15/12/16

Auringonlaskun tanssi

7 123 maija-mero3

Perinteiset asukuvat ovat nyt talvikuukausina olleet vähissä, mutta arkistojen kätköissä on vielä ollut julkaisemattomana tämän alkusyksyn auringonlaskussa napattu kuvasarja. Olin innoissani viime vuonna, kun pääsin kuvaamaaan valokuvaaja Emma Sarpaniemen kanssa suosikkimallistoani Aalto-yliopiston muotisuunnittelun opiskelijoilta. Useana vuonna olen tykästynyt erityisesti Ilona Hackenbergin mallistoihin ja oli todella hienoa päästä kokeilemaan noita luomuksia ihan itse.

Uusin ihastukseni Aallon muotisuunnittelijalupauksista on Maija Mero, jonka röyhelöisen rönsyilevä mallisto on niittänyt mainetta keväisen Aalto-näytöksen lisäksi myös maailmalla. Veikkaan Merosta seuraavaa suurta Suomi-nimeä, joten jään uteliaana seuraamaan mimmin uraa.

maija-mero7

Olin ihan täpinöissäni, kun Emma ehdotti, että kuvattaisiinko taas yhdessä jokin projekti. Ja kun ryhdyimme miettimään, jos pitäisi toteuttaa projekti samalla kaavalla kuin viime vuonnakin eli esitellä kuvissa Aalto-näytöksen suosikkimallistoani, selvisi, että kumpainenkin meistä oli ajatellut heti tuota Maija Meron ihastuttavaa kokoelmaa kuviin mukaan.

On jotenkin ihan maagista päästä edes kokeilemaan tällaisia luomuksia ylle. Näytösmallistot lienevät uniikkikappaleita, joten sitä todella tuntee olevansa keskellä upeinta couture-taidetta, kun saa pukea tällaisen vaatteen hellävaroen päälleen. Sitä päivää odotellessa siis, kun Meroa saa ihan ostaa omaksi… :)

Kiitos taas ihanasta kuvaushetkestä Emma!

Translation: That day I felt especially lucky as I got to try out the amazing Maija Mero pieces in the sunset. Thank you Emma Sarpaniemi for the beatiful photos!

maija-mero5maija-mero1maija-mero6maija-mero2maija-mero4

Photography: Emma Sarpaniemi

Makeup & hair: Sonja Heinonen

Clothes: Maija Mero

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts