26/01/17

Mikä ihmeen podcast?

12 87 Näyttökuva 2017-1-26 kello 17.35.13

Olen kuullut podcasteista intoiltavan jo vuosia, mutta itselleni tämä formaatti on jäänyt hiukan tuntemattomaksi. En ole oikeastaan seurannut yhtäkään, vaan kuunnellut vain satunnaisia nauhoitettuja pätkiä silloin tällöin netistä. Tiedän kuitenkin monia ihan todella intohimoisia podcast-harrastajia, joten ajattelin, että tämä voisi olla kiinnostava aihe. Etenkin kun pääsin juuri äskettäin myös itse mukaan erääseen podcastiin…

Viime syksyisen A2-yksinäisyysillan jälkeen minua pyydettiin mukaan vierailijaksi YLEn Huono Ystävä -podcastiin, jossa käsitellään erilaisia ystävyyteen liittyviä teemoja. Kunkin jakson lopussa kuullaan jonkun vierailijan kirjoittama ja ääneen lukema ystäväkirje ja nyt ilmestyneen tuoreimman jakson lopussa minä pääsin lukemaan oman kirjeeni yksinäiselle. Mikäli haluat käydä kuuntelemassa, niin koko Huono ystävä -sarja löytyy täältä ja tuo minun ystäväkirjeeni erikseen luettuna täältä.

tauko2

Otin hiljattain ensiaskeleeni podcastien maailmaan myös kuuntelijana, sillä bongasin ihanasta Musla-blogista mimmien Tuplakääk-podcastin, jossa ruoditaan asiaankuuluvalla vakavuudella julkkisjuoruja ja jaetaan ”varmoja sisäpiiritietoja” vähän vaikka kenestä. Voin suositella – matalan kynnyksen pätkä aloittaa podcastaily! :D

Nyt kaikki podcast-harrastajat ja -tietäjät myös jakamaan omia vinkkejänne parhaista podcasteista ja suosikkiohjelmista Suomesta ja maailmalta, mutta varsinkin suomeksi puhutut podcast-maailman helmet kiinnostavat!

Kuvitus: Taika Mannila / Huono Ystävä

Tags: ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Outi

  How I started this on tosi mielenkiintoinen: tarinoita menestysyritysten takaa. Suomalaisia hyviä tuntuu olevan vielä tosi vähän, kunpa useammat innostuisivat kokeilemaan!

  • Kiitos vinkistä! Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. :)

  • TV

   Olisko kuitenkin ollut How I built this? Vaikuttaa hyvältä ja uskon että sen parissa menee tänä vuonna monta automatkaa mukavammin :)

 • Nina

  Seurusteletko sä?

 • Tuuli

  Mä löysin myös vasta podcast-maailman Cafe au lait:in kautta, tosi mielenkiintoisia tarinoita maailmalla asuvilta suomalaisilta, suosittelen! https://soundcloud.com/cafe-aulait-maailmalla

 • Laura

  Podcastit on alkanut ihmeellisesti kiinnostelemaan viime aikoina, auditiivisuus on varmaan uusi musta!

  Hieno ystäväkirje, tärkeä ja toivottavasti tulevaisuudessa entistä enemmän puhuttava aihe. Yksinäisyyden tunne on niin jännä kaikessa…yksinäisyydessään: tuntuu eristävältä ja siltä ettei kukaan sitä voi ymmärtää ja on silti niin universaali. Luit myös kauniisti, sulla on hyvä kertojanääni :)

 • EA

  Tuija Pehkosen haastattelut YLE Puheelta löytyy myös podcasteina! Kiinnostavat vieraat ja Tuija on hyvä haastattelija. Antti Tuiskun haastattelu kosketti. http://areena.yle.fi/1-3199993

 • Rheena

  Kylläpä herkistyin kuunneltuani tuon sun kirjeen. Ihania sanoja ja niin samaistuttavia. Kun vanha parisuhde kymmenen vuotta sitten päättyi, jäi taakse myös suuri joukko nuoruuden ystäviä. Ja siellä ovat edelleen. Nyt asia on jo ihan fine.
  Uusi parisuhde ja lasten saaminen teki uusien ystävyyssuhteiden luomisesta monelsi vuodeksi hankalaa ja koin juurikin samanlaisia tunteita, joita kuvailit. Ja koen usein edelleen yksinäisyyttä, vaikka ympärillä on jo uusiakin ystävyyssuhteita, aviomies ja lapset.
  Suuri oivallus kaiken keskellä oli se, että minun täytyy olla itseni paras ystävä. Se helpotti myös uusien mielenkiintoisten ja ’omalta tuntuvien’ ihmisten löytämistä.
  Ihana, että olet ollut rohkeasti puhumassa aiheesta, sillä se todellakin välillä hävettää ja surettaa.

 • Riitu

  Tuleepa muuten kuunneltua tosi vähän suomenkielisiä podcasteja, mieleen ei tule kuin aikanaan kuunneltu Ylen Kadonnut, jota voin suositella. Muuten suosikkeja ovat (monen muunkin suosikit) uskomattoman koukuttavat Serial ja Undisclosed, hauska Mystery Show ja monella tapaa ihana ja mielenkiintoinen Lena Dunhamin Women of the Hour.

 • Tuulikki

  Hei Jenni,

  Ehdottomasti paras podcast-sarja ikinä on Invisibilia:

  ”Starting January 9th, NPR brings you Invisibilia, a six episode series about the invisible forces that shape human behavior – ideas, beliefs, assumptions and thoughts. Invisibilia interweaves personal stories with scientific research that will ultimately make you see your own life differently.”

  Suosittelen aloittamaan 2015 julkaistuista jaksoista ja jatkamaan vanhemmista uudempiin :) Ihmeellisiä kuunteluhetkiä!

Related posts