28/03/17

Yoga Book – kaikki tarpeellinen yksissä kansissa

107

Kaupallinen yhteistyö: Lenovo

Myönnän, että tämän työn parissa tulee vietettyä suuri(n) osa päivästä tuijottaen jonkinlaista näyttöä. Internetin ja somen parissa työskentelevänä sitä ei oikein voi välttää. Koska olen tosi riippuvainen kaikenlaisista elektronisista laitteista työssäni, olen välillä miettinyt, miten paljon paremminkin voisin laitepuolella varustautua.

Toki minulla on hyvä läppäri ja ajantasainen kännykkä, mutta etenkin tien päällä olen monesti miettinyt, että olisi näppärää olla joku sellainen keveämpi väline nopeita sähköpostihommia ja muita pikaisempia juttuja varten, koska voin kertoa, että vaikka läppäri kuinka tuntuisi tässä sylissä kevyeltä, laukussa olalla koko päivän raahattuna se tuntuu noin tuhat kiloa painavammalta.

Omistin jossain vaiheessa tabletin, mutta en suoraan sanottuna keksinyt sille juuri muuta virkaa kuin Candy Crush Sagan armottoman pelaamisen (oi niitä aikoja!), turhanpäiväisen netti- ja instagram-selailun ja… no siinäpä se oikeastaan olikin. Tehot eivät laitteessa oikein riittäneet mihinkään järeämpään toimintaan tai muisti työjuttujen tallentamiseen. Jäin jotenkin siihen käsitykseen, että tabletit ovat lähinnä sellaisia viihdykkeitä ja leluja, joilla ei voi soittaa, muttei kyllä sitten oikein tehdä mitään kunnollisia tietokonehommiakaan. Sittemmin käsitykseni tableteista on onneksi päivitetty nykyaikaan, ja ominaisuudetkin ovat melkoisesti kehittyneet.

Oikein konkreettisen sukelluksen nykyaikaisten tablettien maailmaan sain, kun pääsin testaamaan ihan käytännössä uutta Lenovo Yoga Bookia. Näppiksellä varustettu tabletti aukeaa kirjan lailla ja joogin tavoin taipuu näpsäkästi – täydet 360 astetta. Notkea kaveri painaa alle 700 grammaa, joten tämän kanssa ei laukkukaan rasita olkapäällä. Ja mikä parasta, hän on kultainen ja kaunis! Hopeanhohtoisena ja mustanakin saa, mutta tottakai minä halusin tuon kultaisen.

Parasta Yoga Bookissa on kuitenkin se, että siinä on mukana näppis ja Wacomin PIIRTOPÖYTÄ! Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että Halo-kosketusnäppiksen pintaa voi myös käyttää piirtopöytänä, niin että elektronisella kynällä piirrettäessä jälki ilmestyy näytölle. Myös sormella voi toki piirrellä suoraan näytölle tableteille tuttuun tapaan, mutta piirtopöytä avaa ihan uudenlaisia mahdollisuuksia tabletin käytölle visuaalisen alan ammattilaisten näkökulmasta – varsinkin kun piirroksensa saa suoraan digitaaliseen muotoon ilman skannailua tai muuta säätöä erillisillä laitteilla. Ja eipä sillä, piirtopöytä on varsin hauska ominaisuus myös sunnuntaipiirtelijälle tai käsin muistiinpanojaan kirjoittelevalle.

Laitteen mukana tulevalla piirto-ohjelmalla voi tehdä ihan uskomattoman näköistä jälkeä maalisudin vedoista, perinteiseen tussijälkeen ja spraysuihkeeseen. Puhumattakaan siitä, että värejä voi sekoitella oikeiden maalien tavoin keskenään ja värit levittyvät myös näytöllä luonnollisesti toisiinsa sekoittuen. Tämän upeutta ei todennäköisesti ihan tajua sitä itse kokeilematta. Erityisen jännä ominaisuus on se, että tabletin mukana olevan muistilehtiön voi kiinnittää magneetilla näppikseen ja piirrellä ihan oikealla kynällä (tulee tabletin mukana) paperille – ja jälki ilmestyy samalla myös tietokoneen näytölle. Kyllä nykytekniikka on ihmeellistä!

Oma tablettini käyttää Android-käyttöjärjestelmää, mutta laitetta saa myös Windowsilla. Muistia tabletissa on 64GB ja akku kestää jopa 15 tuntia. Play Storesta saa helposti ladattua tablettiin lisää ohjelmia ja halutessaan laitteeseen voi liittää erillisen sim-kortin, jolloin nettiyhteys toimii myös wifin ulottumattomissa.

Olen itse eniten innoissani tässä laitteessa tuosta piirtopöydästä, joka tuo aika paljon lisäkiinnostavuutta laitteelle omankin visuaalisen tekemiseni näkökulmasta. Vaikka kyseessä on tabletti, niin sovellusten avulla tällä pääsee jo melko lähelle tietokoneen ominaisuuksia ja lisäksi matkassa on tosiaan se piirtopöytä, jonka olen kokenut niin innostavaksi, että melkeinpä se on jo innostanut uudelleen nuoruuden piirustusharrastuksen pariin. En arvannut, että tekninen laite voisi olla taiteellisesti niin inspiroiva!

Android on aiemmasta puhelimestani käyttöjärjestelmänä tuttu ja toimiva, ja on näppärää kun tablettiin on yhtä helppo latailla sovelluksia kuin kännykkäänkin. Mietiskelin, että voisin tällä laitteella jopa pärjätä kokonaisen ulkomaanreissunkin, sillä Ois-sovelluksella Olympuksen kamerasta saa siirrettyä kuvat suoraan läppärille wifi-yhteyden avulla ilman piuhoja tai muistikortinlukijaa.

Tiedoksi vielä kiinnostuneille, että Yoga Bookin hinta alkaa siis 499 eurosta ja sitä myydään esimerkiksi Gigantissa, Verkkokauppa.comissa ja Lenovon omassa verkkokaupassa.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

 

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti, Matkat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts