21/03/17

Best Light – kupillinen aamukahvia korvillesi

84 Elliot-Moss_Highspeeds

Jos viime viikolla sukellettiin musavinkeissä Radiohead-tyylisiin tunnelmiin, niin tällä viikolla on luvassa jotakin ihan toisenlaista. Joskin myös newyorkilaisen Elliot Mossin ääntä on verrattu paitsi Thom Yorkeen, myös James Blakeen ja Justin Vernoniin – aikamoisia vertailukohtia! Itse ehkä sanoisin, että kuvittele James Blake tekemässä vähän menevämpää ja ei-ihan-niin-taiteellista musiikkia ja voilà, siinä on Elliott Moss.

Soolona musiikkia tekevä artisti on melkoinen monitoimimies, sillä hän hoitaa pääosin itse myös äänityksen ja miksauksen. Mossin tunnelmaltaan vähän haikean ja minimalistisen elektropopin juju on usein jännittävästi poukkoilevissa rytmeissä, synkissä vesissä lipuvissa lyriikoissa sekä hetkittäin vähän vinksahtaneissakin äänimaailmoissa.

elliot-moss

Viime aikoina Spotifyssani on soinut ahkeraan herran Best Light -kappale, jonka koukku piilee aika tarkalleen biisin keskivaiheilla lymyilevässä rytmillisessä yllätyksessä, kun biisi yhtäkkiä ponkaiseekin kirjaimellisesti vauhtiin. Vähän kuin vahva aamukahvi yhtäkkiä potkaisisikin oikein kunnolla (ihan niin kuin ei-kahvinjuoja tietäisi, mistä puhuu). Kuulin itse ensimmäistä kertaa kappaleen jo aikaa sitten ja tykkäsin siitä kyllä jo ensikuulemalla, mutta suurempi ihastus jätti vielä odottamaan itseään. Nyt hiljattain törmäsin biisiin uudemman kerran ja ihmettelin, miksen lisännyt sitä suosikkieni joukkoon jo aikanaan – kerrassaan mainio ja hauskan energinen pläjäys!

Translation: If you you like melancholic electro pop and James Blake, you’ll probably like Elliot Moss. But when you listen to his song Best Light, prepare to be surprised around the halfway – it will feel like a really strong coffee suddenly kicked in (as if a non-coffee-drinker would know, haha). 

Tags:

Categorised in: Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts