16/09/16

Tämän hetken luottovaatteet

9 94

Minua haastateltiin kesän alussa Elle-lehteen ja jutun aiheena olivat luottovaatteet. Tehtävänäni oli miettiä sellainen lemppariasu, jota en vaihtaisi. Olipa vaikeata miettiä vain yksi look, mutta alkupohdintojen jälkeen valinnat tuntuivat aika helpoilta. Artikkeli julkaistiin heinä-elokuun numerossa – ja ilmestyipä siitä pieni verkkojuttukin Ellen nettisivuilla. Noiden juttujen palstatila on kuitenkin aina niin pieni ja tuntui, että aihe inspiroi tarinoimaan enemmänkin, joten tässä tulee!

Juttuun valikoitui tämän kuvien tyyli ja olisin toki voinut valita monta muutakin mieluisaa vaihtoehtoa, mutta tässä on ainakin yksi sellainen look, joka tuntuu kovasti omalta. :) Hauskaa sinänsä, että olen esimerkiksi kaksi vuotta sitten kesällä pukeutunut lähes identtiseen asuun ja se tuntui sekä silloin että nyt aivan yhtä ajankohtaiselta.

Haastattelu innosti minut miettimään, millaisia ovat luottovaatteeni ja yritin pohtia, millaisissa asuissa viihdyn parhaiten vuodesta toiseen ja millasissa vaatteissa on hyvä olla. Olen joskus kuvaillut tyyliäni skandinaavisen pelkistetyksi pienellä ranskalaishenkisellä, naisellisella twistillä sekä rohkealla kokeiluhengellä. Vaikka en tähän lookiin valinnut mukaan mitään niin kovin rohkeaa, yleisesti ottaen en arkaile pukea diskopallon lailla kimaltavaa hametta arkena tai kokeilla erikoisempiakaan juttuja, jos itsellä on niistä hyvä fiilis. Siinä mielessä olen rohkaistunut pukeutujana, etten kamalasti mieti, mitä muut vaatevalinnoistani ajattelevat.

Kun mietin näitä luottovaatteitani, niin niitä yhdistää kaikkia yksi sama asia: ne ovat hurjan monikäyttöisiä ja helposti yhdisteltävissä. Kaikki tämän asun osista taipuvat todella monenlaisiin asuihin, tyyleihin ja tilanteisiin. Ja niinhän se taitaa olla, että sellaisesta vaatteesta, joka on helppo pukea ylle ja yhdistää, tulee helposti myös lempivaate. Käytännöllisyys ja helppous on aina vaatteissa tärkeää, jos mietitään, minkä vaatteen valitsee toistuvasti päälleen.

Jos pohditaan tarkemmin, miksi juuri nämä vaatteet, niin siihenkin on selkeitä syitä. Kevyt bomber-takki menee sekä takista että ”pitkähihaisesta” esimerkiksi särmikkäämpänä vaihtoehtona perinteiselle neuletakille. Bomberilla saa myös kummasti vähän hillitympäänkin asuun nimenomaan sitä särmää, joka rikkoo asun harmoniaa. Se sopii niin hameiden, mekkojen kuin housujenkin kanssa ja tällainen ohut versio käy kesät-talvet – kesäisin päällystakkina ja talvisin varsinaisen takin alla välikerroksena.

Hurahdin muutama vuosi sitten midihameisiin – en oikein edes tiedä, miten niin kävi, mutta midimitta on edelleen suosikkini. En ollut oikein koskaan hameihmisiä, mutta väitän, että oikea helman pituus teki minusta sellaisen. Midimitta on jotenkin sellainen monipuolinen, ajaton ja hienostunut pituus, joka sopii arkeen, mutta toimii myös tyylikkäämmässäkin juhlassa oikein yhdisteltynä.

Zalandolta saamani Topshopin laskeutuvaa polyesteria oleva siro toppi on uudempia tulokkaita vaatekaapissani, mutta siitä on tullut heti yksi lemppareistani. Tämä toppi on monikäyttöisyyden huippu. Siisti materiaali, ajaton ja kaunis mutta rento malli tekee siitä täydellisen parin melkein millaiselle alaosalle ja millaiseen tilanteeseen tahansa. Toppi on riittävän siisti hienonkin juhlahameen kaveriksi, mutta sopii yhtä hyvin farkkujen kanssa – kertakaikkiaan täydellinen vaate. Tällaista olen etsinyt vaatekaappiini vuosia!

& Other Stories on luottokauppani, mitä tulee kenkiin. Löydän sieltä aina omaan tyyliini sopivia, hyvin istuvia, sopivan hintaisia ja laadukkaita nahkakenkiä ja yhdet kaikkien aikojen suosikeistani ovat nämä burgundinpunaiset avokkaat, jotka muidenkin luottokamppeideni tavoin tuntuvat sopivan aivan kaiken kanssa. Kenkien kaunis malli on hauskalla tavalla jotakin ballerinan ja klassisen korkokengän välimaastosta. Ballerinaa terävämpi kärki ja leikkaus tekevät kengästä kauniisti korkokengän näköisen edestäpäin, mutta koron sijaan takana onkin matala kanta. Siro malli ja jämäkkä nahka luovat mallista ballerinoja juhlavamman, mutta matala korko takaa sen, että näillä kävelee aamusta iltaan jalkojen kipeytymättä. :)

Uskollinen vintage-veskani on löytynyt muistaakseni aikanaan Belgiasta kirpputorilta pikkurahalla ja hiukan tuollainen satulalaukun muotoinen malli tuntuu kivalla tavalla ajattomalta. Hiukan jo elämää nähnyt laukkuni on käynyt kertaalleen jo suutarillakin paikattavana ja toivon, että saan nauttia siitä vielä vuosia. Tämä pikkuinen laukku on todellinen tilaihme, täydellisen kokoinen ja käy monenlaisiin asuihin.

Aurinkolaseissa suosikkejani ovat pyöreät muodot ja omistankin aika monia aurinkolaseja, mutta viime aikoina ylivoimaiset suosikkini ovat olleet BikBokin kevätmallistosta saamani simppelit lasit, jotka istuvat nenälleni niin hyvin, että ei oikein tekisi mieli muuta käyttääkään. Minulla on todella valolle herkät silmät, jotka vuotavat kirkkaalla säällä helposti, joten aurinkolasit ovat arjessa aika must ihan päivittäisessä käytössä.

Korujen osalta noudatan sellaista filosofiaa, että suosin joko todella suurta ja näyttävää tai vaihtoehtoisesti aivan minimalistisen pientä ja siroa – välimaastoa ei oikein ole. :D Yleensä olen korujen suhteen minimalisti ja pujotan vain sormiini äidiltä perityn kultaisen pallosormuksen ja siihen matchaavan toisen sormuksen, jonka löysin viime syksynä Kööpenhaminan Storm-liikkeestä (ja jonka suunnittelijaa en harmikseni muista). Olen myös innostunut taas pitkän tauon jälkeen rannekelloista ja tämän hetken suosikkini on Clusen kullanvärinen kello, joka on ranteessa melkein kuin koru.

Millaisia luottovaatteita teillä on? Onko jollakulla teistä samanlaisia lemppareita?

Translation: I was asked to dress up in an outfit that would represent my favourite pieces at the moment. It is hard to choose just one look but all these pieces I definitely feel super comfortable with. All of them goes with almost anything and that is definitely something I appreciate in a garment. 

Bomber-takki // bomber jacket R/H*, midihame // midi skirt Zara, toppi // top Topshop (Zalando)*, kengät // shoes & Other Stories, laukku // bag vintage, aurinkolasit // sunglasses BikBok*, rannekello // watch Cluse*, sormukset // rings vintage & souvenir

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Vesa Silver

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Todella raikas asu – ja kuten sanoit, aina ajankohtainen. Tuo bomber-takki on niin ihana ja varmasti monikäyttöinen!

  http://thewildethings.com

  • Kiitos! :) Juuri siitä syystä tykkäänkin tällaisista vähän klassisista ja ajattomista vaatteista – ne säilyttävät tyylinsä vuosien kuluessakin kiitettävän hyvin. Samaan aikaan bomber-takin ja midihameen yhdistelmä on kivasti tätä päivää. :)

 • Jenni

  Kaunis asu! Mitähän kokoa takki mahtaa olla?

 • Helmi

  Onpa kaunis asu ja hyvännäköiset luottovaatteet! Kiinnostuin kovasti tuosta topista – etsiskelen itsekin aina monikäyttöisiä perusvaatteita ja tuo näyttää tosi lupaavalta. Miten rypistyvää/rypistymätöntä tuo materiaali on? Polyesteriakin tuntuu olevan niin monenlaista. En jaksa oikein koskaan silittää, joten omat luottovaatteeni ovat aina mahdollisimman rypistymättömiä…

  • Tämä toppi on nimenomaan sellaista matskua, joka ei tunnu rypistyvän millään. Ihan täydellinen siis myös matkoille mukaan pakattavaksi! :) Materiaali on siis ihan 100% polyester.

 • Ihana asu, voisin huolia jokaisen vaatteen omaankin garderobiin! Ja inspiroiva postaus :)

Related posts