23/08/16

Timma – akuuttien kauneuskriisien pelastaja

10 101

Yhteistyössä Timma

Äh, taas on unohtunut varata se aika kampaajalle / sokerointiin / hierontaan / kosmetologille / kynsihuoltoon / you name it… Äkkiä pitäisi päästä, mutta kun ei oikein tiedä, mistä edes lähtisi kyselemään vapaita aikoja, jos oma luottotyyppi on buukattu, on ensimmäistä kertaa liikenteessä tai sellaista vakkaria ei muuten vain ole vielä löytynyt.

Olen itse juuri niitä ihmisiä, jotka heräävät aina johonkin tällaiseen tarpeeseen viime tingassa, kun on jo auttamatta liian myöhäistä saada siltä lempparitekijältä aikaa. Onneksi olen nyt oppinut joissakin asioissa varaamaan uuden ajan lähes poikkeuksetta jo edellisellä kerralla, mutta aina silloin tällöin näitä akuutteja tilanteita osuu silti kohdalle. Etenkin silloin meinaa mennä sormi suuhun, kun käynnit ovat satunnaisia tai omaa vakkaritekijää ei ole.

Useinhan nämä tällaiset kauneus- ja hyvinvointialan palvelut löytyvät kavereiden suosituksina, mutta jos ei juuri siihen hetkeen satu olemaan kaveria suosittelemassa, sitä kaipaisi usein jotakin vinkkiä, mistä suunnasta lähteä etsiskelemään. Hoitoloihin soittelu saattaa tuntua neulan etsimiseltä heinäsuovasta, etenkin jos asialla on kiire. Miten helppoa olisikaan, jos yhdeltä sivustolta löytyisivät kaikki palvelut selkeästi käyttäjäarvioineen, hintatietoineen, sijainteineen ja vapaine aikoineen… Paitsi että nykyään löytyvät! :)

Pari suomalaisnuorukaista nimittäin keksi laittaa sellaisen sivuston ja applikaation pystyyn. Ai että, kuinka rakastankaan tätä Uberin, Woltin, Airbnb:n ja Timman aikakautta, jolla asiat tehdään ihmiselle oikeasti helpoiksi ja tuodaan käytännölliset ratkaisut arkipäivän tilanteisiin ihan tähän nenän eteen.

Kun Timman pojat keksivät ehdottaa minulle yhteistyötä, myönnän, etten ollut koskaan kuullutkaan koko palvelusta, mutta kävin uteliaana tutkimassa. Kun palvelun idea selvisi, olin konseptista positiivisen innostunut – juuri tällaista palvelua olisin itse monet kerrat kaivannut. Ja kun pääsin testaamaan sovelluksen toimivuutta käytännössä, olin sen jälkeen ihan myyty. Olen siis aidosti tosi innoissani, että tällainen systeemi on keksitty kuluttajaa (ja palveluntarjoajia) helpottamaan.

Käytännössä kauneuden ja hyvinvoinnin pariin keskittyvä ilmainen Timma-sovellus (ja nettisivusto) yhdistää siis vapaita aikoja ja sopivia ammattilaisia etsivät asiakkaat palveluntarjoajien kanssa, joilla sattuu olemaan varauskalenterissa viime hetken peruutuksia tai muuten vain vapaita koloja. Varauksia voi tehdä minimissään 15 minuutin ja maksimissaan 5 päivän päähän, joten tämä sopii hyvin juuri näihin viime hetken spontaaneihin tarpeisiin.

Hakemistosta on helppo etsiä kaipaamansa palvelu, kartalta voi selata lähistöllä olevia hoitoloita ja hintavertailukin on kätevää, sillä kartalla näkyy suoraan valitun palvelun hinta eri toimipaikoissa samaan tapaan kuin vaikkapa Airbnb:ssä. Systeemin kautta on helppo selata ja varata vapaita aikoja ja muutenkin homma pelittää ihan poikkeuksellisen mutkattomasti. Ison plussan annan palvelulle myös siitä, että kustakin hoitolasta on runsaasti asiakasarvioita, joten ne auttavat myös valitsemaan itselle mieluisan palveluntarjoajan.

Koska Timma tarjoaa paljolti juuri näitä vapaiksi jääneitä satunnais- ja peruutusaikoja, palveluiden hinnat sen kautta ostettuina ovat usein hiukan normaaleja hintoja edullisempia. Tosin varaussysteemi on niin näppärä, että veikkaan monen palveluntarjoajan käyttävän sitä ihan muutenkin hyödykseen myös peruutusaikojen ohella ihan tavallisessa ajanvarauksessa. Maksu puolestaa hoituu samaan tapaan kuin Uberissa tai Woltissa eli maksukorttitiedot syötetään sovellukseen jo tunnuksia luodessa ja sen jälkeen maksu veloitetaan automaattisesti kortilta. Kätevää! Ja myönnän, että on yllättävän kiva tunne nousta hoitotuolista, laittaa takki päälle ja kävellä vain onnellisena ulos ilman sitä fyysistä maksutilannetta.

Timma on myös pienille yksityisyrittäjille aivan mainio kanava tavoittaa asiakkaita, joten näkisin, että tämä sovellus on vähän kuin win-win-juttu kaikille osapuolille. Monilla pienillä yrityksillä ei omasta takaa ole nettisivuja tai nettiajanvarausta, joten tätä kautta homma hoituu iisimmin verkossa.

Timma toimii tällä hetkellä Helsingin lisäksi kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa Turusta Rovaniemelle (ja Levillä myös). Palvelu onkin näppärä myös siitä näkökulmasta, jos esimerkiksi vieraassa kaupungissa tekee mieli hierojalle tai kasvohoitoon tai tulee akuutti tarve vaikkapa juhlakampaukselle. :)  Ja suomalaislähtöinen Timma on parhaillaan levittäytymässä myös muihin Pohjoismaihin, joten jatkossa kauneus- ja hyvinvointipalveluiden aikoja voi varailla kätevästi myös reissun päältä.

Olen itse testaillut Timman kautta paria palvelua ja olen ollut käyttäjäkokemuksiin todella tyytyväinen sekä itse sovelluksen että palveluiden puolesta. Voin siis lämmöllä suositella testaamaan – ihan superhyvä juttu! Onko siellä lukijoiden joukossa muuten joku, joka on ehtinyt jo kokeilla Timmaa?

EDIT: Kääk, innostukseni keskellä unohdin täysin laittaa postauksen mukaan alekoodin, jonka Timman pojat haluavat teille Pupulandian lukijoille tarjota. Alekoodilla ”pupulandia” saa siis 10 euroa alennusta Timman kautta varaamastaan palvelusta! :)

PS. Toinen testaamistani palveluista oli sokerointi ja koska olin ensimmäistä kertaa kokeilemassa, ajattelin, että voisin tehdä kokemuksesta vielä erikseen jotain omaa juttua. Osa saattoikin jo nähdä Snapchatin puolella (jennipupulandia) eilen ensikokemuksia ihan live-tilanteesta kiljahduksineen päivineen. :D Mutta siis kiinnostaisiko aiheesta vielä oma postaus ihan erikseen?

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Kauneus

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Kaisa

  Ihanaa! Olen jo pitkään venyttänyt parturiin menemistä, koska en ole löytänyt vakkarikampaajaa. Nyt innostuin postauksesi ansiosta ottamaan kampaamokäynnin asiakseni. Aika varattu huomiselle, ja oli kyllä pelottavan helppoa! Toivotaan, että lopputulos on parempi kuin edellisen kampaajan jäljiltä ja että luottokorttitiedot on turvassa. :D

 • Tiina

  Viime keväänä varasin itselleni kampaamoajan Timman kautta, koska opiskelijana uudessa kaupungissa minulla a) ei ollut hajuakaan missä kaikkialla on kampaamoja ja b) halusin päästä vähän halvemmalla :D. Timman kautta löysin kivan kampaamon ja oli kyllä kivaa kävellä uudella tukalla suoraan kampaamotuolista ulos kun maksu oli hoidettu jo etukäteen!

 • Brina

  Kaikki kampaamoyrittäjät eivät ole sisäistäneet, mitä tämä palvelu tarkoittaa!
  Tilasin mallinmuutosleikkauksen, maksoin siitä. Kohde oli vaikea löytää, kun talossa ei ollut talonumeroa. Päästyäni paikalle, asiakaspalvelijakseni tuli arka, juuri valmistunut parturi-kampaaja.
  ”Ei meillä mitään mallikirjoja ole”.
  Siinä alkujuttelun lopuksi hän totesi, että jospa otetaan vain vähän latvoista ja mietit vielä sitä leikkausta… Ei nimittäin ole aikaa niin paljon, että ko. mallinmuutosleikkausta ehtisi tekemään.
  Siitä olin kuitenkin maksanut ja sen tilannut!
  Vielä pitää hiukan kehittyä systeemin…

  • Kääk! Nyt kuulostaa kyllä siltä, että on mennyt pahemman kerran pieleen. Suosittelen ehdottomasti laittamaan tästä Timman suuntaan palautetta kampaamon tietojen kera, niin osaavat siellä sitten olla yhteydessä kampaamon suuntaan ja ohjeistaa jatkoa ajatellen. Onpa harmi, että kävi näin, mutta suosittelen tosiaankin laittamaan palautetta!

 • Erja

  Hyvä palvelu ! Uutena paikkakuntalaisena täältä on hyvä löytää tarvittavat kauneudenhoitopalvelut
  Ja mikä parasta aikoja on saatavilla myös pikaisesti ja usein edullisempaan hintaan !

 • Jantsu

  Mahtavan kuuloinen palvelu spontaaneille kauneuspalvelutarpeille!

  • Joo, tämä jää takuuvarmasti itselläkin käyttöön juuri tällaisia spontaaneja tilanteita varten! Loistopalvelu. :)

 • Riikka

  Mahtavaa, olen itse käyttänyt jo Timman edeltäjää Peruutusaikaa ja oon innoissani että toiminta laajenee! :) Onko tuossa alekoodissa muuten jotain viimeistä käyttöpäivää?

 • SuskiBlue

  Kiitos hyvästä jutusta, hauska lukea että joku muukin on tykästynyt Timmaan!

  Mä oon käyttänyt pelkästään sitä viimeisen vuoden ajan ja oon jo ihan riippuvainen sitä. :D Yleensä ajan varaus jää hieman viimetinkaan ja aiemmin se tarkoitti soittokierrosta vapaan ajan toivossa luottokampaajille. Nyt vapaat ajat näkee suoraan Timmasta – niin paljon helpompaa. :)

  Ja muuten, tässä on uusi ja toimiva ale-koodi, jos tuo aiempi on vanhentunut: WYTIKB (04/2018). Tällä siis 10 euron alennus kaikista Timman kautta varatuista palveluista.

Related posts