30/11/16

Talk to the hand

7 129 picture-4-of-6

Kun oikeat ihmiset kohtaavat oikealla hetkellä, se on parhaimmillaan taikaa. Uskaltaisin sanoa, että nyt ollaan aikamoisten taikojen äärellä sen jälkeen, kun lyöttäydyin yhteen kahden ihan uskomattoman mimmin kanssa. Tiedättekö, kun tulee se tunne, että nyt vain klikkaa kaikki, aallonpituudet kohtaavat ja ideat sinkoilevat ilmassa ilotulitusrakettien lailla.

Tapasin joskus 1,5 vuotta sitten ohimennen kaverin kautta Sanni Riihimäen – hurjan energisen oloinen mimmi, muistan ajatelleeni. Myöhemmin sain kuulla, että hän tekee valokuvaajan hommia ja törmäilimme aina satunnaisesti ympäri Helsinkiä, milloin missäkin. Viime keväänä Sanni otti minuun yhteyttä ja kertoi kuvaavansa nykyään videoita ja ehdotti, josko kuvaisimme jotakin joku kerta yhdessä. Näytin ajatukselle vihreää valoa, mutta ehti vierähtää puoli vuotta ennen kuin pääsimme ajatuksista toteutuksen tasolle.

picture-1-of-1

Ehkä oli ihan hyvä, että idea oli ehtinyt muhia ajatuksissa hetken aikaa, koska tässä välissä se oli jalostunut entistä paremmaksi ja mukaan projektiin saatiin kolmaskin osapuoli, meikkaajan töitä tekevä ja Cosmopolitanille kauneusjuttuja kirjoittava Elina Saunamäki. Vaikka pyörimme samoissa työkuvioissa, en tuntenut Elinaa ennestään, vaan hän päätyi mukaan siitä syystä, että hänestä ja Sannista oli tässä välissä tullut kämppiksiä. Ja mikä hassuinta, tytöt eivät entuudestaan tunteneet toisiaan, vaan hekin tapasivat asumiskuvioidensa kautta ihan sattumalta.

Sanni soitti minulle muutama viikko sitten ja kertoi, että hänellä on idea. Ja hän ehdotti, että ottaisimme mukaan projektiin myös Elinan. Päätimme tavata porukalla ideointituokion merkeissä ja jotenkin sillä kohtaamisella tuli kovin luottavainen olo ihan heti, että näiden kahden minulle oikeastaan ihan tuntemattoman mimmin kanssa tulisimme vielä tekemään tosi siistejä juttuja. Olen niin innoissani! Enkä malta odottaa, että pääsen pian näyttämään teille sen ensimmäisen videoprojektimme hedelmät.

picture-3-of-6

Itse videon saatte nähdä vasta vähän myöhemmin, sillä se lepää yhä Sannin editointipöydällä, mutta nappasimme myös videoprojektin jälkeen tällaiset kuvat, joista olen itse aika fiiliksissä. Tuo seinä ja valoheijastukset ovat vain niin upean näköiset. Hauskaa sinänsä, että noita seinästä heijastuvia valoja voisi luulla vain valkoisella spray-maalilla suihkituiksi viivoiksi, jos ei tiedä, että ne ovat siis heijastuksia katon loisteputkista. :D

Eikö muuten olekin upea tuo keltainen takkini? Löysin sen muutama vuosi sitten Tukholmasta vintage-kaupasta. Jostain 60-luvulta peräisin oleva takki oli aivan uudenveroisessa kunnossa ja materiaalikin on 100% villaa. Vuorikangas vain on vuosien saatossa hiutunut haperoksi. Olisikohan kamalan kallista teettää siihen jossain uusi vuori?

picture-1-of-6

Lainasimme nuo upean turkoosit nahkahansikkaat kuvauksia varten suomalaisen Kämmen-käsinemerkin mallistosta. Vuonna 2014 perustetun merkin tiimi koostuu kolmesta helsinkiläisyrittäjästä ja hansikkaiden laatu on aivan uskomaton. Nettisivuilta löytyy tarkempaa tietoa tuotteiden materiaaleista ja firman filosofiasta. :) Suosittelen todella tutustumaan! Kämmen-hansikkaita myydään merkin omassa verkkokaupassa sekä muutamalla jälleenmyyjällä Helsingissä.

Mitäs pidätte näistä vähän erilaisista kuvista?

Translation: When there is a great team, people can create beautiful things. I am so grateful that I was lucky enough to meet photographer Sanni Riihimäki and make-up artist Elina Saunamäki, because I believe that in the future we will be making great things together! The first sneak peek to our collaboration is this photoshoot we did last week. Note the super cool gloves we borrowed from Kämmen! Although… How could you NOT. :D

picture-5-of-6picture-2-of-6

Takki // coat vintage, poolopaita // turtle neck shirt Filippa K, nahkahansikkaat // leather gloves Kämmen (kuvauslainassa / borrowed)

Photography: Sanni Riihimäki

Makeup & hair: Elina Saunamäki

Style: Jenni Rotonen

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ambe

  Näissä upeissa kuvissa jotenkin kaikki kolahtaa täydellisesti yhteen: kerrassaan taitava valokuvaaja, kuvauksellinen kuvattava ja upea stailaus. Tykästyin heti kuviin, kun näin sekä sinulla että Sannilla nämä Instagramissa – ja luulinpa tosiaan, että taustaseinässä on spraymaalia. :D

  Vaatetusalan ammattilaisen vinkki: en nyt osaa heittää hinta-arvioita vuorikankaan vaihtoon, mutta luulisin että se on sen arvoista, jotta tuolla kauniilla takilla olisi mahdollisuudet kestää vielä seuraavatkin 50 vuotta! Tylsää todeta kliseisesti, että vuorikankaan vaihto varmasti ”maksaa itsensä takaisin”, mutta se on täyttä totta.

  Vanhat vaatteet on usein valmistettu huolella ja materiaalit ovat laadukkaita (näkeehän se jo takkisi tämän hetkisestä uudenveroisesta kunnostakin), joten suosittelen ehdottomasti vanhojen kauniiden ja ainutlaatuisten vaatteiden vaalimista. Itsekin olen pikkuhiljaa alkanut asian kanssa petraamaan, ja vaihtanut useasta muutoin huippukunnossa olevasta 60-luvun takista vuorikankaan (itse). Näin ollen minulla on nyt pari ihan priimaa vanhaa takkia, jotka ovat varmaan lähes uniikkikappaleita tätä nykyä. Viime talvena ostin uutena villakangastakin, joka on jo tänä talvena alkanut osoittaa kulumisen merkkejä ja kalpenee kyllä noiden vanhojen kaunottarien vierellä (kirjaimellisesti yhden vanhan takkini merkki onkin Kaunotar).

 • Wau, järjettömän upeita kuvia! <3

 • Superhienoja kuvia, tykkään! Ja tuo takki on aivan ihana <3

 • Siis jos stillikuvat ovat näin upeita, en malta odottaa videota! Kokonaisuus on aivan mieletön.

 • Nekkutyttoe

  Siltä varuilta että luet vielä näitä vanhempien postausten kommentteja: Teetätin viime kuussa synttärilahjana miehelleni uuden vuorin hänen villakangastakkiinsa, ja hintaa tälle tuli tamperelaisessa ompelimossa 120 euroa. Mielestäni ihan kelpo hinta kun sillä saa useamman vuoden lisää käyttöikää.

Related posts