10/02/17

Asuste-inspiraatio talvipäiviin

9 100 stockmann-c2

Kaupallinen yhteistyö: Stockmann (sisältää mainoslinkkejä)

Talvella tuntuu välillä tosi tylsältä, kun joutuu aina pukemaan ne samat talvivaatteet päälle ja sen takia sitä näyttää päivästä toiseen aina ihan samalta. Ihan vaihtelun nimissä on kivaa, jos on muutama erilainen ja eri värinen takki, mutta todellisuudessa avainsana vaihtelunhaluiselle ovat asusteet. On ihan mieletöntä, miten koko tyyli voi muuttua vain kaulahuivia, hattua ja laukkua vaihtamalla, ja niitä eri tavoin yhdistelemällä.

Pääsin tutustumaan Stockmannin uuteen A+more-asustemallistoon, joka on täynnä ihania värejä, ylellisiä materiaaleja ja kivoja tyylejä. Sain valita mallistosta omat suosikkini ja stailata ne oman näköiselläni tavalla ja tällä kertaa syntyi tällaisia talvisia tyylejä.

stockmann-a5

Minulla on pääasiassa ollut kaapeissani yksivärisiä huiveja, mutta jotenkin nämä malliston kuvioidut huivit nähdessäni innostuin taas kuoseista. Näihin lookeihin valikoitui peräti neljä värikästä huivia, joista yksi on kietaistu laukkua piristämään.

Oli ihan mielettömän inspiroivaa itsellekin kasata näitä tyylejä, koska taas heräsin miettimään ajatus, miksi aina jumitan siinä samassa turvallisessa harmaassa huivissa ja mustassa laukussa, kun voisin yhtä hyvin piristää yksivärisiä talvityyliäni tällaisilla väriläiskillä ja hyödyntää laukku- ja huivikokoelmaani monipuolisemmin.

stockmann-b6

A+more-malliston materiaaleista on sanottava sen verran, että mukana on siis paljon aitoa nahkaa ja luonnonmateriaaleja kuten silkkiä, villaa ja mohairia. Ja aurinkolaseissa on kunnollinen UV-suoja (UV400).

Kokoelman hintataso on varsin maltillinen, esimerkiksi huivien hinnat ovat suunnilleen 10-30 euron haarukassa, nahkalaukut alle 100 euroa ja aurinkolasit noin 25 euroa. Tosin nyt muutaman päivän ajan 10.-14.2.2017 on meneillään alennuskampanja, jolla saa verkkokaupassa malliston tuotteista viekä 20 % alennuksen alekoodilla amore.

Olisi hauska kuulla, mikä tyyleistä on lempparinne ja miltä uusi asustemallisto teistä vaikuttaa?

stockmann-a3

Häivähdys vihreää

Vaalea takki sai mausteekseen vihreitä yksityiskohtia ja värikkään huivin. Nahkainen vihreä pikkulaukku on ihana väriläikkä hillityn tyylin piristäjänä ja matchasin tyyliin myös hansikkaat ja kengät. Hanskoissa on hauskana yksityiskohtana tuo tähtikuvio peukalossa ja etusormessa – ja tähtisormilla pystyy käyttämään kännykän kosketusnäyttöä hansikkaat kädessäkin.

Takki // coat H&M

Farkut // jeans Topshop

Nahkalaukku // leather bag A+more Stockmann

Huivi // scarf A+more Stockmann

Villahansikkaat // wool gloves A+more Stockmann

Aurinkolasit // sunglasses A+more Stockmann

Kengät // shoes Primeboots

stockmann-a4 stockmann-a8stockmann-a7 stockmann-b1

Sininen hetki

Olen vähän vierastanut aiemmin tällaista voimakasta sähkönsinistä pukeutumisessa (joitakin kertaluontoisia kokeiluja lukuunottamatta), mutta rauhallisen ruskean kaverina se toimii itse asiassa todella hyvin. Kietaisin hauskan bucket bagin hihnaan vielä kauniisti kuvioidun silkkihuivin lisäväriä antamaan. Psst, tällaiset peilipintaiset aurinkolasit ovat muuten aivan omiaan pelastamaan väsyneen päivän, kun huonosti nukuttu yö näkyy silmien alla. (Tästä sinisestä laukusta näytti olevan verkkokaupassa tarjolla vain musta versio, mutta ainakin Helsingissä keskustan myymälästä löytyy myös sinisenä.) Tuo villainen kaulahuivi on muuten juuri nyt alennuksessa 17 euroa (normaalisti 29,90€).

Takki // coat The Lab

Farkut // jeans Monki

Villahuivi //  wool scarf A+more Stockmann

Nahkalaukku // leather bag A+more Stockmann

Silkkihuivi // silk scarf A+more Stockmann

Kengät // shoes & Other Stories

Aurinkolasit // sunglasses A+more Stockmann

Nahkahansikkaat // leather gloves A+more Stockmann

stockmann-b4stockmann-b5stockmann-b3 stockmann1

Kulmakunnan kippari

Ai että on mukava välillä vetäistä päähän jotain muutakin kuin se iänikuinen pipo. Tämän tyylin avainjutut olivat tuo hauska kipparinlätsä sekä reppu, joka muuntautuu näppäräsi myös olkalaukuksi kätevän hihnasysteeminsä ansiosta. Bonusta annan laukulle myös kauniista ruusukullan värisistä yksityiskohdista. Tuo hattu on muuten juuri nyt alennuksessa 15 euron hintaan.

Takki // coat Never Denim/ BikBok

Farkut // jeans Topshop

Huivi // scarf A+more Stockmann

Nahkainen reppu // leather backpack A+more Stockmann

Hattu // hat A+more Stockmann

Kengät // shoes & Other Stories

Aurinkolasit // sunglasses A+more Stockmann

Nahkahansikkaat // leather gloves A+more Stockmann

stockmann6stockmann7stockmann4 stockmann-c8

Puuterisen hillittyä

Tämän hillityn tyylin ytimessä oli kauniisti kuvioitu huivi sekä puuterisen vaalea nahkainen clutch, jossa on myös ihanat ruusukullan väriset metalliyksityiskohdat. Nämä aurinkolasit taisivat olla koko mallistosta suosikkini – tosi kiva malli!

Takki // coat Marimekko

Farkut // jeans Monki

Huivi // scarf A+more Stockmann

Nahkainen clutch // leather clutch A+more Stockmann

Kengät // shoes & Other Stories

Aurinkolasit // sunglasses A+more Stockmann

Nahkahansikkaat // leather gloves A+more Stockmann

stockmann-c3 stockmann-c6 stockmann-c4 stockmann-c7a koira

Sain uuden pikku-kaverin näitä kuvauksia tehdessä, kun tämä naapurikulmien basenji lenkillä ohi kulkiessaan säntäsi luokseni, painautui tiukasti jalkaani vasten ja yksinkertaisesti kieltäytyi lähtemästä. Omistaja yritti turhaan kiskoa koiraansa – hauva ei hievahtanutkaan. Lopulta koira raahattiin väkisin jatkamaan matkaa, kun ei olisi millään malttanut. Taisin vähän rakastua!

Photos: Arttu Mustonen / Mustarttu

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ihastuin Häivähdys vihreää -kokonaisuuden ja puuterisen hillittyä -kokonaisuuden huiveihin, jossa toistuu värejä, joita olen suunnitellut kevääksi lisääväni omiin asuihini.

  Mutta eniten rakastuin naapurin Halla-koiraan, joka on päässyt mukaan Puuterisen hillittyä -kokonaisuuden kuviin, jotka on muuten otettu meidän kodin ikkunan alla :D

 • Mimu

  Harmittaa ihan hirveästi, että Oulun Stockmann lopetti! Eikä tämä postaus auttanut asiaa. :D Tiedän heidän nettikaupastaan, mutta itse tykkään käydä ostoksilla ”oikeissa” kaupoissa.

  Ja tuo koiruli! <3

 • Kulmakunnan kippari on mun mieleen eniten. Muutkin toki hienoja!:)

 • Sininen hetki on varmaan oma suosikkini, tuo magneettisen sinisen ja sinapinvärisen takin yhdistelmä on todella mehukas. Tykkään itse yhdistellä erilaisia murrettuja sävyjä – prime colours eivät oikein sovi minulle.

  Mietityttää kuitenkin se, missä ja millaisissa olosuhteissa nämä tuotteet valmistetaan – ja voivatko ne olla oikeasti laadukkaita tuohon hintaan. 10-30 euroa laadukkaasta huivista tai alle sata euroa laadukkaasta laukusta kuulostaa todella pieneltä hinnalta, jos miettii, että valmistajalle jäänee alle prosentti tuosta määrästä, jos sitäkään? Vähän harmittaa, että et kerro edes tuotteiden valmistusmaata yms., kun kyseessä on kuitenkin uusi mallisto ja vielä Stockmannilta – joka on ainakin joskus ollut laadun perikuva.

  Luulisi, että heitä kiinnostaisi edes trendinä kestävä kehitys jos ei muuten. Vai onko Stocka todella pudonnut kärryiltä niin pahasti, että tuutataan ulos mitä tahansa, kunhan se on halpaa, jotta myynnit paranisivat? Ymmärrän että myydä täytyy, se on elinehto, mutta on myös olemassa kaupallisesti hyvin menestyneitä kestäviä/ kestävämpiä brändejä, joiden toimintaa voisi mallintaa… Onko tarpeellista kehittää uusia tuotteita ja mallistoja täysin vastuuttomasti jo valmiiksi ylitäyteen maailmaan?

  En arvostele sinua Jenni nyt lainkaan, Stockan periaatteet vain hieman mietityttävät.

  • Kiitos Emma! :) Tuollaiset voimakkaat värisävyt sopivat monelle mainiosti juuri tällä tavoin pieninä annoksina asusteissa, vaikka kokonaisena vaatteena joku tietty väri vähän ujostuttaisikin.

   Pahoitteluni, etten hoksannut tässä postauksessa avata tuotantoa tarkemmin. A+more-malliston tuotteita valmistetaan niin Euroopassa kuin Aasiassakin. Kevätmalliston tuotteista suurin osa tehdään Aasiassa, mutta syysmallistossa on paljon esimerkiksi Italiassa valmistettuja tuotteita. Kysyin vielä Stockmannilta tarkempaa tietoa tuotannon periaatteista ja valvonnasta ja tällaisen vastauksen sain:

   Vastuullinen, läpinäkyvä ja jäljitettävä hankintaketju on yksi Stockmannin vastuullisuustyön painopistealueista ja sidosryhmillemme tärkeä aihe. Kaikkien tavarantoimittajien edellytetään noudattavanStockmannin toimintaperiaatteita. Lisäksi edellytämme, että Stockmannin omien merkkituotteiden hankintaketjussa noudatetaan tavarantoimittajien toimintaperiaatteita (Supplier Code of Conduct), jotka perustuvat BSCI:n (Business Social Compliance Initiative) toimintaperiaatteisiin ja joita on täydennetty Stockmannin omilla vaatimuksilla, mm. eläinten oikeuksiin, kemikaaleihin ja ympäristöasioihin liittyen.

   Stockmann-konserni on ollut BSCI:n jäsen vuodesta 2005 lähtien. BSCI on yritysvetoinen aloite, jonka jäsenet ovat sitoutuneet parantamaan tuotantolaitosten ja -tilojen olosuhteita kaik¬kialla maailmassa. BSCI:n toimintaperiaatteissa on 11 työelämän perussääntöä, joita jäsenyritykset ja niiden liikekumppanit sitoutuvat noudattamaan ja sisällyttämään hankintaketjunsa toimintaan jatkuvan parantamisen hengessä. Stockmannin omien merkkien vaatteita valmistetaan myös Bangladeshissa, missä liityimme vuonna 2013 Bangladeshin palo- ja rakennusturvallisuussopimukseen (Accord).

   Paikallinen läsnäolo on tärkeää hankintaketjun vastuullisuuden kehittämisessä ja toiminnan valvomisessa. Stockmann-konsernilla on kuusi paikallista ostokonttoria Kiinassa (Shanghaissa ja Hong Kongissa), Bangladeshissa, Intiassa, Turkissa ja Pakistanissa. Jokaisessa ostokonttorissa on 1-2 vastuullisuusasiantuntijaa, jotka valvovat vaatetoimittajien vastuullisuutta mm. tekemällä tarkastuksia, laatimalla toimintasuunnitelmia toiminnan kehittämiseksi ja kouluttamalla tehtaanjohtoa.

   Julkaisemme pian vuoden 2016 yhteiskuntavastuun raportin, jossa kerromme viime vuoden aikana tehdystä työstä vastuullisuuden eteen. Tehtaissa jotka valmistavat Stockmannin omien merkkien vaatteita ja Lindexin vaatteita tehtiin viime vuonna 123 BSCI-auditointia, 92 omaa auditointia, ja lisäksi Bangladeshissa tehtiin 144 Accord-sopimuksen mukaista tarkastusta.

   Kerromme tuotteiden alkuperästä avoimesti. Valmistusmaa on merkitty kaikkiin Stockmannin omien merkkien vaatteisiin, ja olemme myös julkaisseet listan käyttämistämme tehtaista ja toimittajistaverkkosivuillamme.

   Löydät paljon lisää tietoa ostokäytännöistämme, työolojen valvonnasta, tehdasauditoinneista, sekä ympäristötyöstä verkkosivuiltamme, osoitteesta http://www.stockmanngroup.com/fi/vastuullinen-hankintaketju

   Tiedot on myös koottu yhteiskuntavastuun raporttiimme. Uusi julkaistaan tosiaan parin viikon päästä 2.3.2017, siihen asti käytännöistämme voi lukea vuoden 2015 raportista : http://vuosi2015.stockmanngroup.com/pdf/Stockmann_yhteiskuntavastuu_2015.pdf

   • Kiitos Jenni, että selvitit asiaa! Itselleni jää vastauksesta kuitenkin hieman nihkeä olo – moni asia on ilmaistu kovin ympäripyöreästi. Hienoa kuitenkin, että tehtaiden nimet on julkaistu ja että ostokonttoreilla on vastuullisuusvalvojia. Olisi hyvä kertoa prosentteidna kuinka suuressa osassa Stockmann konsernin käyttämistä tehtaista käytiin – heidän mainitsemansa käynnit voivat olla toistuvia käyntejä, silä ei kerrota onko esim kaikissa tehtaissa vierailtu. Lisäksi pelkkä auditointien määrän hehkuttaminen ei riitä – mitä tuloksia saatiin? Oliko tehtailla kaikki kuten piti?

    Täytyy lukea nuo raportit tarkkaan läpi, jos tietoa löytyisi sieltä lisää.

    Eniten arveluttaa noin halvat OVH-hinnat. Ehkä olen pessimisti, mutta halvat hinnat saavat ainakin minut aina suhtautumaan tuotteisiin epäluuloisesti – en toki sano, että kalliitkaan vaatteet olisivat automaattisesti eettisemmin valmistettuja.

    • Tässä vielä lisätietoa kysymyksiisi:

     BSCI luokittelee maat riskimaihin ja alhaisen riskin maihin. Esimerkiksi EU-maat ovat alhaisen riskin maita ja Kiina, Bangladesh ja Intia riskimaita. Toiminta jossakin maassa ei kuitenkaan automaattisesti tee siitä hyvää tai huonoa, vaan kaikenlaisia toimijoita on. Stockmann haluaa varmistaa, että sen käyttämät alihankkijat toimivat vastuullisesti, ja olemme valinneet tähän yhdeksi työkaluksi BSCI-jäsenyyden. Kaikki omien merkkien toimittajat ovat sitoutuneet BSCI:n toimintaperiaatteisiin, ja toimintaa tehtaissa auditoidaan BSCI-auditoinneilla, joiden arvosteluasteikko on A-E.

     A= outstanding = ”erinomainen”

     B= good = ”hyvä”

     C= acceptable = ”hyväksyttävä”

     D = insufficient = ”riittämätön”

     E = unacceptable = ”hylätty”

     Lisäksi on nollatoleranssiaiheita, jotka ovat peruste yhteistyön välittömään katkaisemiseen.

     Kaikki tehtaat auditoidaan vähintään kahden vuoden välein. Tehtaita, jotka valmistavat muotia Stockmann-konsernin omille merkeille on noin 300, ja niihin tehtiin vuonna 2016 123 BSCI-auditointia, 92 omaa auditointia ja lisäksi Bangladeshissa paloturvallisuussopimukseen liittyviä tarkastuksia. Toisin sanoen yli puolet tehtaista auditoitiin vuoden aikana. Mikäli auditoinnin tulos on A tai B, auditointi tehdään seuraavan kerran vasta kahden vuoden päästä. Mikäli arvosana on C, D, tai E, tehtaalle tehdään korjaussuunnitelma, jossa määritellään uudelleenauditoinnin ajankohta, joka on korkeintaan vuoden päässä. Uudelleenauditoinnissa tarkistetaan, että puutteet on korjattu.

     Stockmann-konsernin käyttämiin tehtaisiin tehtyjen auditointien tulokset olivat 2016

     7% erinomainen

     11% hyvä

     67% hyväksyttävä

     16% riittämätön

     0 kpl hylättyjä, 0 kpl nollatoleranssitapauksia

     Auditoinneissa havaitut puutteet koskivat pääasiassa työaikaa ja vapaapäivän myöntämistä seitsemän päivän välein, työterveys- ja turvallisuuspuutteita, johtamiskäytäntöjä ja palkka-asioita. BSCI:n periaatteiden mukaisesti suosimme pitkiä kumppanuussuhteita alihankkijoiden kanssa. Kun puutteita havaitaan, niistä tehdään korjaussuunnitelma, jonka toteutumista valvotaan.

Related posts