14/09/16

Musiikkia mielelle ja sielulle

2 76 kristian-anttila

Ruotsalainen tuttavani soitti minulle kesällä biisin, joka kolahti heti ensi kuulemalta kovasti, mutta jotenkin kappale pääsi sen jälkeen unohtumaan, kun en heti lisännyt sitä soittolistoilleni. Nyt pari kuukautta myöhemmin muistin sen yhtäkkiä ja kyselin biisin perään. Kun viimein pyöräytin sen Kristian Anttilan kappaleen soimaan, ihan kyyneleet kihosivat silmiin. (On muuten huvittavaa, että herkän ja intohimoisen musiikkifiilistelijän jutuissa varsin usein mainitaan kyyneleet, haha!)

Ruotsalaislaulaja Kristian Anttilalla on juuria Suomessa, kuten nimestäkin voi päätellä: isä on syntynyt Suomessa ja äiti puolestaan on bulgarialaista syntyperää. Mielenkiintoisen mausteen ruotsiksi laulavan Anttilan tuoreimmalle albumille ”Rum 4 Avd. 81” antaa tieto siitä, että levyn kappaleet on kirjoitettu laulajan ollessa hoidossa mielisairaalassa. Siinä lienee syy, miksi aiemmin tänä vuonna julkaistun levyn kappaleet tuntuvat niin koskettavilta, syvällisiltä ja henkilökohtaisilta.

kristian_anttila_2016_-_rum_4_omslag

Oma lempikappaleeni ”Livet är det som pågår medan du väntar på sådant som aldrig händer” (huh, mikä nimi!) on soinut nyt pari päivää käytännössä repeatilla, koska en vain malta kuunnella mitään muuta. Nyt jo ehkä enemmän laulattaa kuin itkettää, mutta aivan hemmetin kaunis kappale, siitä ei pääse mihinkään. Jos ruotsi ei esityskielenä kauhistuta, niin suosittelen todellakin testaamaan – tai haastan kokeilemaan siitä huolimatta, vaikka kauhistuttaisikin! Takaan, että tämä musiikki ylittää kielimuurit. :)

Translation: I heard this song by Kristian Anttila a few months ago for the first time when a Swedish friend of mine played it to me. And I just fell in love with it immediately. For some reason I forgot about the song afterwards and finally got back to it this week, and ever since I haven’t been listening to anything else.

Anttila wrote his newest album ”Rum 4 Avd. 81”, that was published earlier this year, while he was in treated in a mental institution. Maybe that is the reason behind the depth, sensitivity and beauty of his songs. I warmly recommend you to try out this song (that has a crazy long name) ”Livet är det som pågår medan du väntar på sådant som aldrig händer” even if you don’t understand a word of Swedish. I can assure you, it really doesn’t matter.

Photo: Emil Aggrell

Tags:

Categorised in: Musiikki

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts