2/02/17

Ihmisyydestä

3 124 matkamuisto5

Tänä nimenomaisena hetkenä maailmassa tarvitaan inhimillisyyttä, ymmärrystä ja kykyä nähdä sitä, mikä meitä kaikkia yhdistää, ennemmin kuin erottaa. Monelta unohtuu maahanmuuttokeskustelussa ja pelon ilmapiirissä, että maiden väliset rajat ovat ihmisen keinotekoisesti piirtämiä. Eri kulttuurien, uskontojen ja kansallisuuksien välisissä kohtaamisissa tarvitaan toki avarakatseista ja joustavaa asennetta, mutta ensisijaisesti olemme aina kaikki silti ihmisiä, joita yhdistävät monenlaiset ihmisyyteen liittyvät universaalit kokemukset, tilanteet ja ajatukset. Hetkeen ei sitä ole kauniimmin ja osuvammin ilmaistu kuin tällä tanskalaisella mainosvideolla. Todella hieno mainos – toivon, että jokainen suomalainen katsoisi tämän.

Translation: The most beautiful ad I’ve seen in a long time. Watch it!

Tags: ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Tuuli

    Kiitos tämän jakamisesta, piti vähän itkeä.

  • Miten hulppea olisi ajatus tehdä tällainen ”ihmiskoe” Suomessa! Miettikää :O Mihin alkuryhmään kuuluisit itse, mihin ryhmiin, kun kysymykset alkavat?

    • Karkkinen

      Vastaavan ihmiskokeen tekeminen Suomessa olisi mahtavaa.. Olen itse juristi ja meidän ammattikunnan kuvitellaan olevan ahneita omaneduntavoittelijoita, joilla ei ole käsitystä heikompien asemasta. Totuus on, ettei kukaan elä tyhjiössä tai ole ollut lapsuudesta asti tietyn ammattikunnan edustaja. Omaan elämääni esimerkiksi mahtuu läheisten alkoholismia, työttömyyttä, vaikeita sairauksia ja myös sitä pennin venytystä. Ymmärrän siis hyvin myös vähäosaisten elämää, minkä vuoksi lahjoitan hyväntekeväisyyteen enkä koskaan valita korkeasta veroprosentistani – puolestani minulta voisi ottaa enemmänkin. Ihminen ei siis ole stereotypia.

Related posts