2/10/16

Perinteisten kalentereiden ystäville (+ kisa)

186 197

Yhteistyössä Proloque

Ei varmastikaan ole jäänyt kenellekään blogiani seuraavalle epäselväksi tässä vuosien varrella, että meikäläinen luottaa kännykkäkalentereiden sijaan perinteisen almanakan voimaan. Kirjaan mieluiten menoni kynällä paperille, vaikka se joskus onkin ehkä epäkäytännöllistä. Muista menoni paremmin, kun olen fyysisesti kirjoittanut ne jonnekin ylös ja jotenkin nautin tästä pienestä vanhanaikaisesta rutiinistani. Niinpä olen pitänyt siitä kiinni vuodesta toiseen ja on aina herkullista yrittää löytää joku erityisen ihana paperinen kalenteri tulevan vuoden merkintöjä varten.

Kauniita kalentereita on olemassa vaikka kuinka, kunhan vain jaksaa etsiskellä, mutta minulla itselläni ainakin on niin spesifit kriteerit mieluiselle päivyrille, että harva täyttää kaikki toiveeni. On silti aina ilahduttavaa löytää kauniita ja tyylikkäitä kalentereita, joiden yksityiskohtiin on todella uhrattu ajatusta.

Yksi tällainen ihana uusi kalenterihelmi on helsinkiläisputiikki Proloquen uusi V’lody-planneri, joka on lanseerattu ihan hiljattain ja nyt myynnissä sekä Proloquessa että esimerkiksi Amos Andersonin taidemuseossa, Nide-kirjakaupassa sekä Proloquen verkkokaupassa. Hintaa kalenterilla on 32 euroa.

Kalenteri on ajanjaksoltaan siinä mielessä vähän poikkeuksellinen, että se kattaa 17 kuukauden ajanjakson. Tämä antaa kivasti joustoa kalenterin vaihtoajankohdalle sekä mahdollistaa siirtymisen lukuvuosikalenterista vuosikalenteriin tai päinvastoin. Uutukaisen ensimmäinen kuukausi on elokuu ja se jatkuu siis ensi vuoden loppuun asti. Voi olla, että kalenterista tulee jatkossa toisenlaisiakin versioita erilaisilla jaksotuksilla.

Perinteisen kalenterisisällön lisäksi päiväkohtaisine sarakkeineen, kuukausitaulukkoineen ja muine tärkeine osioineen tässä päivyrissä on mukana kaikenlaista muutakin hauskaa kuten dream boardeja unelmille ja tavoitteille, tilaa muistiinpanoille, suloisia tarroja merkintöjen mausteeksi sekä ajatuksia joka kuukaudelle.

Tänä vuonna kalenterin väreinä ovat rauhallinen vaalea oranssi sekä oliivinvihreä. Plussaa annan kalenterille ehdottomasti jämäköistä kansiomaisista kansista ja kuminauhasta, jotka pitävät sisällön siistinä, vaikka kalenteri kulkisi mukana laukussakin. Kiva lisä on myös takakannessa oleva tasku irtolappusille, joita kalenterin väliin aina tuppaa kertymään.

Proloquen tytöt korostivat minulle jutustellessamme, että tämä on nyt ensimmäinen debyyttiversio ja kalenteri tulee varmasti kehittymään vielä kovasti tulevien vuosien aikana, kun mielikuvitus vain päästetään valloilleen ja käyttäjät pääsevät antamaan palautetta. Jos kalenterin tarkat mitat sekä muut yksityiskohdat kiinnostavat, niin lisätietoa löydät Proloquen nettisivuilta. Jos innostuit kalenterista, niin lokakuun loppuun asti voit tilata sen netistä ilman postikuluja alekoodilla VLODY. :)

Mutta halusimmepa lisäksi ilahduttaa teitä Proloquen kanssa myös pienellä syksyisellä kisalla, jossa on jaossa 3 ihanaa uutuuskalenteria. Mikäli haikailet tällaista V’lodyn kaunokaista omaksesi, osallistu kisaan näin: kerro tämän postauksen kommenttiboksissa, mitkä sinulle ovat paperikalenterissa tärkeimpiä ominaisuuksia ja kumpi näistä värivaihtoehdoista olisi sinulle mieluisampi. Myös kaikki kalenteria koskeva palaute on arvokasta, joten sitä saa ilolla antaa! Kisa on voimassa la 8.10.2016 asti ja muistathan jättää kommenttisi yhteyteen toimivan sähköpostiosoitteen. Ilmoitan voitosta henkilökohtaisesti sähköpostilla.

PS. Muuten myös nuo ihanat Garance Dorén pikku-muistikirjat ovat Proloquesta. Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan tuossa suloisessa putiikissa Helsingin Uudenmaankadulla.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri

186 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Esmemar

  Tärkein ominaisuus minulla kalenterissa on iso tila jokaisen päivän kohdalla ja mielellään tunnit. Näin saan laitettua luennot, kurssit ja illan työt hyvään järjestykseen selkeästi. Ihana tuo kultainen/sinapin keltainen!

 • Janika

  Tärkeintä on ehdottomasti riittävä tila kirjoittaa muistiinpanoja! Ja tietenkin kalenterin täytyy olla kaunis :) näistä miellyttä enemmän oranssi.

 • Tiia

  Ite olen myös true kalenterifani! Käytän vuoden lopussa aina jopa naurettavan kauan aikaa uuden kalenterin löytämisessä, sekä vaihtoehtojen vertailuun.

  Mulle kalenterissa tärkeintä on se, että joka päivä on aikataulutettu (eli kellonajat ovat näkyvillä tasatunneittain). Toinen tärkeä juttu on, että yhdellä aukeamalla on yksi viikko. Helpompi hahmottaa seuraava viikko, kun kaikki viikon kuviot näkee yhdellä silmäyksellä.

  Kauniita kalentereita, noista kahdesta oranssi miellyttää enemmän omaa silmää. :-)

 • Jenni

  Ihana kalenteri! Mulle ehdottomasti tärkeintä on, että kalenterin layout on selkeä ja yhdellä silmäyksellä näkee koko viikon menot. Pitää olla tilaa kirjoittaa ja kalenterin pitää ehdottomasti olla myös miellyttävä silmään ja jotenkin inspiroiva. Jos jotain käyttää koko vuoden joka päivä, pitää siitä tulla hyvä mieli. :)

 • Pieta

  Kalenterissa pitää olla jokaiselle päivälle tarpeeksi tilaa. Myös kellonjat on hyvä olla. Vihreä väri on enemmän mieleeni.

 • Laura K

  Tuo oranssi on ihana! Arvostan sitä, että pystyn hahmottamaan pitkänkin ajanjakson kalenterin avulla ja sitä, että kalenteri jättää hieman myös luovuudelle ja vapaalle ajatuksenjuoksulle tilaa (vaikka rakastankin järjestelmällisyyttä). :)

 • Liina

  Ihania kalentereita! Tärkeintä on minulle vaakasuuntaan menevät päivät (pystysuoriin sarakkeisiin pitää kirjoittaa hirveän pienellä), ja tasku muistilappusille – sellaisen olen useasti kyllä askarrellut itsekin koska monessakaan kalenterissa ei ole valmiina. Näistä väreistä pidän tuosta vihreästä enemmän.

 • Minulle tärkein ominaisuus almanakassa on kunnollinen tila kirjoittamista ja muita muistiinpanoja varten.

  Jos arvonta suosii, näistä väreistä valitsen oliivinvihreän – se kun on yksi lempiväreistäni! :)

  • Sille

   Kun käyttän paperikalenteria, muistan ja hahmotan paremmin mitä on kulloinkin tulossa. Töissä sähköinen kalenteri on helpompi jakaa työkavereiden kanssa ja siten helpottaa asiakastapaamisten ja tilojen varaamisia, mutta en pärjäisi pelkällä sähköisellä kalenterilla.

   Molemmat värit miellyttävät silmää, mutta valitsisin tuon murretun keltaisen.

 • Iida

  Olen ehdottomasti paperikalenterin suosija, en vaan osaa käyttää puhelimen kalenteria ja taidan tässä suhteessa olla aika vanhanaikainen. Itselleni kalenterissa tärkeintä ovat nätti ulkonäkö ja riittävästi tilaa jokaisen päivän kohdalla. Näistä kahdesta väristä tuo vihreä on suosikkini.

 • Suvi

  Tärkeintä on mm. se, että yhtäkkisiä pieniä huomioita ja ajatuksia mahtuu kirjoittamaan ylös sekä se, että kalenteri aukeaa kunnolla. Ihanaa, että lappusten säilyttäminen on tässä huomioitu! Yleensä ne löytyvät laukun pohjalta. Toivottu ominaisuus kalenterille on kellonajat ja viikon alkaminen maanantaista :)

  Molemmat värit ovat rauhottavan kauniita. Itseä houkuttelee tällä hetkellä oranssi <3

 • Noora

  Oih miten täydellisen näköinen kalenteri! Itselleni tärkeimpiä ominaisuuksia kalenterissa ovat selkeys, helppokäyttöisyys ja riittävä tila omille muistiinpanoille, kitjoituksille ja vaikka kauppalistalle tarvittaessa. Vähän kuin all in; muistikirja ja kalenteri samassa. Ja näistä kahdesta kauniimpi taitaa olla oranssi, vaikka kumpikin väri on kyllä ihana!

 • Julia Jii

  Koska haluaisin kantaa mukanani vain yhtä muistivihkoa, toivon että kalenterissa on tilaa myös päiväkirjamerkinnöille. Paperikalenterista pidän siksi, että siinä merkinnät jäävät paitsi mieleen, myös historiaa. Juuri eilen nimittäin selailin haikeana keväällä kuolleen mummuni vanhoja kalentereita. Sinne oli merkity esimerkiksi ensimmäinen koulupäiväni, päivä, kun isäni muutti ulkomaille ja ihan vaan ne hetket, kun oltiin tultu mummun kanssa maalle. Sain kokea pienen matkan takaisin lapsuuteen paperikalenterien avulla.

 • Sanna

  Aivan ihana kalenteri. Olen paperikalenterin suurkuluttaja ja täydellisen kalenterin etsijä. :)

 • Saana

  Aivan ihania kalentereita! Rakastan sitä kun saan uuden kalenterin ja voin merkata sinne kaikki syksyn menot ja meiningit! Syksyisin puhaltaa aina uudet tuulet ja kalenterista tulee odottava ja positiivinen fiilis. On ihanaa selailla kalenterin sivuja ja miettiä, mitä jännittävää tuleva vuosi tuo tullessaan :) Kalenteri inspiroi ja innostaa tekemään uusia juttuja! Mulle kalenterissa tärkeää on selkeys ja että on tilaa kirjoitella loruja! Kumpikin väri on mainiot just tähän syksyyn!

 • Jade

  Tärkein ominaisuus kalenterissa on selkeys ja riittävä tila jokaisen päivän kohdalla ja tietysti kaunis ulkonäkö on plussaa :) Itselleni haluaisin oliivin vihreän kalenterin!:)

 • Henna

  Tärkeimmät ominaisuudet kalenterissa ovat: tarpeeksi kirjoitustilaa päivien kohdalla sekä tarpeeksi sivuja muille muistiinpanoille + tietysti kaunis ulkoasu:) ja toi oranssihtava/sinapinvärinen on ihana!

 • Iidaj

  Minäkin olen aika tarkka kalenterin ulkonäön suhteen, kaunis sen olla pitää! Tärkeintä sisällön puolesta on mielestäni se, että jokaisen päivän kohdalla on tarpeeksi tilaa eikä viikkonäkymä ole muutenkaan liian ahdas. Nuorempana muistan, että kirjoittelin kalenteriin välillä vähän päiväkirjamaisestikin, ja nuo unelmasivut sunmuut tuovat vähän nostalgista fiilistä siihen suuntaan! Vihreä on lempivärini, joten valitsisin sen jos onni suosisi :)

 • Pilvi

  Arvostan sitä, että kalenterissa on jokin tapa ”merkitä” nykyinen päivämäärä: naru, kirjanmerkki tai irti lähtevä kulma u name it. Arvostan myös tyylikästä ja ajatonta ulkonäköä. :) kiva on myös, että on tarpeeeksi tilaa merkitä menot ylös. :) noista kahdesta keltainen on ehkä enemmän näköiseni väri! Nättejä tosin ovat molemmat :)

 • Saaruli

  Minulle kalenterissa tärkeintä ovat esteettisyys, kierreselkä (tällöin kalenterin väliin mahtuu enemmeän lippuja ja lappuja, kuin nidotun kalenterin väliin!) ja ylimääräinen tila muistiinpanoille. Myös asettelu on erittäin tärkeää; haluan nähdä koko viikon yhdellä aukeamalla. Tuo V’lodyn kalenteri näyttää täydelliseltä, varsinkin lämpimän oranssina. :)

 • Ilona

  Itselle tärkeintä on se että on paljon tilaa kirjoittaa. Jos voittaisin niin haluaisin vihreän :)

 • Viivik

  Heip,

  mulle tärkeintä paperikalenterissa on kauniin ulkonäön ja käytettävyyden yhdistelmä. Haluan, että koko viikko on samalla aukeamalla, ja mielellään niin, että päivät eivät juokse ylhäältä alas kapeina sarakkeina (tuo V’lodyn malli on siis oikein hyvä). Sisäsivut eivät saa olla tylsää bulkkia, vaan myös sisäsivuilla pitää olla mielellään väriä tai ainakin jotakin kaunista tekstiä tai kuvitusta tai viehättävä taitto tai typografia. Viime vuodet olen suosinut Frankie Magazinen kalentereita (jotka taisin bongata alun perin tästä blogista). Tarrat ovat aina plussaa :).

  Vihreä olisi mieleisempi väri.

 • NJJ

  Tärkeimpiä ominaisuuksia kalenterissa on tila muistiinpanoille ja että aukeamalla on näkyvissä kokonainen viikko :) Tämä kalenteri tuntuu unelmien kalenterilta, sillä jokainen hetki kuten myös jokainen vuosi, kuukausi, viikko tai päivä on uuden alku <3 Kiitos Proloque kauniin ja käytännöllisen kalenterin luomisesta :) Suosikkivärini näistä on oranssi…

 • suppo

  Kalenteriin on hyvä saada näkyviin päivän ja viikon menot selkeästi. Ulkonäkökin on tärkeä.

 • Tiia

  Tärkeää kalenterissa on tarpeeksi iso tila päivien menoille sekä selkeys! Tuo tasku on kyllä tosi kätevä keksintö kun noita lippu lappusia tuppaa kertymään kalenterin väliin :D molemmat värit on aivan ihania.

 • Tarja

  Olen myös niitä, jotka eivät välitä kännykän kalenterista – perinteinen se olla pitää :) Ja tämä kyseinen versio on kyllä aivan ihastuttava + että tulisi juuri sopivasta tähän saumaan, jossa rimpuilen irti lukuvuosikalenterista! Jouduin vielä ostamaan elokuu-elokuu version, mutta tarkoitus oli päivittää tämä vuoden vaihteessa ihan perinteiseen vuosikalenteriin (kun niillä lukuvuosilla ei sinänsä enää ole merkitystä). Luulin automaattisesti valitsevani oranssin version, mutta nyt kyllä silmää miellyttää sittenkin enemmän tuo vihreä – jotenkin levollinen sävy!

 • Liisa

  Käytän myös paperikalenteria enkä luovu siitä mistään hinnasta. Tärkein ominaisuus mielestäni on riittävä kirjoitustila jokaiselle päivälle. Käytän kalenteria samalla päiväkirjana, joten tilaa tekstille tarvitaan. Silmääni miellyttää enemmän oranssi kalenteri.

 • Jennyli

  Molemmat värit on ihania, vaikea valinta! Ehkä vihreä kuitenkin?
  itse käytän myös paperikalenteria ja samoin kuin sinäkin, käytän aikaa sen oikean etsimiseen. Kalenterin täytyy olla ainakin kaunis ja haluan, että yksi viikko olisi aina samalla aukeamalla jotta yhdellä silmäyksellä näkee koko viikon…

 • Kibbu

  Uusi kalenteri on aina uusi alku, käytetty kalenteri päiväkirja, johon on tavallista päiväkirjaa mukavampi palata – Ilman itseen kohdistuvaa myötähäpeää. Käytännön tasolla kalenterissa pitää olla tarpeeksi tilaa ajan hallintaan (yksi viikko per aukeama, hyvä) ja tilaa muistiinpanoille. Kahdesta kalenterista erityisesti tuo oranssi näyttää inspiroivalta ja ihanalta!

 • Kalenterissa kyllä tärkeintä on siisti ja yksinkertainen ulkonäkö. Itse en välitä mistään tarroista, pörröpupuista tai sydämistä siellä täällä. Kivointa on aika tämän tyylinen minimalistuus ja selkyys. Tuo oranssi on aivan ihana!

 • Sandra Toivola

  Minulle tärkeää kalenterissa on sen ulkonäkö. Tykkään, että kalenteri ei ole ihan basic vaan siinä on myös jotain kivoja lisäjuttuja esim. tarroja :)
  Itse mieluummin ottaisin tuon oranssin kalenterin!
  Sähköposti: sandra.toivola@hotmail.com

 • Minna

  Rakastan uuden kalenterin aloittamista! Se hetki syksyllä on niin ihana. Paperikalenterissa on tärkeätä, että joka päivälle on kellonajat iltaan asti. Noista kahdesta vihreä on mieleeni.

 • Anu

  Paperikalenteri toimii samalla myös päiväkirjana jotka säilytän. Oranssi on ihanan värinen ja piristäisi päiviä :)

 • tuulaj

  Aivan ihana kalenteri! Itselle paperisessa kalenterissa tärkeintä on selkeys, näpsäkkä koko ja kalenterin on tietenkin oltava kaunis! Molemmat värit ovat ihania, mutta itselleni sopisi parhaiten oliivinvihreä.

 • Tosi nätti kalenteri!! Kalenteri kulkee joka paikassa mukana ja sen takia myös rähjääntyy alta aikayksikön, tuossa nuo reunat toivottavasti pitää kalenterin yhtä nättinä koko vuoden! Itselle kalenterissa tärkeintä on riittävän suuri tekstikenttä jokaisen päivän kohdalle muistiinpanoja varten ja tietysti omaa silmää miellyttävä ajaton ulkomuoto ;). Jos saisin valita, ottaisin ehdottomasti tuon kauniin vihreän!

 • Itse rakastan muistikirjoja! Mm. Rifle Paperin muistikirjat http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/2014/02/may-what-i-do-flow-from-me-like-river.html ovat olleet suosikkini! Myös italialaiset Moleskinet ovat lähellä sydäntäni. Paperikalenterissa minulle on tärkeintä, että sekä suomen- että ruotsinkieliset nimipäivät ovat mukana! Pidän myös viikkonäkymästä, sekä laadukkaasta paperista. Moleskinien tavoin pidän kuminauhasta, ja kestävyydestä. Oliivinvihreä olisi itselle mieluisampi!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • Nina

  Kalenterissa tärkeintä on pelkistetty ulkonäkö,selkeys ja että on riittävästi kirjoitustilaa.

  Ihania nuo kalenterikaunokaiset,vaikea valita mieluisampi mutta ehkä vihreä vie voiton tällä kertaa.

  Täytyykin tehdä visiitti Prologueen katsomaan mitä muita ihanuuksia putiikista löytyykään.

 • Noora

  Eikä! Näin näitä Design Marketilla Kaapelitehtaalla mutta jossain aivopierussa jätin ostamatta. En muistanut merkin nimeä ja pelkäsin että joudun tyytymään ensi vuodelle johonkin tylsään Ajastoon, mutta JESJESJES. Toi 17kk systeemi on myös loistava, koska tämän vuoden almanakkani hajosi jo, enkä malttaisi odottaa tammikuuhun. Eli, vaikken nyt voittaisikaan, niin pitää käydä Uudenmaankadulla hakemassa oma joka tapauksessa. Mieluisampi väri näistä on vihreä. Dream board kuulostaa muuten ihanalta lisältä!

 • Tiina

  Kalenterissa tärkeintä on että koko viikko näkyy samalla aukeamalla ja päivissä on tunnit. Lisäksi on hyvä, että päivien kohdalla on tilaa muistiinpanoille. Näistä väreistä valitsisin tuon vihreän.

 • MINNNNA

  Mulle tärkeitä ominaisuuksia ovat paksut sivut, joista ei mee tussit läpi sotkemaan seuraavan viikon merkintöjö sekä päiväkohtaiset sarakkeet. Paras kalenteri on sellainen, jossa on myös joka viikkoaukeaman kohdalla tilaa muistiinpanoille. Tämä esittelemäsi kalenteri kuulostaa tosi hyvältä ja mielelläni ottaisin sen itselleni oranssin värisenä!

 • Paperkalenteri on ehdoton must. Siinä pysyy tiedot ja näkee yhdellä silmäyksellä kaiken tarvitseman. Oranssi miellyttää.

 • Ride

  Ihana kalenteri. Oranssi sopisi mulle tosi hyvin. Paperinen kalenteri kulkee aina mukana nyt ja sina

 • Mulle ehdottomasti tärkeintä on tarpeeksi tilaa kirjoittaa päivien kohdalle eli ei sellaisa kapeita pystysarakkeita! Pieni koko on myös ollut mieleen viime vuosina mutta miksei välillä vois olla isompikin, jota pitää vähän päiväkirjamaisena. Väreistä en osaa tähän hätään valita, jos onni osuu kohdalle niin mietin pääni puhki sitten siinä vaiheessa.. :D

 • Matleena

  Kauniita kalentereita! Minäkään en ole koskaan oppinut luottamaan muihin kuin paperikalentereihin, asiat jää niin paljon helpommin mieleen ja samalla saa kaikki lippulappusetkin sullottua yksien kansien väliin.
  Ihania sävyjä molemmat, mutta ehkä kallistuisin vähän tllättäenkin tuohon oranssin sävyiseen

 • Elina Huolman

  Koko! Ei sää olla romaanin paksuinen. Sitten ehdottomasti täytyy yhellä aukeamalla näkyä yksi kokonainen viikko, muistiinpanoille tilaa, suomalaiset nimipäivät ja tietenkin ulkonäkö!! Sivuilla värit ja iloiset tekstit pirstävät aina kun kalenterin avaa
  Itse haluaisin tuon vaalean oranssin!

 • Marja

  Haluan, että kalenterissa on tilaa kirjoittamiselle. Olisin ilahtunut oranssista kalenterista.

 • Jenna

  Onpa kauniita!

  Paperikalenteri on itselläni edelleen myös tiiviissä käytössä, en selviä pelkällä puhelimen tms. sähköisellä. Kalenterini tärkeimpiä ominaisuuksia ovat: päivien kohdalla tarpeeksi iso tila kirjoittaa, paikka kynälle ja epämääräisille lippuslappusille (taskut lopussa/alussa) ja kestävät, kauniit kannet. Koko viikon näkymästä myös iso plussa.

  Vaihtoehdoista erityisesti vihreä miellyttää!

 • Laura

  Täällä toinen paperikalentereiden ystävä! Minulle tärkeimpiä ominaisuuksia ovat se, että kalenterissa on tarpeeksi tilaa päiväkohtaisille merkinnöille/to-do -listoille ja omaa silmää miellyttävä ulkoasu :) Molemmat värit ovat ihania mutta ottaisin mieluusti tuon oranssin piristämään päiviäni.

 • Anni K

  Tärkeintä kalenterissa on selkeä viikkosivu, jossa on mahdollista kirjottaa muistiinpanoja tyhjiin kohtiin ja muistiinpano-kohta. Oranssin värinen kalenteri on ehdoton suosikki

 • Paula Topelius

  On paljon ihanampaa jättää päivistä ja sovituista menoista persoonallinen, vaikka piirroksin kuvitettu jälki huolella valittuun päivyriryhmä kuin vain tallentaa se kännykän kelmeään kalenteriin.
  Ps. Vihreä olisi ihana ❤️

 • Kaisu

  Tärkeintä on tila ideoida! Ja kauneus – kalenterin ulkonäöllä on minulle paljon merkitystä. Noista kahdesta jos pitäisi valita, ottaisin oranssin :)

 • Hanna

  Kalenterin viikkonäkymän tulee olla selkeä, mielellään minimalistinen ja jättää tarpeeksi tilaa omille merkinnöille. Kestävyys ja napakka kuminauha ovat myös tärkeitä :) Hieman yllättäen tuo kaunis oranssi houkuttelee nyt enemmän!

 • Saana

  Olen viimeisten kolmen vuoden aikana kokeillut erilaisia kalentereita löytääkseni itselleni sopivan. Tärkeää on mm. koko: ei liian pieni, hotta jokaisen päivän kohdalla on riittävästi tilaa muistiinpanoille, mutta ei liian suuri, jotta se mahtuu kulkemaan mukana. Lisäksi kalenterin pitää tuottaa iloa. Siihenhän tuo oranssi väri olisi mitä mainioin. :)

 • Jassu

  Ooh, ihana kalenteri! Itselleni tärkeintä on koko ja hyvä silmäiltävyys. Näistä vihreä sopisi itselleni.

 • Olen itse samanlainen. Tarvitsen paperikalenterin jotta muistan asiat! Aivan ihana kalenteri ja juuri sellainen jota itse etsin! Tykkään kun kalenterissa on vuosi, kuukausi ja viikko näkymä. Tekee helpommaksi suunnitella aikaani! :) Kummatkin värit ovat ihanat, mutta keltainen on mieluisampi. Ihanan syksyinen väri! :)

 • Silja

  Selkeä grafiikka ja tarpeeksi tilaa, niillä pärjää! Aurinkoinen oranssi kaunis väri.

 • Satu

  Tärkeintä on, että näkee koko viikon tapahtumat yhdellä aukeamalla. Tuo oranssi on ihana!

 • Lil

  Tuo vihreä olisi ihana. Kalenterissa pitää olla tarpeeksi tilaa ja mielellään ylimääräisiä sivuja muistiinpanoille.

 • Minski

  Itsellä kalenteri kulkee aina mukana, joten kansien olis hyvä olla kestävää laatua. Tästä oon kyllä silti lipsunut tiettyjen kaunokaisten kohdalla, ja siks mulla on esimerkiksi tämän vuoden ollut muotsikan ihana paperikalenteri aivan järkyttävän nuhjaantuneilla kansilla. Että ei se kestävyys näyttävästi ole se tärkein asia. Ehkä se on vaan joku fiilis, et tämän kanssa voisin seuraavan vuoden matkata.
  Ps. Toivottavasti esittelet muitakin kalentereita syksyn myötä, olin jo vähän odottanut tällaista kalenteripostausta :)

 • Immoska

  Ulkonäkö sekä tarpeeksi tilaa kirjoittaa, siinäpä tärkeimmät. Vaalea oranssi olisi noista kaunokaisista suosikkini :)

 • Pömppä

  Palasin syksyllä pitkästä aikaa käyttämään paperikalenteria ja kalenterin etsinnässä meni aivan totaalisesti hermot. Lopulta tyydyin ihan kivaan, kun mistään ei vaan löytynyt kaikkia kriteereitä täyttävää kalenteria. Tai jos sellainen löytyikin, niin tietenkään sitä ei saanut tilattu Suomeen, ainakaan ilman järkyttäviä postimaksuja. Liekö mulla oli liian kovat vaatimukset, kun kalenterin olisi pitänyt kattaa syksy 2016-joulukuu 2017, ihanteellinen koko oli suurinpiirtein A5, kalenterissa piti olla viikkonäkymä vaakatasossa, tilaa muistiinpanoille sekä kuminauha pitämässä kalenteri kasassa + tietenkin kaunis, mutta kuitenkin simppeli ulkonäkö… Nyt harmittaa, kun en tästä kalenterista silloin etsintöjen aikana tiennyt! Enää ei ihan periaatteesta voi tähän sijoittaa, kun se ”ihan kiva” -kalenteri on jo hankittu. Mutta pieni toivo elää, jos arpaonni sattuisi kohdalle… :D Väreistä oliivinvihreä miellyttää omaa silmää enemmän.

 • Sara

  Tärkeää minulle kalenterissa on, että yksi kokonainen viikko näkyy yhdellä aukeamalla. Sen pitää myös olla tarpeeksi suuri, ja jokaiselle päivälle tarpeeksi tilaa. Oikeastaan tykkäisin, jos kalenterissa olisi jokainen viikon päivä pystysarakkeittain, jotta pystyisin merkitä päivän jutut aikajärjestyksessä, mutta muuten tämä on niin kaunis kalenteri ja näyttäisi täyttävän muut kriteerini, että eiköhän tähänkin tottuisi! :) Valitsisin mieluummin vihreän, vaikka tuo sinapinkeltainenkin on kaunis.

 • Sallanneli

  Kalenterissa tärkeintä on se, että on tarpeeksi tilaa muistiinpanoille ja se, että siinä on kumilenkki, joka pitää kalenterin kasassa myös laukussa. Oranssi väri on kivempi. :)

 • klaara

  Paperikalenteriin saa kirjoitettua päivän tapahtumia ja esim sään lämpötiloja. Vanhoja paperikalentereita on kiva lukea vaikka vuosien päästä.

 • Mirella

  Paljon tilaa kirjoittaa on ehdottomasti tärkein asia ja noissa esittelemissäsi kalentereissa on ihanasti tilaa päivän muistiinpanoille! Keltainen olisi kivaa vaihtelua perun mustaan kalenteriin :)

 • Minna

  Perinteinen kalenteri se olla pitää. Tosi kauniita kalentereita ja vihreä on lemppariväri.

 • Liisa

  Mä kannatan myös ehdottomasti fyysisiä kalentereita. Arvostan niissä kirjoitustilaa, ja sopivan leveitä päiväsarakkeita. Myös ylimääräistä tilaa haaveiluun, budjetointiin ja erilaisille listoille tarvitaan! Ja ehdottomasti toi kuminauha, muuten ollaan ihan rutussa.

  Oranssin valitsisin näistä.

 • Ripi

  Paperikalenterin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat reilu kirjoitustila ja se, että koko viikko näkyy yhdeltä aukeamalta. Kalenteritietojen lisäksi tosi kivaa on kaikki ylimääräinen: budjettisivut, kartat, muistiinpanotila yms.

 • AP

  Kalenterissa pitää olla suunnittelutilaa. Kaunista kalenteria on ihana selailla ja miettiä tulevia tai muistella menneitä. Näistä valitsisin leijonankeltaisen kalenterin.

 • Heidi

  Paperikalentereissa on vain sitä jotain (sielu?), mitä ei puhelin-tai sähköpostikalentereissa ole. Minulle on tärkeää,että kalenterissa on erilaisia näkymiä siis viikko,kuukausi ja vuosi ja että kalenterissa on paljon tilaa päiväkohtaisille asioille ja muuten yleistä muistiinpanotilaa.

  Vihreä miellyttää minua enemmän :)

 • AK

  Aikaisemmin vaakakupissa painoi eniten selkeä viikkonäkymä ja päivät mieluiten tunnilleen aikatauluttamisen helpottamiseksi. Nykyisin olen tykästynyt myös aamupäivä-päivä-ilta jaksotukseen ja erityistä kiitosta saa koko kuukauden esittävä ruudukko, kuten tässä kalenterissa näyttää olevan. Väreistä enemmän oma on penthouse orange, jo nimensä puolesta :)

 • Itselleni konkreettinen kalenteri voittaa kännykän syövereissä olevan kalenterin 6-0! Minulla on sama juttu kuin sinulla, että kun asian kirjoittaa paperille se jää samalla paremmin mieleen. Tämän voi tietysti hoitaa laittamalla kännykkään muistutuksen, mutta tehtävien asioiden lisäksi kalenteri on minulle myös matkapäiväkirja; matkustan paljon ja olen todella pikkutarkka matkustusasiakirjojen kanssa. Kirjaan aina kaikki lähtöajat- ja paikat sekä varausnumerot kalenteriin siltä varalta että itse lippu hukkuu. Lisäksi kalenteri kulkee aina mukana, toisin kuin tulostetut matkaliput- ja laput, en siis voi unohtaa mihin aikaan huomenna olikaan lähtö satamasta tai bussiasemalta.

  Viimeisin kalenterini päättyi elokuun alkuun enkä ole vielä löytänyt mieleistä korvaajaa, mutta tuo oliivinvihreä miellyttää kovasti silmääni!

 • Ktr

  Tarpeeksi tilaa, näppärä koko ja kovat kannet!

 • millaaa

  Nämä Proloquen kalenterit ovat tavattoman kauniita ja aivan erityisesti ihastuin oliivinvihreään värivaihtoehtoon! Olen itse aina ollut huono käyttämään kalenteria oli kyse sitten paperisesta tai sähköisestä versiosta. Molempia olen yrittänyt useampaan kertaan ottaa avuksi päivieni suunnitteluun mutta into on aina loppunut kesken. Paperikalenteriin kirjoitteleminen on kuitenkin paljon palkitsevampaa kuin puhelimeen näppäily ja ehkä vähän samasta syystä kalenterin visuaalinen ilme on minulle tärkeä: siinä pitää olla jotain mikä sytyttää niin ettei kalenteria malta unohtaa hyllylle lojumaan. Tarpeellisia ominaisuuksia ovat tietysti myös näppärä koko ja kestävä materiaali, riittävä kirjoitustila ja sisällön yllätyksellisyys. Näiden kuvien kalentereissa näkyikin juuri sellaisia yksityiskohtia jotka saavat hymyilemään kannet avatessaan!

 • Essi

  Ah! Suosikkiaiheeni! <3 Ainakin.. Minimalistinen layout, kaunis typografia, hyvä paperi ja tyylikäs kansi kumpparikiinnityksellä.

 • Maija

  Kalenterista on nähtävä koko viikon ohjelma kerralla! 2017 on selkeästi vihreä vuosi.

 • Hanna

  Itelle kalenterissa tärkeintä on, että se kestää kovaa käyttöä ja näyttää kivalta + tietenki on tilaa rustailla menojaan:) oliivinvihreä iskee enetin näistä väreistä

 • Toivo

  Olisin hukassa tai ainakin pulassa ilman kalenteria. Voi pojat, jos saisin tuollaisen oranssin kaunottaren voitettua itselleni.

 • Sarppa

  Ooh, onpa kaunis kalenteri.

  Olen kalenterihullu, mutta silti tärkein ominaisuus kalenterissa on sen kauneus. Etsin yleensä seuraavaa kalenteriani viikko- tai jopa kuukausitolkulla, ja olen valmis maksamaan kalenterista paljonkin kahisevaa. Tavallinen ylioppilaskunnan kalenteri ei ole vaihtoehto. :D

  Muuten arvostan kalentereissa sitä, että on jokaisen päivän kohdalla on reippaasti tilaa kirjoittaa omat menonsa ylös. Lisäksi on hyvä, jos kuun alussa on sellainen kuukausinäkymä, johon voi merkata tärkeitä päiviä. Nimipäivät ja yleiset juhlapäivät taasen eivät ole niin tärkeitä kalenteria valitessani.

  Noista kalentereista vihreä miellyttää silmääni enemmän kuin oranssi, vaikka molemmat ovat kauniita.

 • Ida

  Kalenterissa täytyy olla hyvin tilaa kirjoittaa kunkin päivän kohdalla ja muistiinpano-osioista annan ehdottomasti plussaa. Arvostan kalenterien visuaalista ilmettä, joten en koskaan osta sellaista tylsää tavallista toimistokalenteria vaikka kannet olisivatkin hienot. Hauskat pienet jujut, kuten vaikkapa juuri suunnitelmasivut joka kuukauden kohdalle, toimivat. Ihana tällainen kalenteri, juuri minun makuuni :)

  • Ida

   Ainiin, ja noista kahdesta värivaihtoehdosta valitsisin tällä hetkellä tuon pirteän oranssin!

 • En tule ikinä luopumaan paperikalenterista :) Mulle tärkeää on, että jokaisen päivän kohdalla on riittävästi tilaa ja nimenomaan niin, että viikonpäivät on kalenterissa rinnakkain. Näistä keltainen miellyttää enemmän.

 • Onpa nättejä! Tärkeintä on riittävä tila, selkeys, kalenterin ulkonäkö sekä näppärä koko. Näistä silmää miellyttää enemmän tuo oranssi :)

 • riinal

  Moikka!
  Olen vannoutunut perinteisen kalenterin käyttäjä, sillä merkitsen kalenteriin kaiken, siis aivan kaiken; opiskelujutut, deadlinet, treenit (juoksukilometrit, fiilikset ym.), työt, muistettavat asiat. Lista on loputon. Jos arvontavoitto kosahtaa kohdalle, oranssin värinen kalenteri olisi mieluinen.

 • merikukkaa

  Oranssi on tosi nätti! Kalenteriin voi kirjoittaa muistiinpanoja ja kaikkea mitä mieleen juolahtaa.

 • Kerttu

  Olen myös ehdottomasti paperin rakastaja mitä tulee muistiinpanojen taltioimiseen. Tyylikkään ja simppelin ulkokuoren sekä laadukkaan paperin ja kansien lisäksi on ihanaa kun…

  …kalenteria ei tarvitse jättää kotiin laukun vaihtamisen vuoksi. A5 on maksimi.

  … siinä on (oltava) joustava kuminauhapaikka kynälle! Kynät tuppaavat juoksentelemaan sinne tänne joten liekaa tarvitaan pitämään ne kurissa. Eihän siitä tule mitään, että karussa ovat sekä ajatukset että kynä. Kalenterin kaveriksi haluaa kynän jolla on hyvä kirjoitustuntuma ja kaunis jälki, joten sellaista ei ole mukava kadottaa. Näihin juttuihin kiintyy! Ja sen liean on oltava joustava, sillä voi sitä turhaumaa kun yrittää ujutella (turhaan) lempikynäänsä nahkaiseen kynäpaikkaan joka on liian tiukka tai jos kynä solahtaa siitä läpi. Oi, jos kalentereiden kaveriksi myytäisiin tyyliin sopivia laadukkaita kyniä.

  … nauha tai muu kalenterissa kiinni pysyvä kirjanmerkki jotta oikean kohdan löytää heti. Se tuikitärkeä kalenteria ympäröivä nauha jo näyttikin löytyvän näistä tyyiittäristä.

  … tyhjiä ja helposti irrotettavia blanco-sivuja epämääräisille kauppalistoille ja muille hengentuotteille.

  … esimerkiksi kauniin oranssit kannet. ;)

 • Amanda

  Tärkeintä kalenterissa on se, että on tarpeeksi tilaa kirjoittaa menoja ja muita muistiinpanoja. Tuo oliivinvihreä houkuttaisi!

 • Anni

  Nättejä ovat molemmat värit, oranssi ehkä piristävämpi!

  Paperisessa kalenterissa on yksi bonuspuoli sähköiseen verrattuna, jonka minulle vinkkasi Paperikaupan myyjä tässä taannoin: se toimii paitsi menojen suunnittelun työkaluna, myös minipäiväkirjana, jos sellaista ei perinteisemmässä muodossa osaa pitää! Kaunista kalenteria tekee mieli selata jatkossakin, jolloin päiväkohtaiset pohdinnat, sattumukset ja ilonaiheet jäävät myös muistoiksi, toisin kuin puhelimen muistiin pikaisesti näpytellyt tapaamiset. Eli vaikka päivittäisiin menoihinsa (töihin?) haluaisikin käyttää sähköistä kalenteria, voi paperista hyödyntää vaikka yksityiselämässään jokapäiväisen elämänsä tallettamiseen rustaamalla aina päivän päätteeksi pari asiaa ylös :)

 • Regina

  Kalenterissa tärkeintä on tila kirjoittaa, niin päivien kuin muistiinpanojen kohdalla. Selkeä ja kaunis ulkonäkö auttaa myös jaksamaan läpi arjen kiireiden. Värinä pidän enemmän tuosta vihreästä

 • Juuli

  Kalenterissa tärkeintä on riittävä kirjoitustila kunkin päivän kohdalla sekä se, että yhdellä aukeamalla on kokonainen viikko. Ostin joskus vahingossa kalenterin, jossa yhdellä sivulla oli pelkästään yksi päivä. Äh hankala selittää järkevästi, mutta se oli tosi hankalakäyttöinen. Tuo oranssi on ihanan pirtsakka! :)

 • Paula

  Minulle tärkeimpiä asioita ovat kalenterin kauneus, kirjoitustila ja se että viikko alkaa maanantaista eikä sunnuntaista :) pidän enemmän tuosta vihreästä, mutta molemmat ovat kauniita

 • Julia

  Oliivin vihreä kalenteri olisi mieluisin näistä :) Tärkeintä on, että kaikki menot mahtuisi kirjoittamaan ja seuraavan vuoden pyhät on hauska kattoo ja suunnitella menoja jo etukäteen kokonaisvuosi näkymästä :)

 • medliss

  Tärkein ominaisuus kalenterille on mielestäni kaunis ulkomuoto sekä riittävästi tilaa merkinnöille (myös lauantaille ja sunnuntaille)! :) Molemmat värit ovat kauniita, mutta vihreä ehkä kuitenkin vähän kivempi!<3

 • Oi vitsit, ihastuin kalenterin ulkoasuun niin, että olin jo alkamassa tilaamaan sellaista vihreää ennen kuin ehdin edes lukemaan loppuun kilpailusta. :D Ehkä maltan hetken vielä odottaa, jospa arpaonni siis suosisi. Itselleni kalenterissa on tärkeää ulkonäön lisäksi selkeys ettei olisi liikaa kaikkea ylimääräistä ja tietysti riittävä tila. Tämä on todella kaunis yksilö kyllä!

 • Anne-Marie

  Ihana kalenteri! Pidän eniten metsänvihreästä sävystä. Minulle kalenterissa on tärkeintä selkeä viikkonäkymä ja pyhäpäivien korostus. Kaikki muu, esimerksiki ko. vuodenaikaa liittyvät tarina, ovat plussaa, ei pakollisia. Muistiinpanoille olisi kiva olla tilaa, ei pakollista. Esteettisyys suuri plus myös.

 • Ailikki

  ei turhia sivuja! esim mainoksia siis :)

 • Henna

  En ole omistanut paperikalenteria pariin vuoteen – jostain syystä ne jää minulla aina kesken :) Ilmeisesti en ole vielä omistanut tarpeeksi hyvää kalenteria, kun into niiden käyttöön hiipuu ajan kanssa. Kaipaan kalenteriin tilaa muistiinpanoille ja kaikille epämääräisille töherryksille. Ja kaunis ulkoasu on must, pitäähän sitä kehdata käyttää julkisesti!

  Molemmat noista väreistä on kivoja, mutta ehkä itselleni ottaisin tuon oliivinvihreän!

 • Ida

  Kalenterissa pitää olla paksut, kirjamaiset kannet ja paljon tilaa myös höpinöille. Lisäksi siinä täytyy olla juuri tuollainen keskipalkki, jossa sivut ovat kiinni. Silloin sitä on helpompi käyttää ja voi tarpeen mukaan vaikka repiä sivun nätisti irti.

  Tuo kalenteri näyttää kyllä todella lupaavalta! Vihreän ottaisin mielelläni. :3

 • Nettta

  Minusta parhaita ominaisuuksia kalenterissa on koko viikko yhdellä aukeamalla, kellonajat ja tietysti kauneus. Pienet yllätykset ilahduttavat myös.

  Jos voitan, valitsen vihreän kalenterin. <3

 • Sisi

  Päätin juuri viime viikolla, että sori nyt sähköinen aikakausi, tämän parin vuoden kännykkäkalenterisyrjähypyn jälkeen hankin kyllä taas paperisen kalenterin. (Onneksi en vielä ryhtynyt tuumasta toimeen, koska tämä kalenteri näyttää ihanalta!)

  Tärkeimpiä syitä on kaksi: Ensiksikin paperikalenterin sivuja konkreettisesti kääntelemällä on helpompi hahmottaa tulevaa aikaa. Toiseksi paperiseen kalenteriin tulee merkittyä enemmän asioita ja täyteltyä päiviä myös jälkikäteen niin, että siitä muodostuu vähän kuin pienoispäiväkirja, jonka avulla myös menneitä juttuja on kiva palautella mieleen.

  V’lody-kalenterin molemmat värit ovat kauniita, mutta varmaan valitsisin itselleni oranssin. Kirkkaammat värit ovat käteviä erityisesti pienissä käyttöesineissä, eivät pääse hukkumaan muihin tavaroihin niin helposti. :)

 • Marianne

  Ihania! Tykkään enemmän tuosta vihreästä.

  Mun mielestä tärkeintä paperikalenterissa on kauniin ulkoasun lisäksi se, että se on sopivan kokoinen – tarpeeksi suuri, että mahtuu kirjoittamaan (ja koristelemaan tekstejä), mutta ei liian, jotta mahtuu käsilaukkuun. Tyhjä kirjoitustila lopussa on myös mielestäni tärkeää, jos tulee tarvetta muistiinpanoille, joita ei voi liittää tiettyyn päivään tai viikkoon. Nämä näyttää kaikin puolin täydellisiltä kalentereilta:)

 • Anna-Mari

  Menot pysyvät paremmin mielessä kun ne itse kirjoittelee, omalla kädellä, almanakkaan. Minusta perinteiseen kalenteriin on myös helpompi korjata ja muuttaa merkintä. Ja kiva kalenteri on myös kiva esine! – Vaalea oranssi miellyttää enemmän noista kahdesta.

 • myohmy

  Kalenterissa pitää olla tilaa muistiinpanoille ja kotelo irtolappusille, joka tästä mallista löytyykin. Samoin tuon nauhan olen havainnut loistavaksi, pitää myös kalenterin kuosissa. Tällaisen kalenterin kanssa suunnittelisi mielellään tulevaa vuotta, mikäli arpaonni suosii minua niin oliivinvihreä näyttää upealta.

 • Tuulia

  Kalenterissa täytyy olla riittävästi tilaa, jotta saa kirjattua selkeästi ylös päivän menot. Kalenterin pitää toki olla myös nätti :) Näistä kahdesta valitsisin keltaisen.

 • Maria

  Onpa kauniita, erityisesti tuo vihreä!
  Parasta paperikalentereissa on mielestäni se, että niistä näkee hyvin koko viikon kerralla ja että niitä voi pläräillä. JA että niistä saa tosi omannäköisen omalla käsialalla ja erivärisillä kynillä kun kirjoittaa :) Pysyy elämä edes hieman hallinnassa! :D

 • markku

  en myöskään ole oppinut käyttämään verkkokalentereja vaan käytössäni on paperiversio. tärkeimpiä asioita kalenterissa on paperin laatu ja se, että myös muistiinpanoille on tarpeeksi tilaa. koko viikon pitää toki olla samalla aukeamalla ja mieluiten tunteineen.
  sinappi on väriltään mieluinen.

 • purrr

  Paperikalenteri toimii myös päiväkirjana. En ikinä heitä vanhoja kalentereita pois, vaan niitä ihana selailla ja lukea mitä on milloinkin tehnyt.

  Etsin aina mahdollisimman kauniita kalentereita ja tämä on kyllä yksi kauneimmista mihin olen hetkeen törmännyt, ehdottomasti haluaisin tällaisen itselleni! Molemmat värit ovat ihania, jos on pakko valita niin kultainen.

 • Veer

  Tärkeimmäksi ominaisuudeksi kalenterissa nousee se että yhdelle päivälle on paljon tilaa kirjoittaa. Myös muistiinpanoille on hyvä olla tilaa!
  Tietysti kivaa, että kalenteri on kaunis. :)

 • Briksu

  Tärkeimpiä on riittävä tila merkinnöille jokaiselle päivälle, sekä viikkonäkymä yhdellä silmäyksellä.
  Oranssi miellyttää enemmän.

 • Takku

  Tärkeää kalenterissa on riittävän päivittäisen tilan lisäksi muistiinpanosivut, sekä jokin (esim. nauha tai pois repäistävä kulma), jolla pysyy helposti kärryillä missä kohdin kalenteria juuri nyt mennään.

  Oliivinviherä on kaunis!

 • Katariina

  Ihana kalenteri!

  Mulle tärkeintä on, että voin vasurina kirjoittaa molemmille sivuille. Nidottu kalenteri on vasenkätisenä mahdoton käyttää, siispä kierteet on must!

  Lisäksi kaikki viikonpäivät on hyvä olla samalla aukeamalla ja täytyy olla tilaa kirjoittaa. Kuminauha on plussaa, koska siten kaikki lippulappuset pysyy paremmin kalenterin välissä.

  Molemmat värit ovat upeita, mutta ehkäpä valitsisin oranssin.

 • Ilona2

  Tärkeintä on, että kalenterissa riittää tilaa kirjoittaa! Kun päivän mittaan suunnitelmat aina muuttuvat ja mieleen tulee talteenottamisen arvioisia uusia ajatuksia ja ideoita. Näiden kalentereiden väreistä suosikkini on vihreä.

 • Jenna

  Tärkein juttu perinteisessä kalenterissa on se, että merkinnät ei vahingossakaan sieltä katoa itsekseen ja ainakin omasta mielestä paperikalenterista saa paljon paremman kokonaiskuvan menoistaan! Vihreän värinen kalenteri on ihana :)

 • HJ

  Kalenterissa pitää olla samalla aukeamalla koko viikko ja tietysti tilaa tai lokero johon saan mahdutettua työvuorolistani. Tietysti nätti ulkonäöltään ja selkeä. Oranssi olisi valintani jos onni suosii.

 • Mirka

  Minulle kalenterissa on tärkeää, että koko viikkonäkymä yhdellä aukeamalla.
  Mieluisampi väri on tuo keltainen.

 • Karoliina

  Itselleni tärkeintä kalenterissa on, että jokaisella aukeamalla on muistiinpanotila, johon voi kirjoittaa erilaisia muistilistoja ( myönnän, olen kontrollifriikki). Tuo vihreä olisi itselleni mieleisempi väri.

 • Jutta

  Ihanan näköisiä kalentereita kyllä. Oliivinvihreä ois mun värivalinta :) Mulla on myös aina käytössä perinteinen kalenteri, johon merkkaan kaikenlaista työasioista muihin muistettaviin asioihin! Mulle on tärkeetä, että joka (arki)päivälle on riittävästi tilaa kirjottaa. Eli kalenterin pitää olla riittävän iso (ei mikään ”ope-kalenteri” kumminkaan..) ja kiva ulkonäkö on aina iso plussa!

 • Helena M

  Mulle tärkeintä kalenterissa on ehkä juurikin se ulkonäkö. Mulla kalenteri on sen verran kovassa käytössä että sitä saa aika usein katsella! Lisäksi riittävä tila kirjoittaa on tärkeää koska joskus on enemmänkin menoja samalle päivälle. Nuo kalenterit näyttäis kyllä aika täydellisiltä! Vihreä olis mieluisa väri :)

 • pöllö

  Pitää olla tilaa kirjoittaa päivien kohdille ja myös kirjoitus tilaa muille muistiinpanoille. Valitsisin vihreän!

 • Nuunuu

  Ovatpa ne kauniita. Ominaisuuksista tärkeimpiä ovat nätin ulkomuodon lisäksi riittävä tila, hyvä merkki kuluvalle viikolle (repäisykulma, naru tms) ja viikon kohdalla tila muistiinpanoille.

 • annasanna

  Aikajärjestys,kalenterin koko ja ehdottomasti muovitasku yms. paperisälälle. Tuo lämmin ja pehmeä oranssi väri on kaunis.

 • Janica

  Tärkein ominaisuus on tarpeeksi tilaa kirjoittaa. Samoin toivon että viikon kaikki päivät ovat samalla aukeamalla, jotta näkee yhdellä vilkaisulla mitä viikko tuo tullessaan. Myös jokin paikka niille lippulappusille on hyvä olla! Väreistä miellyttää tuo oliivinvihreä :)

 • Paperikalenterissa tärkein ominaisuus on se, että jokaisen päivän kohdalla on tilaa useammallekkin menolle, eikä yksi merkintä syö koko tilaa.

  Ja tuo oliivin vihreä kalenteri on kyllä nätti!

 • Lotta

  Tärkeintä on, että viikkonäkymä on selkeä ja jokaisen päivän kohdalla on riittävästi tilaa kirjoittaa menoja, niitä kun on aika paljon. Kellonajoista ja juhlapyhistä tulee plussaa! Ja tietty silmää miellyttävä ulkonäkö on aivan ehdoton, pitäähän sitä kalenteria kuitenkin katsella vuoden ajan monta kertaa päivässä. :) Jos arpaonni suosisi, niin valitsisin noista oliivinvihreän vaihtoehdon!

 • R**

  Selkea taitto. Sinappi on ihana.

 • Essi

  Tärkeintä kalenterissa käytännöllisyyden lisäksi on ulkonäkö. Kauniiseen kalenteriin on ilo tehdä merkintöjä, eikä kiireetkään stressaa niin paljon ;) Lisäksi pidän siitä, että kalenterissa on riittävästi tilaa merkinnöille.
  Mieluisin väri näistä kalentereista olisi vihreä!

 • Perinteinen kalenteri on yksi tärkeimmistä asioista aina mukana! Olen sen suhteen aika valikoiva itsekin, mutta tärkeimpiä asioita ovat, että se on tarpeeksi iso, mutta mahtuu kuitenkin laukkuun, että siinä on tarpeeksi tilaa joka päivälle mutta viikko kuitenkin mahtuu yhdelle aukeamalle sekä kestävät kannet. V’lody kalenterissa pidän erityisesti vihreästä versiosta :)

 • Haluan ottaa osaa arvontaan, koska pikkusisareni on vannoutunut perinteisten kalenterien ystävä, ja yrittää aina löytää mahdollisimman kauniita ja toimivia sellaisia. Tiedän, että tässä olisi kalenteri, jolla voisin häntä todella ilahduttaa! Dreamboardit ym. vähemmän detaljoidut tulevaisuuden suunnitteluvälineet ovat varmasti erittäin mieluisia. Oliivinvihreä voisi olla pop!

 • Katsqu

  Kalenterissa tärkeintä on se että siihen voi raapustella ja iirrellä jne. Ja kauneus tietenkin tärkeää! Kuulosti tämä kalenteri ihanalta ja näyttää kauniiöta! Vihreä miellytti enemmän tätä silmäparia.

 • Pihla

  Tärkeintä kalenterissa on riittävän iso tila tapaamisten, luentojen ja työvuorojen merkkaamiselle. Lisäksi tärkeää on koko viikon mahtuminen yhdelle aukeamalle – helpottaa elämän suunnittelua. Oranssi väri miellyttää omaa silmää enemmän!

 • Emma V.

  Minulle tärkeintä kalenterissa on järjestelmällisyys, ehdottomasti. En tarvitse mitään ekstraa, vain hyvän, käytännöllisen kokoisen kalenterin. Aina unohdan ostaa ja kesken vuotta en sitten löydäkään enää kivaa. Huoh. Tuo keltainen on aivan ihana!! Sen haluaisin siis :)

 • Ohralehti

  Minulle on melkein ihan sama, millainen kalenterini on. Ainut velvoite nimittäin on suhteellisen pieni koko. Laukkuni on aina täynnä tavaraa, joten suuri kalenteri ei sinne edes mahdu :D

 • Alina

  Tuo vihreä kalenteri näyttää niin täydelliseltä – sen ottaisin! Itselleni tärkein ominaisuus kalenterissa on, että on tilaa muistiinpanoille päiväkohtaisesti, mutta kalenteri ei kuitenkaan saa olla mikään tilaa vievä tiiliskivi.

 • Ehdottomasti pitää olla tarpeeksi tilaa joka päivälle, itse en kellon aikoja välttämättä tarvitse. Ja myös sellainen koko kuukauden näkymä on mulle tarpeellinen, siihen saa töiden määräajat hyvin ylös. Ja kauneus on aina plussaa :) Näistä oranssi olisi mun mieleen.

 • Julia

  Tärkeintä minulle kalenterissa on, että jokaisen päivän kohdalle on hyvin tilaa kirjoittaa. Yllättävän tärkeitä ovat myös kivat tarrat, joita minulla on myös nykyisessä kalenterissani :) niitä on hauska liimailla ja niillä saa vähän henkilökohtaisempaa fiilistä omaan kalenteriin. Oranssi kalenteri on näistä minulle mieluisampi, ihana päivää piristävä väri! :)

 • Anya

  Paperikalenteri kuuluu jokanaisen käsilaukun vakiovarusteisiin. Tärkeintä on, että mahtuu riittävästi tekstiä,Minua miellyyttää oranssi väri.

 • Myy

  Valloittavan ihana oliivin sävy!

  Kalenterissa vaatimuksiani ovat viikkonäkymä yjdellä aukeamalla ja tarpeeksi kirjoitustilaa päivän kohdalla. Plussaa tulee valmiista tuntimerkinnöistä, joiden avulla menojen ajankohtiin riittää nopea vilkaisukin.

  Kalenterissa pidän tärkeänä myös käytännöllistä käyttöä; kalenterin täytyy pysyä auki haluamallani aukeamalla. Sidotut, kauniitkin, päivyrit jäävät hankkimatta.
  Totta myös tuo, että kalenterin väliin ilmaantuu aina irtolappuja, kuitteja ja käyntikorttejakin. Säilytystasku niille on hieno idea!

 • Jenni K

  Minulle tärkeää paperikalenterissa on selkeys, riittävä tila mutta kuitenkin suhteellisen kompakti koko. Molemmat värit ovat kauniita, mutta ehkä tuo oliivinvihreä olisi tällä hetkellä valintani.

 • Aurora

  Parhaassa kalenterissa on tilaa lopuutomille muisti- ja to do -listoille, ja kauppalistoille ja sotkuisille muistiinpanoille, töherryksille ja mille tahansa asioille, jotka on samalla sekunnilla raapustettava muistiin… Työni puolesta minulla ei ole mitään aikatauluja (!), joten tunnitetut kalenterit ovat kohdallani vain tilan hukkaa :)

 • Pepa

  Hitto! Olen itse opiskelijana/tulevana maikkana ikuinen lukuvuosikalenterin käyttäjä. Jos tämä postaus olisi vaan tullut elokuussa ni olisin todellakin tämän ostanut, sen sijaan että tilaan sikakalliilla söpön kalenterin jenkeistä… Pistänpä kirjanmerkiksi, jos tämän tilaisi sitten ensi vuonna :) harmittaa vaan, että itsellä jää tälläisissä kalenterissa ”hukkakuukausia”, kun pakko hankkia uusi kalenteri aina syksyksi, ettei katkea vuosi kesken, tai ette joka toinen kalenteri menisi vuosikalenterina ja joka toinen lukuvuoden mukaan :D mutta kiitos tosi paljon vinkistä!

 • Story

  Toivon, että kalenterissa koko viikko on hahmotettavissa kerralla kellonaikoineen. Tärkeää on myös, että kalenteri kestää käyttöä (kierresidonta, kovat kannet, kuminauhasuljenta). Plussana tietysti hillitty tyylikkyys ja mahdolliset pienet hyvää mieltä tuottavat asiat. Tarjolla olevista väreistä oranssi kiehtoo enemmän.

 • Hanna

  Oih, kuinka kauniita kalentereita! Parhaita ominaisuuksia paperikalentereissa on selkeys, tarpeeksi suuri fontti ja tilaa kirjoittaa merkintöjä. Molemmat kalenterit näyttävät upeilta, mutta jos voitto osuu kohdalle, valitsisin niistä tuon oliivinvihreän.

 • Lydiah

  Minulle tärkeintä on riittävän suuri koko, jossa on tilaa muistiinpanoille sekä tietysti kaunis ja selkeä ulkoasu. Vihreä väri olisi mieluinen!

 • Riina Aro

  Kalenterissa pitää olla tarpeeksi tilaa muistiinpanoille. Tuo dream board kuulostaa kivalle lisälle ja voi edesauttaa luovuutta pääsemään valloilleen :)
  Tuo oranssi miellyttää värinä enemmän.

 • Veera

  Mä arvostan kalenterissa kaunista ulkoasua, mutta myös sitä että jokaiselle päivälle on tarpeeksi tilaa tehdä merkintöjä. Ja että viikkonumerot näkyvät.

  Näistä kahdesta mun silmää miellyttää kenties enemmän tuo murrettu oranssi (vai sinappi? :D) kalenteri. :)

 • Maijju

  Ihania kalentereita kyllä! Mulle kalenterissa tärkeää on selkeys ja lisäksi pitää olla riittävästi kirjoitustilaa. Muistiinpanojen/menojen lisäksi kalenteri on mulle myös osoitemuistio ja pidän siihen kirjaa myös rahamenoistani, joten mikään puhelinsovellus ei mulla kyllä tule paperista versiota koskaan syrjäyttämään!

 • Noora

  Tärkein ominaisuus kalenterissa on tarpeeksi tilaa päiväsarakkeessa, jotta saan kaikki menot kirjattua ylös :) Molemmat värivaihtoehdot ovat myös kauniita, mutta jos olisi pakko valita, niin ottaisin varmaan tuon vaalean oranssin. Se tuo valoa pimeään talveen!

 • Kreetta-Anniina Larivaara

  Minulle tärkeintä kalenterissä on ehdottomasti riittävä tila muistiinpanoille sekä kaunis ulkoasu! Lisäksi se, että kalenteri on sopivan kokoinen – ei liian pieni, mutta kuitenkin sen kokoinen, että mahtuu laukkuun.

  Jossain vaiheessa yritin olla jonkin aikaa puhelimen kalenterin varassa ja eihän siitä oikein mitään tullut. On hyvin muistissa mm. tuplabuukattu työpäivä (jonka onnekseni sain hoidettua kuitenkin) ja kaikenlaista muuta mukavaa. :)
  Paperikalenteriin, kun kirjailee ylös menot ja muistiinpanot, niin ne jäävät paljon paremmin myös omaan sisäiseen muistiin.

  Tuo kultaisen/oranssin sävyinen kalenteri on IHANA! <3

 • Tärkeintä on että mahtuu kirjottamaan omat tarinansa sinne. En esimerkiksi voi kirjottaa vaan että hammaslääkäri klo 14 vaan ’Mene hammaslääkäriin ja muista samalla ladata bussikortti ennen ensiviikon tarvetta’ tai ’Pitäisikö käydä kaupassa katselemassa uusia kenkiä’. Haluan myös että sitä on helppo selata ja mielellään näkee viikon kerrallaan. Kellonajoille ei ole niin tarvetta kun kirjoitan ne kuitenkin lauseisiin jos niitä sattuu olemaan. Kaupassakäyntiin kun ei tarkkaa kellonaikaa tarvita. Kuulostaa siltä että tarvitsen jäätävän a3 kokoisen kalenterin mutta ei, tälläkin hetkellä kaytössä a5, helppo kuljettaa mukana ja kaivaa esille kaikkialla. Väreistä enemmän mieleen on keltainen mutta jos toiveita saa antaa niin tulevaisuudessa myös muita vaihtoehtoja, ehkä perus musta/valko/harmaan lisäksi joitain kirkkaampia tai vaaleampia, mene ja tiedä

 • noita

  Tunnit kalenterissa on opiskelijalle must! Oranssi väri vie voiton vaikka molemmat ihanilta näyttävätkin :)

 • Omena

  Iso tila joka päivän kohdalla! Ja oranssi väri ;)

 • lesbean

  Tykkään siitä että kalenterilla on kokoa, pikkuruiseen kirjaseen on vaikea tuhertaa. Näistä väreistä kivempi on oranssi!

 • Kerttu

  Yksi paperikalentereiden vannoutunut fani täälläkin.
  Hyvää kalenteria on vaan ollut hankala löytää. Yksi ehto on, että koko viikon on näyttävä yhdellä aukeamalla. Mieluiten niin, että kalenteria ei tarvitse käännellä vaan, että viikko hahmottuu ns. lineaarisesti. Tällä hetkellä käytän Porvoon taidekoulun kalenteria, mikä on kyllä äärettömän kaunis, mutta ei omiin mieltymyksiini parhaiten sopiva.
  Lisäksi kalenterissa tulisi olla tukevat kannet.

  Kahdesta esittelemästäsi kalenterista ottaisin mieluummin vihreän.

 • Liisa A.

  Vihreä on kiva :) Kalentereja harvemmin käytän, vaikka tarkoitus olisi!

 • SonjaM

  Kalenteriin täytyy tietenkin olla tilaa kirjoittaa, mutta itse etsin aina ensisijaisesti paksuilla sivuilla varustettua yksilöä, ne raamattupaperia olevat peruskalenterit ovat ehdoton nounou. Kun paperin laatu on kunnossa, seuraavaksi toivon ulkonäöltä pieni leikkisyyttä, kaunista värimaailmaa, jotain pientä twistiä. Esittelemäsi kalenterit ovat hurjan sööttejä, kotiuttaisin vihreän:)

 • Joliel

  Oi, täähän on lähes täydellinen kalenteri! <3

  Tärkeimpiä asioita paperikalenterissa on mielestäni mm:

  -Sopiva koko, eli ei mallia taskukalenteri, mutta kuitenkin sellainen, joka mahtuu käsilaukkuun tarvittaessa.
  -Kirjoitustilaa per päivä täytyy olla tarpeeksi, ja tuntijaottelukaan ei ole pahitteeksi.
  -Ylimääräisille muistiinpanoille extrasivuja joka viikon yhteyteen + kalenterin loppuun.
  -To Do-listoja täytettäväksi.
  -Kokonainen viikko on mahdutettu yhdelle aukeamalle selkeyden vuoksi. (kuten tässä)
  -Kalenteri on sopivan jämäkkää matskua ja suljettavissa kuminauhalla.
  -Kynälle tarkoitettu pidike on aina plussaa, kuten myös oma tasku irtolappuja varten.
  -Selkeä ja raikas ulkoasu ja kaunis design yleensäkin.
  -Käytän kalenteria myös osittaisena päiväkirjana, joten ylimääräiset sivut piirrustelua varten, tarrat, mietelauseet ym. söpöt yksityiskohdat ovat aina plussaa.

  Ja lopuksi: tämä voi mennä jo hifistelyn puolelle, mutta jos kalenterissa on liukkaat ja kiiltävät sivut, se jää minulta ostamatta. Kalenterissa pitää olla tarpeeksi "huokoista" ja pehmeää paperia, jotta siihen on helppo kirjoittaa erilaisilla kynillä. En tiedä mitään inhottavampaa kuin, liukas paperi, joka suorastaan hylkii kynää :D

  Jos arpaonni suosii, niin haluaisin kauniin keltaisen kalenterin :)

 • Hannnna

  Mukana, oranssi olisi ihana! Minulle on tosi tärkeää, että kalenterissa tilaa kirjata ylös kaikki tärkeät päivämäärät.

 • Iina

  Tärkeintä kalenterissa on miellyttävä ulkonäkö. Silloin sen haluaa aina ottaa mukaan ja esille julkisillakin paikoilla. Pidän kirjoittelemisesta eri väreille tilaville ja yksinkertaisille sivuille.

  Molemmat värit ovat ihania, mutta oranssi ehkä tällä hetkellä enemmän omaan makuuni.

 • Tiina

  Kalenterissa tulee olla tasku irtolappusille.
  Kalenterin pitää olla kaunis ja kestävä, kyljetan sitä aina mukana. Kalenterissa pitää olla haaveilu tilaa eli tyhjiä sivuja paljon, mieluusti kalenterisivujen välissä.
  Vlody kalentereista enemmän ihastuttaa vihreä!

 • Sanni

  Paperikalenteri on minulle nykyisin enemmän muisti- ja inspiraatiovihko kuin kalenteri, sillä työmenot on pakko pitää kuitenkin sähköisessä kalenterissa. Tärkeintä on siis kaunis ulkonäkö, jämäkät kannet ja hyvin tilaa muistiinpanoille, kauppalistoille jne per päivä :) Vihreä on minusta kauniimpi, tyylikäs ja rauhoittava!

 • Oi paperinen kalenteri on pakko olla! Itselläni on niin paljon menoja sairauksieni vuoksi, että on pakko aina värikoodata korostuskynin onko meno kuntoutuksiin liittyvää, vapaaehtoistöitä, koulujuttuja, tai vapaa-aikaa. Kalenterin väliin täytyy myös mahtua aimo kasa erinäisiä papereita, jotenka kuminauha tulee aina tarpeeseen.
  Viikkonäkymä on must, mutta muistiinpanoillekin tulee jättää tilaa. Niin ja tuo vihreä kalenteri sopisi tyyliini oikein hyvin!

  Olen erittäin tarkka kalenteristani, ja vielä koskaan ei ole tullut täysin täydellinen vastaan. Tämä vaikuttaisi kyllä kovin siltä! Mukana arvonnassa siis kaikki sormet pystyssä.

 • Tiinu

  Paperikalenteri tällä hetkellä jääkaapin ovessa käytössä. Hyvä, että kalenterissa on kirjoitustilaa ja selkeä ulkoasu. Oranssi tuo energiaa päivään. Peukut pystyyn oranssin kalenterin puolesta.

 • Kris

  Oranssi on upea! Ja sopivan epätyypillinen omaan värimakuun ;)

  Tärkeintä kalenterissa on selkeä ulkoasu! Ei mitään turhaa päiväaukeamissa eikä ainakaan rumia fontteja, kalenteria kuitenkin katselee aika monta kertaa päivässä.

 • Elina Rauvola

  Tärkeintä on riittävä kirjoitustila päivän menoja varten. Ärsyttävää jos joutuu kirjoittamaan hyvin pienellä hyvin ahtaaseen tilaan. Tällöin koko kalenteri muuttuu vaikealukuiseksi. Ja tottakai kalenterin tarvitsee olla kaunis ja mieluusti hieman tavallisesta poikkeava!
  Vihreä on noista väreistä itselle mieluisampi :)

 • Nia

  Tärkeimpinä ominaisuuksina pidän riittävää tilaa muistiinpanoja varten ja jos koko viikon menot näkyvät yhdellä aukeamalla tai sivulla, riippuen layoutista. Muistilapputasku on plussaa. Myös kalenterin koko vaikuttaa ostopäätökseeni, unohtamatta esteettisyyttä. Näistä kaunokaisista valitsisin syksyn keltaisen.

 • Matilda

  Onpa kauniita molemmat kalenterit! Jos onni suosii, niin valitsisin kuitenkin vaalean oranssin.

  Minulle kalenterissa tärkeintä on viikkonäkymä ja se, että kalenterissa on hyvin tilaa kirjoittaa menoja – ajankäyttöä on helpompi suunnitella, kun kalenterissa on mahdollisimman hyvin päivän tunnit näkyvissä. Pienimmät kalenterit eivät siis ole minulle käytännöllisiä.

 • TiiaHeidi

  Voi miten upea kalenteri! Suosin ehdottomasti perinteistä almanakkaa ja kirjaan kaikki menoni ylös. Tärkeää minulle on, että kalenterissa on tarpeeksi tilaa sekä myös ylimääräistä kirjoitus tilaa muuallakin kuin päivien kohdalla. Myös kalenterin ulkonäöllä on merkitystä, sillä se kulkee mukana lähes kaikkialla. Kovakantisuudesta plussaa sillä kalenteri pysyy mitä luultavimmin siistimpänä.

  • TiiaHeidi

   Niin ja tosiaan, kumpikin väri miellyttää silmääni, mutta valitsisin kuitenkin oranssin jos arpaonni suosii!

 • Noora

  Ehdottomasti tärkeintä on kaunis ulkomuoto yhdistettynä käytännöllisyyteen. Liian usein olen törmännyt kalentereihin, joissa on kaunis ulkomuoto, mutta nautettavan vähän tilaa muistiinpanoille per päivä. Tai sitten on paljon tilaa muistiinpanoille, mutta kalenteri itsessään on aika mitäänsanomaton. Kummatkin värit kiehtovat todella paljon, mutta kallistun silti vaalean oranssin puolelle. Olisipa ihana voittaa tällainen ihanuus!

 • Liisa Hopia

  Paperikalenteri rocks! Juurikin jämäkät kannet ja selkeä kalenterisisältö päivien, viikkojen ja kuukausien osalta ovat tärkeitä ominaisuuksia kalenterissa. Kaikenlaiset mietelauseet ja koristelumahdollisuudet lisäplussaa. Kalenteri kulkee käsilaukussa ihan joka paikkaan, joten sen pitää olla kaunis ja mieltä innostava ja inspiroiva! Näistä kahdesta kaunokaisesta valitsisin vaalean oranssin.

 • Eeva

  Paperikalenterista selatessa tulee sellainen olo, että ”homma on hallussa”. En ikinä käytä kännykän tai tietokoneen kalenteria, koska vihaan kilahtelevia muistutuksia menoista. Parasta on, kun omistaa oikein hienon kalenterin ja esimerkiksi työkaverit palaverissa ihailevat sievää paperikalenteria.
  Tykkään enemmän tuosta sammaleenvihreästä versiosta. Lisäksi nuo erikseen vahvistetut kulmat ovat loistava juttu.

 • Tärkeintä on kunnon kannet ja kumilenkki niin kestää läpi vuoden.

  Hienot värit näissä!

 • Heidi

  Kalenterissa tärkeää on että siinä on viikko hyvin jäsennelty aukeamalle ja päivissä on tilaa kirjoittaa muistiinpanoja. Kuukausitaulukko on tosi kiva lisä ja kauneus ei ole pahitteeksi. :)
  Suosikkini on tuo vaalea oranssi.

 • SARA

  Minulle tärkeää on se, että koko viikko näkyy kerralla ja että tilaa jää omille ’muistiinpanoille’. Tärkeää on myös se, että sivut ovat valkoiset ja tarpeeksi vahvaa paperia. Olen käyttänyt kalenteria ylä-asteelta saakka. En osaa käyttää puhelimen kalenteria. Jos kalenterini häviäisi, olisin pulassa.
  Jos voittaisin kalenterin, tuo sinapinkeltainen vai okra vai mikä lienee tuo väri, olisi mieluinen. Mutta kaunis on oliivikin.

 • Minna

  Paatunut kalenterihullu tunnustautuu. Kalenterin on ehdottovasti oltava tarpeeksi iso, joten kaiken olennaisen sinne mahtuu sitäkin enemmän epäolennaisia muistiinpajoja, töherryksiä, ja ennenkaikkea salasanoja ja koodeja jotka on kryptattu niin sekavasti ettei niistä saa eneää itsekkään selvästi. Kalenteri on mun päiväkirja, vieläkin on talleasa vanha kalenteri jossa merkkitty ensitreffit oman miehen kanssa… Kalenterille omisnaista on myös joko tasku tilhepehöörille, tai vähintään kuminauha,jolla tilpehöörin saa kinnattua sisään. Ah. Rakastan syksyä kun saa ostaa uuden kalenterin. Toisinaan olen ostanut reissulta kalenterin, ja opetellut sitten viikonpäiviä ranskaksi. Eli mukana arvonanssa, sinappi sulattaisi sydämeni.

 • Merja Sippola

  Jämäkät kannet, selkeys. Vihreä on kaunis.

 • sucrin

  Paperikalenterit <3 Haluan, että koko viikon näkee yhdellä aukeamalla, mieluiten niin, että päivät ovat vasemmalta oikealle peräkkäin (vs. ylhäältä alaspäin). Pidän myös siitä, että on kellonajat. Se helpottaa menojen hahmottamista nopealla vilkaisulla. Toisaalta tykkään, että kalenteri on aika pieni, lompakon kokoluokkaa. Nuo postauksessa esitellyt kalenterit näyttävät kyllä ihanilta, vaikka eivät suoraan täytä suosimiani ominaisuuksia. Vihreä miellyttää silmääni enemmän.

 • Noora Amanda

  Heippa!
  Mielestäni tärkeimpiä ominaisuuksia hybäddä kalenterissa on:
  1. Sopivasti kirjoitustilaa kalenterin puolella, mutta myös muistiinpanotila esim. Viivallisia sivuja tärkeille asioille kuten muistiinpanoille, uusille resepteille yms. Mutta myös täysin puhtaita sivuja piirroksille tai vastaavalle ja vielä ruutusivuja
  2. Silmää miellyttävä ulkonäkö ja että kalenteri on kestävä, jotta ulkonäkö säilyisi mahdollisimman siistinä mahdollisimman pitkään, vaikka kauniisti kuluneessa kalenterissakaan ei sinällään ole mitään vikaa :D
  3. Viikkonumerot, harvoin löytyy kalenteria jossa olisi myös näkyvillä viikonnumero.

 • s

  Minulla on melko tiukat kriteerit paperikalenterille – sen on oltava mm. selkeä, kaunis ja viikkonäkymän on oltava yhdellä aukeamalla niin, että päivät juoksevat ylähäältä alaspäin kapeina sarakkeina. Nyt olen käyttänyt neljä vuotta peräkkäin täysin samanlaista kalenteria, koska en ole löytänyt parempaa vaihtoehtoa. Tuo Proloquen kalenteri näyttää kyllä niin ihanalta, että voisin jopa antaa anteeksi itselleni ”vääränmallisen” viikkonäkymän. Oliivinvihreä vie niukasti voiton väreistä.

 • Tuija

  Esteettisesti inspiroiva, tilaa ajatuksille, kauniit kovat kannet, nauha/kumilenkki, jolla kalenterin voi laittaa kiinni, jotta se säilyy hyvänä laukussa, ja sellainen, johon on ihana kirjoittaa menoja ja ajatuksia ja ottaa se esille. Kauniista värivaihtoehdoista valitsisin vihreän, vaikka keltainenkin miellyttää :)

 • Larularu

  Tykkään siitä, että kalenterissa on myös vapaata tilaa kirjata to do -listoja tms ei ajankohtaan sidottuja juttuja. Myös sälätasku ilahduttaa aina, eipä lentele nolot lappuset ympäriinsä sieltä sitten. Pidän myös ratkaisusta ympätä kalenteriin vuotta enemmän kuukausia.

  Tuo poltettu ornassi kolahtaisi tällä hetkellä enempi!

 • KiaS

  Paperikalenterissa tärkeintä on kalenterin sopiva koko (noin a5), ja se, että joka päivälle on tarpeeksi merkintätilaa. Lisäksi minimalistinen ja klassinen ulkonäkö yleensä ratkaisee ostanko kalenteria vai en. Todella mahdoton päättää, koska molemmat värit sopisivat itselle enemmän kuin hyvin, mutta jos olisi pakko valita ehkä oranssi saattaisi viedä voiton.

 • Marianne

  Tässä tulee nyt paljon ohjelmaa bookkavan opiskelijan kommentti! Paperikalenteri on kyllä must, kopioin itse nykyisinkin nettiin päivitetyt puhelimeen saatavat opiskelukalenterit vielä paperiseen versioon:)

  Kalenterissa tärkeintä on se, että kellonajat ovat näkyvissä ja yhdellä aukeamalla on näkyvissä koko viikko, näin tulee huomioitua lähestyvät tentit ym, jotka vaativat valmistelua ja 24/7 bookkaus jää vähemmälle. Näiden jälkeen tulee selkeys ja estetiikka (mieluummin minimalistisen siisti kuin jäätävän rönsyilevä värikasa), lisäksi muistiinpanotila on plussaa!

  Vuosi-/kuukausikalenteri ”päivä per rivi”-tyylillä sivulla/parilla on myös toimiva, varsinkin jos reissailee enemmän. Matkapäivät saa kätevästi merkattua, ja vapaapäivät näkyvät selkeästi.

  Myös nauha/vastaava, jonka sujauttaa oikean päivän/viikon kohdalle on hyvä ja helppo ratkaisu, sen hetkistä päivää ei tarvitse metsästää sivukaupalla!

  Näistä kalentereista oranssi miellyttää omaa silmää enemmän. Pitääpä harkita ostoa, jos jossain vaiheessa vaihtoehdoksi saadaan ”klassinen” koko viikon näyttävä kellonaikakalenteri!:)

 • VipaQ

  Oiii ihania kalentereita! Väreistä oranssi olis enemmän omaan makuun. Paperikalenterissa parasta on se kun sen voi kirjaimellisesti ottaa käteen ja selata että montako viikkoa on mihinki aikaa ja näkee mihin kellonaikoihin mitkäkinjutut ovat samana päivänä. Esimerkiksi omassa puhelimessa ei tuota ainakaan näe. Lisäksi tykkään kirjoitella kalenteriin vähän päiväkirjatyylisesti tärkeimpiä tapahtumia ja juttuja jotka haluan muistaa. Tämän hetkinen kalenterini on niin pieni ettei sinne mahdu edes lukujärjestystä kirjoittamaan.(joka viiko eri lukkari)

Related posts