vanilja on kesto suosikki, sitä voi aina duunata kulloisenkin fiiliksen mukaan helposti oman makuiseksi, pähkinöillä, marjoilla, hedelmillä, suklaalla, kekseillä, yrteillä, sitruunankuorella, jne. vain oma mielikuvitus on rajana.

 • Merja

  Nyt on kyllä niin kovat kehut, että näitä on varmaankin pakko testata. :) Ennakkoon parhaalta kuulostaa soijapohjainen mansikkajätski. Tuunaamiseen riittää kastike, tosin aika herkulta näyttivät nuo keksitkin.

 • NiinaK

  Vaniljajäätelöä, itsetehtyä kinuskikastiketta ja suolapähkinöitä! Ihanan näköisiä annoksia <3

 • Tua

  Mansikka kuulostaa tällä hetkellä houkuttelevimmalta! Aikoinaan kun luin pääsykokeisiin peruspiristysherkkuni oli sekoittaa hieman pehmenneeseen jätskiin Marianne-rouhetta. Pitää ehkä tuoda takaisin repertuaariin tämä herkku, vaikka pääsykokeet ja koko yliopistokin on jo mennyttä aikaa. :)

 • applebloom

  Vaniljaa ja kaveriksi omenapiirakkaa!
  (jäätelön ja piirakan suhde on oikea silloin kun jäätelölle laitetaan piirakkaa eikä toisinpäin :D)

 • vaniljapapu

  Suklaajäätelöä, mariannerouhetta ja suklaakastiketta! Ihanaa että vegaaninen jäätelövalikoima paranee koko ajan, vaikka hitaasti se kyllä etenee

 • pöllö

  Mantelimaito ja kaakao. Ihan sellaisenaan tai suklaakastikkeella!

 • Vilma

  Mantelimaito-kaakao, nam minkä kuulonen! Mantelimaidosta tehty kaakao on niin herkkua,ettei jätskinäkääm voi mennä pieleen :P ihana hyvänmielen postaus!<3

 • Maria

  Vaniljainen riisijäätelö kuulostaa ihanimmalta, nauttisin murustettujen digestive-keksien ja vaahterasiirapin kanssa <3

 • Sannna

  Vanilja on paras pohja tuunailuille. Esim. Snickers-jätski on aika hyvää: kinuskikastiketta, suolapähkinöitä ja snickersin paloja. Namm.

 • Sonja

  Mantelijäätelö ja suklaajäätelö.

 • Heidi

  Kaikki kuulostavat hyvältä, mutta tuunaustarkoituksessa valitsisin vaniljan. Siihen voisi lisätä marjoja keksiä ja suklaata :)

 • Olga

  Mantelijätskiä, kuulostaa suorastaan syntisen hyvältä! Näitä jäätelöitä täytyy kyllä testata joka tapauksessa, joten kunhan saan tehtyä pakastelokeroon tilaa, marssin ostamaan ainakin tuota kaakao & manteli -jätskiä. Sen kylkeen sopisi varmaankin jokin raikas, mutta myös makea, joten nappaisin mukaan puolukoita tai karpaloita kera kinuskin. Hitsit, kun kuulostaa hyvältä!

 • loral

  Mantelikaakaojäätelöä tekisi mieli kokeilla, vaikkapa tuoreiden mansikoiden kera!

 • Paula

  Mantelimaito-kaakao kuulostaa hyvältä! Tuunaisin varmasti marjoilla ☺

 • sucrin

  Vaniljainen riisijäätelö kuulostaa houkuttelevalta. Päälle rouhittua Daimia ja kinuskikastiketta. Mmm…

 • Neska

  Vaniljariisijäätelö houkuttelee eniten, tuunaisin sen mansikoilla tai muilla marjoilla ja raakasuklaarouheella.

 • Julia

  Oi miten herkullisilta kuulostaa ja näyttää! Vaikea valinta, mutta taidan kallistua tuon almond with a cocoa twist -maun puoleen. Nauttisin annoksen banaanipannareiden kanssa, ja päälle ripottelisin vielä kaakaonibsejä, rouhittuja manteleita sekä kaakaolastuja. Namskis!

 • Jonna

  Suklaa kiinnostaa aina! :D <3 Tuunaisin sen suklaanpaloilla ja kookoslastuilla.

 • Helssunen

  Vaniljajäätelö,kinuski-tai lakritsikastikkeella ja strösselillä.

 • Mira

  Vanilja! Tykkään perusjutuista. Päälle vaahterasiirappia ja pähkinämuruja!

 • Maija

  Mantelimaito-kaakao! Ihanan näköisiä annoksia :)

 • Jennyli

  Tuo manteli-kookosjätski kuulostaa kokeilemisen arvoiselle! Tuunaisin sen vaahtokarkeilla ja kinuskikastikkeella.

 • Ronjamiranda

  Mansikka kuulostaa parhaimmalta :) tuunailuun kokeilisin nuita keksejä ja vaikkapa banaanisiivuja!

 • anniel

  Mansikkajäätelö ja sen kaveriksi tuoreita mansikoita ja Apteekinsalmiakkia. :)

 • Matias

  Vaniljainen riisijäätelö mustikkasorbettipallolla, vadelmilla, kaurakeksillä ja ruiskukkasella. Tämän makoisan jälkiruoka-annoksen nautin juuri illallisella Haikon kartanossa. :)

 • OutiJM

  Choco

 • Miima

  Ehdottomasti suklaa tai vanilja!

Related posts