5/10/16

Astetta tyylikkäämpi heijastin

5 91 if_x_weekday_press_0004_5

On hurjaa, miten nopeasti illat täällä koto-Suomessa syksyä kohden pimenevätkään. Olen itse maailman huonoin muistamaan heijastimia, mutta ne tosiaankin ovat syksyn ja talven pimeydessä jalankulkijan tai pyöräilijän todellinen turva. Olen itsekin auton kyydissä monta kertaa todistanut sivusta vaaratilanteita, kun kävelijä yhtäkkiä ilmestyykin pimen keskeltä kuin tyhjästä.

Inhoan sitä, kuinka perinteiset roikkuvat heijastimet tarttuvat aina kiinni milloin minnekin, joten olen yrittänyt keksiä muita näppäriä vaihtoehtoja, jotka olisi helppo napata matkaan ja kiinnittää vaatteisiin pimeällä. Tai sitten heijastin voisi olla vaatteessa itsessään, kuten urheiluvaatteissakin on tapana.

if_x_weekday_0003_4

On pakko nostaa hattua vakuutusyhtiö If:lle kekseliäistä tempauksista, joita se on erilaisten teemojen puolesta viime vuosina tehnyt. Ja yksi näistä teemoista on ollut liikenneturvallisuudesta ja nimenomaan heijastinten käytöstä muistuttelu. Vuonna 2014 If nimittäin teki yhdessä ruotsalaisen Ann-Sofie Backin kanssa vaatemalliston, jonka vaatteissa oli näyttävästi heijastavia pintoja. Samantyyppinen projekti toteutettiin viime vuonna suomalaissuunnittelija Laura Juslinin kanssa. Ja tänä vuonna teema jatkuu taas, tällä kertaa ruotsalaisketju Weekdayn kanssa – ja vaatteet todellakin tulevat myyntiin Weekdayn verkkokauppaan ihan kaiken kansan saataville. Loistoidea – kirjaimellisesti!

Ajatus heijastinvaatteista ei ole mikään uusi ja onhan näitä nähty ennenkin, mutta kohtuuhintainen ja kaikille saatavilla oleva mallisto on oikeasti aika kiva idea. Asusteiden hinnat vaihtelevat 10-55 euron välillä ja ne ilmestyvät myyntiin marraskuun alussa. Pitää nyt itse oikeasti skarpata tuon heijastin-asian kanssa. Muistattehan muutkin käyttää heijastinta hämärän tullen!

Translation: The evenings here in the North are getting darker and darker all the time. I am the worst at remembering to wear a reflector but that truly is important for my own safety in the autumn and winter. The insurance company If is helping people to be visible in a stylish way, even in the dark, as they are going to launch an accessories collection created together with Weekday at the beginning of November. The collection will be sold in the webshop of Weekday and the price range of the products is between 10 and 55 euros. Nice job, I’d say!

if_x_weekday_0002_3 if_x_weekday_press_0000_1 if_x_weekday_press_0005_6if_x_weekday_press_0001_2 if_x_weekday_press_0006_7

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Mmie

    Myös pyöräilijän näkökulmasta heijastimettomat jalankulkijat ovat todella vaarallisia. Ei sen puoleen, että läheskään kaikki pyöräilijätkään käyttäisivät heijastinta, saati nyt valoa… Ei ole kerta eikä kaksi, kun olen pyörällä ollut vähällä törmätä pimeinä pööpöileviin ihmisiin. Paljon pyöräilevälle tämä on todellinen riesa, kun usein joutuu kulkemaan samoja väyliä kävelijöiden kanssa.

  • Mahtavaa! Tollasen repun vois ostaakin, hinnatkin aika kohtuulliset! :)

  • :3

    Mistä näitä voi ostaa? :)

Related posts