19/09/16

The DNA journey

5 107 matkamuisto5

Bongasin tänään niin pysäyttävän hienon mainoskampanjan, että haluan jakaa tämän myös teille. Hetkellä, jona maahanmuuttopolitiikka puhuttaa ja kuohuttaa mieliä ympäri maailman ja jona äärimmäiset mielipiteet saavat huolestuttavan paljon palstatilaa julkisessa keskustelussa, on pakko nostaa Momondolle hattua tästä ajatuksia herättävästä videosta. Me olemme loppujen lopuksi kaikki samaa lihaa ja verta, samoista juurista lähtöisin.

On sallittua olla ylpeä omasta maastaan ja kansastaan. Ja on lupa olla ylpeä oman pienen Suomemme uskomattomalla sinnikkyydellä ja taistelutahdolla saavutetusta itsenäisyydestä. On myös ihan inhimillistä tuntea silloin tällöin epäluuloa ja pelkoakin uutta ja erilaista kohtaan. Aika usein pelko ja epäluulo on kuitenkin turhaa ja kumpuaa lähtökohtaisesti tietämättömyydestä. Nämä tunteet voi voittaa varsin yksinkertaisin keinoin: avaamalla silmät ja tutustumalla siihen outoon ja uuteen avoimin mielin, antamalla mahdollisuuden ja näkemällä ihmisen kansallisuuden, ihonvärin ja kulttuurin takana.

Vastakkainasettelu ja muurien rakentaminen ihmisten välille kansallisuuksien, kulttuurien tai etnisen alkuperän perusteella vain lisää pelkoa, ahdistusta ja kuilua ihmisten välillä. Me emme loppujen lopuksi ole niin kovin erilaisia. Ja geneettisten sekä kulttuuristen taustatekijöidemme lisäksi olemme kaikki yksilöitä – emme vain omien viiteryhmiemme edustajia.

Ei ole olemassa kuin yksi ihmisrotu ja ajatus jostakin ”aidosta” suomalaisuudesta, ”aidosta” amerikkalaisuudesta tai ”aidosta” mistä tahansa kansasta on täysin absurdi ja tieteellisestikin väärä. Olemme kaikki aivan valtavan monikulttuurisen ja monimuotoisen geneettisen perimän hedelmiä. Soisin, että videolla kuvatun kaltaiset dna-testit olisivat kaikille pakollisia – ihan vain jo siksi, että se avaisi monen silmät sille, miten lähellä loppujen lopuksi toisiamme olemmekaan. Ja minne kaikkialle omat juuremme ulottuvat.

Avaa silmät maailmalle ja avaa sydän ihmiselle. Sillä pääsee jo pitkälle.

PS. Videoon saa halutessaan myös tekstityksen, kun klikkaa siinä näkyviin avautuvaa kuvaketta.

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri, Matkat

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Amaalia

  Upea, mahtava, koskettava! Kiitos jakamisesta!

 • Minävain

  En koskaan kommentoi blogeihin, mutta tulin tänne asioikseni kertomaan että ihanaa kun oot spr ystävyystoiminnassa mukana (tjsp!!) Oon itsekin miettinyt miten voisin auttaa – yksinäisyys on kamalaa! Varsinkin vanhusten. Kiitos kun uskallat puhua asiasta :)

  Muistan myös että kirjoittelit omasta ajoittaisesta yksinäisyydestä(?) samaistuin paljon… toivon että uskallat jatkossakin puhua tälläisistä asioista.

  Ps sun snäppi on paras :D

 • Olipas mielenkiintoinen video. Haluaisin itsekin kokeilla tätä dna-matkaa. :)

 • Yasmine

  Ihan MAHTAVA video, upea ja koskettava! Tuli kyneleet silmiin <3

 • Eeva

  Super, super!Tämä pitäisi jakaa kaikille maailman ihmisille!

Related posts