28/10/16

Wannabe-floristin onnenpäivä

7 163

Kerroin alkuviikosta, että lähikukkakauppani Floranna on alkanut järjestää työpajoja, joissa kaikki oman elämänsä tähtifloristit voivat käydä opettelemassa kukkien sidontaa ja muita kukkiin liittyviä taitoja. Olin itse aivan innoissani ilmoittautunut workshopiin, jossa oli määrä tehdä villi ja boheemi kukka-asetelma. Rönsyilevien ja luonnollisen näköisen kukkakimppujen ystävänä odottelin suurella mielenkiinnolla, mitä työpaja toisi tullessaan ja eilen koitti sitten viimein tämä odotettu ilta!

Oli niin mukavaa kokoontua pienellä innokkaalla joukolla kukkien keskelle oppimaan uutta, että pari tuntia hujahti kuin hetkessä. Koska aikaa oli varsin vähän, emme ryhtyneet tällä kertaa opettelemaan varsinaisia sidontatekniikoita, vaan tehtävänämme oli luoda asetelma suoraan maljakkoon.

Projekti aloitettiin siitä, että kukin sai eteensä maljakon. Avuksi asetelman tekoon saimme palaset kanaverkkoa sekä pätkän juuttinarua, jonka avulla verkko oli tarkoitus kiinnittää maljakon suulle. Metalliverkko tekee tällä tavoin kehikon, johon kukkia on helpompi sijoittaa haluamaansa kohtaan ja asentoon kuin maljakon suulle sellaisenaan, jolloin pitkävartiset kukat helposti retkottavat mihin suuntaan sattuu.

Tätä kikkaa voi helposti kokeilla sopivan maljakon kanssa kotonakin. Kanaverkon lisäksi asettelussa voi käyttää apuna maljakon suulle tehtyä teippiristikkoa tai teipata naruja ristikoksi. Kanaverkkoa ei maljakon suulta saa enää lopuksi poistettua, mutta esimerkiksi maljakon kylkeen teipatut narut voi lopuksi irroittaa, jos asetelma on sen verran runsas ja jämäkkä, että kukat eivät repsahda takaisin eri suuntiin. Mutta ainakin tuo kanaverkko on loppujen lopuksi aika hauska ja huomaamaton pieni yksityiskohta, joka ei sinänsä häiritse kaunista asetelmaa lainkaan.

Meille oli annettu valikoima kaikenlaisia eksoottisia kukkasia, joita saimme käyttää mukana asetelmassa, minkä lisäksi oli tarjolla puun oksia, heiniä ja erilaisia vihreitä oksia ja kasveja, joita sai käyttää mausteena asetelmassa. Moni käytti rohkeasti kaikkia tarjolla olleita kukkia, mutta minä valitsin omaan asetelmaani niistä vain kolme: protea (tuo suuri punainen pidempivartinen kukka), bromelia (punainen, matalampi kukka etualalla) sekä erygium (sinertävä, ohdakemainen kukka). Niiden lisäksi käytin muutamia erilaisia eukalyptuspuun oksia, kuivuneita paljaita oksia, punasävyisiä heiniä sekä ruskeiksi kuivahtaneita, pihalta kerättyjä luonnonkasveja (nimeä en tiedä).

Oli ihan mieletöntä huomata, miten valtavan erilaisia kaikkien workshopissa olleiden asetelmista tuli, vaikka lähtökohdat olivat kaikilla samat. Joillakin asetelma rönsyili monessa eri korkeudessa, toisilla kokonaisuus oli pieni, toisilla suuri, minulla tämä taas levisi tällä tavoin sivusuuntaan. :D Osa tiesi jo heti hommaan ryhtyessään, mitä aikoo tehdä ja osa (kuten minä) sävelsi ja sovelsi siinä matkan varrella. Mitäs tykkäätte meikäläisen kimpusta?

Kaiken kaikkiaan eilisillan kukkatuokio oli niin terapeuttista puuhaa, että ehdotin jo kukkakauppiaalle, josko hän ryhtyisi pitämään meille jotakin viikoittain kokoontuvaa kerhoa. Olisin ehdottomasti mukana, jos tällaisia järjestettäisiin. Kerran viikossa kukkia asettelemaan ja mukaan saisi aina itse loihtimansa asetelman tai kimpun – eikö olekin mahtava idea! Kaikki kukkakauppiaat ja kukkaharrastajat ympäri maan, ideaa saa lainata. :)

Translation: I participated a flower arrangement workshop last night and that was one of the most fun things that I’ve done in a while. So relaxing, so creative and so difficult! But I love the wild and bohemian outcome. How do you like my arrangement? :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Koti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Katri

  Tosi kaunis kukkakimppu ja mitä mahtavampi idea tuo että säännöllisesti kokoonnuttais saman puuhan ympärille :) Vaikuttaa tosi rentouttavalta puuhalta ja kukista riittää iloa silmälle sen tekemisen ilon lisäksi pitkäks aikaa!

 • Nätti kimppu, ehdottomasti ’rönsyilevä’ ;) Erygium on oma suosikki myös, monesti ostan kolmea eri ”kestokukkaa” ja asettelen niistä Riihimäen vanhaan lasiseen keittiötölkkiin (=täydellisen kokoinen rönsyilevämmille kukka-asetelmille) kimpun. Kestää helposti kaksi viikkoa ilman sen kummempaa hoitoa. Floristileikit on parasta!

 • Pin

  Onkohan kursseja tulossa lisää? Ostaisin mieluusti joululahjaksi.

  • Uskoisin, että näitä workshoppeja varmasti järjestetään jatkossakin, kun kysyntää on ollut. Epäilen kuitenkin, että vasta joskus ensi vuoden puolella sitten. Kannattaa tiedustella Florannasta! Toki minäkin varmasti täällä blogissa vinkkailen sitten, jos niitä tulee lisää. :)

 • Mari

  Moikka Jenni! Kysymykseni ei liity ollenkaan tähän postaukseen, mutta ajattelin sen tähän kuitenkin laittaa, että tulee huomatuksi. :)

  Eli, saako kysyä, mitä kokoa sun monkin mom jeansit on? Sulla taitaa olla niitä ainakin mustana ja siinä kissakuosissa? Onko niiden eri värien välillä kokoeroja? Itse ajattelin tilata sellaiset netistä, niin sen takia kyselen. Kiitos etukäteen :)

  • Minulla kaikki nuo Monkin mutsifarkut ovat mallia Kimomo ja koko on niinkin pieni kuin 25. Tämä on ainoa farkkumalli, josta olen tainnut ottaa näin pienen koon. Yleensä olen kokoa 26. Joskus värien välillä saattaa olla eroja, sillä huomasin, että esimerkiksi kulutetut mustat tuntuivat jo ostohetkellä selvästi väljemmiltä kuin vaaleat denimsiniset. Kokojen heittelyt lienevät melko pieniä, mutta kerran on käynyt minulle niinkin, että saman mallin koko 25 ei jossain erikoispesussa mennyt kiinni, vaikka normaalisti tuossa mallissa sama koko istuu kuin hanska. Toivottavasti saat tilattua oikean koon! :)

   • Mari

    Kiitos avusta! Olen itsekin yleensä kokoa 26 farkuissa, eli tästä oli apua :) Olin itsekin kuullut tuosta, että vaaleat pesut olivat vähemmän tiukempia. Mistä lie johtuukaan.

Related posts