19/03/17

Minimatka Tallinnaan: 4 tärppiä ja vähän enemmänkin

9 113

Kävin tänä viikonloppuna minireissulla Tallinnassa äitini kanssa ja ”etelänaapuri” jaksaa kyllä aina ihastuttaa rappioromanttisella charmillaan, kauniilla vanhalla arkkitehtuurillaan ja sympaattisella tunnelmallaan. Tällä kertaa reissun päätarkoitus oli musikaali, johon äitini oli ostanut liput. Vietimme reissun päällä yhden yön ja suuntasimme jo eilen takaisin kotiin. Paljonhan tuossa lyhyessä ajassa ei ehdi, mutta kiva irtiotto arkeen kuitenkin.

Olen aiemminkin tehnyt vinkkipostauksia Tallinnan reissuiltani, mutta ajattelin jälleen koota yhteen muutaman kivan tärpin Tallinnan matkaajille. :)

♥ HOTELLI: Hotell Palace

Yövyimme tällä kertaa ihan vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevassa Hotell Palacessa, jota voin tämän yhden yön visiitin perusteella suositella lämmöllä. Todella siisti ja tyylikäs hotelli loistosijainnilla ja hotellin oma Konrad-ravintola on yksi kaupungin parhaista. Kannattaa muuten matkaa varatessa tsekata laivayhtiöiden ja hotellien yhteistarjoukset. Saimme hotellin merkittävästi edullisemmalla pakettihinnalla, kun varasimme sen yhdessä laivamatkojen kanssa Eckerö Linen sivuilta.

Tsekkaa myös:

Von Stackelberg – ihana pieni spa-hotelli vanhan kaupungin laidalla

Nordic Hotel Forum – siisti ja tyylikäs design-hotelli ihan ydinkeskustassa

♥ KAHVILA: Must Puudel

Sympaattinen Must Puudel sijaitsee vanhassa kaupungissa ja palvelee moneen tarpeeseen, sillä se on oikeastaan yhtä aikaa sekä kahvila, baari että ruokaravintola. Hauskasti vintage-hengessä sisustetusta kahvilasta saa tosiaan myös ruokaa ja iltaisin paikan päällä saattaa olla live-dj. Jutun kuvat ovat kaikki Must Puudelista.

Tsekkaa myös:

Paar Veini – kiva pieni viinibaari vanhassa kaupungissa

Sinilind – vanhassa kaupungissa sijaitseva kahvila-baari, jossa on joskus myös livekeikkoja

♥ MENOVINKKI: Musikaali

Kävimme äidin kanssa Tallinnassa katsomassa Oopperan kummituksen, joka oli melkoisen hieno spektaakkeli. Naispääroolia esittänyt Hanna-Liina Võsa on laulajana niin häikäisevä, että mielestäni hän pesi Sarah Brightmanilla lattioita. Aivan fantastinen lauluääni. Kulttuurireissuja järjestetään Tallinnaan ihan laivayhtiöiden ja matkatoimistojenkin toimesta, mutta me hoidimme lippumme esitykseen itse. Esityskieli oli tässä showssa viro, mutta esitys oli tekstitettu suomeksi ja englanniksi. Äitini arvioi, että lippujen hinta Tallinnassa esitykseen on noin puolet siitä, mitä siitä maksaisi Suomessa. Kannattaa tsekata muukin Tallinnan kulttuuri- ja keikkatarjonta reissuviikonloppua ajatellen.

Tsekkaa myös:

Tallinn Music Week 2017 – parin viikon päästä järjestettävä kaupunkifestivaali on täynnä kiinnostavaa uutta musiikkia. Kurkkaa pari vuotta sitten tekemäni kooste tapahtumasta.

♥ SHOPPAILU: Vintage-kauppa Fankadelik

Vintage-putiikki Fankadelik on sellainen aarreaitta, että yritän ehtiä piipahtaa siellä jokaisella Tallinnan reissullani. Tarkkaan valikoituja ja hyväkuntoisia menneiden vuosikymmenten helmiä myyvä putiikki sijaitsee vanhassa kaupungissa ja on ehdottomasti visiitin arvoinen. Olen esitellyt putiikkia blogissa aiemminkin, kurkkaa juttu tästä.

Tsekkaa myös:

aiemmin tekemäni shoppailuvinkki-kooste Tallinnasta

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Matkat, Muoti, Musiikki

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • -TT-

  Olin itsekin äitini kanssa samassa musikaalissa ja oli todella kaunis ja ammattitaitoinen esitys ja ihanat lavasteet.

 • Kaija Niku

  Palace on kiva hotelli, vanhaa charmia. Muutamaan vuoteen tosin ei olla siellä yövytty. Äippäliinille terkkuja!

 • Kaija Niku

  Tallinna, meidän häämatkakohde v. 1978. Paljon on muuttunut! Mutta aika näppärää on käydä viettämässä vuosipäiviä :)
  Palace on tyylikäs hotelli, vaikka muutamaan vuoteen ei nyt olekaan kokemusta.
  Terkut äitylille!

 • Hei Fankadelik on paras! Eksyin itse myymälään kun istuimme yhdellä kesäreissulla miehen kanssa siinä alakerassa terassilla ja silmääni osui Fankadelikin ikkuna, jossa mainostetaan vintage-puotia. Kiipesin ylös ja kyllä ehti mies kuulemma nauttia useamman oluen, ennen kuin palasin tutkimusmatkaltani :D

 • bandilla

  En oleonnistunut löytämään tuota Fankadelic liikettä. Pariin otteeseen etsinyt.. Ehkä ensi kerralla löydän perille :)

  • Se on jännästi yhden talon yläkerrassa siinä vanhassa kaupungissa, mutta ulkona on kyllä kyltti, kun vähän katselee. :) Toivottavasti ensi kerralla löytyy!

 • Raija

  Usein tulee käytyä Tallinnassa päiväristeilyllä. Kohteena on aina kulttuuri eli erilaiset näyttelyt ja museot. En ole shoppailija eli en ole kertaakaan käynyt missään kaupassa. Lounas kuuluu asiaan aina jossain kivassa ravintolassa.

Related posts