10/10/16

Vain valkoista

5 119

Tuntuu ihan hassulta, että vielä hetki sitten arastelin niin kovasti kokovalkoista. Olen nimittäin sen ensimmäisen uskalluksen jälkeen pukeutunut tässä reilun kuukauden sisään valkoisiin ainakin kolme kertaa. Viimeksi seikkailin valkoisissa Kreikan rannikolla reilu viikko sitten.

Jotenkin kesällä ja tuolla aurinkoisissa rantasäissä tuntuu huomattavan paljon helpommalta verhoutua valkoisiin kuin täällä Suomen syksyssä. On toki jokseenkin riskittömämpää liehua valkoisissa helmoissa tai lahkeissa, kun taka-alalla liplattaa turkoosi meri kuralätäköiden sijaan. Mutta miksipä sitä ei voisi kuivilla syyskeleillä pukeutua Suomessakin kokovalkoiseen… En tiedä, miksi se ei juuri nyt tunnu ollenkaan niin houkuttavalta kuin vielä viikko sitten etelässä.

Jos jotain täällä Suomen kauniin syksyn keskellä kaipaa, se on tuo tolkuton etelän valo. Ei tuollaista valoa nähdä Suomessa koskaan – edes kesällä. Se on kummaa, mitä pieni määrä tuota valoterapiaa voikaan ihmiselle tehdä. Vaikka rakastan Suomea ja on ihana olla reissujen välissä kotona, mietin jo nyt kauhulla sitä, miten tulen selviytymään noista pimeistä talvikuukausista. Kirkasvalolamppuja toki voi sytytellä, mutta ei se vain ole sama asia. Onneksi kynttilät luovat lohtua niihin hämäriin hetkiin, joissa aurinkoa on ikävä. <3

Translation: It seems that I am not afraid of all white outfits anymore. ;) This one is from about a week ago in Greece.

Silkkitoppi // silk top H&M, shortsit // shorts Samsøe & Samsøe*, hellehattu // hat H&M, kengät // shoes Pretty Loafers (Shoes like Candy)*, aurinkolasit // sunglasses Carrera*, kaulakoru // necklace Mint & Berry (Zalando), sormus // ring vintage

* saatu blogin kautta // gifted

Photos: Marianna Mäkelä & Jenni Rotonen

Tags: , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Suomessa pimeys tulee aina jotenkin murskaavan nopeasti. Yhdessä hetkessä voit nousta auringon kanssa samaan aikaan kuudelta aamulla, parin viikon päästä auringonnousu onkin vasta klo 7 jälkeen – ja samaa tahtia se hilautuu aina myöhemmäksi. Ihmiselle on kai jotenkin auttamatta luonnotonta jatkaa arkea samaan rytmiin kun auringonvalo vähenee niin nopeasti (olkoonkin, että saman on kokenut joka vuosi). Olisiko ratkaisuna se, että joko muutamme kaikki lokakuun lopulta maaliskuun loppuun noihin aurinkomaihin tai suomalaisille suodaan ikioma ”tavihorroskausi”, eli tuona aikana kukaan ei olettaisi, että arki jatkuu samaan tahtiin. Omaan korvaan kumpi vaan vaihtoehto kuulostaa hyvältä ;D

  • Tämä on ihan totta! Tänä syksynä tuon pimeyden kanssa vyöryi samaa tahtia myös koleus. Lähtiessäni tuonne Kreikan reissulle lämpötilat huitelivat vielä jossain +15 asteessa ja viisi päivää myöhemmin matkalta palattuani mittarin lukema olikin romahtanut +5 asteeseen. Mihin jäivät ne ihanat leudot välikausikelit? Kylmääkin sietää silti helpommin kuin pimeää. Minä huomaan tuon pimeyden vaikutukset vireystilassani ja mielialassani aivan välittömästi ja voisin todellakin olla mukana tuossa ”talvihorroskauden” lanseerauksessa. Tehot puoleen pimeänä vuodenaikana! :D

 • Töhö

  Mistä yleensä varaat hotellit? Ja olisiko hyviä Berliini vinkkejä jakaa:)

  • Tosi moni näistä omista reissuistani on työmatkoja, jolloin joku muu varaa yleensä puolestani lennot ja hotellit. Itse yövyn ulkomailla vain harvoin hotellissa ja suosin sen sijaan nykyään yleensä Airbnb-asuntoja. :) Jos kuitenkin haluaa ehdottomasti majoittua nimenomaan hotellissa, niin kannattaa tsekkailla lentojen ja hotellien kimppatarjouksia eli ostaa samassa paketissa tarjoussivulta molemmat, niin saattaa säästää reilustikin rahaa. Berliini-vinkkejä suosittelen kurkkailemaan hakusanan Berliini-takaa tuolta sivupalkista! Sieltä löytyy paljon postauksia aiheesta. :)

   • Töhö

    Kiitos paljon vastauksesta, pitääkin tutustua Berliini postauksiin ja miettiä Airbnb-asuntoja :)

Related posts