19/11/16

Miltä yksinäisyys tuntuu?

4 209 na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-11-19-kello-15-53-05

Moni ei ehkä arvaisi sitä päällepäin tänä päivänä, mutta elämässäni on ollut aika, kun olen tuntenut oloni todella yksinäiseksi. Kirjoitin tästä aiheesta vuosi sitten blogiin ja huomasin kommenttiboksissa virinneen keskustelun myötä, että yksinäisyydestä pitäisi puhua enemmän. Olen itse onneksi päässyt yksinäisyydestäni, mutta kun löysin tuolloin vuosi sitten vanhoja päiväkirjamerkintöjäni, oli helppo muistaa ne lohduttomat hetket, jolloin ei oikeasti ollut ketään, kelle soittaa.

Puhuin tuossa yksinäisyyttä käsitelleessä postauksessani myös siitä, kuinka mielelläni itse toimisin ystävänä esimerkiksi jollekulle yksinäiselle vanhukselle. Vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon, sillä keväällä liityin mukaan SPR:n ystävätoimintaan ja kesän alussa sain elämääni 82-vuotiaan mummoystävän, jonka kanssa olen tavannut viikoittain nyt noin 5 kuukauden ajan. On ollut mielettömän antoisaa saada elämään tällainen ystävä, mutta vielä mielettömämpää on ollut nähdä tämän läsnäolon vaikutus mummokaverini elämään. Olen puhunut paljon Snapchatissa kohtaamisistani tämän iäkkään ystäväni kanssa – ja toivon, että olen onnistunut innostamaan monia muitakin ystävätoiminnan pariin.

Hiljattain YLE otti yhteyttä minuun liittyen tuohon vuoden takaiseen postaukseeni yksinäisyydestä, sillä seuraava A2-keskusteluohjelma tulee käsittelemään tätä teemaa. He halusivat kysellä kokemuksistani ja pyysivät lopulta minua mukaan myös itse ohjelmaan. Pääsinpä jopa osaksi tulevan ohjelman mainontaa ja traileriakin. Jos siis tämä aihe kiinnostaa, suosittelen lämmöllä lukemaan tuon postaukseni vuoden takaa sekä asemoitumaan television tai YLE Areenan äärelle ensi viikon keskiviikkona 23.11. klo 21.30, jolloin itse A2-keskusteluilta starttaa.

PS. Pääsinpä myös tekemään TV-historiaa, sillä olen kuulemma ihka ensimmäinen koskaan, joka on päässyt snäppäämään YLE:n tv-ohjelmassa. :D

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Sariska

    Olisi kiva kuulla myös täällä blogin puolella miten mummoystävän kanssa on lähtenyt sujumaan, snäppiä kun en seuraa :) monesti olen ystävätoimintaan mukaan lähtemistä miettinyt niin siksi aihe kiinnostaisi.

  • Eisa

    Heippa. Luen Lotta Uusitalo-Malmivaaran toimittamaa kirjaa Positiivisen psykologian voima. Tulit mieleen Anne Birgitta Pessin luvusta Myötätunto onnen lähteenä. Suosittelen lukemiseksi!

  • Anita Hartikka

    Jenni, kiitos, olit mahtavan hyvä A2 illassa! Uskalsit kertoa omista yksinäisyyden ja masennuksen kokemuksista ja upealla tavalla kerroit myös ystävyydestäsi iäkkään ihmisen kanssa. Toivottavasti mahdollisimman moni rohkaistuu tästä tekemään jotain hyvää toisten auttamiseksi, siitä saa paljon myös itselleen.

Related posts