22/12/16

Joulumieltä

5 160

Joulumieli kateissa? Onhan sitä vähän kummaa viritellä ajatuksia joulun tunnelmaan, kun ulkona on pimeää ja harmaata, mutta omaa joulumieltä on nostattanut viimeisen vuorokauden aikana muutama mukava kohtaaminen ja tarina. Ja ajattelin jakaa ne teidänkin kanssanne, josko onnistuisin levittämään hyvää mieltä teille muillekin sitä kautta.

♥ Naputtelen tätä postausta Onnibussissa matkalla kohti vanhempieni kotikontuja. Tunnelmaa on bussissa nostattanut mahtava kuski Martti, jolta saimme leppoisaa ohjeistusta matkantekoon tähän tapaan: ”Täällä bussissa on joitakin sääntöjä tähän matkan varrelle. Täällä on kiellettyä tupakan ja päreiden polttaminen. Myös joululaulujen laulaminen on kiellettyä yli 12-vuotiailta. Sitä vanhemmilta otan ensin laulukokeen.”

♥ Kävin eilen moikkaamassa mummokaveriani ennen joulunviettoon lähtemistä ja jeesailin häntä muutamassa pienessä käytännön asiassa. Kiinnitimme yhdessä pieneen tekokuuseen jouluvalot ja autoin muutaman joululahjan paketoinnin kanssa. Olimme alun perin suunnitelleet menevämme jouluostoksille yhdessä, mutta se ei sitten onnistunutkaan ystäväni jalkakipujen takia. Niinpä pyysin häneltä vain ohjeistuksen veljentyttären ja tämän miehen lahjoja varten ja piipahdin ostamassa ne ennen eilistä. Ystäväni sanoi minulle jossain vaiheessa näin: ”Sinä olet ollut minulle niin valtavan suurena apuna ja ilona tämän kuluneen puolen vuoden aikana, että saisinko minä halata?” Liikutuksen aalto vyöryi ylle, kun sanoin, että tottakai saa halata. Ja niin sitä sitten halattiin, ensimmäistä kertaa ikinä. <3

♥ Wolt-sovelluksen ja Bob The Robotin jouluinen hyvän mielen kampanja on todella valanut uskoa ihmisten hyvyyteen kaikkien viimeaikaisten ikävien uutisten keskellä. Ravintolaruokaa kotiinkuljetuksella toimittava Wolt starttasi pari päivää sitten hyväntekeväisyyskampanjan, jonka avulla kuka tahansa voi helposti sovelluksen kautta lahjoittaa 5 eurolla jouluaterian kodittomalle, tai miksei vaikka useammankin. Kampanjan ateriat myytiin loppuun alle puolessa tunnissa (!), mutta lahjoittaa on voinut myös sen jälkeen ja rahat ovat menneet Vailla vakinaista asuntoa Ry:lle.

Ja tänään Wolt tiedotti, että tähän mennessä sovelluksen kautta aterioita on lahjoitettu jo yli 10 000 kappaletta! Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lahjoitusvaroilla pystytään järjestämään kodittomille koko ensi VUODEKSI ruokailut 5 kertaa viikossa sekä ruokailulle suuremmat tilat. Miettikää! Tällaisia juttuja me saamme yhdessä aikaan, kun vain halutaan ja keksitään luovia, helppoja tapoja auttaa. Vuoden paras hyvän mielen kampanja ja kyllä palauttaa ihanalla tavalla uskoa ihmisten hyvyyteen. Ja edelleenkin voi halutessaan lahjoittaa aterioita Wolt-sovelluksen tai nettisivujen kautta.

 

Tags: ,

Categorised in: Elämä

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • suvi

  Tuli ihan tippa linssiin kun luin tuon mummikaveri-jutun :’) ja muutkin <3. Oikein hyvää joulumieltä sulle ja kaikille!

 • Laura

  <3 Kiitos tarinoista ja hyvän mielen tuomisesta! Juolumieltä sinullekin!

 • Kiitos kauniista tarinoista. Toit hymyn ja hyvän mielen.
  Ihanaa joulua sinulle <3

 • Riina

  Ah olipas kaunis postaus Jenni <3 Tälläisiä postauksia voisin lukea useamminkin. Joo kyllä, mummokaveripostaus, voi iiks, miten kaunis <3

 • Riina

  Voisitko tehdä postauksen siitä, miten syöt ja miten pysyt aina niin hoikkana, olisi mielenkiintoista kuulla.

Related posts