21/08/16

Ravuttomat juhlat

5 85

Takana on mitä ihanin viikonloppu, sillä pääsin kesän ensimmäistä (ja varmaan myös viimeistä) kertaa mökille. Sainpa myös kokea elämäni ensimmäiset ravuttomat juhlat. :) Rakas ystäväni Viena nimittäin järjesti upeat kekkerit kesämökillään pienelle ystäväporukalle rapujuhlien hengessä – ilman niitä rapuja vain.

Ravuton teema sopi minulle kala- ja äyriäisallergikkona varsin mainiosti, sillä sainpahan kerrankin tämän tyyppisissä teemakekkereissä jotain muutakin syödäkseni kuin paahtoleipää tai patonkia. Maistuva juhlamenu oli täynnä vegaanisia herkkuja kuten tomaattikeittoa, kantarelli-quichea sekä jälkiruoaksi mustikkapiirakkaa.

Viena on kyllä sellainen supernainen, että jaksan aina hämmästellä, millaisia herkkuja sen naisen hyppysissä syntyy – nykyään vielä aina vegaanisina. Ja kaiken lisäksi Vienan juhlissa kaikki on aina niin ihanan viimeisteltyä ja kaunista. Eikä emäntä itse koskaan vaikuta millään tavalla stressaantunelta järkkääjän roolistaan, vaan jotenkin se kaikki tuntuu luonnistuvan häneltä niin itsestään. Joillakin se järjestäminen on vain verissä. :) Onni on olla sellaisen ihmisen ystävä.

Tunnelmallisessa paikassa järven rannalla oli ihana ystäväporukan kokoontua pöydän ääreen viettämään kesäistä viikonloppua. Heitinpä eilisillan aikana mökkisaunan jälkeen viimein talviturkkinikin! En ole itse asiassa tainnut muutamaan vuoteen sitä viskata lainkaan, joten olipa kiva päästä järviveteen pulahtamaan.

Välillä mietin, miten onnekas olenkaan, että olen yhtäkkiä näin kolmekymppisenä löytänyt ympärilleni tällaisen mahtavan ystäväporukan, jollaista minulla ei ole koskaan aiemmin elämässäni ollut. Osan tämän joukon tyypeistä olen tuntenut tai tiennyt jo ennestään, mutta osa on ihan uusia tuttavuuksia viimeisen vuoden varrelta. Hulluinta on se, mikä meitä yhdistää: Snapchat.

Löysimme tällä kokoonpanolla toisemme oikeastaan snäpin välityksellä, kun seurailimme kaikki toistemme juttuja ja lopulta päätimme vähän hetken mielijohteesta järjestää viime syksynä ensimmäisen snäppimiitin. Kaikki porukan tyypit eivät mökkireissulle päässeet mukaan, mutta on ihana tunne tietää, että on tällainen oma joukko ihmisiä, joiden kanssa on niin mukavaa ja luontevaa viettää yhdessä aikaa. Olen teistä niin hurjan onnellinen, kaverit. <3 Kiitos mitä parhaasta mökkiviikonlopusta koko sakki ja erityisesti supernainen Viena ja maailman kärsivällisin mökki-isäntä Tuomas!

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • pöllö

    Olisiko mahdollista saada tomaattikeiton ohjetta? Sellainen olisi hakusessa ja uskoisin, että soppa oli hyvää?

  • Oooh, jee! Ravuttomat juhlat! Jotenkin karseeta katseltavaa ne punakat rapuparat :( Tää oli kiva juttu lukea!

  • Aba

    Oih mikä koiruus =) ihana !

  • sebbe

    Elämäsi ensimmäiset ravuttomat juhlat? Melkoista! Itse olen ollut elämäni aikana ehkä kymmenen kertaa ravullisissa juhlissa, mutta enimmäkseen ravuttomissa. Ihan kivalta näyttää silti ja varmasti kivaa vaihtelua ainaisten rapujen sijaan ;)

Related posts