24/02/17

Unelmien opus viherpeukaloille ja sellaisiksi halajaville

5 114

Olen kymmenet kerrat ihastellut vaateliikkeissa ja sisustuslehtien kuvissa toinen toistaan ihanampia viherkasveja ja toivottomana manaillut, kun en tiedä kasvien nimiä. Viherkasvi-innostuksissani olen nimittäin himoinnut omaan kotiin jos jonkinlaista rehua, mutta onpahan muuten vaikea selittää, mitä haluaa (tai edes löytää siitä kuvia), jos ei tiedä lajikkeen nimeä.

Nyt on rukouksiini vastattu, kun sain viime viikolla viimein käsiini sisustus-idolieni Riikka Kantinkosken ja Susanna Venton viime vuonna julkaiseman aivan hurmaavan teoksen Green Home Book, joka on omistettu viherkasveille. Uskomattoman kaunis kirja on täynnä toinen toistaan mahtavampia viherkasveja sekä hoito-ohjeita ja vinkkejä kasveilla sisustamiseen. Tämän opuksen avulla olen nyt vihdoin ja viimein saanut nimet monille niille täydellisille huonekasveille, joita olen milloin mistäkin bongaillut.

Kirja on jo visuaalisestikin niin kaunis, että kannustan hankkimaan sen käsiinsä. Tai vähintäänkin selailemaan läpi kirjakaupassa tai kirjastossa. Pitää nyt alkaa opiskella myös kirjan kasvienhoito-oppeja, josko huomaani kohtalon oikusta joutuneet kasviparat tästä eteenpäin pärjäilisivät sitten vähän paremmin.

Tätä kirjakaunokaista löytyy aika kattavasti eri kirjakaupoista ja sen kielenä ovat sekä suomi että englanti. Opus sopii siis vaikka tuliaisviemiseksi Suomesta maailmalle. Itse olisin ainakin tällaisesta lahjasta ikionnellinen, ellei siis jo löytyisi kirjahyllystä. :)

Kirja on saatu arvostelukappaleena blogin kautta.

green-home-book9green-home-book10

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Koti, Kulttuuri

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Nimbus

  Kiitos ihanasta vinkistä!! :)

 • Nyt tuli vinkki kuin tilauksesta! Olen myös halunnut jotain tuon tapaista kirjaa, mutta bongannut kivoja ainoastaan nettikaupoista. Nyt juoksen ensimmäiseen kirjakauppaan ostamaan tuon! Kasvit <3

 • Onpa upea – tämä on pakko saada! Tämän vuoden ainoa uudenvuodenlupaukseni oli nimittäin lisätä viherkasveja kotiimme! ;)

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • Olen viime vuosina kuorruttanut kotiani ahkerasti viherkasveilla ja viimeksi tänään haaveilin taas uuden hankkimisesta! En tosin tiedä kuin ehkä muutaman kasvini nimen, sillä niiden nimet tuppaavat aina unohtumaan heti ostohetken jälkeen. :D

  Pitääkin tsekata löytyiskö tätä paikallisesta kirjastosta, jos vaikka bongaisi nurkista tuttuja kasveja tai vaikka löytyisi idea siitä, mikä olisi se seuraava hankinta…

  Kiitos siis kivasta kirjavinkistä! :)

Related posts