28/09/16

Kauneus alkaa sisältäpäin

1 130

Yhteistyössä Asennemedia & Verman

On jotenkin hassua, miten sitä aina huolehtii ulkonäöstään ja hyvinvoinnistaan nimenomaan kehon ulkopuolelta käsin. Panostan itse hurjasti ihon- ja hiustenhoitotuotteisiin, hellin ihoani öljyillä, hiuksia hoitoaineilla ja puunaan milloin mitäkin. Samanaikaisesti sitä unohtuu arjen tohinassa usein se kaikkein tärkein: kehon ravitseminen sisältä käsin.

Myönnän, että oman yhden hengen talouden keittiössä ei välttämättä aina mennä ravitsemuksessa terveys edellä. Pyrin toki syömään terveellisesti ja monipuolisesti, mutta kiireisen arjen keskellä tulee käytyä ruokakaupassa vähän laiskanpuoleisesti ja kokkailussakin mentyä sieltä, mistä aita on matalin. Vaikka uskon ensisijaisesti sellaiseen sallivaan ja rentoon ajatusmaailmaan ruoan ja hyvinvoinnin suhteen, olisi tiettyjen vitamiinien ja ravintoaineiden saannissa varmasti skarppaamisen varaa.

Silloin kun arki on erityisen kiireistä ja touhua täynnä, olen joskus turvautunut erilaisiin ravintolisiin ja vitamiinivalmisteisiin normaalin ruokavalion tukena. Ja onpa kai niitä paljon sellaisiakin hyödyllisiä ainesosia, joita ei niin helposti luonnollisesta ravinnosta saa. Sain hiljattain testiin Vermanin erityisesti kolmekymppisille naisille suunnatun uuden Helein Skin, Hair & Nails -ravintolisän, jonka luvataan buustaavan erityisesti ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia.

iho3

Minulla on ihan hyviä kokemuksia tällaisista ravintolisistä ennestäänkin. Olen esimerkiksi aurinkokapseleista ja biotiinipillereistä saanut ihan silminnähtäviä myönteisiä vaikutuksia, joten menneet kokemukset ovat varsin positiivisia. Toisaalta huomaan myös, että minulla tällaiset pienet ekstrapanostukset hyvinvointiin menevät usein vähän kuin puuskissa. Kun päätän ryhtyä kiinnittämään enemmän huomiota saamiini ravintonaineisiin vitamiinipillerien muodossa, huomaan usein hetken päästä myös syöväni entistä terveellisemmin muutenkin. Kaikella tapaa win-win-tilanne siis.

No mitä nämä Heleinin uudet Skin, Hair & Nails -tabletit sitten pitävät sisällään? Ravintolisässä on ainakin runsaasti B-, C- ja E-vitamiineja, sinkkiä, kysteiiniä, biotiinia ja peltokorteuutetta. Näistä kaikki ovat melkoisia tehoaineita nimenomaan ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia ajatellen. Esimerkiksi biotiini ylläpitää ihon ja hiusen hyvinvointia sekä edesauttaa keratiinin muodostumista ihmisen omassa kehossa. Keratiini puolestaan on vahva proteiini, joka vahvistaa ja vauhdittaa esimerkiksi silmäripsien ja kulmakarvojen kasvua – tämän olen muutama vuosi sitten testannut ja todennut ihan omakohtaisestikin, kun tein biotiinikuurin nimenomaan ripsien kasvatusmielessä. Keratiini sisältää myös keholle tärkeitä kysteiini-aminohappoja. Minulle on moneen otteeseen mainittu sinkistä nimenomaan ihonhoidon tukena, joten odotan innolla, että pääsen nyt testaamaan tätä. Se on kuulemma varsinainen tehoaine esimerkiksi aknen hoidossa.

Perus-vitamiineista Heleinin uutuustuote sisältää esimerkiksi B:tä, C:tä ja E:tä. C-vitamiini edistää erityisesti kollageenin muodostumista ja toimii myös antioksidanttina. B-vitaminit puolestaan osallistuvat jokaisen solun toimintaan ja peltokorte orgaanista piitä, joka vahvistaa ihoa, kynsiä ja hiuksia. Jos kiinnostaa lukea eri vitamiinien vaikutuksista tarkemmin, niin lisäinfoa löytyy aiemmin keväällä kokoamastani infopaketista.

Jään mielenkiinnolla odottelemaan, huomaanko näiden vitamiinien myötä jotakin ihan konkreettistakin tulosa. :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • En tiedä, mistä johtuu, mutta itse olen skeptinen kaikkien vitamiini- ja ravintolisien suhteen… En tuomitse niitä, jotka niitä käyttävät, mutta minua varten ne eivät ole.

Related posts