9/11/16

Huono päivä

11 121 huono-paiva

En tiedä, mistä oikein nyt tuulee, mutta olen parina viime päivänä herännyt hiukan pahantuulisena. En yleensä ole lainkaan aamuäreä, joten tämä olotila on ollut minulle hyvin hämmentävä. Kylläpä on raskasta herätä jo valmiiksi kiukkuisena. Tänään tuo aamun huonotuulinen oloni tosin sai uusia ulottuvuuksia, kun surffasin USA:n vaalitulosten äärelle… Yhtäkkiä tuntui ihan oikeutetulta herätä päivään väärällä jalalla. WTF amerikkalaiset???

Vaikka tälle huonolle tuulelle tänään olisikin oikeutus, niin en oikein ymmärrä, mistä moinen känkkäränkkä on parina viime päivänä oikeasti kummunnut. Minulla ei periaatteessa olisi mitään syytä olla pahalla tuulella: kaikki on hyvin ja elämässä on monella tapaa juuri nyt oikein hyvä buugi. Miksi ihmeessä siis heti silmät avatessa on sellainen olo, että tekisi mieli äristä ja vetää peitto takaisin korviin? Edes unenpuute ei ole yleensä saanut aikaan tällaista.

Eilen onnistuin onneksi karistamaan kiukkuisen mieleni päivän mittaan melko nopeasti, joten huono aamu ei johtanut kokonaiseen huonoon päivään. Mutta tänään avatessani silmät aamutuimaan… Siellä se taas lymyili takaraivossa. HNNNGGGHHH. Mitä ihmettä? Miksi?

Toivotaan, että tämä on vain jokin ihmeellinen ohikiitävä ärtymyksen aalto, joka lainehtii uusille ulapoille ihan näillä näppäimillä. On ollut kuitenkin hyvin mielenkiintoista päästä hetkeksi sukeltamaan aamuäreän ihmisen sielunmaisemaan. Tältäkö niistä ihmisistä tuntuu, joille ei saa puhua ennen aamukahvia? :D

Mutta niin… Mitäs teille muille kuuluu? Heräsikö joku muukin huonolla tuulella? Veikkaan, että aika monen teki tänään mieli nipistää itseään ja vaipua takaisin uneen sen jälkeen, kun tuo vaalitulos Atlantin toiselta puolen julkistettiin. Millaisin tunnelmin tähän päivään? Sana on tänään teidän. :) Saa purkaa ahdistustaan ja mietteitään aamun hiuksia nostattavista uutisista tai ihan vain muuten vain kertoilla, mitä kuuluu. Teidän kuulumisianne on aina niin mukava lueskella, oli sitten suurta tai pientä kerrottavaa tai vaikka ei varsinaisesti olisi sen kummempaa kerrottavaa lainkaan. :)

Translation: Michelle Obama for president!

Tags: ,

Categorised in: Elämä

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sanna

  Täällä ollaan hyvällä fiiliksellä USA-kuulumisista huolimatta. Eilen kävin piiiitkästä aikaa salilla, iho-ongelmat ovat estäneet sen muutaman viikon ajalta (hikoilusta ärtyvä atooppinen iho on välillä to-del-la ärsyttävä). Kohta suuntaan hierojalle, joten bye-bye niskajumit. Lisäksi ulkona on niin kaunis talvinen auringonpaiste, että vois vaikka tavoistaan poiketen vähän liikuttua. :)

  Toivottavasti sullakin fiilikset nousee päivän mittaan. Tsemiä Jenni! ;-*

 • Iida

  Täällö taas herättiin päivään nuhaisena ja kuumeisena, joten jätin suosiolla väliin tämän päivän luennot koulussa. Nyt sitten yritän parhaani mukaan tehdä etänä verkkokurssin tehtäviä ja muita koulujuttuja. Flunssasta huolimatta ei ole mitenkään erityisen huono päivä, aika tällainen tavallinen.

  Ja vielä lopuksi, mikä yhdysvaltalaisia vaivaa?! En voi ymmärtää…

 • Kieltämättä silmät ristissä mennyt päivä aina aamuyöstä lähtien. Kyllähän ne viisaita puhuu kun puhuvat, että kännykän olisi parempi olla sängyn ulottumattomissa. Siihen sitä kuitenkin tarttui ja endorfiinit nousivat piippuun kun vaalistudiosta ilmeni erään herran johtotilanne. Eipä sitä viitsinyt enää silmiä ummistaa vaan studion parissa tuli vietettyä lähes koko aika. Onneksi ulos astumimen lumisateeseen ja hankeen rauhoitti vähän mieltä. Ulkona on siis samaan aikaan pirun kaunista että… hullua.

 • Julia

  En ole varsinaisesti aamuäreä, mutta en siedä aamuisin meteliä ja haahuilen yleensä arkisinkin kahvikuppi kourassa ennen kuin pääsen käyntiin. Niinä aamuina, kun aamuäreys joskus iskee, olen pyrkinyt valjastamaan sen niin, että teen sen voimalla päivän epämiellyttävimmät työtehtävät pois alta. Örisen läppärille ja raivon vimmalla naputan esimerkiksi sen sähköpostin, jota olen lykännyt jo muutaman päivän tai pahimmillaan viikon. Toimii!

 • Aamulla katsoin teksti-tv:n enkä voinut uskoa silmiäni, vaan niitä piti hieroa pariinkiin kertaan. Käydessäni suuhygienistillä kuulin, että yhdessä hampaassa on alkava reikä ja toinen on tulehtunut… :/

  Kuuluu tähän päivään silti hyvääkin: mulla oli tänään työhaastattelu! :)

 • suvi

  Joo, olihan toi vaalitulos aika tiukilla. Eihän tota oikein halua ees ajatella… Nyt on ihan jees fiilis, mutta liekö tää pimeys vai mikä mut viime sunnuntai oli aika alakuloinen olo, täytyy vaan kuunnella sitä omaa itseään. Tosin se on vähän hankalaa kun ei tiedä mistä olo johtuu. Tsemppiä kaikesta huolimatta! :)

 • Lotsu

  Mun olotila on ollut tuon kuvailemasi kaltainen jo melkein koko syksyn, joten todellakin tiedän tunteen! Ihan kamalaa kun onkin yhtäkkiä jostain ihmeen syystä muuttunut ihan toiseksi ihmiseksi, kaikki ärsyttää ja menee pieleen ja suusta tulee pelkkiä sammakoita. Tällä viikolla ja erityisesti tänään on kuitenkin näkynyt jo vähän valoa tunnelin päässä: oon saanut ihan loistavia uutisia opiskeluun ja töihin liittyen, sain vihdoinkin tehtyä ja palautettua pitkään roikkuneen kouluhomman ja lisäksi ratkaistua yhden valtavan ongelman, joka on vienyt multa yöunet jo useampana yönä. Että kyllä se sisäinen aurinko täältä vielä esiin kaivetaan! :)

 • Hahaaa! Aamuäreys <3 Olen itse aina kuulunut niihin, joihin ei kannata ottaa kontaktia ennen klo 9 varsinkaan jos en ole saanut kahvia. Tämä tosin pätee vain läheisiin, vieraille en murise – enkä tietenkään koiralle. Miehelle kyllä – tyyppi herää ja on heti kuin hangon keksi, juttelee ja touhuilee kaikkea, ja mikä pahinta haluaa aina musiikkia soimaan… :D

 • Aino

  Oi että, postauksesi sopii kyllä täydellisesti omiin tuntemuksiini. Viimeiset aamut ovat olleet ikäviä, ja tuntuu kuin takaraivossa piinaisi joku pieni peikko, jonka ainut tehtävä on muistuttaa minua tekemättömistä hommista ja lähestyvistä deadlineista.

  Jos joskus on aikaa, niin suosittelen lämpimästi ottamaan aamulla kunnon happihyppelyn. Raikas pakkassää aamuauringossa piristää kummasti.

  Itse toivoisin jokaisen Yhdysvaltojen vaalitulosta ihmettelevän yrittävän ymmärtää, miltä heidän kotimaansa näyttää köyhtyvän ja katoavan keskiluokan silmin. Valinta ei ollut varmastikaan helppo monelle amerikkalaiselle – politiikasta tietämätön äkkipikainen miljardööri vai poliittiseen eliittiin kuuluva sähläri? He halusivat muutosta ja tulla kuulluiksi. Hillary Clinton ei ole sitä pystynyt heille antamaan kaikesta työstään politiikan kentällä huolimatta.

  Kerran neljässä vuodessa näemmä Facebook täyttyy Yhdysvaltojen ulkopolitiikan asiantuntijoista, jotka ilmaiset pelkonsa ja huolensa tulevasta, sekä ennustavat kolmatta maailmansotaa. Todellisuudessa kauhean moni ei taida seurata päättäjien työskentelyä vaalien välisenä aikana. Jos kysyisin näiltä henkilöiltä, millaisia päätöksiä Clinton on tehnyt ulkoministerin roolissaan, aika monen korvat alkaisi punottaa.

  Parhaiten maailmaa eteenpäin vie toisten kuuleminen. Se, että yritämme ymmärtää toisiamme ja motiivejamme. Ja ennen kaikkea se, että yritämme tulla toisiamme vastaan niin mielipiteissä kuin ongelmanratkaisussa. Kansat ovat jo ihan tarpeeksi jakautuneita niin sosiaalisesti kuin taloudellisesti.

Related posts