29/11/16

Maailman ihanin Netta

3 156

Yhteistyössä Specsavers

Muistatte ehkä, että piipahdin viime kuussa Kalifornian lämmössä vajaan viikon visiitillä. Reissu liittyi Specsaversin Sähäkin Silmälasimalli -kilpailuun, jota on järjestetty Suomessakin jo vuosikausia. On aika hauskaa, että olen aikanaan jo joskus 6-7 vuotta sitten ollut seuraamassa tämän kilpailun finaalimittelöitä ensimmäistä kertaa – ja tänä vuonna olin mukana kilpailun tuomaristossa. Ja Kalifornian reissu oli tämän vuoden voittajan palkintomatka, ja ilokseni minä pääsin mallikisan voiton napanneen Netan matkaseuralaiseksi.

On aika jännittävää lähteä matkalle maapallon toiselle puolen ihmisen kanssa, jota ei ollenkaan entuudestaan tunne, mutta nyt reissun jälkeen on pakko sanoa, että en olisi voinut saada parempaa reissuseuraa! Vaikka meillä on Netan kanssa ikäeroa 11 vuotta, emmekä olleet koskaan edes tavanneet toisiamme ennen tätä matkaa, yhteinen reissumme oli aivan huikea. Lähtisin tuon mimmin kanssa uudelleen matkalle ihan milloin tahansa.

Tulipahan muuten Kalifornian auringossa myös todettua, että mallikisan voitto oli todellakin ansaittu ja valintamme voittajasta osunut nappiin, kun päästin Netan poseeraamaan kameran eteen. Neitokaisen nenälle istuvat rillit kuin rillit ja kameran edessä hän oli kuin vanha tekijä, vaikka todellisuudessa hänellä ei ole entuudestaan minkäänlaista kokemusta mallintyöstä. Pituus ei ehkä ihan ammattimallin työhön Netalla riitä, mutta mainosmallina hän voisi kyllä menestyä varmasti. Oli ilo kuvata ihmistä, joka on niin luonteva kameran edessä.

Tein uudesta ystävästäni pienen haastattelun, jotta tekin pääsette tutustumaan tähän huipputyyppiin. Ja samalla palataan näiden ihanien Kalifornia-kuvien kautta hetkeksi sinne Laguna Beachin ilta-aurinkoon. Tulipa ikävä noita maisemia!

Sitä ei näistä kuvista välttämättä heti arvaisi, mutta 21-vuotias turkulainen Netta on ammatiltaan talonrakentaja. Kaunokaisen työpäivät kuluvat siis raksalla ja myös matkan varrella tuli havaittua, että Netta on toiminnan nainen. Hän ei arastellut ryömiä auton alle tutkimaan mahdollista öljyvuotoa eikä liioin joutunut hämilleen muistakaan akuuteista käytännön tilanteista. Vapaa-ajallaan Netta harrastaa show- ja nykytanssia sekä pitää myös tanssitunteja nuoremmille tytöille.

Mikä sai sinut osallistumaan kilpailuun? Ja mitä ajattelit kun kuulit voittaneesi?

Näin Facebookissa mainoksen kisasta ja päätin hetken mielijohteesta osallistua. Olo oli suorastaan epätodellinen, kun kuulin voitosta, koska en olisi yhtään ajatellut, että minulla olisi oikeasti mitään mahdollisuuksia yltää kisan kärkeen.

Käytätkö itse silmälaseja? Millaisista silmälaseista pidät tällä hetkellä?

Lapsena en tarvinnut silmälaseja, mutta salaa haaveilin niistä, sillä tykkäsin siitä, miltä ne näyttivät päässä. 16-vuotiaasta lähtien minulla on oikeastikin ollut silmälasit, joita tarvitsen lukiessa. Lukihäiriön takia en kuitenkaan lue kovin paljon, joten lasejakin tulee käytettyä siksi vain harvakseltaan. Ne kyllä kulkevat laukussa aika mukana, mutta jäävät usein käyttämättä. Nyt olen vähän innostunut silmälaseista tämän kisavoiton myötä uudella tavalla, koska olen projektin tiimoilta tullut kokeilleeksi monenlaisia kehyksiä. Nyt ajattelen, että voisi olla kivaa, jos olisi muutamat erilaiset silmälasit.

Tällä hetkellä eniten viehättävät sellaiset hiukan pyöreämmän malliset ja vähän näyttävämmät kehykset. Näiden kuvausten laseista pidin eniten Osiriksen punertavan ruskeista kehyksistä, jotka puin punaisen samettipuseron kera, Tiger of Swedenin kullanvärisistä pilottilaseista sekä Tommy Hilfigerin pyöreistä aurinkolaseista.

Miten kuvailisit muuten tyyliäsi?

Tykkään sellaisesta tyttömäisestä mutta rennosta tyylistä. En niinkään seuraa muotia, vaan luotan omaan tyylitajuuni. Uskon siihen, että kun viihtyy omassa tyylissään, näyttää yleensä hyvältä. Työpäiväni kuluvat huppareissa ja likaisissa työhaalareissa, joten on ihana vapaa-ajalla laittautua naisellisemmin.

Pääsit ensimmäistä kertaa elämässäsi toimimaan mallina kilpailun myötä. Millaista se oli?

Mallina toiminen oli helpompaa kuin odotin enkä jännittänyt ollenkaan. Tietysti se vaikutti, että olimme ehtineet jo vähän tutustua, joten tutun kuvaajan seurassa oli luontevaa olla. Voisin mielelläni suostua toistekin kuvattavaksi ja olisi hauskaa tehdä mallin hommia myös tulevaisuudessa.

Ihan kertakaikkisen ihana mimmi – en voi muuta sanoa. Jos haluatte nähdä tämän kaunokaisen tyyliä enemmänkin, niin hänet löytää myös Instagramista. :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Lora

    Ihanan raikkaita kuvia Kalifornian auringon alla.

    Olivatko asut Netan omia? Tuo samettipaita ja musta v-aukkoinen mekko ovat nimittäin ihania niinpä olisin kysellyt mistä ne ovat löytyneet? :)

Related posts