9/10/16

Tytöt, ottakaa mallia

6 101 girls

Minulla oli oikeastaan suunnitelmissa julkaista tänään jotain ihan muuta, mutta kun tämä kuva tupsahti vastaan internetin ihmeellisessä virrassa, muutin suunnitelmiani. Libby Vander Ploegin IHANA gif-animaatio tiivistää minusta täydellisesti sen, mihin tässä elämässä tulisi pyrkiä. We rise by lifting others. Tytöt, muistakaa nämä Robert Ingersollin sanat. Ja pojat myös.

Yhden menestys ei ole toiselta pois. Katselen itse maailmaa siitä näkökulmasta, että muiden onnistumiset ja menestys motivoivat ja innostavat minuakin eteenpäin. Kateus on inhimillinen tunne silloin tällöin, mutta se ei kehitä eikä vie eteenpäin. Siksi uskon, että auttamalla muita ja ottamalla apua vastaan, voi yleensä saavuttaa enemmän kuin yksin. Eihän siis kampiteta toisiamme matkallamme, vaan nostetaan, autetaan ja kannustetaan.

Translation: Girls, THIS is the spirit. We rise by lifting others. I felt so inspired by this amazing illustration by Libby Vander Ploeg that I just had to share it with you too!

Illustration: Libby Vander Ploeg

Tags: ,

Categorised in: Elämä

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Onpa ihana gif-animaatio! Ja just noin sen pitäis mennäkin <3

 • Ihana ja äärimmäisen osuva! Juurikin näin <3

 • Ansku

  Mulle tuli tästä postauksesta vähän inhottava olo. Ymmärrän kyllä pointtisi ja allekirjoitankin sen myös täysin. Sanavalinnoistasi tuli vaan sellainen olo, että kirjoitat asiasta ylhäältäpäin; ”Tytöt ottakaa mallia..”, ”Tytöt muistakaa nämä..”, ehkä tuo tytöttely tekee sen. Kerrot myös itse toimivasi näin jo eli sanoma on puhtaasti vain lukijoillesi osoitettu?

  En tiedä kiinnittikö kukaan muu lukijasi asiaan huomiota. Ajatus taustalla on ehdottomasti kaunis!

  • Onpa kurjaa kuulla, jos sinulle tuli tästä positiiviseksi ja kannustavaksi tarkoitetusta viestistä tuollainen fiilis. Itsestäni en tietenkään pyytänyt ottamaan mallia, vaan tuosta animaation ihanasta hengestä. Ei tässä ollut taustalla mitään sellaista ajatusta, että juuri te lukijat tarvitsisitte muistutusta tässä asiassa – enhän minä tunne teitä. :) Tosiasia kuitenkin on, että ylipäänsä elämässä, ja etenkin naisena (ja ehkä vähän bloggaajanakin) olen vain saanut sivusta nähdä varsin paljon sellaista omituista kyräilyä ja kateutta, josta toivoisin, että ihmiset pääsisivät irti.

   En ajattele itse olevani jonkinlainen malliesimerkki, jolla on varaa puhutella ketään ylhäältä käsin, joten tuntuu harmilliselta, jos tätä kannustavaksi ja positiiviseksi aiottua viestiä nyt tulkitaan näin. Hassua, miten eri tavoin ihmiset voivat omaa viestiä tulkita. Kun puhun tytöistä, viittaan tietysti myös itseeni, enkä yritä jostain norsunluutornista ”tytötellä” muita. Koen puhuvani vertaisilleni, en alempana oleville. Ehkä tämä liittyy osin suomen kieleen. Jos luet vaikka tuon englanninkielisen käännöspätkän, on vaikea nähdä, että siitä tulisi jollain tapaa alentava ”tytöttely”-fiilis, vaan enemmänkin sellainen ”me yhdessä” -viesti. Tai näin ainakin itse koen.

 • Ehdottomasti samaa mieltä ja tuo illustraatio on aivan ihana! :)

 • Haydee

  Ihana postaus ja ehdottomasti samaa mieltä! Ja mielestäni tekstistä nimenomaan huokui kannustavuus ja toistemme tsemppaus, en yhtään negatiivissävytteinen :) Rakastan myös ”viikon ajatus” – postauksia. Lisää näitä! Kivaa syksyä :)

Related posts