6/03/17

Keltainen ilopilkku ja onnea maljakossa

99

Onnenpensas – onkohan sympaattisempaa nimeä kukalle olemassakaan. Olen joskus aiemminkin tainnut ostaa näitä onnenpensaan iloisia oksia ikkunalaudalle väriä tuomaan, mutta viime viikolla oli taas sellainen olo, ettei pieni määrä ekstra-onnea olisi pahitteeksi.

Se on kumma, miten paljon mielialaa yksi keltainen kukkakimppu voi nostattaa – etenkin jos päivä sattuu olemaan harmaa. Voin suositella! Onnenpensaan kukintasesonki jatkuu ilmeisesti jonnekin pääsiäiseen asti eli näitä ehtii hyvin vielä hakea kotiin, jos tykästyitte.

Olen välillä miettinyt, miten hassua se on, millaisia lempivärejä ja inhokkeja eri ihmisillä on kukkien suhteen. Tykkään itse valtavasti esimerkiksi pioneista, leinikeistä, tulppaaneista, neilikoista ja vahakukista, mutta esimerkiksi krysanteemeja tai ruusuja eksyy omaan maljakkoon vain harvoin. Väreistä lemppareita puolestaan ovat valkoinen, keltainen, vaaleanpunainen ja muut pastelliset sävyt – sen sijaan voimakkaista punaisista ja violeteista en yleensä niinkään innostu.

PS. Siitä kirsikkapuusta kiinnostuneille tiedoksi, että se on tällä hetkellä ihan mielettömässä kukkaloistossa – paras vaihe taitaa itse asiassa olla jo takanapäin. Mutta vanhempani lupasivat adoptoida kukkakaverin takapihalleen sitten, kun sen kukinta on ohi. :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Koti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts