25/09/16

Tyylejä Milanon kaduilla

10 178

Tuntuu, että Milano on yksi niistä kaupungeista, joissa katukuva on aina täynnä ihan poikkeuksellisen hyvin pukeutuvia ihmisiä. Ikään ja sukupuoleen katsomatta täällä tunnutaan oikeasti panostavan tyyliin ja kadun vilinässä näkyy hurjasti persoonallisia pukeutujia, hyvin istuvia pukuja, rohkeaa värienkäyttöä ja inspiroivia tyylejä. Muotiviikko tietenkin on sellaista aikaa, jolloin kiinnostavia pukeutujia parveilee kaduilla entistäkin enemmän. Muotinäytöspaikkojen edustat kuhisevat muotikansaa ennen ja jälkeen näytösten, joten käytin tälläkin reissulla tilanteen hyväkseni ja nappailin muutamia kuvia siinä lennosta mielenkiintoisia asuja ja yksityiskohtia bongaillessani.

On hauskaa seurata vierestä varsinaisten katumuotikuvaajien ja heidän tähtäimessään olevien tyyliniekkojen soidintanssia. Tai oikeastaan välillä homma tuntuu totta puhuen menevän aivan toisin päin… Moni haikailee hetkeään valokeilassa maailman muotimedioissa katumuotikuvien kautta, joten näytöksiin pynttäydytään viimeisen päälle paitsi ihan näyttäytymisen ja pukeutumisen ilosta, myös kuvaajien huomion herättämiseksi. Mitä näyttävämpi asu, sitä varmemmin kuvaajien kamerat räiskivät.

Mikä maailmalle leviävistä katumuotikuvista ei kuitenkaan välity, on se ikuistettaviksi haikailevien muotiviikkovieraiden tarkoituksellinen (ja toisinaan suorastaan koominen) notkuminen kadunkulmissa näytösten jälkeen. Moni jää muka puolihuolimattomasti aseteltuun poseeraus-asentoon räpläämään kännykkäänsä ja tähyilemään ympärilleen. Osa ei todellisuudessa ole edes menossa näytöksiin, vaan tulee näytöspaikkojen ympäristöön pyörimään ihan vain kuvattavaksi pääsemisen toivossa.

Jo vähän nimeä niittäneiden muotivaikuttajien ei luonnollisestikaan tarvitse tällaiseen pörhistelyyn alentua, vaan heitä kuvaajat yleensä ihan itsekin pyytävät kuvattavaksi. Jotenkin se aina vain huokuu heti jo ihmisestä päällepäin, että kenen ei tarvitse pingottaa ja kuka kiihkeästi toivoisi saavansa kuvaajien huomion herätettyä.

Siinähän ei sinänsä ole mitään pahaa, että joku haluaa vaivalla mietityn tyylinsä kuvatuksi, mutta sivustakatsojalle tuo muka-viaton seisoskelu ilmeisen harjoiteltuine poseerausilmeineen näyttää välillä aivan kertakaikkisen huvittavalta. Toisaalta, muutama näistäkin kuvista olisi varmasti jäänyt saamatta ja ottamatta, elleivät kohteet olisi olleet siinä nimenomaan niin tarjottimella. ;)

Joka tapauksessa, tässä ensimmäinen satsi muotiviikkotunnelmissa napattuja inspiskuvia ja lisää on luvassa vielä myöhemmin. Jos kiinnostaa katsella aiemmin nappailemiani inspiskuvia Milanosta muotiviikolta reilun vuoden takaa, niin nuo aiemmat postaukset löydät täältä, täältä, täältä ja täältä.

Translation: A little bit of street style inspiration from the Milan fashion week. :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mari

  Oh my god! Miten ihanat nuo viininpunaiset samettitolppakorkkarit!!! In löööv!

 • entinen mieslukijasi

  Olen aina pitänyt sinua kauniina naisena, ja sitä varten sitten vilkaissut blogiasikin välillä, vaikka täällä lähinnä ”naisten juttuja” onkin.

  Siihen tuli nyt kuitenkin loppu. Luin postauksesi, jossa puolustelet sitä, että palkataan joku ig-feimi narsistimuija tai muu ”hyvä tyyppi” sen sijaan, että palkattaisiin osaajia. Se on väärin, se on helvetin väärin. Ja sanon tämän vaikka teen itse eri alan töitä kuin mille olen koulutettu. Mutta teenkin it-alan hommia, ja olen vääntänyt tuhansia tunteja koneen edessä opetellakseni asioita. Sen sijaan se, että joku instagramiin selfieitä kuvaava narsistimuija palkataan johonkin jonkun asiansa osaavan sijaan, se on ihan eri homma. Se, jos mikä, on aivan vitun väärin.

  • Tuossa postauksessa, johon tässä viittaat, en suinkaan yrittänyt viestiä mitään kuvaamasi kaltaista. Aika moni on tulkinnut tekstiäni totaalisen pieleen – ja syy varmasti siihen on osin omassa ilmaisussani, joka ei selvästikään ole ollut tarpeeksi selkeää, jos näin paljon väärinymmärryksiä on päässyt syntymään. Jostain syystä moni tuntuu tekstin luettuaan kuvittelevan, että tämä ”hyvä tyyppi” ei voisi olla yhtälailla osaamiseltaan potentiaalinen kandidaatti työpaikkaan. Tarkoitukseni ei ollut väheksyä koulutuksen ja vaivalla hankitun osaamisen merkitystä, ei tietenkään, olenhan itsekin kuluttanut yliopiston penkkejä viiden vuoden ajan. Yritin tekstillä vain sanoa, että on naiivia ajatella, että tutkinto yksin on joku ihmeellinen ja maaginen taikasauva, jolla ovet työpaikkoihin aukeavat. Monissa työpaikkailmoituksissa (toki hyvin paljon alasta riippuen) tutkintotoiveet ovat ensisijaisesti ohjaamassa sitä, minkä tyyppistä osaamista tehtävässä mahdollisesti tarvitaan. Sillä, onko hakijalla juuri tämä tietty tutkinto, ei välttämättä ole lopulta haastattelijalle niin suurta merkitystä, jos osaaminen muuten on kohdallaan.

   Kommenttisi perusteella et selvästikään tiedä tästä ”Instagramiin selfieitä kuvaavasta narsistimuijasta” oikeastaan mitään. Tai siitä työpaikasta, johon hänet aikanaan palkattiin. Tämä nimenomainen ”narsistimuija” on itse asiassa hankkinut yliopistossa itselleen osaamista, vaikka onkin sitten päätynyt töihin eri alalle – kuten sinäkin. Osaamisen tälle nykyiselle alalleen hän on kerryttänyt moninaisissa alan töissä sekä oman harrastuksensa kautta käyttäen siihen varmasti tuhansia tunteja aikaa – kuten sinäkin. Työtehtävä, johon hänet tuolloin palkattiin, sisälsi muun muassa nimenomaan blogikampanjoiden suunnittelua ja myyntiä. Henkilökohtaisesti en voisi kuvitella kyseiseen tehtävään juurikaan paremmalla osaamisella varustettua ihmistä kuin juuri tämän osaajan, jota sinä halventavasti ”narsistimuijaksi” kuvailet. Sittemmin hänet on palkattu jo tosi moneen muuhunkin erinomaisen hyvään duunipaikkaan syystä, että hän sattuu olemaan ihan hemmetin hyvä omassa työssään. Niin, että mikä tässä mielestäsi meni nyt väärin?

   Nykymaailmassa on valtavasti sellaisia aloja, joille ei ole olemassa mitään tiettyä siihen työhön valmistavaa koulutusta ja monia asioita voi opiskella itsenäisesti tai osaamista kerryttää esimerkiksi käytännön työtä tekemällä. Suomessa tuntuu vallitsevan sellainen titteleitä ja tutkintoja palvova ilmapiiri, jossa välillä unohdetaan se, että osaamista ja pätevyyttä erilaisiin tehtäviin voi kerryttää myös muilla tavoilla. Ja valitettavasti myös se, että henkilökemioillakin on palkkausvaiheessa merkitystä. Tai että sillä on haastatteluvaiheessa merkitystä, millainen vaikutelma ihmisestä syntyy persoonana: vaikuttaako tämä miellyttävältä ja mukavalta työkaverilta, jonka kanssa olisi helppo tehdä yhteistyötä. Mainekin kiirii usein työpaikasta toiseen eli jos joku tunnetaan reiluna ja kivana tyyppinä, se varmasti parantaa mahdollisuuksia työmarkkinoilla, vaikka TOTTAKAI osaaminen on etusijalla sopivaa henkilöä työpaikkaan etsiessä. Jos rinnakkain on kaksi osaamiseltaan suht vastaavaa kandidaattia, veikkaan että kuka tahansa valitsisi heistä sen, jonka kanssa tietää olevan helppoa ja miellyttävää työskennellä. Itse yritän pitää töitä tehdessäni huolen siitä, että hoidan työni huolella ja hyvin, mutta sen lisäksi yritän olla mukava ja yhteistyökykyinen tiimipelaaja. Juuri ne sopivalla osaamisella varustetut hyvät tyypit saavat varmimmin töitä, sitähän tuolla tekstillä haettiin. Ei sitä, että pelkkä hyvän tyypin imago riittäisi viemään työpaikan osaavamman ihmisen nenän edestä.

   Eniten minua tuosta postauksesta kovasti tuohtuneiden kommenteissa hämmensi se, että eikö teillä ihmisillä ole ollenkaan luottoa siihen, että työnantaja saattaisi ihan itse osata arvioida, kuka hakijoista voisi olla työpaikkaan sopivin? Eiköhän työnantajalle ole kaikkein tärkeintä löytää kuhunkin tehtävään osaavin ja sopivin tyyppi. Ja voisiko olla, että tässä esimerkin tapauksessa tuo nimenomainen hakija on nimenomaan osaamisensa puolesta ollut pestiin se pätevin? Uskallan väittää, että todennäköisesti. Joten ketä kohtaan tässä on nyt tehty vääryyttä? Jokainen voi nurinan sijaan hankkia lisää osaamista vaikkapa sinun tapaasi itsenäisesti opiskellen. Se on juuri niitä keinoja, joilla erottua muista hakijoista, koska se pelkkä suoritettu tutkinto ei usein kerro ihmisestä tai tämän osaamisesta kovinkaan paljon.

 • Katja

  Samoilla linjoilla Marin kanssa, ihanat ja varmaan jopa mukavat

 • Niin ihana inspiraatio pisara! Miksei useammin voi nähdä tällaista tyylien sekoitusta?

  • Harmi, että tällaisia inspiroivia tyylejä bongailee varsin harvoin tavallisena päivänä Helsingin kaduilla. :D Mutta sentään täällä muotiviikkojen tuoksinassa ihmiset uskaltavat oikeasti irrotella ja erilaisia tyylejä on helppo saada kuvattua samalla kertaa. :)

 • tiiavain

  Olisi kiinnostava nähdä katumuotikuvasarja samasta vinkkelistä kuin miten tuo kolmas kuva on otettu, eli vähän niin kuin behind the scenes versio kuvaajineen ja pönötyksineen :D

  • Hämmästyttävää kyllä, se pönötys ei jotenkin välity kuvista, koska moni näistäkin kuvattavista on nimenomaan ollut näitä kadunkulmissa poseeraajia. Harmi, että paikalla oli yleensä niin tungos, etten saanut tällä kertaa ikuistettua enempää tuollaisia behind the scenes -henkisiä kuvia, kun edessä oli aina kymmenen ihmistä.

Related posts