2/03/17

Sisustuslöytö: kotimainen Lundia

8 104 Lundia_Classic_6_RGB

Nyt kun olen tässä sisustusmoodissa ja suunnittelen innolla tulevaa kotia, ei suunnilleen mikään kiinnostaa juuri nyt niin paljon kuin kaapit, säilytysjärjestelmät, kenkähyllyt, matot tai valaisimet. Huomaan ihan varkain poikkeavani sisustusliikkeeseen siellä ja toiseen täällä, surffailevani vähän verkkokauppojen sivuilla ja selailevani Facebookin kierrätysryhmiä.

Jonkin verran sisustusta pystyy etukäteen jo suunnittelemaan, mutta tuntuu, että kunnolla kaikki hahmottuu sitten lopulta kuitenkin vasta, kun uuteen kotiin pääsee sisälle. Kaikki tämä suunnittelu ja sisustushaaveilu on silti loppujen lopuksi aika mukavaa puuhaa, joten sallin sen itselleni. Sisustaminenhan on ihanaa! Nykyisessä kodissani sisustus on ollut sillä tapaa valmis jo pitkään, ettei tänne mahtuisi uutta, ellei väistämättä luopuisi jostakin. Näin ollen sisustusasiat ovat olleet vähän jäissä ja haaveiden tasolla, sillä konkreettisesti en ole pystynyt toteuttamaan niistä nykyoloissa oikein mitään. Joten nyt nautin täysin siemauksin, kun saan ihan luvan kanssa paneutua asiaan.

Lundia_classic_hylly_variovi_vihrea_web

Minun ongelmani sisustusasioissa on se, että tykkään aika monenlaisista asioista ja tyyleistä, mutta ihan joka suuntaan ei voi poukkoilla eikä kaikkea voi saada. Pitää valita joku linja ja pitäytyä siinä. Tai toki sisustustakin voi muuttaa, mutta se on sitten aina astetta isompi operaatio. Mutta se vaihtoehtojen ja ihanien asioiden kirjo on niin mahdoton, että välillä iskee suoranainen stressi sen kaiken runsaudenpulan keskellä. First world problems, indeed. 

Yksi yllättäjä, johon olen näiden sisustussurffailujeni keskellä törmännyt, on kotimainen Lundia. Ensimmäiseksi Lundiasta tulevat mieleen lähinnä lapsuus- ja nuoruusmuistot. Joskus 90-luvulla tuntui, että jokainen suomalaiskoti oli kyllästetty Lundian puisilla hyllyköillä ja sitten se unohtui ja katosi jonnekin. Olen jo parin vuoden ajan satunnaisesti törmännyt Lundiaan siellä täällä. Ensin tuli valaisinmallisto ja nyt hiljattain tutkailin Stockmannilla kivan näköisiä kaappeja ja tajusin vasta esitteeseen tarttuessani, että tämähän on Lundiaa.

Lundia-Fuuga_lipasto-makuuhuoneessa_Asuntomessut2015_kohde14

Ruotsalaisen designklassikko String Systemin kotimainen vastine on ottanut viime vuosina ihan valtavia harppauksia tyylillisesti eikä ole jämähtänyt sinne juurilleen tikashyllyihin, vaikka nekin toki edelleen ovat ajankohtaisia ja käytännöllisiä. Ilahduin kuitenkin suuresti, kun tutkin ensin paperista esitettä ja kotiin päästyäni nettisivuja, kuinka tyylikkäältä Lundia nykyään näyttääkään. Ja mikä parasta, se on suomalainen perheyritys, jonka kalusteet myös valmistetaan täällä Suomessa. Ajattomat kalusteet kestävät aikaa myös käytössä, sillä ne valmistetaan täyspuusta – kotimaisesta massiivimännystä.

On aina jotenkin kiva huomata, että voi olla oikein ylpeä jostakin kotimaisesta merkistä ja Lundian kuvastoa selatessa tuli juuri se tunne, että hei, tyylikäs brändi on Suomesta. Että tätähän pitäisi viedä ihan maailmallekin! Omasta kodistani löytyy tällä hetkellä ruotsalaista String Systemiä, mutta näitä kuvia selaillessa syttyi inspis, että ehkäpä uuteen kotiin voisi sopia joku kaluste Lundiaakin. Kuka muu muistaa Lundian lapsuudestaan? Ja tuliko jollekulle muullekin tämä uusi Lundia-staili yhtä yllärinä kuin minulle?

Lundia_Lofty_parvi_tyopiste lundia_2015_0039_lores_web-rgbLundia_ruskealakattu_matalampiLundia_Fuuga_3_RGB_fuuga_lipastoLundia_Classic_tasoissaLundia_Fuuga_seinakiinnitteinenLundia_Lofty_parvi_tyopistelundia_classic_pinkit_ovet_vari_Barbie Lundia-Classic_detaljit_Asuntomessut2015_kohde14-2Lundia_Lofty_sanky_RGB

Photos: Lundia

Tags: , , ,

Categorised in: Koti

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sanni

  Lundian klassikko, tikashyllysysteemi, on tuttu niin lapsuuden kodista kuin omastakin kodista. Se 70-luvun mäntyinen (joka kellastui vuosien varrella) on saanut rinnalleen valkoista, mustaa ja tyylikästä jalopuusävyä. Itselläni on seinällinen lattiasta kattoon ulottuvaa jalopuuusävy-tikashyllyä täynnä kirjoja. Mielestäni mikään ei ole niin kaunista ja kodikasta sisustuksessa kuin kirjat! Eläköön kirjahyllyt! Ja Lundiathan elävät, ts. kestävät ja kestävät…

 • Iida

  Täällä nousee käsi niille Lundian hyllyille, joita pystyi itse muokkaamaan halutunlaisiksi. Minulla ja siskollani oli molemmilla sellaiset hylly-kirjoituspöytäsysteemit huoneissamme vanhempieni luona koko kouluiän. Otin oman hyllyjärjestelmäni mukaan myös silloin, kun muutin ensimmäistä kertaa omilleni pari vuotta sitten. Hylly myytiin eteenpäin, kun muutin toiseen asuntoon, johon se ei enää mahtunut. Hyllyjen laatu oli kyllä uskomattoman hyvä, koska itselläni se kesti melkein 15 vuotta ilman suurempia naarmuja ja lähti eteenpäin vielä jollekin muulle käytettäväksi.

 • Suvi

  Itseasiassa nyt muuten tajusin et mul on koko elämäni ajan ollut Lundia! Ja on vieläkin :)

 • Mari

  Tuon yhdeksänlaatikkoisen valkean lipaston ottaisin kotiini vaikka heti, ellei 36 neliön yksiöni olisi jo täyteen ahdettu. Tilanpuute on kyllä hyvä ostohalujen hillitsijä! :D Lundiaa on ollut sekä lapsuudenkodissani että nykyisessä asunnossani. 90-luvulla Lundialta hankittu puinen kirjoituspöytäni tummeni ajan myötä melko tunkkaisen näköiseksi, kunnes viime kesänä päätin käsitellä sen valkolakalla. Ammattilaisen tekemänä lopputulos olisi varmasti ollut tasaisempi, mutta itse maalattunakin pöydästä tuli onneksi ihan freesi. Melko vähällä vaivalla ulkonäön sai päivitetyksi tälle vuosikymmenelle, ja uskon pöydän palvelevan käytössäni ainakin toiset 20 vuotta.

 • Liina

  Lundia tarvitsisi kipeästi Anna Teurnellin kaltaisen huippubrändääjän apua – tyyppi ehti tehdä jo ihmeitä Marimekolle.

 • Sanna

  Lundian muunneltavuus ja jatkettavuus on kätevää. Varsinkin muuton yhteydessä on tullut huomattua ettei vanhat säilytyskalusteet enää sovikaan mitoitukseltaan uuteen kotiin.
  Stockmannin alakerrassa on muuten Sisustusmaailma josta myös löytyy Lundiaa (sekä kaikkea muuta sisustukseen liittyvää).

 • Mari

  Todella kauniita ja ajattomia huonekaluja. Me rakennamme parhaillaan omaa taloa ja olisi ihana saada tuollaisia huonekaluja kotiin. Mutta täytyy sanoa että hinnat ovat niin korkealla, ettei tuollaisen hintahaitarin huonekaluihin ole valitettavasti varaa. Eli jatkan edelleen sukulaisten varastojen penkomista ja kierrätyskeskuksien kiertämistä.

 • Minni

  Juurikin jokin aika sitten hämmästelin, että mitenkäs Lundialla on tällaisia ihanuuksia! Tosin, kaikki ei ole täyspuuta, vaan nuo Fuuga-sarjan osat ovat mdf-levyä, mikä tuli itselle pettymyksenä. Classic-sarja sen sijaan on täyspuuta, ja sieltäkin löytyisi kaikenlaisia herkkuja :)

Related posts