3/12/16

Stailaushaaste: ihanat Marimekko-naiset

2 124 016

Yhteistyössä Marimekko

Jos mietitään Marimekkoa brändinä, niin aika moni suomalainen kokee sen jotenkin sellaiseksi olennaiseksi osaksi omaa kansallista identiteettiämme. Se on vähän kuin meidän kaikkien yhteinen juttu ja on helppo iloita, kun maailmalta kuulee uutisia omien kotimaisten kansallisaarteidemme menestyksestä. On ollut upeaa seurata vierestä, kuinka uusi luova johtaja Anna Teurnell on pikkuhiljaa päivittänyt Marimekkoa onnistuneesti tähän päivään ja nostanut sitä uudelleen kansainväliseen tietoisuuteen.

Itse olen tykännyt valtavasti tästä uudesta linjasta, mutta toisinaan blogin kommenttiboksin puolella on kuulunut myös riitasointuja. ”No kai nuo vaatteet nyt sopivat, kun on tuollainen pitkä ja hoikka mallityttö, mutta jos minä vetäisin nuo samat kamppeet ylleni, niin…” Jostain syystä monella on epäilyksiä siitä, miten Marimekon vaatteet pukevat ihan tavallista ja tavallisen kokoista naista. Pääsin tällä viikolla osaksi tosi mielenkiintoista projektia, joka todistaa ihan konkreettisestikin nämä harhaluulot vääriksi. Marimekko todellakin on ihan kaikille ja Marimekon vaatteisiin voivat pukeutua kaiken näköiset, kokoiset, ikäiset ja malliset ihmiset. :)

012

Sain nimittäin Marimekolta haasteen stailata kolme ihan tavallista, upeaa naista valokuvaussessiota varten. Oli todella jännää päästä stailaamaan ihan oikeita ihmisiä mallinukkien, ammattimallien ja oman itseni sijaan, koska en ole kamalan paljon entuudestaan tehnyt tämän tyyppisiä stailaushommia. Ne muutamat kerrat, kun olen päässyt ihan tavallisia tyyppejä stailaamaan, ovat kuitenkin olleet tosi mukavia kokemuksia, joten tartuin ilolla haasteeseen.

On totta, että ammattimallille yleensä sopii vaate kuin vaate ja pitkän, hoikan ihmisen yllä melkeinpä mikä tahansa näyttää imartelevalta. Malli on kuin tyhjä kanvas, jonka voi maalata haluamallaan tavalla, eikä hänellä sinänsä ole sananvaltaa siihen, miten stylisti hänet haluaa pukea. Tavallisia, eri muotoisia ja kokoisia ihmisiä pukiessa on kuitenkin otettava huomioon vähän erilaisia asioita. Tavallista ihmistä stailatessa on luonnollisesti huomioitava paitsi vartalon mittasuhteet, myös puettavan oma tyyli ja maku. Jotta ihminen säteilisi myös ulospäin, on hänen itse viihdyttävä asussaan.

009 011

Stailattavikseni olivat tällä kertaa suostuneet Liisa, Mari ja Teija – kaikki eri muotoisia, kokoisia ja ikäisiä naisia. Ja jokaisella heistä on omanlaisensa, erilainen tyyli. Ainoa naisia yhdistävä tekijä oli rakkaus Marimekkoon. :) Minun tehtävänäni oli siis stailata kullekin naiselle look tämän talven malliston vaatteilla.

Ihmisillä on usein tapana jumittaa tietyissä omissa tyylirutiineissaan ja ajautua aina ostamaan samanlaisia vaatteita. Monilla on myös mitä kummallisimpia vartalokomplekseja ja fiksaatioita vaikkapa väreistä – usein sellaisia, joita ulkopuolisena on hyvin vaikea ymmärtää. Huomaan tämän toisinaan omassakin pukeutumisessani, joten ajattelin, että haluaisin stailausprojektin myötä paitsi löytää jokaiselle naiselle imartelevan ja mieluisan tyylin, myös samalla haastaa heidät kokeilemaan jotakin ihan uudenlaista ja katselemaan itseään ehkä peilistä vähän uusin silmin. Joskus ulkopuolinen näkemys raikastaa kivalla tavalla myös omia ajatuksia ja inspiroi näkemään oman itsensä uudesta näkökulmasta.

010 007

Oli tosi hauskaa minullekin päästä haastamaan itseni tämän projektin kautta ja nähdä, kuinka naiset puhkesivat uusissa tyyleissään ja kauniissa meikeissään kameran edessä kukkaan. Stailauspäivän kruunasivat vielä Emma Jokelaisen tekemät upeat meikit ja kampaukset sekä Kerttu Malisen kauniit valokuvat. Tässä näette siis vähän päivän tunnelmia kuvina sekä naisille stailatut tyylit. Lisäksi haastattelin kutakin stailattavaa omasta tyylistään ja uudesta lookistaan. Suurkiitos Marimekolle hauskasta projektista ja upeille naisille rohkeudesta ja heittäytymisestä!

015
Teija, 54, 163cm

Millainen on oma tyylisi?

Kuvailisin tyyliäni rennon letkeäksi. Pukeudun fiilispohjalta ja vaatteen pitää tuntua päällä mukavalta. Vaate ei saa kutittaa, hiertää, puristaa eikä tuntua epämukavalta. Kun viihtyy vaatteissaan, se on tyylille kuin se viimeinen silaus.

Pukeudun yleensä murrettuihin sävyihin kuten harmaaseen, beigeen ja rauhallisiin värein. Sen sijaan käytän vain hyvin harvoin mitään selkeitä tai vahvoja värejä. Mustan värin löysin vasta ihan hiljattain enkä sitä ennen osannut käyttää mustaa lainkaan. Olen pullantuoksuinen äiti, mutta en halua näyttää siltä. Tyylissä tulee olla joku juju – en halua näyttää koskaan tylsältä!

Mistä tykkäät erityisesti tässä lookissa? Onko siinä jotain uutta tai erilaista omaan tyyliisi nähden?

Tästä asusta tuli kokonaisuus, jossa tunnen oloni hyväksi. Osa asussa on hyvin tyypillistä minua ja osa ihan uutta. Esimerkiksi karvalaukku on jotakin ihan uudenlaista. Myös värimaailma on tavallaan uudenlainen minulle, koska olen alkanut pukeutua mustavalkoiseen vasta hiljattain.

Teijan tyyli:

 Kadi-paitaKarena-hameMio-kengätFriida-laukkuLouhi-kaulakoru

004 003 002
Liisa, 35, 167cm

Millainen on oma tyylisi?

Tyylini on rento, ajaton, ja yksinkertainen. Pukeudun pääasiassa mustaan, valkoiseen ja harmaaseen. Pidän kyllä myös printtikuoseista, mutta pieninä annoksina kerrallaan. Lempikuosini on raidallinen – raitoja rakastan. Käytän myös hameita, mutta nyt talvella viihdyn paremmin farkuissa ja villapaidoissa. Tyyli-idolini on Tove Jansson.

Mistä tykkäät erityisesti tässä lookissa? Onko siinä jotain uutta tai erilaista omaan tyyliisi nähden?

Tässä tyylissä uutta ovat leveät housut, sillä yleensä pukeudun hameeseen tai farkkuihin. Silkkipaita on luottovaatteeni, mutta tässä paidassa on kiva uudenlainen kuosi. Korkokengät ovat minulle myös ihan uutta ja vaativat vähän totuttelua. Kaikki tyylin vaatteet ovat sellaisia, että niitä voi käyttää sekä arjessa että juhlassa eri tavoin yhdisteltyinä. Tykkään siitä, että sama vaate muuntautuu moneen eikä tarvitse olla erikseen juhlavaatteita. Samassa vaatteessa tulee voida mennä töihin, juhliin ja leikkipuistoon.

Liisan tyyli:

Gurli-mekkoRosella-housutAali 2 -kengätAlisa 2 -laukkuImpi-sormus

001017 005
Mari, 48, 175cm

Millainen on oma tyylisi?

Oma tyylini on huoleton – käytän pääasiassa farkkuja, neuleita ja muita käytännöllisiä vaatteita. Olen alkanut miettiä, että ovatkohan jotkut vaatteistani ikäiselleni liiankin nuorekkaita, mutta toisaalta täti-tyyli ei puhuttele yhtään. Tykkään selkeästä tyylistä – rimpsut tai pikkusievät yksityiskohdat eivät sovi tyyliini.

Mistä tykkäät erityisesti tässä lookissa? Onko siinä jotain uutta tai erilaista omaan tyyliisi nähden?

En ole yleensä tottunut käyttämään näin voimakkaan värisiä vaatteita, vaikka pidänkin väreistä. Tässä mekossa tykkään erityisesti näistä hauskoista pussihihoista – normaaliin tyyliini nähden mekko on kivalla tavalla erilainen ja vähän raflaava. Erityisesti joulun alla punainen värimaailma tuntuu mukavalta. Pidän myös mekon siluetista, joka saa näyttämään kivalla tavalla pitkältä. Näitä tyyliin valittuja kenkiä olin ehtinyt ihastella jo Marimekon mainoksessa ja ne ovat ihanat myös jalassa.

Monia tänään sovittamistani vaatteista en olisi välttämättä itse valinnut päälle, mutta nyt kokeiltuani tykästyin. Tämän innoittamana kehotan kokeilemaan rohkeasti ja hämmästymään.

Marin tyyli:

Meike-mekkoAali-kengätIlta-rannekoru

006 020 019

Photos: Marimekko / Kerttu Malinen

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Jenni! Ottakaa minut ensi kerralla mukaan! Näyttää ihan superkivalta! Nyt vielä kun marimekko tekisi lookbookin vaatteistaan juurikin eri ikäisten ja – kokoisten naisten yllä – olisi superhieno. Ja mielestäni kunnianosoitus brändin historialle ja ennen kaikkea niille, jotka ovat brändiin uskoneet – eli suomalaisille naisille.

  • Emilia

    Voi kuinka ihana postaus! Tykkään marimekosta juuri sen vuoksi että se sopii kaikille ja kaiken ikäisille :-) ! Ei kyllä tuu ”mummo olo” vaikka monesti kaikki niin ajattelavat pukiessa marimekkoa!
    terv.
    parikymppinen marimekkoon ihastunut

Related posts