17/01/17

Guilty pleasures

5 83 rihanna

Olen viime syksystä asti kerännyt Spotifyhini sellaista salaista Guilty Pleasures -soittolistaa, jonne on kätketty kaikenlaisia biisejä, jotka eivät tyylillisesti ihan sovi niille listoille, joita normaalisti kuuntelen mutta joita salaa fiilistelen ajoittain vähän liikaakin. Tiedän, että se on hiukan typerää, mutta olen soittolistojeni suhteen melkoinen natsi eli kaiken pitää olla jonkinlaisessa harmoniassa. Ja kun se perusmusiikkimaku on tietynlainen, niin sinne unenomaisten elektrosoundien, synkkien deep house -biittien ja sympaattisten indie-kappaleiden keskelle ei vain sovi joku Justin Bieberin hittibiisi. Se ei vain käy! Ehkä julkaisen tämän Guilty Pleasures -listan jossain vaiheessa, kun sinne on kertynyt tarpeeksi tavaraa.

Listan kerääminen alkoi siitä, kun viime syksynä Milanon metrossa kuulin parin nuoren pojan soittavan viuluilla Calvin Harrisin ja Rihannan biisiä This Is What You Came For ja kappale jäi sen jälkeen armottomasti soimaan päähäni koko viikoksi. Melodia oli tuttu, mutten tiennyt, kenen biisi oli kyseessä. Lopulta lauloin kappaletta kaverilleni (jonka pää oli varmaan räjähtää jossain viidennen päivän kohdalla, kun sama kappale soi taukoamatta meikäläisen päässä ja saattoi ehkä myös purkautua ulos jatkuvana hyräilynä, SORI!), ja kaveri tunnisti kappaleen. Siitä alkoi tuon listan kokoaminen. Ja yhdet elämäni hauskimmista treffeistä olivat juuri tuolla Milanossa, kun etsimme kilpaa treffikumppanin kanssa Youtubesta kaikkia mahdollisimman noloja kappaleita, joita olemme joskus fiilistelleet. Suosittelen!

Muistan joskus vuosia sitten menneeni jopa niin pitkälle, että kun en halunnut tunnustaa kuuntelevani repeatilla jotakin vähän noloa kappaletta, kuuntelin sitä Spotifyn sijaan Youtubessa, jotta kukaan ei näkisi, mitä oikeasti luukutan. :D Näissä noloissa repeat-putkissa on kuultu satunnaisina hairahduksen hetkinä muun muassa Antti Tuiskua, jotain 80-luvun hittibiisejä, Calvin Harrisia (jumankauta, kun sillä on tarttuvia melodioita!) ja monia muita sellaisia helmiä, joita ei välttämättä normaalien soittolistojeni perusteella uskoisi minun fiilistelevän.

Mutta tässä postauksessa nyt pari tällaista sieltä listalta löytyvää kappaletta… Viimeisimpänä tulokkaana tuo Tove Lon Cool Girl. Mitäs salaisia musiikkipaheita teillä muilla on? Tunnustuksia kehiin! :D Ja vielä disclaimerina tähän loppuun, että en siis ajattele, että on mitään noloa tykätä Rihannasta tai Justin Bieberistä, mutta se ei ole sitä musiikkia, mitä itse normaalisti kuuntelen. Eli pusuja vain kaikille beliebereille ja muillekin!

Translation: Okay, I admit. I have this secret playlist on Spotify that contains for example these songs… 

Tags:

Categorised in: Musiikki

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tiinal

  Ymmärrän täysin, itse kuuntelen silloin tällöin kun oikein innostun juurikin 80-luvun hittibiisejä, varsinkin Sandraa :). Antti Tuiskun Tunturibiisikin on kuunneltava säännöllisin väliajoin. Ja musiikkimaku yleisesti on todellakin jotain muuta….

 • Lista julki ja heti! :-D Kuulostaa just siltä, että tästä tulisi mun uus lempparilista.

 • Iida

  Itse luukutan välillä kunnon gangstaräppiä ja vanhaa Eminemiä. Ei todellakaan samanlaista musiikkia, mitä yleensä kuuntelen…

 • Leena

  Heh! Voisit tykätä SH’BAM-tunnista. Tuolta löytyy viimeisin tracklist
  https://www.lesmills.com/nordic/workouts/fitness-classes/shbam/

 • AjN

  Haha, ymmärrän, syyllistyn tähän toisinaan itsekin! Oma musiikkimakuni koostuu pääosin metalli- ja elektromusiikista, ja osittain myös ”indie rock/pop” -tyyppisistä bändeistä. Mutta sekaan mahtuu joskus niitä kohtuu lailla näistä päägenreistä poikkeavia kappaleita, joita vähän huvittaa myöntää toisinaan kuuntelevansa :D Mutta vinkkaamasi biiseistä ja soittolistoista kiitos – ne päätyvät usein juurikin tuonne elektromusiikin listalleni!

Related posts