18/02/17

Ensimmäinen kurkistus uuteen kotiin

76 287 asunto1

Monet ovat jo malttamattomina kyselleet, milloin uudesta kodista on tulossa kuvia nähtäville ja olen itsekin palanut halusta päästä hiukan vilauttamaan, millainen tuo ikioma asuntoni oikein on. Koska pääsen muuttamaan vasta parin kuukauden päästä, muuttoasiat ja sisustussuunnitelmat tietysti konkretisoituvat vasta silloin, eikä minulla vielä ole kämpästä omia kuviakaan. Sain kuitenkin välittäjältä ja entiseltä omistajalta luvan käyttää asuntoilmoituksessa käytettyjä kuvia, jotta voin antaa teille vähän esimakua tulevasta.

Olen ihan valtavan innoissani ja jotenkin tämä kuvien näyttäminen täällä blogissa suorastaan jännittää – onhan tämä ikioma koti itselle niin hurjan iso juttu! Piirsin myös olemassaolevan pohjapiirroksen avustuksella tuollaisen päivitetyn pohjapiirroksen (ei mittakaavassa) havainnollistamaan asunnon nykyistä tilaratkaisua. Alkuperäisestä pohjapiirroksesta asunto on muuttunut jonkin verran, kun esimerkiksi ylimääräisiä ovia ja väliseiniä sekä rakenteissa olevia kaappeja on poistettu. Nykyisellään asunto on siis ihan muutama vuosi sitten remontoitu ja istuu siltä osin omaan tyyliini niin hyvin, ettei sille remppamielessä oikeastaan tarvitse tehdä mitään, ellei sitten itse halua ryhtyä hienosäätämään yksityiskohtia. Kylpyhuonetta varmaan hitusen muokkaan vielä omalta kannaltani toimivammaksi, mutta mitenkään välttämätöntä se ei silti ole.

pohjapiirros-uusi-koti1

Uusi kotini on siis 44 m² yksiö alkovilla ja erillisellä keittiöllä. Alkovin reunaan on rakennettu toimiva liukuovikaapisto, joka ei näy kuvissa ja lisäksi kämpässä on pari tuollaista rakenteissa olevaa isoa komeroa, joista toinen on oikeastaan pienen vaatehuoneen kokoinen. Vaikka olin alkuun huolissani säilytystilasta, niin sain todeta huoleni turhaksi, kun kävin tällä viikolla asunnolla nykyisen omistajan kanssa. Kävin ottamassa vähän mittoja sisustusta ajatellen ja oli kyllä muutenkin kiva päästä tutkimaan asuntoa uudelleen ihan rauhassa nyt, kun kauppakirjat on allekirjoitettu. Edelleen oli se hyvä ja vahva tunne, että tämä on minun kotini ja tein erinomaisen hyvät kaupat.

Arvostan uudessa kodissani erityisesti näpsäkkää sijaintia, valoisuutta ja kauniita puistoon avautuvia ikkunanäkymiä. Pohja on kivan mallinen ja asunnossa on ihanan väljä ja tilava tuntu, vaikka se onkin yksiö. Se on juuri passeli minulle. Nyt on sitten vain tehtävänä hoitaa kaikki muuttoa varten valmiiksi huhtikuun loppuun mennessä ja miettiä hiukan etukäteen sisustusratkaisuja: mitä aion ottaa mukaan, mistä aion luopua ja mitä uutta asunto vielä ehkä kaipaa. Nykyiset kalusteeni sopivat kämppään pääpiirteittäin todella hyvin ja nykyisellä asukkaalla onkin itse asiassa hyvin samankaltaisia huonekaluja kuin minulla, joten on näitä kuvia katsellessa aika helppo kuvitella itsensä sinne tavaroineen.

Mutta kertokaahan, miltä ensivaikutelma näyttää! Kiitos vielä Nordic Housingille, että sain lainata kuvia juttuun. :)

asunto2 asunto3 asunto4 asunto6 asunto7 asunto8 asunto9 asunto10 asunto11

Tags: , ,

Categorised in: Koti

76 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Saaraa

  Wau! Tuohan on aivan mielettömän upea koti! Kiva pohjaratkaisu ja niiiin kaunis valo. Hurjasti onnea Jenni!

  • Kiitos! :) Olen tosi onnellinen, että löysin kodin tällaisesta vanhasta talosta – korkeissa huoneissa ja ikkunoissa on tunnelmaa ja tuo valkoiseksi maalattu vanha lautalattia tuo myös kivaa fiilistä sekä hurjasti valoa. :)

 • Saara

  Onnea ikiomasta uudesta kodista! Jään innolla odottamaan postauksia ihanista sisustusjutuista. :)

 • Todella kaunis ja ihanasti remontoitu koti! Paljon onnea uuteen kotiin Jenni! :)

  • Kiitos! :) On kyllä kivaa päästä muuttamaan asuntoon, jossa ei oikeastaan remppamielessä tarvitse tehdä mitään. Yksi stressin aihe pois harteilta!

 • KatjaV

  Onnea uudelle kodille!
  Kauniilta näyttää:)

  • Kiitos! Tämä oli kyllä paikan päällä rakkautta ensi silmäyksellä. Asunto näytti ihastuttavalta jo kuvissa, mutta oli livenä vieläkin ihanampi. :)

 • Sikke

  Mielettömän valoisa ja kaunis asunto! Onnea!

 • Näyttää tosi kivalta!

 • jmp

  Ihanan tilavan oloinen yksiö! Tykkään tuosta, että on erillinen ja reilun kokoinen keittiö ja myös eteinen/halli on tosi tilava. Olohuone myös hyvän mallinen. Tosi viihtyisän ja raikkaan oloinen asunto, joka on mallikkaasti remontoitu. Teit kyllä mimustakin varsin onnistuneet kaupat! Onnea ensiasunnosta! :)

  • Kiitos! :) Tässä on kyllä kiva ja tilava pohja, ja tuo valo on ihan mieletön! Valoisuus olikin yksi ykköskriteereistäni paitsi siksi, että itse rakastan valoa, myös työn ja valokuvauksen kannalta. Tähän kämppään oli helppo rakastua. :)

 • Norppi

  Kommentoin sulle muutama viikko sitten muistaakseni siihen postaukseen, jossa harmittelit sen edellisen unelma-asunnon menneen sivusuun. Totesin, että meillä on mieheni kanssa melko samat kriteerit kuin sinulla ja asunnon ostaminen juuri nyt ajankohtaista. Ja kappas, tällä viikolla päädyimme hyvin nopealla aikataululla näyttöön, tekemään tarjouksen vielä samana iltana, ja saamaan hyväksytyn tarjouksen! Hullua! Postauksesi ensimmäisten päivien paniikista osuin ajallisesti myös aivan nappiin, sillä täälläkin on hätäilty että mitäs sitä nyt tuli tehtyä. Varsinkin kun pankki totesi vasta tarjouksen hyväksymisen jälkeen ettemme voikaan käyttää kaikkia asp-säästöjämme koska olimme yhdessä säästäneet yli sallitun haamurajan… huoh. No, joka tapauksessa kaikki on nyt selvitetty ja kauppakirjat kirjoitetaan ensi viikolla. Muuttokin meillä on samaan aikaan, huhtikuun lopulla. Kämppä on valoisa 44 neliöinen kaksio Käpylässä. Aikamoisia. Sattumia :DD sanomattakin selvää että odotan innolla kaikki muutto- ja sisustuspostauksia!

  • Norppi

   Puhelimella kirjoittaessa tekstiin eksyy aina jotain tyhmiä kirjoitusvirheitä ja ylimääräisiä pisteitä, pahoittelut! :)

  • Ihan mahtavaa, että teilläkin tärppäsi niin nopeasti! Onneksi olkoon! Tämän oman prosessin myötä sitä jotenkin myötäelää niin mukana muidenkin vastaavissa tilanteissa. :D

   • Norppu

    No ehdottomasti! Ja siis onnea vielä kerran, ihan mielettömän kaunis asunto! :)

 • Sandi

  peek-a-boo!ihana avaraa ja valoisaa, ihana lattia ja muodoltaan jotenkin tehokas, Onnea Uuteen Kotiin!!

  • Tässä asunnossa on kyllä tosi kivasti käytetyt neliöt. Ainoastaan tuo eteiskäytävä on vähän sellaista hukkatilaa, mutta eipä ole paha sekään. :) Ja fiilis on ennen kaikkea kohdallaan! Kiitos!

 • Upea ja valoisa koti!! Ja tosi tilavan oloinen yksiöksi. Onnea uuteen kotiin!

  • Kiitos. :) Aika isohan tämä yksiöksi onkin ja tuo alkovi tuo aina hurjasti tilan tuntua. Hassua ajatella, että asun nyt kaksiossa, joka on pienempi kuin tuo tuleva yksiöni!

 • Wau! Ihan mielettömän ihana tunnelma välittyi kuvistakin <3 Erittäin hyvät kaupat olet tehnyt, onnea paljon kodinomistajalle!

 • Essi

  Miten kaunis, seesteinen ja jollain positiivisella tavalla herkkä koti, ja huh huh huh tuota valoa! Onnittelut ihanasta kotivalinnasta!

  (Ja hirveä tiedonnälkä iski, mihin voi tosin olla aika vaikea vastata – olohuoneen takaseinällä oleva korkeahko valkoinen kaappi, jonka päällä on kasveja ja pieni radio, on upea, tavattoman upea! Oikeastaan sellainen, mitä olen etsinyt jo mielettömän kauan, mikäköhän ihme se mahtaa olla/minkä merkkinen? :D )

  • amppuli

   Mun silmään tuo kaappi näyttää vanhalta 50- tai 60-luvun liinavaatekaapilta. Itse ostin vastaavanlaisen netistä. Kannattaa siis tsekata esim. tori.fi.

  • Kiitos! :) Epäilen Amppulin tavoin, että kyseessä on vintage-helmi, sillä omastakin kodista löytyy samantyyppinen kaappivanhus. Omani tosin on peräti 90 vuoden ikäinen tummaksi petsattu kaunotar. Löysin omani antiikkikaupasta eli kannattaa tsekkailla Tori.fi, Huuto.net sekä antiikkiliikkeet ja huutokaupat.

 • Mira

  Iik miten ihana! Tuo valo, raikkaus ja kodikkuus – wau! Aivan ihana tuo eteisen aulatila ja keittiön värit upeat. Damn girl, you’re so lucky!Ja täytyy sanoa, että tämänhetkisellä asukkaallakin on hitsin hyvä maku Onnea uuteen, kauniiseen kotiin!

  • Kiitos. Voi, miten tuleekaan hyvä mieli näitä kommentteja lukiessa! :) Nykyisen asukkaan tyyli on niin ihana, että voisin muuttaa suoraan sisään kalusteineen päivineen. :D

 • Niina

  Upea ja kaunis koti! Remontissa on kunnioitettu kivasti vanhaa tyyliä. Välillä törmää vanhoihin upeisiin asuntoihin, jotka ovat valitettavasti remontoitu mauttoman moderneiksi.
  Onnea uuteen kotiin, Jenni!

  • Kiitos. :) Allekirjoitan täysin mietteesi! Kävin itsekin katsomassa muutamaa vanhaa asuntoa, joilta oli valitettavasti liian modernilla remontilla riistetty sielu täysin. :/ Haaveissa oli nimenomaan vanhassa talossa sijaitseva koti, joten tuntui todelliselta sääliltä, että remppaamalla onnistutaan kadottamaan se vanhan talon henki, joka on nimenomaan osa sitä taikaa.

 • Aivan ihana ja todellakin sinun näköinen! Helppo ymmärtää miksi ihastuit tähän alkujaankin :) Tsemppiä muuttoon (ei ole mun lempparihommia), mutta ihanaa varmasti päästä sitten sisustamaan tätä. Onnittelut!

  • Voi kiitos. Itselläkin oli tästä sellainen olo, että näytti nimenomaan minulta. :) Ihana kuulla, että muutkin ovat samaa mieltä!

 • Katih

  Onpa viehättävä asunto, onnittelut!

 • Onpas kaunis koti! Itse ihastuin heti keittiöön ja halliin, harvoissa kämpissä nämä molemmat ovat näin ihania! Hieno löytö!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi

  • Kiitos. :) Uusissa taloissa ei enää usein ole tällaisia halleja, mutta niissä on minusta parhaimmillaan tosi ihana tunnelma, joka suorastaan toivottaa tervetulleeksi kotiin. On myös kiva saada erillinen keittiö!

 • OMG! Tuo keittiön ihana hengailusohvamikälie! <3

  • Joo, tuo laveri on aivan ihana! Mietin itsekin, että pitäisikö viritellä joku ihana day bed -systeemi. :D

 • Elsa

  Voi että, uskomattoman kaunis ja valoisa koti!!! Ei voi kuin yhtyä muihin kommentteihin. Huippu pohjaratkaisu, ja ihan sun näköinen. Onnea, teit kyllä hyvän päätöksen

  • Kiitos! Näitä kommentteja lukiessa tulee viimeistään se fiilis, että taisin tehdä hyvän päätöksen. <3

 • g

  Ihana, etenkin tuossa eteistilassa on jotain miellyttävää, ehkä se tila johon panostamalla esimekiksi kotiin tuleminen on varmasti mukavaa. Mutta mitäpä sillä väliä, mitä me ajattelemme, tärkeintä on tuo oma tunteesi, että ratkaisu oli oikea :)

  • Olen samaa mieltä, että tuo eteistila halleineen on todella kutsuva ja viehättävä. Pitää vähän miettiä, millaisen siitä itse virittelee. :)

 • Sissi

  Onnea uudesta kodista, ihanan näköistä on! Tuo eteisaula näyttää niin isolta, että sinne varmaan saisi halutessa lisää säilytystilaa esim. kaapistolla johonkin kohtaan, jos sitä kaipaa. :)

  • Kiitos! :) Eteishalli on kyllä kivan tilava. Kaappia siihen käytävälle ei mahdu, mutta tarvittaessa tuohon lipaston paikalle sopisi kyllä kaappikin. En taida kuitenkaan raaskia tukkia kaunista tilaa isolla kaapilla, vaan ehkä kehittelen siihen jotakin samantyyppistä ratkaisua kuin nykyiselläkin asukkaalla. :)

 • amppuli

  Tosi kaunis ja valoisa asunto ja hyvällä maulla remontoitu keittiö! Onnea uuteen kotiin! Kyllä tuolla varmasti viihtyy :). Vanhoissa taloissa on tosiaan tunnelmaa ja sinunkin tuleva kotisi on ihanan kodikkaan oloinen. Ja asunto näyttää kyllä tilavalta yksiöksi.

  • Kiitos. :) On kyllä iso helpotus, ettei tarvitse ryhtyä remppaamaan ennen muuttoa. Ja todellakin, rakastan vanhojen talojen tunnelmaa – tässä sitä on juuri sopivasti. :)

 • Anette Danielsson

  Vau! Etenkin toi halli tuo kyllä hurjasti tilan tuntua, ja valoa tosiaan näyttää riittävän. Aivan ihana asunto! Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä muuttopuuhiin! :)

  • Kiitos Anette! Pohja tosiaan on kivalla tavalla ilmava ja tilava, joten vaikka asunto onkin yksiö, en usko, että seinät kaatuvat päälle. :)

 • Oi, vaikuttaa aivan ihanalta! Jee! Mihin muuten ajattelit tuohon kotitoimiston, ja laitatko sen saman ratkaisun, kun sulla ollut aiemmin? Jos saa esittää toiveen niin oma postaus kotitoimistosta ja kotona työskentelystä olisi jälleen kiva. Itsellekin ajankohtainen, kun palataan Suomeen niin olisi kiva saada ideoita.

  • Kiitos Ella! :) Olen alustavasti ajatellut, että laittaisin kotitoimiston tuohon olohuoneen pitkälle sohvaa vastapäätä olevalle seinälle ja ostan String Systemiini lisää osia, joten saan siitä ihan kunnollisen leveän kirjahyllyn. :)

 • Charlotta

  Aivan mielettömän ihana koti! Onnittelut! :-)

 • Susanna

  Ihana asunto! Paljon onnea tästä aarteesta! <3

 • klaara

  Toimivalta ja valoisalta näyttää. Tulee sinulle upea koti!

 • Satu

  Oi että!! Näyttää ihan super ihanalta! Valoisa, avara ja tyylikäs!! Mahtavaa!Onnittelut!:)

 • sannamaija

  On onni, jos kodin ikkunoista näkyy puita, oli sitten puisto tai metsä! Leikkipuistokin on kiva, joskus kun voi nukkua pidempään, voi herätä lasten ääniin ikkunan takaa. Paljon iloa uuteen kotiisi.

  • Uuden kodin ikkunoista näkyy juurikin puita ja puistonäkymä, joten on ilo katsella ikkunasta ulos. :) Kiitos!

 • Heleää

  Herrajjestas! Miten upea! Ja miten voi olla noin paljon sinun näköisesi asunto?!! (Mitä nyt blogisi perusteella kuvittelen tuntevani tyyliäsi.) Aivan järjettömän tilavan oloinen yksiöksi. Onnittelut! Oma koti on ollut onnellisimpia asioita elämässäni. Nyt olen siitä jo luopunut kun muutin mieheni luokse, mutta ah olipa se ihana, se ikioma paikka. Tulet nauttimaan elämästäsi tuolla, olen varma!

  • Voi kiitos. :) Minullakin tuli tänne astuessa se fiilis, että nyt on aivan minun näköiseni koti. Nyt vain malttamattomana odotellaan muuttoa. Tai no, ei sitä muuttoa, mutta että pääsisi ihan omaan kotiin. :D

 • Ninni

  Oi miten kaunis koti <3 Vielä esittely vaatehuoneeseen :-)

 • Anne

  Vau, onnea! Enpä olisi uskonut, että jaksan innostua näin paljon mistään asuntojutusta, mutta tämän oli aivan ihana postaus :) Upeita kuvia ja niistä sai mukavan kattavan kuvan asunnosta. Kaikin puolin hieno koti ja tekstin kanssa vielä mukavampaa luettavaa. Toivotan kovasti onnea ja jään innolla odottamaan muutto- ym. juttuja!

 • Jane

  Oi, upea! Etenkin tuo keittiön oleilusohva! <3

 • HanKo

  Ihana asunto. <3 Tuossa on periatteessa myös tulevaisuudessa mahdollisuus vaikka tehdä keittiöstä makuuhuone ja alkovista keittiönurkkaus, jos sitä omaa makuhuonetta jää kaipailemaan. :)

 • Pin

  Hurjan kaunis koti. Tuli hyvä fiilis ja olo että tuollaisessa voisin itsekin joskus asua :)

 • Aivan ihana ja niin sinun näköisesi! Onnea kodista <3

 • JJM

  Hihi! Mulla on täysin samanlainen keititön matto ja ihan samanlaiset kaapit. Ostin maton joku pari viikkoa sitten, kaunis on!

Related posts