7/09/16

Neljä tyyliä ja uudenlaista Nansoa

386 91

Yhteistyössä Nanso

Olin viime keväänä aika innoissani, kun bongasin Nanson uusia lookbook-kuvia tulevasta syysmallistosta. Tuumailin tuolloin, että Nanso ei ole aikoihin puhutellut meikäläistä, mutta noissa uusissa lookbook-kuvissa oli jotakin kiinnostavaa uutta ytyä – ja jäin suurella mielenkiinnolla odottelemaan tulevaa.

Postaus herätti tuolloin kovasti keskustelua Nansosta ja Suomen muotiteollisuuden tilasta noin muutenkin. En ollut mietteineni ihan yksin ja moni totesikin, että vaikka Nanso brändinä kiinnostaa, mallistot ovat ehkä jääneet hiukan pliisuiksi, mielikuvat jumiutuneet yöpaitoihin eikä markkinoinnissa ole oikein onnistuttu tavoittamaan sitä oikeaa kohderyhmää. Olen ollut toiveikkaana, että ennen Marimekolla toimineen Noora Niinikosken hyppääminen puikkoihin Nanson pääsuunnittelijaksi toisi mallistoon vähän uudenlaista ilmettä ja särmää. Ja nyt uuteen mallistoon tutustuneena on todettava, että Niinikosken johdolla toteutettu brändiuudistus kyllä näkyy – ja pelkästään hyvällä tavalla.

Myös Nansolla täällä blogissani herännyt keskustelu oli huomattu ja kriittinen palaute luettu ajatuksella. Hatunnosto siis sinne suunnalle valmiudesta ja avoimuudesta ottaa palautteesta onkeensa! Nansolta otettiinkin minuun loppukesästä yhteyttä yhteistyömietteiden kera. He kutsuivat minut tutustumaan uuteen syysmallistoon ihan livenä sen ilmestymisen kynnyksellä ja sain haasteekseni etsiä kokoelmasta omat suosikkini. Niinpä kävin läpi syksyn uutuudet oikein perusteellisesti ja stailasin niistä muutaman oman näköiseni asun. Olikin ilo huomata, että tällä kertaa mallistosta oikeasti löytyi myös oman näköisiä vaatteita, joista oli helppo luoda omalta tuntuvia kokonaisuuksia.

Tämän uuden malliston taustalla oleva suunnittelutiimi on saanut Nanson pitkän linjan suunnittelijoiden Heli Hoiskon ja Minna Sillanpään rinnalle uutta verta, kun mukaan on napattu kuosisuunnittelija Reeta Ek (jonka printit ovat aivan ihania!) sekä jo monessa maailman muotikilpailussa mainetta niittänyt Sophie Sälekari. Nanso tunnetaan trikoovaatteistaan, mutta on ollut kivaa huomata, että nyt syysmallistoon mukaan on saatu myös villaneuleita. Ja saanpa sen verran paljastaa teille tulevista tuulista, että ensi keväänä Nanson kokoelmassa nähdään myös denimiä ja laadukkaita klassisia kauluspaitoja. :)

Nanso on perinteisesti tunnettu erityisesti printtikuoseistaan ja mietinkin, että ovatkohan stailaukseni nyt aivan vääränlaisia, kun niissä näkyy enimmäkseen yksivärisiä vaatteita ja värimaailmakin on vain mustaa, harmaata ja valkoista… Ehkä on kuitenkin ihan hyvä muistutella mieleen, että Nanso todella on paljon muutakin kuin niitä iloisia ja värikkäitä printtikuoseja. Näissä lookeissa kaikki vaatteet ovat noita tiilenpunaisia housuja sekä kenkiä ja asusteita lukuunottamatta tämän syksyn Nanso-mallistosta.

Jos muuten kiinnostaa tutustua tarkemmin tähän koko syysmallistoon, niin kannattaa surffata Nanson verkkokauppaan tutkimusretkelle. Jos puolestaan haluat hypistellä ja sovitella ihan livenä, niin tiedoksi, että Nansolla on omia liikkeitä kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa Oulua lukuunottamatta. Lisäksi Nansolla on nyt Helsingin että Tampereen Stockmann-myymälöissä pop up -putiikit, Tampereella syyskuun lopulle asti ja Helsingissä lokakuun loppuun.

Päädyin siis kokoamaan syysmalliston vaatteista neljä erilaista kokonaisuutta, jotka tosiaan tuovat esiin uusia ja ehkä hiukan erilaisiakin puolia Nansosta. Olisi hauska kuulla, mitä te tykkäätte stailauksistani ja mikä niistä on teidän suosikkinne. :) Ja onpa mielipiteensä jättäneille luvassa pieni kiva yllätyskin – saan nimittäin jakaa kaikkien kommentoineiden kesken lahjakortteja, joilla saa valita mieleisensä tuotteen Nanson myymälästä tai verkkokaupasta.

Kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken jaetaan siis 5 Nanson lahjakorttia, jotka oikeuttavat valitsemaan syksyn mallistosta yhden oman suosikkivaatteensa. Kerro kommenteissa, mikä tyyleistä on lempparisi ja muista jättää kommentisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite. Kisa on voimassa su 11.9.2016 asti. KILPAILU ON PÄÄTTYNYT.

PS. Jos ihastuit näissä kuvissa näkyviin neuleisiin, niin tiedoksi, että kaikki syysmalliston neuleet ovat juuri nyt tarjouksessa -20%. Tarjous on voimassa Nanson verkkokaupassa tämän viikon loppuun asti ja kivijalkamyymälöissä kuun loppuun asti.

1) Moderni Audrey Hepburn

Jotenkin tästä lookista tuli itselleni mieleen Audrey Hepburn klassisine tyyleineen. Paksua trikoota olevat housut ovat valehtelematta maailman mukavimmat – voisin muuttaa niihin asumaan, ja olenkin jo taittanut maailman mukavimmissa pöksyissä useamman lentomatkan. Trikoopöksyt istuvat kuin hanska eivätkä paksun materiaalinsa ja eteen ommeltujen prässien takia näytä leggingseiltä, vaikka siltä jalassa tuntuvatkin. Musta perusneule toimii aina ja villa-puuvilla-sekoite tuntuu miellyttävältä päällä.

2) Skarppi mimmi

Yksi syysmalliston uusista kiinnostavista materiaaleista on paksu ja jämäkkä puuvillaneulos, josta esimerkiksi tämä bleiseri on valmistettu. Skarppi takki on sen verran paksu, että se menee lämpöisempinä päivinä ihan ilman päällysvaatteitakin. Nansolla on myös mainio valikoima perus-t-paitoja. Tähän kaksikkoon kun yhdistää vaikkapa culottes-housut tai klassiset siniset farkut, niin tyyli toimii melkein missä vain.

3) Tyylikäs rentoilija

Tässä lookissa on niin mukava olla, että tähänkin voisi vain muuttaa asumaan. Ne maailman mukavimmat housut sopivat kivasti myös väljemmän neuleen kaveriksi. Otin itse harmaasta taskuneuleesta vähän normaalia suuremman koon, niin kokonaisuudesta tuli vieläkin vähän entistäkin rennompi. Kun päästin kuvaajana toimineen ystäväni Vesa Silverin ääneen, stylisti komensi minut ottamaan housut pois. Ja hetken kainosteltuani tein työtä käskettyä. Pitkänmallinen neule näyttää kivalta ilman housujakin – ja voisi toimia hauskasti vaikkapa matalakantaisten ylipolvensaappaiden kanssa. Kummalle lookille te annatte äänenne? Housuilla vai ilman? :D

4) Mustavalkoinen kukkaisneito

Rakastamani midimitta toimii myös tässä Nanson syysmalliston kukkahameessa, jonka paksun kankaan tuntu on ihanan jämäkkä ja painava. Puin hameen kaveriksi tällä kertaa ohuen trikoopoolon, mutta näyttäisi varmasti hyvältä myös esimerkiksi valkoisen tai mustan t-paidan tai esimerkiksi sen mustan perusneuleen kanssa. Tämä hame pääsee takuulla käyttöön ihan oikeastikin.

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

386 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts