13/11/16

Vastauksia kysymyksiin geelikynsistä

14 140 kynnet2

Yhteistyössä Bio Sculpture

Saan ihan valtavan paljon kommentteja ja kyselyitä kynsistäni, ja välillä tuntuu aika uskomattomalta, että vielä muutama vuosi olin se tyyppi, joka häpeili näppejään. Piilottelin sormiani ja rispaantuneita kynsiäni taskuissa ja hihojen suojissa, kun olo oli aina surkeiden kynsieni kanssa vähän epäsiisti. Omat kynteni ovat siis luonnostaan hauraat, helposti lohkeilevat ja liuskoittuvat eikä niihin tunnu oikein mikään luonnollinen konsti auttavan.

Tällaisena tosi luonnollisesta tyylistä pitävänä tyyppinä en olisi koskaan arvannut, että hurahtaisin geelikynsiin, mutta kun ex-anoppini sellaisia loihti ja tarjoutui minullekin tekemään, päätin kokeilla. Ja sillä tiellä ollaan yhä. Tuntuu hullulta, mutta nyt minulla on käytännössä ollut Bio Sculpturen geelikynnet melkein 5 vuoden ajan. Enkä rehellisesti sanottuna voisi kuvitella eläväni enää ilman. Ja enää ei tarvitse hävetä huonoja kynsiä tai lohkeillutta kynsilakkaa.

kynnet3

Saan säännöllisin väliajoin kysymyksiä kynsistäni sekä kokemuksistani geelauksesta sekä Bio Sculpturesta. Ajattelin siis, että voisin kertoa ja kerrata näitä perusfaktoja hiukan, koska ne ensimmäiset kynsipostaukseni sieltä vuosien takaa ovat jääneet blogimuuton jälkeen arkistojen kätköihin piiloon eikä niitä enää pääse lukemaan. Ihan ensiksi haluaisin mainita, että geelikynsiä on ihan hurjan erilaisia. En voisi itse kuvitellakaan käyttäväni rakennekynsiä tai sellaisia geelejä, jotka millään tavalla vahingoittavat omia kynsiäni, jotka siis jo luonnostaan ovat kovin heiveröiset.

Bio Sculpture on ollut omille kynsille todella hellävarainen vaihtoehto eikä kynsien pintaa esimerkiksi koskaan geelejä poistettaessa viilata. Käytännössä geelien poisto tapahtuu niin, että kynsien päälle laitetaan muutamaksi minuutiksi asetonipitoiseen kynsilakanpoistoaineeseen kostutettu vanulappu ja vaikutusajan jälkeen geeli irtoaa kynnen pinnasta ihan appelsiinipuutikulla rapsuttamalla. Ennemminkin on tuntunut siltä, että nämä geelit suojaavat omaa kynttä, joka pääsee kasvamaan ilman katkeilua geelin alla.

kynnet5

Se, miten pitkään geelit kynsissä pysyvät, on aina vähän henkilökohtaista ja riippuu varsin monesta seikasta kuten omasta kynsilaadusta ja siitä, miten hellävaroen kynsiään itse kohtelee. Minulla henkilökohtaisesti geelikynsien kesto vaihtelee paljonkin. Parhaimmillaan geelit ovat pysyneet irtoilematta jopa 7 viikkoa, mutta yleensä huoltoväli on 3-4 viikkoa, koska jo siinä ajassa kynnet ehtivät kasvaa melkoisesti. Onkin aika hauskaa, että geelien kanssa tuota kasvua on aika helppo seurata, kun kasvuraja näkyy kynnen tyvessä. Pysyvyys on kuitenkin hyvin henkilökohtaista ja on niitäkin ihmisiä, joiden kynnet vähän kuin hylkivät geelejä ja saavat ne irtoilemaan – oikeastaan vain kokeilemalla selviää.

Geelien kanssa kannattaa kuitenkin olla ekstravarovainen, jotta ne eivät irtoilisi ennen aikojaan. Bio Sculpturen geelikynnet eivät esimerkiksi kestä voimakkaita pesuaineita tai sitä, että kynsiä käytetään työkaluna missään pienissäkään toimissa. Älä siis rapsuttele hintalapputarroja tavaroista kynsillä tai avaa limutölkkiä kynnellä. Myös esimerkiksi tiskiaine Fairy pehmentää ja irroittaa geelejä, mutta hellävaraisempi herkän ihon tiskiaine on kynsille lempeämpi. Tällaisia pieniä juttuja kannattaa ottaa geelikynsien kanssa huomioon, jos kynsistä haluaa nauttia mahdollisimman pitkään. Pysyvyyteen saattavat vaikuttaa myös sääolot ja vuodenajat – kesällä omat kynnetkin ovat aivan erilaiset kuin kuivalla talvisäällä. Toki myös kynsien tekijällä on merkitystä: kun työ tehdään tarkkaan ja huolellisesti, kynnet pysyvät paremmin.

kynnet4

Vuosien varrella kynsistä on tullut minulle yksi pieni tyylielementti lisää, kun minusta on aina hauska kokeilla uutta. Olen tullut Bio Sculpturen maahantuojan kanssa jo niin tutuksi, että kun piipahdan kynsihoidossa, niin tuntuu kuin kävisi moikkaamassa vanhaa ystävää. Tai ystäviä kai tässä monen vuoden yhteisten hetkien jälkeen jo ollaankin. :) Bio Sculpture myös ilokseni sponssaa nykyisin geelini, kun minusta on tullut vuosien varrella vähän kuin vahingossa sellainen ambassador näille kynsijutuille.

Tiedän, että moni teistä lukijoista haaveilee tällaisten geelien kokeilemisesta, mutta kynnys on ensikertalaiselle usein korkea. On ollut kiva voida aina välillä blogin kautta tarjota erilaisia tutustumistarjouksia innokkaille kokeilijoille tai muuten vain edullisempia huoltoja vakituisesti Bio Sculpturen geeleihin luottaville. Ja nyt sain mahdollisuuden tarjota teille tällaisen talvisen hemmotteluhetken käsille hiukan normaalia edullisempaan hintaan.

Pupulandian lukijoille olisi siis nyt marraskuun ajan tarjolla Bio Sculpturen hoitolassa Helsingissä SPA-geelaus, joka sisältää värillisen tai ranskalaisen geelauksen lisäksi tehokkaan kuorinnan, manikyyrin sekä hemmottelevan ja kosteuttavan käsihieronnan. Hinta on nyt marraskuun loppuun asti 60,- (normaalisti 89,-) ja varauksen pääsee helposti tekemään nettiajanvarauksella tämän linkin kautta. Tämä hinta ei sisällä mahdollisia koristeluja tai geelien poistamista, mutta niitä voi toki erikseen lisämaksusta pyytää ja tiedustella (mutta tämä kannattaa tehdä puhelimitse, jotta geelikynsien tekemiseen osataan varata riittävästi aikaa).

PS. Jos vanhemmat kynsipostaukset ja kynsityylini (joista voi toki ammentaa inspiraatiota ihan vaikka tavallisten kynsilakkojenkin kanssa) kiinnostavat, niin niitä pääsee selailemaan blogin Kynnet-kategoriasta.

kynnet6

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Kauneus

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mietiskelijä

  Tosi kauniit kynnet. Pitääkö siis oman kynnen olla pitkä, jotta geeli voidaan tehdä? Kun esimerkiksi tuossa tarjouksessa mainitaan ”oman kynnen”, eli jos oma kynsi on todella lyhyt, niin lopputulos ei varmaankaan ole kauhean erikoinen.

  • Oman kynnen ei tarvitse olla pitkä. :) Aivan nysäkynsiin geelejä voi olla vaikea saada kiinnittymään, mutta ensimmäisen kerran jälkeen kynsi on luonnollisesti ehtinyt geelin alla kasvaa, jolloin seuraavalla kerralla kynsi on uusia geelejä laitettaessa jo pidempi.

   Itse tykkään pitää omat kynteni aina mahdollisimman lyhyinä, joten aina ennen uuden geelin laittamista pyydän viilaamaan kynnet mahdollisimman lyhyiksi. Seuraavaa huoltoa odotellessa ne ehtivät yleensä kasvaa noin millimetrin viikkovauhtia. Omat kynteni ovat siis aina hyvin lyhyet, mutta minusta lopputulos on silti kaunis. Kaikki nämä kuvat on otettu heti kynsihuollon jälkeen eli kynnet ovat lyhyimmillään, mihin geelin saa vielä järkevästi kiinnitettyä. Ei siis kannata ollenkaan arkailla tuon takia geelien ottamista – ensimmäisellä kerralla minunkin kynteni olivat aivan nysät. :)

 • Anna-Liisa Kataja

  Onko geelilakatut kynnet epähygienisemmät kuin omat liuskoittuvat ja katkeilevat kynnet? Olen hoitaja sairaalassa ja kynteni ovat geelilakattuinakin lyhyet

Related posts