14/09/16

Tummempaa ja lyhyempää

39 155

Voitteko kuvitella, miten haastavaa on sovitella aikatauluja yhteen, kun kyseessä on kaksi kiireistä ja jatkuvasti reissaavaa ihmistä? Voin kertoa, että kyllä, on haastavaa. Ja kamalaa siitä tulee siinä vaiheessa, kun yhtälön toinen osapuoli on luottokampaajasi ja peilistä tuijottaa vastaan sellainen harakanpesä, että sille niin sanotusti tarttis tehdä jotain ja mieluiten vähän äkkiä.

Monta viikkoa tässä ehdittiin synkata kalentereita ja etsiä sopivaa aikaa, mutta löytyihän se sieltä lopulta. Olin ilmoittanut Mikolle, että millään muulla ei ole väliä, kunhan se aika järjestyy ennen ensi viikkoa, jolloin suuntaan Milanoon muotiviikolle. Olin nimittäin päättänyt, että sen harakanpesän kanssa en nimittäin suostuisi Italian maaperälle astumaan. Onneksi yhteinen hetki löytyi ja koitti viimein eilen. Edellisestä kampaajakerrasta olikin ehtinyt vierähtää jo aika tarkalleen kolme kuukautta.

Ensimmäistä kertaa ehkä koskaan minusta tuntui eilen kampaajan tuoliin istuessani, että hiukseni olivat oikeasti vähän huonokuntoiset. Keväällä kampanjaa varten toteutettu koko pään vaalennus yhdistettynä aurinkoiseen kesään olivat saattaneet kuontalon sellaiseen jamaan, että latvat tuntuivat ihan rutikuivilta. Tukka oli myös auttamattomasti kasvanut ulos mallistaan eikä tuntunut enää asettuvan hyvin oikein mihinkään asentoon. Tästä syystä pidin sitä yleensä aina kiinni.

Minulla harvoin on mitään suurta visiota, kun istahdan Mikon kampaajantuoliin. Siksi onkin kullanarvoista, että kampaajani paitsi tuntuu olevan kuin ajatustenlukija, hänellä on myös omaa näkemystä ja ideoita siitä, mitä tukalle kulloinkin voisi tehdä. Yleensä ajatuksemme osuvat hirmu hyvin yksiin ja olen poikkeuksetta ollut todella tyytyväinen lopputulokseen kampaajalta poistuessani. Vasta Mikon myötä ymmärsin, että kampaajakäynnin jälkeen voi ihan heti olla se fiilis, että rakastan tätä tukkaa. Mikkoa ennen olin lähes aina lähtenyt kampaajan pakeilta ajatellen, että no tämä on sitten kahden viikon päästä hyvä…

Mutta kerta se on kuulkaas ensimmäinenkin, kun luottokampaajan kätten jälki vaatii hiukan totuttelua. Hiukset tosiaan olivat eilen kampaajalle marssiessani väriltään nuhjuiset ja hiusten kunto kuiva ja kulahtanut, joten oli selvää, että pituudesta ainakin saisi lähteä useampi sentti, koska halusin rutikuivista latvoista eroon. Lisäksi minulla oli tunne, etten haluaisi rasittaa enää auringon ja aiempien värjäysten rasittamaa hiusta uudella vaalennuksella. Niinpä tiedossa oli hiukan tummempaa ja lyhyempää. Se, miten tumma ja lyhyt siitä sitten lopulta tulikaan, tuntui aluksi vähän jännittävältä…

Ero entiseen ei loppujen lopuksi ole mitenkään ihan valtaisan suuri. Minulla on aiemmin ollut tätä lyhyempikin polkka ja hiusten sävy on tällä hetkellä itse asiassa hyvin lähellä omaa luonnollista sävyäni. Silti muutos tosi blondista ja harteille reilusti ulottuvasta tukasta tähän tuntui jostain syystä tällä kertaa hirmu radikaalilta. Ehkä osin syynä oli Mikon hiekkaisen luonnollisen vaalean sävyn sekaan ujuttama vaaleanpunainen häivähdys ja osin eilisen föönauksen jäljiltä pöyhkeä muoto, mutta ensimmäistä kertaa oli tunne, että tätä täytyy hetki sulatella.

Nyt kun kuitenkin olen nukkunut yön yli ja pessyt hiukset ensimmäistä kertaa itse, fiilis hiuksista on ihan toisenlainen. Nappasin nämä kuvat tänään aamupäivällä ja totesin, että tämä on hyvä. Tämä on oikein hyvä. Sävyhän on kaikessa luonnollisuudessaan oikeastaan todella kaunis ja pituuskin imartelee. Eli tykkään ja kaunis kiitos jälleen Mikolle upeasta duunista! Mitäs muut tykkäätte tästä uudesta lookista?

Translation: Yesterday was a day that I had really been looking forward to: the hairdresser’s appointment. My hair was in that phase where it just doesn’t seem to go well, no matter what you do with it. Whenever every day is suddenly a bad hair day, it is definitely the time to do something about it. The only problem was that both me and my hairdresser are super busy and travelling practically all the time. So finding a time that would suit us both turned out to be a real challenge. But yesterday I finally got my head updated. I have to admit that this haircut and colour needed a little bit more getting used to, but now that I’ve slept on it and had a little bit of time to adjust, I really love the natural tone and the sharp bob cut. Thank you Mikko, once again!

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Kauneus

39 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tosi hyvältä näyttää :D

 • Katri

  Täydellinen tukka ihanalla naisella! Mää tykkään!

 • Sara

  Uusi tukkasi näyttää tosi kivalta!

 • Tosi hyvä! Olen harkinnut samaa operaatiota-latvat alkaa olla niin huonokuntoiset että tekisi varmaan hyvää…Pitää varmaan ottaa härkää sarvista, kiitos inspiraatiosta!

  • Voin todella lämpimästi suositella! Tukasta tulee kuin uusi, kun raaskii luopua niistä haperolatvoista. :)

 • Rittimaa

  Upeat hiukset! Väri on kaunis ja malli saa hiukset näyttämään tosi tuuheilta – vaikka taitaa ne sinulla olla sellaiset aina.

  • Ihana kuulla, kiitos. Itse asiassa minulla on sellainen oikein tyypillinen lasimainen ja hento suomalaistukka, joten vaikutelma tuuheudesta on ihan vain hyvän leikkauksen ja sopivien muotoilutuotteiden ansiota. :D

 • Voi vitsit, tartutit muhun just tukkakuumeen (okei, myönnän, olen sellaista jo pitemmän tovin potenutkin mutta nyt se vaan yltyi yltymistään)!

  Ps. Ihana kuva tuo viimeinen kuva! *sydänsilmäemoji*

  • Anna mennä, anna mennä! ;) Itse en ole katunut kertaakaan polkaksi pätkäisemistä eli voin suositella!

 • Tiinatuulia

  Apua miten ihana tukkatyyli! Mulla on vielä menossa pastellipuuterien latvojen kausi, mutta täähän olisi mukaillen oikein ihana syyspäivitys omaankin harakanpesään :)

  • Voi kiitos! Ja nimenomaan, pastellilatvoista on aika helppo siirtyä tähän värimaailmaan, joten rohkeasti vain. :)

 • Saraj

  Upea tukka!!

  • Kiitos kovasti. :) Tuntuu erityisen kivalta saada tällaista palautetta tästä tukasta, kun oma fiilis aluksi oli uusista kutreista vähän epävarma.

 • Norppa83

  Olet kyllä aivan tajuttoman kaunis ja uudet hiukset ovat ihanat <3

  • Voi kiitos. Uusi tukka on kyllä ihanan kepeä ja tykkään myös tästä luonnollisesta sävystä. :)

 • Kuinkas sattuikin – mäkin kävin eilen parturissa. :D Ihanat hiukset meillä molemmilla! :)

  • Oi, voisipa kommenttiboksiin liittää kuviakin! Olisi mahtavaa nähdä myös teikäläisen uudet kutrit. :)

 • AjN

  Upea! Todella kaunis, viileä sävy ja pituus sopii sinulle mainiosti. Ja hiuukset näyttävät ihanan kiiltäviltä ja hyvinvoivilta – siis tykkään. Tosin olen kyllä ollut hiusfanisi tässä jo pidemmän aikaa, eli olen siis tykännyt aina :)

  • Kiitos! Tykkään kyllä nyt hetken totuttelun jälkeen valtavasti sekä sävystä että pituudesta – tukka näyttää hiukan lyhyempänä ja jälleen malliin saksittuna todella paljon tuuheammalta. Ja aina Mikon käsittelyn jäljiltä myös todella paljon paremmin voivalta. Mahtavaa kuulla, että tätä minunkin reuhkaani joku fanittaa. Jee! :D <3

 • Ihana!
  Mulla on NIIN ikävä kampaajakäyntejä Mikon luona. Se on vaan NIIN PARAS :)

  • I feel you! Mikko on kyllä paras. :) Itse en ole ulkomailla uskaltautunut koskaan kampaajalle ollenkaan, kun pelkään, etteivät osaisi käsitellä tällaista hentoista suomalaistukkaa. :D

 • tiiavain

  Tosi kaunis väri ja malli!

  plus mistä tuo toppi on…..? :D

  • Toppi on itse asiassa mekko, joka on Vero Modan sample. Ei taida vielä olla myynnissä, mutta voin tsekata, milloin ilmestyy kauppoihin! :)

   • sammakko

    Samoin minäkin ihastelin tuota mekkoa! PAKKO päästä kokeilemaan sitä päälle! Hiuksetkin näyttää huikaisevan kauniilta – ihanaa, että oma kampaamoaika on aivan nurkan takana. :)

    • Hei, nyt selvisi mekon tarkemmat speksit. VMlucca singlet dress on mallin nimi. Hinta on 39,99 euroa ja toimitus liikkeisiin marraskuussa. :)

 • Minna

  Ihanat hiukset! Väri sopii sulle tosi hyvin.

 • Hanna

  Tosi kaunis, tosi hyvä!

  Olisipa itselläkin luottokampaaja joka osaisi nähdä mikä väri/pituus/muoto sopii niin uskaltautuisin taas kampaajalle…

  • Kiitos, ihana kuulla! Luottokampaaja on kyllä kullan arvoinen. Ennen välttelin kampaajakäyntejä ihan vain siksi, että en oikein tiennyt, minne ja kenelle menisin. Mutta nyt on aina ilo mennä kampaajalle, kun tietää, että sieltä palaa joka kerta entistä parempana versiona itsestään. Toivotaan, että sinäkin löytäisit tuollaisen luottotyypin, jonka kanssa on sujuva yhteinen sävel! :)

 • Tanja

  Ihana tukka, näyttää tosi hyvältä! Miten ihmeessä sä onnistut näyttämään niin aistikkaalta, kunpa itsekin osaisin! Sellainen miten näyttää aistikkaalta- tutoriaali olisi hyvä meille ei-niin aistikkaille peruspirkoille.

  • Kääk! Aistikkaalta? :D Ihana kuulla, kiitos. En minä oikein osaa sanoa muuta kuin, että harjoittelemalla kai se fiilis löytyy parhaiten. Kannattaa vähän kameran ja peilin avulla etsiskellä niitä omille kasvoille imartelevimpia kulmia ja ilmeitä. Aistikkuus on varmaan osaltaan sitä, että on rennosti kuvissa, muttei ilmeile liikaa. Sellainen neutraali ilme tai pieni monalisamainen hymynkare suupielessä toimii siihen tarkoitukseen kaiketi parhaiten. :)

 • Aivan upea väri, parhaimpia sun viimeaikaisista! ♡

  • Kiitos. Se on tosi ilo kuulla, etenkin kun tämä sävy on pitkästä aikaa tosi lähellä omaa luonnollista hiusväriäni. :) Vaihtelu virkistää!

 • Maria

  No nyt on upea tukka!

 • Toi vaaleanpunainen vivahde on ihana! :)

  Käyn itse Loistossa Veeralla ja sen naisen tuolista saa kanssa lähteä aina hymyhuulilla ja uudestisyntyneenä. <3

Related posts