31/08/16

Viikon puhuttaja: KENZO World

5 139 kenzo-world1

Tukholman muotiviikkokuulumisia on luvassa lähipäivinä, kunhan selvitään vielä tästä päivästä, joka on täynnä näytöksiä ja juoksentelua pitkin Tukholmaa. :) Mutta sitä ennen on jaettava video, josta koko maailma kohisee tällä hetkellä. Nimittäin muodin luksusbrändi Kenzo teki uuden aluevaltauksen julkistamalla ensimmäisen tuoksulle omistetun mainosvideonsa pari päivää sitten. Ja tapa, jolla se sen teki, ei jäänyt huomaamatta.

Tuoksujen mainokset ja tv-spotit ovat yleensä niin tylsän ennalta-arvattavia ja kliseisiä julistuksia joko naiseuden, naisen itsenäisyyden tai romantiikan puolesta, että Kenzon räväkkä ja hullunkurinen mainosvideo räjäytti potin olemalla jotakin totaalisen erilaista. Lähtöasetelma videolla vaikuttaa klassiselta tuoksumarkkinoinnilta, kunnes päästään vauhtiin ja alkaa sekoilu. :D Videon tähtenä loistaa tanssija-näyttelijä Margaret Qualley, joka poistuu gaalatilaisuudesta kesken kaiken –  tuijottelee aulassa hetken kameraan hämmentyneen oloisena ja flippaa sen jälkeen ihan totaalisesti. Tästä alkaa kaikkea muuta kuin tuoksumainosten maailmaan sopivan naisellinen ja hienostunut tanssiperformanssi ympäri historiallista rakennusta.

kenzo-world3

Videon tekijätiimissä on toiminut sama koreografi Ryan Heffington, joka on luonut koreografian myös muun muassa Sian Chandelier-musiikkivideoon. Mainosfilmin on puolestaan ohjannut Spike Jonze, jonka hyppysissä on aiemmin syntynyt muun muassa se legendaarinen Fatboy Slim -musiikkivideo, jolla Christopher Walken tanssii vähän samassa hengessä sekopäisesti kuin mitä tässä Kenzon mainoksessa nyt nähdään. Oikeastaan Kenzon mainos on vähän kuin jatko-osa tuolle 16 vuoden takaiselle musiikkivideolle. Heti VMA-gaalan jälkeen julkistettu mainos onkin herättänyt keskustelua, että se vie voiton olemalla jo coolimpi ja kiinnostavampi kuin yksikään edellisiltana palkituista musiikkivideoista, sillä itse asiassa filmi tosiaankin on enemmän musiikkivideo kuin mainos.

Musiikin videoon on luonut Sam Spiegelin ja Ape Drumsin muodostama dj-kaksikko yhdessä vokalisti Assassinin kanssa. Mutant Brain nimeä kantava biisi on sekin valovuosien päässä tuoksumainosten perinteisestä tyylistä jousistemmoineen ja harmonisine melodioineen.

kenzo-world2

Niin että way to go Kenzo! Harvoin muodin tai kauneuden mainos herättää tällä tavoin positiivista huomiota näin laajalti ympäri maailmaa. Tästä videosta puhutaan todennäköisesti vielä 20 vuoden päästäkin, kun kaikki muut kliseiset tuoksumainokset ovat unohtuneet aikapäiviä sitten. Suosittelen tsekkaamaan – voin luvata, että video ei ole mitään, mitä tuoksumainokselta odotit. Ja musiikkivideona se tosiaankin on aika mahtava! Nyt tekee vain mieli päästä tuoksuttelemaan tuota Kenzo World -tuoksua. Mahtaakohan olla yhtä villi kuin mainoksensa? :D

Translation: Way to go Kenzo! The brand launched its first frangrance tv ad earlier this week and made the whole world talk about it. 

Tags: , , , , ,

Categorised in: Kauneus, Kulttuuri, Musiikki

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mup

  Spike Jonze on tuttu myös Fat Boy Slimin Praise You -videosta, jossa tää dude on se sympaattinen päätanssija. Mahtavaa!

 • Tuo video on niiiiiiin loistava! Pakko päästä tosiaankin tuoksu testaamaan, jos vaikka itsekin villiintyisi välillä ;)

  Ainakin lupasin ostaa jotain Kenzolta seuraavaksi, kun uskalsivat räväyttää kunnolla!

 • Minde

  Olipa tosi spooky, oonko ainut jolle tuli ihan kauhuleffavibat, vieläkin pulssi hakkaa. Katoin tän bussissa kuulokkeilla ja pääsi kyllä ihon alle. Mulle tuli jostain syystä tästä mieleen myös kouluampumiset – onko kaukaa haettua vai löytääkö joku saman viittauksen? Herätti tunteita = hyvä juttu!

 • AjN

  Hahaa, mahtavaa! Kenzo todella onnistui tällä hauskalla ja erilaisella musiikkivideollaan: tekee mieli käydä ostamassa kyseinen hajuvesi – tai ainakin nuuhkimassa, miltä se tuoksuu! Ja samalla alkoi tanssittaa. Se on hyvän mainoksen merkki se :D

 • Näin itse myös tämän videon joku aika sitten ja pidin kovasti. Tekee mieli katsoa se vaan uudestaan ja uudestaan sillon kun tarvitsen vähän energiaa ja motivaatiota :)

Related posts