24/01/17

Asuntohaaveita

19 127 koti1

Olen pitkään miettinyt, että pitäisikö vuokra-asumisen sijaan harkita asunnon ostamista… Asuntosäästämisen aloitin muutama vuosi sitten ja suosittelen ASP-tiliä ihan jokaiselle (voisin tehdä tästä joskus juttua ihan erikseen, jos jotakuta kiinnostaa!). Nyt kun raha-asiat ovat aika hyvällä mallilla ja asuntosäästötililläkin jo mukavasti kertymää, päätin uuden vuoden ja ikävuoden kunniaksi, että on aika ottaa asuntoasioissa askel eteenpäin. Että nyt 33-vuotiaana voisi ryhtyä aikuiseksi ja asunnon omistajaksi!

Päätös asiasta syntyi ja varmistui ajatuksissa nopeasti ja vaikka olen ryhtynyt katselemaan kämppiä vasta pari viikkoa sitten, olen ehtinyt jo hoitaa laina-asiat kuntoon ja käydä katsomassakin yhtä varteenotettavaa vaihtoehtoa. Olen tästä asuntoprojektista niin täpinöissäni, etten meinaa pöksyissäni pysyä. Odotettavissa on siis toivon mukaan aika pian kaikenlaista kämppähöpinää ja sisustusjuttuja – ja niitähän onkin kovasti toivottu.

Nyt siis peukut pystyyn meikäläisen asuntoprojektin etenemiseksi! Ja jos tulee hyviä neuvoja tai vinkkejä mieleen, tai ihan konkreettisia kämppäbongauksia, niin saa ilman muuta vinkkailla. Haussa on 40-60 m² kokoinen valoisa asunto tästä Helsingin keskustasta tai sen liepeiltä (Mannerheimintien puolella Meilahteen asti ja Kallion suunnalla Vallilaan).

koti8

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti

19 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Norppi

  Tulipa sopivaan aikaan! Aika samat suunnitelmat täälläkin, tosin kahdelle ihmiselle neliöitä saisi olla ainakin se 45 ja myös Käpylä ja Ruskeasuo on potentiaalisia lokaatioita. Jospa sitä uskaltaisi hankkia jopa rempattavan asunnon… jään siis innolla seuraamaan miten tämä etenee! Tsemppiä etsintään :)

 • Ems

  Asunnon kaikki paperit kannattaa pyytää ennen näyttöä tutustuttaviksi. Ehtii rauhassa katsomaan ne läpi ja osaa kysyä jo tarkemmin asioita näytössä. Halutut kämpät menee niin nopeasti, että hyvä jos näytössä voi jo jättää tarjouksen tarvittaessa :)

 • Katri

  ASP-tilistä olis mukavaa saada postaus! Tälleen vähän päälle parikymppisenä ajatus ASP-tilin avaamisesta käy aina välillä mielessä, mut ei oo vielä tullut tehtyä asian eteen mitään. Ajatuksena tykkäisin, että oman asunnon vois ostaa jo melko pian opiskeluelämän vaihduttua täyspäiväiseen työntekoon. :-) Olis nimenomaan kiva kuulla aiheesta jostain muualta kuin pankkien kertomana/tuottamana :-) Tsemppiä asunnon hankintaan, täällä odotellaan kämppäpostauksia mielenkiinnolla!:)

  • Kaina

   Täällä myös yksi vähän yli parikymppinen, joka on harkinnut ASP-tilin avausta. Postaus siitä kiinnostaa ehdottomasti!

  • Iida

   Täältä löytyy myös yksi parikymppinen, jota kiinnostaisi postaus ASP-tilistä! :)

  • Ina

   Täälläkin yks reilu parikymppinen, jota kiinnostaisi postaus ASP-tilistä :)

 • MinttuMaria

  Moi Jenni,

  Koska olen itse samassa tilanteessa eli haaveilen myös omasta kodista niin minua kiinnostaisi kuulla, että kävikö lainansaaminen helposti pienyrittäjälle pääkaupunkiseudulla vai jouduitko käymään useammassakin pankissa? Olen kuullut, että yleisasenne yrittäjiä kohtaan olisi ajoittain hieman nihkeää.

 • ASP-tili on ihan mahtava juttu! Suomessa kun se on mahdollista niin ehdottomasti kannattaa avata. Onnea asunnon etsintään! Omana vinkkinä voisin sanoa että kannattaa tehdä lista sellaisista asioista joita ilman ei voi elää (jollekin vaikkapa ikkunoiden määrä on tärkeä, toiselle taas käytännöllinen eteinen) ja sellaisista joiden kanssa voi elää. Kannattaa myös miettiä realistisesti että onko remontointiin rahkeita ja laskea yläkanttiin mahdolliset remonttikustannukset. Me siis ostettiin ensiasunnoksi sellainen, joka uusittiin aivan täysin. Remontissa kului täyspäiväisesti kahdestaan noin kaksi kuukautta. Saatiin kuitenkin sellainen asunto kun haluttiin ja toivottuun hintaan, mikä oli meille se tärkein juttu. Seuraavaksi asunnoksi taas toivotaan sellaista, johon remppaan kuluu vähemmän aikaa! On paljon asioita, joita asunnosta ei voi muuttaa (sijainti, taloyhtiön ilmapiiri, jne), onneksi ulkonäköa voi. Ai niin ja omasta mielestä tuo taloyhtiön ilmapiiri on tosi tärkeä, on tylsää jos kaikesta aina pitää jankuttaa. Me juteltiin muutaman naapurin kanssa rappukäytävässä ja kysyttiin niiltä aika suoraan millainen yhtiö on, ja se auttoi päätöksen kanssa. Nää on toki ihan perusasioita jotka varmasti tiesit muutenkin, mutta esimerkiksi tuo remonttiasian tärkeys itselle konkretisoitui vasta kun siinä itse oli tekemässä :D

 • Martuo

  ASP-tilistä aihe kiinnostaa näin reilu parikymppisenä.

  Ja, sisäilman laadusta on paljon aihetta olla tosissaan, t. sisäilmasairas. Puhtaassa talossa jo rapussa tuoksuu raikkaalta, samoin itse asunnossa heti sisään astuessa. Jokin haju kertoo Aina jostain! Raikas ilma ja hyvä ilmanvaihto tekevät jo suuren vaikutuksen hyvinvoinnille ja viihtyvyydelle. :) Itse olen tietyt wanhat kivitalot kokenut parhaiksi, toki suuresti tuuripeliä myös niissä. Tsemppiä hakuun! :) Toivottavasti löytyy ihana, terve ja puhdas koti! <3 toivoopi yksi sisäilmaongelmien kanssa elävä nuorukainen

  P.s mummoystävä -tarina oli ihana uusimassa MeNaisissa! ❤

 • Ursula

  Haluan kannustaa naisia ostamaan oman asunnon, vaikka joutuisikin tekemään sen yksin. En tiedä ketään, joka olisi katunut! Kannattaa käydä monissa näytöissä, koska niissä oppii ja samalla tarkentuu se, mitä itse haluaa. Eri alueetkin tulevat tutuiksi. Tsemppiä!

 • Maija

  Meillä kävi poikaystävän kanssa niin, että oltiin etsiskelty tietyn kokoista asuntoa tietyltä alueelta, mutta lopulta päädyttiin johonkin aivan muuhun.
  Ekaa kertaa asunnossa käydessä tiesin jo, että tänne muutetaan ja täällä tullaan asumaan pitkään.

 • Pinja

  Ystäväni saivat vauvan ja myyvät siksi Torkkelinmäellä sijaitsevan asuntonsa. Kannattaa vilkaista, jos vaikka olisi sinulle sopiva http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/helsinki/13590823?ref=fb

 • mimmu

  Hei ASP-tili -postaus kiinnostaa kovasti! :)

 • Heidi J.

  Heippa Jenni!

  Ei nyt liity tähän aiheeseen, mutta en saa tuota pinkkiä räjähdystaulua mielestäni. Oliko se jonkun suomalaisen taiteilijan tekemä? Jos löytäisin tämän tekijän haluaisin kovasti tutustua teoksiinsa.

Related posts