31/08/16

Muotia, kenkiä, hammasrautoja ja paljon muuta

1 121 ZIGN_sRGB_women-6

Yhteistyössä Zalando

Huh, kylläpä aika hurahti vikkelään. Enää muutama päivä aikaa siihen, että Bread&Butter by Zalando -tapahtuma starttaa Berliinissä! En malta odottaa! :) Kävin kesäkuun lopulla Berliinissä kuulemassa tästä uudesta muotifestarista, joka järjestetään 2.-4.9.2016 ensimmäistä kertaa ja nyt se tosiaankin koittaa jo loppuviikosta. Ja tapahtumahan on siis avoin kaikelle yleisölle, joten jos satut olemaan Berliinissä viikonloppuna, niin kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa.

Bread&Butter on siis tunnettu yhtenä Euroopan suurimmista muotimessuista ja jokin aika sitten verkkokauppa Zalando osti koko messutapahtuman – ja laittoi sen täysin uuteen uskoon muuttamalla koko konseptin ihan uudenlaiseksi. Sisäänostajien ja muodin ammattilaisten messutapahtumasta tuli Zalandon uudistuksen myötä muodin festivaali ihan tavalliselle yleisölle. Jos kiinnostaa lukea taustoista enemmän, kurkatkaa aiemmin kesällä tekemäni postaus aiheesta. :)

ZIGN_sRGB_women-5

Uudistunut Bread&Butter-tapahtuma tarjoaa siis kuluttajille katsauksen uusimpiin löytöihin, mitä muodissa on tarjolla juuri nyt. Trendi-, muoti- ja musiikkitapahtuman motto onkin  NOW ja vieraiden iloksi kaikki messuilla esitellyt vaatteet ovat ostettavissa saman tien – ei siis tarvitse muotiviikkojen tapaan odotella puolta vuotta, ennen kuin ne ilmestyvät myyntiin.

Viikonlopputapahtuma on täynnä muotinäytöksiä, workshoppeja, brändien omia osastoja ja live-esityksiä Euroopan kiinnostavimmilta nousevilta artisteilta. Paikan päällä esitellään myös italialaismerkki Marnin eksklusiivisesti Zalandolle suunnittelemaa kenkämallistoa sekä tämän hetken it-tyttö ja huippumalli Gigi Hadid saapuu paikan päälle juhlistamaan Tommy Hilfigerin kanssa toteuttamansa yhteistyömalliston julkistusta. :)

ZIGN_sRGB_men-1

Olen siis itse menossa myöhemmin tällä viikolla tutustumaan yhteistyön tiimoilta tähän uudistuksen myötä ensimmäistä kertaa järjestettävään Bread&Butter-tapahtumaan, enkä malttaisi odottaa! Jo kesäkuinen julkistustilaisuus antoi osviittaa sellaisesta visuaalisesta maailmasta, että veikkaan tapahtuman olevan ihan huikean hieno. Kukin B&&B-yhteistyöbloggaaja ympäri Eurooppaa on saanut tehtäväkseen esitellä jonkun messuilla mukana olevista brändeistä ja minun kohdallani arpaonni osui kenkämerkki Zigniin. Ja olin tästä onnellisesta sattumasta aika innoissani, sillä merkki sattuu olemaan mielestäni yksi messujen kiinnostavimmista.

Vuonna 2010 perustetun Zign-kenkämerkin design osuu täydellisesti omaan makuuni: minimalistista, selkeää, laadukasta, tyylikästä ja jopa aika skandinaavisen pelkistettyä, vaikka brändin juuret eivät Pohjoismaissa olekaan. Mutta erityisesti tykkään brändin asenteesta, joka näistä aika raflaavistakin lookbook-kuvista huokuu. Ilahduttavan feminististä, ristiriitaista ja rehellistä kaikkien niiden siloiteltujen mainoskuvien rinnalla.

ZIGN_sRGB_women-1

Zignin tämän syksyn kampanjan pääviestinä onkin ollut juhlistaa niin ihmisvartalon kuin tyylikkäiden kenkienkin orgaanista ja ainutlaatuista muotoa – ja tuoda leikkisällä tavalla esille todellisuuden ja illuusion välistä yhteyttä. Kuvien vartaloissa näkyvät niiden luonnolliset jäljet ihmisyydestä ja yksilöllisestä inhimillisyydestä: karvoja, oikomista kaipaavia hampaita, arpia, painaumia, elämän jättämiä muistoja ja jälkiä ihollamme ja kehoissamme. Rakastan brändejä, joilla on niin paljon enemmän sanottavaa kuin vain se pelkkä muoto, joka tosin tässä tapauksessa on sekin erittäin kohdallaan.

Veikkaan, että lookbook-kuvat herättävät ehkä vähän ristiriitaisiakin mietteitä monessa. Näytin kuvia pari päivää sitten kaverilleni, joka huudahti ääneen: ”Olen samaan aikaan ällöttynyt ja rakastunut!” Toisaalta, miksipä näin luonnollisista asioista olisi syytä kauhistua. Mainosmaailmassa pelataan seksillä ja loppujen lopuksi näissä kuvissa ei näy yhtään sen enempää kuin ihan normaalissa muotikuvassa – silti syntyy helposti fiilis, että astutaan liian henkilökohtaiselle alueelle.

ZIGN_sRGB_women-2

Itse asiassa kuvat saivat aikaan pienen feministisen ajatushyrrän pienen pääni sisällä. On nimittäin aika hullua, että kuvissa näkyvät karvat häiritsevät silmää niinkin kovasti. Jokainen meistä tietää, että ihmisvartalossa kasvaa karvoja, myös naisella – kuitenkin nykypäivän kauneusihanne vaatii naiselta karvattomuutta. Tai saahan naisella karvoja olla, mutta ne eivät vain saisi näkyä kenellekään muulle. Samaan aikaan miehen uikkarikuvassa eivät kummallisesti karvainen vatsa tai reidet vaivaa silti lainkaan.

Kulttuurinen normisto istuu naisen omassakin päässä niin syvällä, että vasta nämä kuvat jotenkin tuovat tämän kaksinaismoralistisen ajattelun hätkähdyttävällä tavalla tietoiselle tasolle. Että me todella herkästi ajattelemme naisen olevan jotenkin paheksuttava tai sopimaton, jos bikiniraja ei ole huolellisesti sheivattu. Siitäkin huolimatta, että yllä ovat ihan normaalit (eivätkä edes mitkään erityisen paljastavat) bikinit, jollaisia näemme mainoskuvissa ja uimarannoilla päivittäin. Miksi ylläpidämme tällaisia rakenteita ja normeja? Koska itsehän me nimenomaan niitä ylläpidämme. Jäin vain miettimään, että jos mainoskuva herättää näin paljon ajatuksia, jotain on tehty oikein. Ja ne kengät… No nehän ovat upeita!

ZIGN_sRGB_women-10

Bread&Butter-tapahtumassa Zign tulee esittelemään  syysmallistonsa hauskan installaation avulla ja lisäksi messuilla paljastetaan yleisölle uusi Studio-kokoelma, jota ei ole vielä julkistettu. Sain kuitenkin jo itse pientä esimakua tulevasta, kun pääsin vilkaisemaan nuo erikoismalliston kuvat ennakkoon. Luvassa on kokomustaa, arkkitehtoonisen tyylikästä muotoilua, viimeisteltyä käsityötaitoa ja huippulaadukkaita materiaaleja. Zignin design-tiimi onkin todennut, että digitaalisuuden aikakaudella se haluaa panostaa nimenomaan todelliseen käsityötaitoon. Tästä syystä Zignin ständillä ei nähdäkään photoboothia, vaan jokainen vierailija voi ikuistaa itsensä silhuettitaiteilijan kätten kautta. Tarjolla on myös juomaa ja pieniä herkkuja.

Jos olet sopivasti Berliinissä ja innostuit tapahtumasta, niin lippuja messuille voi hankkia ennakkoon Bread&Butter-nettisivujen kautta. :) Onko joku teistä Berliinissä muuten viikonloppuna juuri messujen aikaan?

ZIGN_sRGB_women-4ZIGN_sRGB_women-3ZIGN_sRGB_women-8ZIGN_sRGB_men-7ZIGN_sRGB_men-6ZIGN_sRGB_men-4ZIGN_sRGB_men-3ZIGN_sRGB_women-7 ZIGN_sRGB_women-9ZIGN_sRGB_men-5

Photos: ZIGN

Tags: , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Matkat, Muoti

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Related posts