14/02/17

Mielenrauhaa maljakossa

5 93

Hyvää ystävänpäivää! Vaikka on ihanaa saada kukkia lahjaksi, olen aina miettinyt, ettei minun tarvitse odottaa, että joku muu toisi minulle kimpun, vaan voin ostaa kukkia itselleni myös ihan itse. Ja ostankin, usein. Leikkokukat ovat minulle sellaista pientä arjen luksusta, jonka sallin itselleni mieluusti.

Muistan ikuisesti, kun olin juuri muuttanut ja asunto oli kuin pommin jäljiltä. Monella ehkä sen kaaoksen keskelle kukkien ostaminen olisi ollut kutakuinkin maailman viimeinen päähänpisto. Mutta minulle se oli juuri sitä, mitä sillä hetkellä kaipasin. Muuttolaatikkoräjähdyksen keskellä raivasin lipaston reunalle siistin ja seesteisen nurkan, johon asettelin kukkani. Tuota meditaationurkkaa sitten tuijottelin tyytyväisenä, kun ympärillä vallitseva sekasorto alkoi ahdistaa. Sama kikka toimii tilapäisenä apuna nykyäänkin, kun kiiren keskellä velvollisuudet painavat niskaan, arki tuntuu harmaalta ja nurkissa villakoirat hyökkäilevät päälle.

Pari viime viikkoa on taas ollut sellaista pää kolmantena jalkana juoksentelua, että koti näyttää enemmänkin kaatopaikalta kuin ihmisen asuinsijalta. Niinpä marssin jälleen kukkakauppaan ja ostin itselleni maljakollisen mielenrauhaa. Olen sen totisesti ansainnut. Ja ai, että miten ihanalta tuo kahdesta eri värisestä tulppaaninipusta väsätty kimppuni näyttääkään!

Kokeilin myös elämän ensimmäistä kertaa vähän toisenlaisia tulppaaneja, kun lähikukkakaupassani sattui olemaan myynnissä myös tällaisia kotimaisia sipuliversioita. Leikkovarsien sijaan näissä tulee nimittäin se juuri ja sipulikin mukana eli kukka kestää maljakossa ihanasti paljon pidempään. Ja onhan tuo aika hauskan näköinenkin. Ripottelin omat sipulini kukkineen eri maljakoihin rinnakkain eikä kolmea enempää tarvita kivan asetelman loihtimiseen. :)

Niin että, jos kukaan ei tänä ystävänpäivänä tuonut kukkia, niin kipaisepa kukkakaupan kautta kotiin!

Translation: Happy Valentine’s Day!

 

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ihanat tulppaanit! :D

 • Siirirosmariini

  Minäkin nautin, kun illalla väsyneenä kotiin tullessa minua ovat vastassa kauniit kukkaset ikkunalaudalla. Ja vaikka naimisissa olenkin, niin en odota kenenkään tuovan minulle kukkia. Jos haluan niitä, niin ostan itse :)

  Vien kyllä mielelläni tuomisina ystäville ja läheisille kukkia arkea piristämään!

 • Hyvä idea! Itse just ajattelen että koti pitää olla putsplank ennen kuin sinne raaskii ostaa kukkia. Mutta miksei ne kukat vois olla just se pieni, kaunis, tyyni keidas kaiken sekasorron keskellä?

 • Hieno kirjoitus! Ihmettelen usein, miksi suomalaiset arkailevat niin paljon kukkien ostamisessa! Mielestäni asia on juuri niin kuin kirjoititkin, että itsellekin voi ostaa kukkia. Olen vain huomannut, että kun olen niin tehnyt, niin joku on aina kysynyt kenelle kukat ovat ja kun olen vastannut, että itselleni, niin olen saanut outoja katseita. Koska olemme loppujen lopuksi itse vastuussa omasta hyvinvoinnistamme, mielestäni tämä on hassua.

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • Maljakollinen mielenrauhaa, miten hyvin sanottu! :D Mä rakastan kukkia ja ostan niitä usein itselleni. Ne tuo mulle ihan saman fiiliksen: iloa ja mielenrauhaa :)

Related posts