4/12/16

Hyvän mielen joulu

4 142 joulu-hyvantekevaisyys

Joulu on antamisen aikaa ja siinä missä minä ja läheiseni elämme sellaisessa yltäkylläisyydessä, ettemme oikeastaan tarvitsisi ainoatakaan lahjaa, on ihan tässä lähelläkin paljon ihmisiä, joilla ei ole mahdollisuutta ostaa joululahjoja tai sallia perheelleen mitään ylellisyyksiä edes yhtenä päivänä vuodessa. En kaipaa itse ainoatakaan joululahjaa, koska en yksinkertaisesti tarvitse yhtään mitään. Soisin kuitenkin, että ihan jokainen voisi saada edes jouluna syödä hyvin sekä saada jonkun pienen mukavan joulumuistamisen, vaikka arjessa talous olisikin tiukoilla.

Olen monena vuonna lahjoittanut lahjoja Joulupuu-keräykseen, jonka kautta kerätään paketteja sellaisille lapsille, jotka eivät välttämättä muuten saisi jouluna ainoatakaan lahjaa. On ihana huomata, että kaikenlaisia mahdollisuuksia muistaa tuntemattomiakin lähimmäisiä on nykyään vaikka millä mitalla. Kokosin tähän juttuun muutaman tavan lahjoittaa ja laittaa hyvä kiertämään näin joulun alla. Monelle meistä yhden tai muutaman pikkupaketin lahjoittaminen jollekulle joulumuistamista kaipaavalle ei ole taloudellisesti iso panostus, mutta saattaa olla tälle koko joulun pelastus ja kohokohta. Toivon siis lämmöllä, että te muutkin innostutte mukaan tekemään hyvää joulun hengessä! Rohkaise myös vaikkapa työpaikkaasi mukaan hyväntekeväisyyteen. :)

tauko1
Joulupuu-keräys

Helsingissä Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämä Joulupuu-keräys tarjoaa mahdollisuuden antaa joululahjan jollekin sellaiselle lapselle, joka saattaisi muuten jäädä jouluna kokonaan ilman lahjoja. Joulupuu-keräyksiä järjestetään ympäri Suomea eli kannattaa perehtyä oman lähiseudun mahdollisuuksiin lahjoittaa. Helsingin keräyksellä saadut lahjat annetaan Helsingin lastensuojelun piirissä oleville lapsille eli esimerkiksi lastenkodeissa tai sijaiskodeissa oleville tai vähävaraisten perheiden lapsille – pelkästään Helsingissä tällaisia lapsia on peräti 10 000. Jo 13. kertaa tänä vuonna järjestettävän keräyksen tarkemmat ohjeet lahjoituksia varten voi tsekata Joulupuun nettisivuilta. Helsingissä lahjoja kerätään Forum-kauppakeskuksessa 16.-20.12.2016 ja ohjeet lahjojen sisältöä ja toimitusta varten löydät täältä.

tauko1
Jouluapua

Facebookissa yhteisöllisesti muutama vuosi sitten alkaneesta Jouluapua-projektista on muodostunut nyt jo organisoidumpi kokonaisuus. Kaikki sai alkunsa siitä, kun Heidi Miettinen sai idean, että haluaisi auttaa vähävaraisia ja hankalassa taloudellisessa tilanteessa olevia ihmisiä joulun kunniaksi. Avun tarvitsijaksi voi ilmoittautua kuka tahansa, samoin avun tarjoajaksi. Avun tarjoaja voi itse etsiä kartalta itseä lähellä olevan perheen tai ihmisen ja avunpyynnöissä yleensä kerrotaan, millaista jeesiä joulun järjestämisessä kaivattaisiin. Jouluapu voi olla jouluruokaa tai -lahjoja tai mitä nyt kukin sattuu tarvitsemaan.

Tämän projektin piirissä apua saadaan mukavalla tavalla myös sellaisille henkilöille ja perheille, jotka ovat tukalassa rahatilanteessa vaikkapa tilapäisesti sairastumisen, työttömyyden tai jonkun muun syyn takia eivätkä tästä syystä ole muiden auttamisverkostojen piirissä. Lisätietoa Jouluapua-projektin kautta lahjoittamisesta löydät nettisivuilta, missä pääsee myös selaamaan kartalta avun tarvitsijoita toiveineen.

tauko1
TRE & Brother Christmas -joululahjakeräys

Konseptiliike TRE järjestää Helsingissä yhdessä hyväntekeväisyystempauksistaan tutun Brother Christmasin kanssa joulukeräyksen, jonka avulla tuetaan perheitä, joilla ei ole varaa ostaa lahjoja tai jouluruokia sekä ihmisiä, joita muuten kukaan ei jouluna muistaisi. Osallistu näin: lahjoja voi tuoda TRE Christmas Marketiin aukioloaikana 22.12. asti joko paketoituna tai ilman, mutta merkitse paketoidun lahjan yhteyteen saajan ikä ja sukupuoli. Huomioithan, että lahjoituksina annetaan eteenpäin vain käyttämättömiä lahjoja.

Lahja voi olla lapselle esimerkiksi kirja, piirustusväliteitä tai legopaketti, kodittomalle esimerkiksi hygieniapaketti tai vanhukselle vaikkapa itse tehty kortti ja villasukat. Lahjan voi myös ostaa joulumarketista, jolloin TRE tarjoaa 30 % alennuksen lahjaksi menevästä tuotteesta, ja 10 % alennusta yhdestä omasta ostoksesta.TRE jakaa lahjat yhdessä Brother Christmasin kanssa jouluna SOS-lapsikylään, Helsingin ensikotiin, pitkäaikaiskodittomille, palvelutaloihin ja veteraaneille.

TRE Christmas Market sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 17 (Helsinki) ja on avoinna joka päivä (paitsi 6.12) klo 11-20, ja joulua edeltävän viikon klo 11-21.

Kommenttiboksin puolella voi vinkkailla muistakin jouluisista tavoista tehdä hyvää lähellä ja kauempana. :)

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts