1/12/16

Mainos, josta tuli hyvä mieli

7 157 sydan

En ole omistanut telkkaria vuosiin, joten suurin osa TV:n mainosvirrasta menee minulta ohi silmien. Olen kuitenkin iloinen, että tämä yksi ei mennyt. Moni teistä on jo ehkä nähnytkin Gigantin uuden joulukampanjan, jonka mainoksessa otetaan hienovaraisella ja kauniilla tavalla kantaa suvaitsevamman maailman puolesta. Tästä mainoksesta tuli hyvä niin hyvä mieli, että halusin jakaa sen teillekin, siltä varalta, että joku ei ole tähän vielä törmännyt. Ja muut herkkikset, varoitan, että saattaa tulla itkukin.

Tuntuu hienolta, että suuri brändi valitsee selvästi ja julkisesti kantansa eikä epäröi välittää viestiään maailmalle. Näin niitä asenteita muutetaan – todella kunniakas veto Gigantilta. Myös SETA:n suunnalta mainos on saanut kiitosta. Toivon, että jonakin päivänä elämme maailmassa, jossa mainoksen edustama maailmankuva on todellisuutta meille kaikille. Sitä odotellessa nostan hattua jokaiselle, joka uskaltaa rohkeasti liputtaa tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden puolesta.

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sariska

  Olin nähnyt tämän mainoksen monta kertaa, enkä olisi kyllä tajunnut sen piilosanomaa, jos et olisi maininnut tuota Setaa. Eli tämä on ehkä turhankin hienovarainen. Erään silmälasiliikkeen Naisen katse -mainoksessa pointti ei ainakaan jäänyt kenellekään epäselväksi :D tosin, itse en sitä kyllä koskaan telkkarista sitä nähnyt, että liekö siellä ollutkaan esityksessä juuri rohkeutensa vuoksi?

  • Tuota Naisen katse -mainosta en olekaan itse nähnyt, koska kuten sanottua, telkkarittomana moni tv-mainos menee ohi silmien. Eli valitettavasti en sen osalta tiedä, mistä on kyse. On totta, että tämä Gigantin mainos on hyvinkin hienovarainen, eivätkä kaikki välttämättä hoksaa tätä transsukupuolisuuteen viittaavaa teemaa, mutta arvostan silti elettä. Hieno kannanotto.

 • anna-liisa

  En myöskään tajunnut ensimmäisellä katsomisella, vaikka just täältä blogistasi katsoin. Toisella sitten jo, että aa, tuo onkin poika…(meniks oikein?)

 • Millin

  Ihana mainos, itku tuli.

  Tuon Naisen katse- mainoksen näin joskus leffateatterissa. Se oli kyllä vaikuttava, TV:tä en itsekään omista joten en tiedä onko sieltä tullut. Siinä komea mies tsekkaili kissamaisia silmälaseja käyttävää, kaunista naista terassilla. Sen sijaan että siitä olisi seurannut joku romanssi, kuten tyypillistä, se mies menikin ostamaan samalaiset kissalasit, laittoi korkkarit, mekon ja huulipunaa ja näytti helkkarin hyvältä kaupungilla kävellessään.

  Todellakin enemmän tälläistä, harva mainos jää mieleen, ja tuostakin on varmaan jokunen vuosi :)

 • Onpa nerokas. Niin loistavaa näyttelemistä tuolta vanhemmalta mieheltä. Sanatonta viestintää todella hienosti ja luonnollisesti. Ja pidin erityisesti tuosta todella hienovaraisesta tyylistä. Sen vuoksi juuri niin koskettava.

 • Tämä oli tosi hieno. Aina ei tarvita sanoja. Hyvä veto isolta ketjulta, arvostan!

 • En olekaan nähnyt tätä, vaikka meillä nököttääkin olohuoneessa tv. Todella upea mainos! Hieno veto isolta ketjulta, jotka monesti pysyvät vähän ”munattomasti” erittäin neutraaleina kaikkien tasa-arvokysymysten edessä.

Related posts