11/11/16

Tajunnanvirtaa ja hölötystä

12 117 na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-11-11-kello-11-43-42

En ole vieläkään päässyt tällä viikolla vaivanneesta aamukenkutuksestani, mutta aamuheräämisiä on helpottanut hiukan, että keksin lopettaa pimennysverhon käytön. Kun aamun sarastus (joka tosin myöhäistyy aamu aamulta) valtaa huoneen, heräily uuteen päivään tuntuu edes hitusen lempeämmältä. En tiedä, onko se tämä syksy vai mikä moista pahaa tuulta on tällä viikolla aiheuttanut, mutta herääminen ei ole varmaan koskaan ennen ollut yhtä tympeää ja vaikeaa kuin juuri nyt.

Eilen lääkitsin olotilaani jäämällä vain illalla kotiin, vaikka olisi ollut menoakin. Cocktail-mekon sijaan vedin päälle villasukat, linnoittauduin sohvannurkkaan ja tilasin Woltilla pizzaa kotiin. Sytytin ikkunalaudalle kynttilöitä, kaadoin mukiin (kyllä) viikonvaihteessa korkatun rieslingin jämät ja napsautin Netflixistä päälle Downton Abbeyn. Voi kuulkaa, maailmasta tuli heti parempi paikka.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-11-11-kello-11-44-36

Maailmasta on tullut parempi paikka myös siitä syystä, että keksin tällä viikolla neronleimauksen ryhtyä pitämään villasukkia öisin. Käytän yleensä nukkuessani yöpaitaa vain hyvin harvoin, koska jotenkin onnistun aina peiton alla kiemurtelemaan itseni sellaiseen solmuun sen kanssa (rauhallisesta nukkumistyylistäni huolimatta), että aamuyöstä se kuristaa tai puristaa jotenkin ikävästi. Yleensä myös palelen lähinnä varpaista, joten olen iloinen keksittyäni, että alushousut ja villasukat ovat oikein hyvä uniasu untuvapeiton uumenissa. Sen koommin ei ole viluttanut! Voisi toki ihmetellä, miksi en ole hoksannut pukea villasukkia aiemmin, mutta älkäämme keskittykö siihen. :D

On muuten aivan uskomatonta, millainen positiivisen energian ja rauhan lähde siisti ja kaunis koti voi olla. Koko syksyn jatkunut reissaaminen ajoi tilanteeni jossain vaiheessa siihen pisteeseen, että koti näytti aivan totaaliselta kaaokselta, kun ehdin matkojeni välissä käydä täällä vain purkamassa ja pakkaamassa. Toisin sanoen sotkemassa. Tuntui kamalalta palata reissuilta kämppään, joka näytti siltä, kuin hurrikaani olisi käynyt vetämässä pari kierrosta ympäri asuntoa (ja ne jotka ovat nähneet tilanteen livenä, tietävät, etten liioittele). Vaikka olen siivoamisen suhteen aika rento ja boheemi ihminen, kyllä se vain on niin, että sekasorron keskellä mieli ei lepää. Ainakaan minun mieleni.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-11-11-kello-11-45-04

Ehdittyäni hetken toipua matkojen jälkeisestä väsymyksestä ja kiiresumasta, otin pari viikkoa sitten urakakseni siivota kotini oikein kunnolla. Aikaa siinä meni, mutta samalla huomasi kuinka pää selkenee sitä mukaa, kun tavarat asettuvat paikoilleen ja katse pääsee viimein lepäämään tavarakasoista vapailla pinnoilla. Vaikka vieläkään ei ole täydellistä (liekö sellaista koskaan tuleekaan), kotona on tällä hetkellä ihana olla. Olen viime päivät käynyt istuskelemassa ja ihmettelemässä jokaisessa kotini nurkassa ihan vain sitä, kuinka kivaa ja nautinnollista on, että viimein pitkän kaoottisen ajanjakson jälkeen on siistiä.

Tälle viikolle on nyt sattunut useampi tällainen tajunnavirtahölötys, mutta sellainen on ollut oma mielialani juuri nyt. Monta suunnitellumpaa postausta odottaa tuolla julkaisuvuoroaan, mutta joskus on tarve vain hölöttää.

Translation: This week has consisted of wool socks, grumpy mornings, home delivered pizza, Downton Abbey, wine in a mug, candle light, good home vibes and cozy winter evenings all by myself.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-11-11-kello-11-47-47

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia / @jennipupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Elämä

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • JJS

  Kaunis ja siisti koti tekee kyllä ihmeitä :) Olen jo muutaman kerran ihaillut noita kirkkaita meikkisiveltimiä, minkä merkkiset ne on?

  • Nuo ihanat siveltimet ovat löytö New Yorkin Sephoralta jostakin neljän-viiden vuoden takaa. Sephora oli tehnyt yhteistyössä Pantonen kanssa tuollaisen erikoissivellinten sarjan, jota en voinut vastustaa. :)

 • Kaisa

  Meillä on sarastusvalo, joka siis hiljalleen syttyy ennen herätyskellon soittoa. Toimii hyvin, kun on pakko olla pimennysverho, kun mies ei pysty nukkumaan, jos ulkoa kajastaa valoa katulampuista. Sitten vielä aamulla kirkasvalolamppu päälle niin saa itsensä hereille :D

  Siisti koti on parasta, mutta valitettavasti meillä välillä näyttää kans kuin hurrikaani olisi pyyhkäissyt ohi. Mä just vasta siivoilin myös meidän pikkuruisen vaatehuoneen! Mukavaa, kun sinne mahtuu kävelemään sisään :D

  Ai niin ja alushousut ja villasukat on ollut mun yöasu jo vuosia!

 • M

  Uuh ihana mekko? Mikä merkki? Onko jotain vanhaa mallistoa vai vieläkö mahtaa löytää?

  • Mekko on Samujin vuosien takaista mallistoa. Löysin joskus sample salesta ja nykyisin on ihan lemppari. :) Kannattaa tsekkailla Facebookin Samuji second hand -ryhmästä, jos joku haluaisi luopua omastaan. :)

 • Hilda

  Marraskuun aamut on kyllä tahmeita täälläkin. Odotan joulukuuta, että saan avata joulukalenterin luukun aamulla ja saan itseni suklaan voimalla käyntiin :D
  Etsit aiemmin syksyllä uutta päiväpeittettä, löytyikö mieleinen silloin? Ylhäällä kuvissa on taustalla jokin valkoinen? :) Mietin vain kun itsekin olen hankkimassa uutta, olisi kiva kuulla kokemuksia.

  • Annu

   Viime aikoina olen herättyäni sytyttänyt muutaman kynttilän olohuoneeseen. Kynttilän valosta tulee jotenkin levollinen mieli, aamu rauhoittuu kummasti ja päivä alkaa seesteisesti ja jotenkin ylellisesti. Tekee mieli laittaa päälle kaunis aamutakki ja hörppiä kahvia ikkunalaudalla. En kyllä omista kaunista aamutakkia ja ikkunastakin näkyy masentava Hämeentie, mutta ne nyt ovat vain sivuseikkoja :)

  • Lohdullista kuulla, että muillakin on tahmeutta ilmassa! On ollut ajatuksissa, että pitäisi tehdä päiväpeitosta jotakin juttua, mutta se on aina unohtunut. Ostin lopulta päiväpeitteeni lukijoiden vinkkien myötä Familonilta ja olen ollut tyytyväinen. :) Tässä päiväpeitteessä on kivaa se, että se on toiselta puolelta harmaa, joten saa vähän kuin kaksi yhden hinnalla.

 • SuviAnni

  Hei vinkkiviitonen, kotimaiset merinovillaiset unisukat! Saa ainakin Life-myymälöistä (googlaa unisukat, niin löytyy), lämmittää mun mielestä sängyssä jopa paremmin kuin paksut villasukat. Ja mun jalat on siis normaalioloissa jääkalikat. Plus tykkään jotenkin siitä, että sängyssä on omat ”puhtaat” villasukat, jotka laitetaan vain puhtaisiin jalkoihin ja joilla ei juuri tassutella lattioilla :)

 • Hyvä että jäit kotiin, se on välillä vain yksinkertaisesti paras ratkaisu! Ja täältä iso peukku kaikenlaisille höpöttelypostauksille :) Pakko vielä kiittää viime lauantaisesta juttutuokiosta BID-tapahtumassa, olit livenä just sellainen, millaiseksi sut oon aina somen perusteella kuvitellutkin (= aito ja ihastuttava höpönassu haha:D).

 • Hanna

  Minäkin nukun villasukat jaloissa kesät talvet kaikkein kuumimpia helteitä lukuunottamatta. Opin tavan mummoltani enkä aio luopua! Eniten viileät jalat häiritsevät nukahtamista, mutta toisinaan huomaan aamulla, että olen potkinut sukat yön aikana menemään. Parhaimmat sukat ovat siis sellaiset joiden varsi ei ole liian pitkä taikka tiukka :D

Related posts