4/11/16

Kurkistus kevääseen: Marimekko SS17

4 125 marimekko-ss17-1

Huh, kun aika rientää! Siitä on jo noin kuukausi, kun Pariisissa vietettiin muotiviikkoa. Myös Marimekko esitteli jo parilta viime sesongilta tuttuun tapaansa tulevaa mallistoaan Pariisissa. Tällä kertaa en harmillisesti päässyt mukaan katsastamaan ensi kevään kokoelmaa paikan päälle, mutta tsekkasin malliston luonnollisesti kotoa käsin. Poimin näytöstyyleistä omat suosikkini esittelyyn teillekin eli olkaapa hyvät!

On ilahduttavaa nähdä, miten onnistuneesti ja raikkaalla tavalla näitä arkistojen kätköistä kaiveltuja kuoseja käytetään uusissa mallistoissa. Vaikka itse mallistossa näkyy edelleen vahvasti tätä 70-luvun fiilistä, mukana on myös uudempaa ja modernimpaa muotokieltä. Paljolti Marimekon näytöksissä ja mallistokuvissa ksye on aina myös stailauksista: miten kuoseja yhdistellään ja millaisia vaatteita toisiinsa yhdistellään. Anna Teurnellin astuttua puikkoihin myös stailauksissa on uskallettu käyttää enemmän rohkeutta ja yhdistellä kuoseja ehkä hiukan epätyypillisemmälläkin tavalla. Vaikka printeissä näkyy vanhoja tuttuja ja osin mallisto toistaa jo parina edellisenä kautena nähtyä, on aina virkistävää nähdä rohkeita stailauksia, jotka auttavat kuluttajaakin näkemään vaatteet uusin silmin.

marimekko-ss17-8

Värimaailmassa minua sytyttävät itseäni eniten nuo graafiset mustat ja mustavalkoiset vaatteet, vihreän eri sävyt (yllätys, yllätys) sekä nuo pienikuvioiset punasävyiset printit. On kivaa huomata, että tuo nahkainen kellohame jatkaa tässäkin mallistossa – en näe mitään syytä, miksi tällaisia ajattomia klassikoita pitäisi olla tarjolla vain rajoitetusti yhden kauden ajan.

Nykyisenlainen sesonkiajattelu käy parhaillaan joka tapauksessa läpi jonkinlaista murrosta, joten tämä on tavallaan myös kiinnostava statement Marimekolta, että muutama klassikkoasemaan nostettu vaate jatkaa sellaisenaan sesongista toiseen. Vaikka Marimekko onkin aina ollut oman tiensä kulkija ja luottanut omaan linjaansa alati vaihtuvien trendien ristitulessa, tällaiset pienet jutut ovat kivoja merkkejä kestävämmästä muotiajattelusta, jonka suuntaan itse ehdottomasti näytän peukkua.

Mitäs tuumitte muut mallistosta?

Translation: A sneak peek to the Marimekko Spring Summer 2017.

marimekko-ss17-14marimekko-ss17-10marimekko-ss17-12marimekko-ss17-2marimekko-ss17-6marimekko-ss17-4 marimekko-ss17-5marimekko-ss17-3marimekko-ss17-9 marimekko-ss17-11 marimekko-ss17-13 marimekko-ss17-15

Photos: Marimekko

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • MarjukkaS

  Tykkään eniten tuosta ensimmäisestä asusta ja tuosta musta-valkoisesta, jossa on leveät vinoraidat.

  Tosiaan, virkistävää, silti selkeästi Marimekkoa.

 • Ella

  Jotenkin nää Teurnellin luotsaamat mallistot ei oo yhtään iskeneet, mun mielestä jotenkin tunkkaiselta tavalla retroja, tylsiä vaatteita :( Sääli, toivottavasti suunta taas ennen pitkää muuttuu koska Marimekko on kyllä yksi entisiä suosikkeja!

 • Irma Simolin

  Marimekko design looks great on tall women. I am only 160 cm tall and find that I more or less look like a clown when wearing them.
  Anyway designs have been improved a lot!

  • Actually I am only 165cm myself and I think some of the clothes look pretty great on me. :) I recommend just to try them out courageously and have an open mind! Naturally these garments are often a bit of statement clothes with the strong patterns and all, but there are many pieces that can also fit a shorter person. :)

Related posts