30/10/16

Ihan tavallinen

17 145 tavallinen7

Kuulen tätä paljon niin blogin yhteistyökumppaneilta kuin seuraajiltakin, kun he kohtaavat minut naamakkain (tai näkevät minut Snapchatissa). Siis sitä, että ”kun sä olet niin ihanan tavallinen!” Se on minulle kohteliaisuus, joskin koen, että minä todellakin olen ihan tavallinen. Lähtökohtaisesti olen aika rento, mutkaton ja tavallinen typpi. En tiedä, mitä ihmiset odottavat minut kohdatessaan, mutta kaiketi tavallisuus on ihan positiivinen huomio, jos siitä erikseen jaksetaan mainita.

Suomessa sitä kohtaa huomattavasti vähemmän, mutta etenkin tuolla maailmalla tulee vastaan paljon bloggaajia, joilla on niin sanotusti kihahtanut hattuun. Olen seurannut välillä sivusta sellaista diivailua, että en ole ollut uskoa silmiäni. Noina hetkinä itselläni lähinnä käy mielessä myötähäpeä. Että keitä ne mimmit oikein kuvittelevat olevansa? Muotiblogipiirien kärjessä on tunkua ja voin kertoa, että jokaisen siellä paistattelevan tilalle on valmiina ponkaisemaan monta vähintään yhtä kiinnostavaa, lahjakasta ja tyylikästä kanssasisarta, jos erehtyy luulemaan itsestään liikoja ja ryhtyy käyttäytymään ylimielisesti. Veikkaisin, että matka suosion huipulta nobodyksi käy yllättävän vikkelään, jos yhteistyökuvionsa hoitaa huonosti, on yleisölleen töykeä ja diivailee lehdistömatkoilla.

tavallinen4

Juuri siitä olen saanut useammaltakin yhteistyökumppanilta mukavaa palautetta, että olen nöyrä ja ystävällinen. Että minun kanssani on kiva tehdä töitä. Se on ihaninta palautetta, mitä työstään voi saada ja kiitän lämmöllä teitä kaikkia, jotka olette kertoneet mietteenne ääneen. Liian usein ihmiset antavat toisilleen palautetta tehdystä työstä vain silloin, kun siinä on jotakin huomauttamisen varaa. Liian usein ollaan hiljaa, kun ollaan tyytyväisiä.

Olen kiitollinen saamastani palautteesta, mutta uskallan myös sanoa, että uskon sen olevan totta. Minulla on korkea työmoraali ja pyrin aina olemaan reilu ja ystävällinen. Minä olen ihan tavallinen ja käyttäydyn myös sen mukaisesti. En voisi kuvitella diivailevani, koska mielestäni minulla ei ole varaa siihen – harvalla on. (Tosin en kyllä voisi kuvitella diivailevani edes, vaikka olisin Madonna. Se ei vain sovi luonteeseeni.)

tavallinen1

Ehkä ikävimpiä blogiini koskaan saamistani lukijapalautteista ovat olleet juuri sellaiset, joissa minua on kuvailtu ylimieliseksi. Totuus on, etten usko, että kukaan minut kasvokkain kohdannut voisi kuvailla minua siten. Minä olen niitä ihmisiä, jotka uskovat ystävällisyyteen ja huomaavaisuuteen muita kohtaan. Uskon, että ystävällisyydellä pääsee elämässä jo aika pitkälle. Uskallan kyllä olla iloinen ja ylpeä omista saavutuksistani, mutta se ei minusta ole ylimielisyyttä.

Jos olen ihan tavallinen ihmisenä, niin koen olevani myös aika tavallinen pukeutujana. Kokeilen välillä näyttävämpiäkin juttuja ja minulla on oma vahva näkemykseni tyylistä, mutta en minä ole se ihminen, jonka perään päät kääntyvät kadulla katsomaan. Olen todella kiinnostunut tyylistä ja pukeutumisesta, mutta välillä mietin, kuinka huvittavaa onkaan, että juuri minä kirjoitan muotiblogia. Olenhan tyylillisesti loppujen lopuksi tosi tavallinen. Näen päivittäin kadulla naisia, joilla on huimasti mielenkiintoisempia asuja kuin minulla.

Välillä mietin tyylikkäitä ja kekseliäästi pukeutuneita blogikollegoitani katsellessani, että onpa hassua, että kuulun tähän samaan joukkoon arkisine tyyleineni. Vielä hassummalta tuntuu, että täällä Suomessa näinkin tavallinen mimmi voi saada Suomen parhaan muotibloggaajan tittelin. En tosin usko, että tuo titteli napsahti kohdalle niinkään oman tyylini ansiosta, vaan siksi, että nostan esiin kiinnostavia suomalaisbrändejä, käsittelen tyyliä yleisemmälläkin tasolla ja pohdiskelen muotimaailman ilmiöitä.

tavallinen12

Ihan alun alkujaan tässä postauksessa oli tarkoitus puhua tästä asusta, joka on ihan tavallinen. Ajauduin sitten sivuraiteille, kuten huomaatte. Mutta kaikessa tavallisuudessaan rakastan tätä kokonaisuutta. Olen reissannut siinä ympäri Eurooppaa ja kirmannut kiireessä pitkin Helsingin katuja. Se on mukava, se on käytännöllinen, se näyttää kivalta ja kaikin puolin toimii. Mutta kun otimme Vesan kanssa tästä lookista kuvia, mietin mielessäni, että tässä sitä nyt kuvataan maailman tylsintä asua. :D Mutta sitten totesin, että on ihan ok olla tavallinen. Eikä tämä nyt ehkä ihan maailman tylsinkään sentään ole.

Veikkaan, että moni teistä saa juuri tästä nimenomaisesta lookista tuhat kertaa enemmän irti kuin kaiken maailman gaalamekoista. Vaikka tyyliä onkin ihana maustaa silloin tällöin kaikenlaisilla hullutuksilla, harva meistä pukeutuu joka päivä paljettihousuihin, revittelee kreiseillä hatuilla tai räjäyttää vastaantulijoiden tajuntoja mielikuvituksekkailla kuosiyhdistelmillään. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että joka päivä SAA pukeutua juuri niin näyttävästi kuin haluaa. Mutta on myös ihan ok sulautua joskus turvallisesti tapettiin. Jopa, vaikka sattuisikin olemaan muotibloggaaja. ;)

Translation: A perfectly ordinary outfit for you to be inspired by. :D

tavallinen3

Takki // jacket COS*, paita // shirt Massimo Dutti, kashmirneule // cashmere sweater Ellos*, farkut // jeans Monki, kengät // shoes Filippa K, laukku // bag Lumi*, rannekello // watch Cluse*, sormus // ring vintage

* saatu blogin kautta / gifted

tavallinen16 tavallinen15tavallinen13tavallinen14tavallinen6

Photos: Vesa Silver

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

17 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Pepa

  Olen tavannut sut kerran livenä, kun tulin kiittämään blogistasi voittamastani palkinnosta. Et ainoastaan moikannut, vaan jaksoit kysyä vielä kuulumisiakin, ja vaikutit aidosti ilahtuneelta :D en edes oleta, että bloggarit jaksaisivat (ihan inhimillisistä syistä!) olla noin välittömiä jokaselle ventovieraalle, joka tulee morottaan. Olin tosi otettu, tuli hyvä fiilis, ja se on kiitos sinun. toivon sulle kaikkea hyvää :)

  • Voi miten hyvä mieli tuli tästä viestistä. Pelkään aina sitä hetkeä, että minulla on meneillään joku maailman huonoin päivä ja sattuisin olemaan jotenkin vahingossa epä-jennimäisellä tavalla tyly tai vaisu ja sitten sille toiselle raukalle jäisi sellainen fiilis, että AI TUOLLAINEN SE ON OIKEASTI. :D Mutta en kyllä tiedä, onko minulla ikinä niin huonoa päivää, että nuivailisin jollekulle viattomalle sivulliselle. Mutta suurin osa tuollaisista kohtaamisista on tosi kivoja ja piristäviä – minua saa aina tulla nykimään hihasta ja jos vain aikaa on, niin juttelen oikein mielelläni tuntemattomienkin kanssa, haha. Kaikkea hyvää myös sinulle! :)

 • Itse olen saanut sinusta täällä blogin puolella aina hauskan, mukavan ja ystävällisen vaikutelman. Ja nyt snapchattiin liityttyäni vielä enemmän vaikutelma on vahvistunut. :)

  Ja mun pää kääntyisi kyllä ton takin perään!:D Pitkissä takeissa on sitä jotakin, ne antavat asulle kuin asulle kiinnostavuutta.

  • Kiitos kauniista sanoistasi Aisha! Tuntuu, että moni on snäppien perusteella yllättynyt siitä, millainen olenkaan. On aina niin eri asia ilmaista itseään tekstitse, jolloin tilaa tulkinnoille jää paljon enemmän kuin videomuodossa, joka muistuttaa enemmän kasvokkaistilanteita.

   Ja takki tosiaankin on ihana. Ihan viime kevään ja tämän syksyn lempparivaatteeni!

 • suvi

  Harvoin kommentoin mitään, mut tääpä oli jotenkin mukava postaus :). En itseasiassa oikein tiedä miks jotkut sun blogin jutut on vähän ärsyttäneet ja jotenkin oon saanu vähän erilaisen kuvan susta mutta uskon kyllä et oot oikeasti symppis tyyppi :).

  • Kiva kuulla, että tykkäsit jutusta! Eihän sitä koskaan voi kaikkia miellyttää, kun ihmiset nyt vain sattuvat tykkäämään eri asioista. Ja sekin on ihan ok, jos minusta ei syystä tai toisesta tykkää. Kaikki eivät voi tykätä kaikista. :D Kiitos rehellisestä kommentista!

 • suvi

  Ps. Oliko noista kuvista jäänyt Lumin laukku pois? :D en itse ainakaan huomannut, ois kiva nähdä millainen laukku se on :)

  • No hitsi vie! Nyt kun sanoit, niin toden totta. Jätin loppuvaiheen editoinnissa hölmöyksissäni juuri sen kuvan pois, missä laukku näkyi, mutta lisäsin sen nyt takaisin juttuun. :) Ihan superkiva bucket bag -mallinen pussukka!

 • Mua itseäni ainakin henkilökohtaisesti inspiroi aina eniten juuri ne ”ihan tavalliset” asut muiden päällä. Jotenkin on vaan mukavaa nähdä, miten muut yhdistelevät vaatteita ja pukeutuvat, juurikin tavallisen arjen keskellä. Ja vastaavaa palautetta oon saanut myös lukijoilta omasta tyylistäni bloggaillessa. Monesti mietin ennen asukuvien ottamista, että no onko tässäkään asussa nyt mitään nähtävää – ja joo, eihän niitä kaikkia yksinkertaisimpia asuja tulekaan ikuistettua. Mutta luulen, että tavalliset arkiasut kertoo aika paljon omasta tyylistä ja tavasta pukeutua… :)

  Muoti on ihana asia, ja on kiinnostavaa nähdä mitä erikoisimpia muotiluomuksia lehdissä sekä netissä. Vastaavia vaatteita ei kuitenkaan yleensä löydy omasta kaapista, ja siksi onkin antoisampaa ideoida sellaisista asuista, jotka on suurinpiirtein saatavilla omasta takaa.

  Tykkään todella paljon tästä sun kokonaisuudesta!

 • tiiavain

  Parasta näissä sun ”tavallisissa” asukokonaisuuksissa onkin juuri se että niistä saa hyvin inspiraatiota omaan pukeutumiseen ja ne on helppo toteuttaa vähän pienemmällä budjetilla tai vaatteilla jotka jo omistaa:)

 • Niin tavallisuus on erityisesti pukeutumisessa jännä käsite, sillä toisten ihmisten tavallinen voikin olla jo ihan muuta kuin asu jota sinä pidät tavallisena – ja toiste päin.

 • tää

  Kyllä, niistä ”tavallisista” asuista saa yleensä eniten irti. (Joskus kaipaan niitä tyttömäisiä lookkeja mitä sulla oli joskus enemmän, mutta tyyli saa tietysti muuttua :) ) Ja kyllä se myös niin on, että oli millä tahansa saralla menestynyt, niin se oikea mittari on kuitenkin se, miten kohtaat muut ihmiset.
  Sain muuten äsken sairaalasta puhelun ja tosi hyvää palvelua, mistä tulin hurjan iloiseksi ja mistä muistin erikseen kiittää. Palautti vähän uskoani nykyiseen terveydenhuoltoon, mistä on ollut paljon heikkoja kokemuksia.

 • Sarri

  Sama täällä, nää tavisasut on 1000 kertaa mielenkiintoisempia ja inspiroivampia kuin jotkut lainavaatteilla kuvatut editoriaalit. Muutaman blogin lukemisen olen lopettanut kun tuntuu että persoona on kadonnut kokonaan! Jatka samaa rataa ja inspiroi meitä taviksia ;) t. Blogisi on-off lukija jo jostain vuodesta nakki :D

 • SJ

  Heippa Jenni:) Kiva kuulla pohdintojasi aiheesta. Haluaisin esittää hieman eriävän mielipiteen siitä, miksi sinut valittiin vuoden muotibloggaajaksi;) Mielestäni olet ehdottomasti yksi inspiroivimmista pukeutujista, juuri sen esille nostamasi tavallisuuden vuoksi:)

  En seuraa juurikaan niitä muotiblogeja, jotka esittelevät editorial- tyyppisiä päivän asuja, koska ne eivät inspiroi minua käytännöllisenä ja perus ”tylsänä” pukeutujana, mutta sinä inspiroit:) En tarkoita, että tyylisi olisi tylsä, vaan päin vastoin! Olen bongannut blogistasi monia kiinnostavia yhdistelmiä, jotka voisin itse ajatella toteuttavani. Eli koen että saan blogistasi inspiraatiota arkipäivän pukeutumiseen, ei kaikkien tarvitse olla niin avant gardea;)

  Pointti tässä kommentissani taitaa olla, että tyylisi on tavallisuudessaan ja käytännöllisyydessään samaistuttava ja sen takia kiinnostava ja inspiroiva:) Eli jatka samaan malliin!:) Kiitos ihanasta blogista:)

 • Voi Jenni, sinun tyylisihän on todella upea ja saan siitä valtavan paljon itselleni vinkkejä ja inspiraatiota. Sen lisäksi upean laadukkaat kuvasi ja tekstisi kruunaavat jokaisen postauksen. Että kyllä se palkinto meni aivan oikeaan osoitteeseen :)

  Minusta on hyvä, että niitä ”ihan tavallisen tyylin” omaavia blogeja on, omakin on sellainen, tavallisen tyypin tavallisia asuja, koska ne oikeasti inspiroi ja antaa vinkkejä. En minä ainakaan kirmaa korkkareissa minimekossa keskellä marraskuun loskaa, enkä saa sellaisesta mitään irti. Enemmänkin haluan palata siihen ”tavalliseen blogiin” tavallisen ihmisen äärelle, jossa on mukana ripaus inhimillisyyttä, lämpöä ja rakkautta. Jotain mihin samaistua.

  Kiitos Jenni upeasta blogista. Omalle blogilleni olet kyllä erittäin hyvä suunnannäyttäjä.

Related posts