5/10/16

Vaaleanpunainen hetki

152

Yhteistyössä Kalevala Koru

On taas se aika vuodesta, kun vaaleanpunainen on kaikkein ajankohtaisin väri. Hetki sitten käynnistyi nimittäin jokasyksyinen Roosa Nauha -kampanja, jolla tuetaan rintasyövän vastaista työtä. En tiedä montaakaan suomalaista, jota rintasyöpä ei olisi tavalla tai toisella koskettanut. Siihen sairastuu vuosittain Suomessa vajaat 5000 naista ja se on suomalaisnaisilla kaikkein yleisin syöpätyyppi. Liki jokainen meistä tuntee jonkun, joka on kamppaillut rintasyöpää vastaan. Ehkä osa teistä on käynyt tätä taistelua peräti ihan itse.

Joka vuosi lokakuussa rintapieliin ja kauppojen kassoille ilmestyvät vaaleanpunaiset nauhat muistuttavat siitä, kuinka tärkeää työtä Syöpäsäätiö tekee rintasyövän tutkimuksen hyväksi. Lisäksi Roosa Nauha -keräyksen kautta saatuja varoja ohjataan myös potilaille ja omaisille suunnattuun neuvontaan. Yli 40 maassa samanaikaisesti käynnissä oleva kampanja on ehtinyt luoda historiaa jo 1990-luvun alusta saakka ja Suomessakin Roosa Nauha -keräys on järjestetty jo 13 vuoden ajan.

On upeaa huomata, että ihan valtavan suuri joukko suomalaisia yrityksiä on tänäkin vuonna lähtenyt mukaan rintasyövän vastaiseen työhön ja Roosa Nauha -kampanjaan. Yksi näistä mukana olevista brändeistä on perinteikäs Kalevala Koru, joka on nyt toista vuotta mukana omalla teemalle omistetulla korullaan. Tämän vuoden Roosa Nauha -koruna nähdään Mari Saaren suunnittelema Pore-koru kampanjaan teemaan sopivassa vaaleanpunaisessa värissä. Korukampanjan taustalla on ollut ajatus poreilevista ilon hetkistä, joista korun kantaja voi ammentaa voimaa.

Roosa Nauha -kampanjalle suunniteltu teemakoru on saatavilla rajoitetun ajan ja jokaisesta myydyn korun hinnasta lahjoitetaan 5 euroa Suomen syöpäsäätiölle. Tiesittekö muuten, että kaikki Kalevala Korun korut valmistetaan ihan täällä Helsingin Pitäjänmäessä ja että kulta- ja hopeakoruissa käytetään kierrätyskultaa ja -hopeaa valmistusmateriaalina? Hauska detalji Kalevala Korun ja Syöpäsäätiön yhteisessä historiassa on myös se, että säätiön ensimmäisenä puheenjohtajana toimi aikanaan Kalevala Korun ensimmäinen toimitusjohtaja Aino-Mari Mecklin.

Voit tukea rintasyövän vastaista työtä ostamalla Roosa Nauha -kampanjan tuotteita tai lahjoittamalla rahaa keräyspottiin. Kalevala Korun vaaleanpunaista Pore-kaulaketjua ja -korvakoruja voi ostaa sekä Roosa Nauha -verkkokaupan kautta että Kalevala Korun verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä. Varsinainen Roosa Nauha -päivä on ensi viikon perjantaina 14.10.2016 ja tuolloin kampanjaa voi näkyvämmin tukea halutessaan myös pukemalla päälle jotakin pinkkiä teeman kunniaksi.

Translation: It is that time of the year again when you can spot pink ribbons all around. The Pink Ribbon campaign against breast cancer is ongoing right now and next week it is time to celebrate Pink Ribbon day on the Friday 14th of October. If you want to support the campaign here in Finland, you can either donate money to the cancer association or buy Pink Ribbon products that all give a certain amount of proceeds to breast cancer research. Also the Finnish jewellery brand Kalevala Koru is a part of the campaign with this beautiful pink necklace and the earrings that you can buy from their webshop or the Pink Ribbon webshop.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts