10/08/16

Sisustus-terveisiä Kööpenhaminasta

8 85

Kukkuu ja terveisiä koleasta Kööpenhaminasta! Aurinko paistaa, mutta täällä on jo selvästi vilpoisampi sää kuin Helsingissä. Onneksi olin katsonut säätiedotteita ennakkoon ja osasin vähän varautua pukeutumisen osalta – loogisesti ajateltuna etelämmäs olisi tullut varanneeksi kevyempää kampetta.

Olen siis täällä Köpiksessä muotiviikkotohinoissa Elloksen kutsumana ja eilinen päivä olikin muodin sijaan omistettu sisustukselle, kun Ellos kutsui vieraansa tututumaan showroomiinsa Kööpenhaminan keskustassa. Ja siis apua, miten ihana se showroom olikaan! Olisin voinut muuttaa sinne asumaan siltä seisomalta. Näissä kuvissa näette vähän sisustus-inspiksiä sieltä showroomilta – ja KAIKKI mitä näette kuvissa, löytyy siis Elloksen valikoimista nyt tai lähiviikkoina.

Pakko sanoa, että on ollut jotenkin tosi jännää seurata vierestä tätä Elloksen uutta nousua. Muistan nimittäin lapsuudestani, kuinka Ellos oli silloin postimyyntikatalogeineen ainakin lapsen silmissä tosi cool brändi. Sittemmin postimyyntifirmat jäivät vähän jälkeen, mutta nyt verkkokaupoissa sama myyntisysteemi kukoistaa – digitalisoituna vain. Osa menneen ajan postimyyntifirmoista on pysynyt kehityksessä mukana ja osa on jämähtänyt sinne jonnekin 90-luvulle tyyleineen ja valikoimineen.

Elloskin oli pitkään vähän sellainen muinaisjäänne jostain menneiltä vuosikymmeniltä, mutta nyt muutaman viime vuoden aikana brändi on uudistanut itsensä ja ilmeensä täysin – ja todella onnistuneesti. Ainakin minä olen ollut nyt parina viime sesonkina suorastaan ällistynyt siitä, miten ihania sisustusjuttuja (ja vaatteitakin) Elloksen valikoimista löytyy. Voi toki olla, että ne ovat myös olleet osin ne omat mielikuvani vain, jotka ovat olleet jämähtäneet sinne 90-luvulle Elloksen suhteen, mutta nyt verkkokauppa on tehnyt todella hyvää työtä näiden ummehtuneiden käsitysten ravistelussa. Pyörin nimittäin eilen siellä showroomilla niin ihastuksissani, että teki samantien mieli laittaa koko kämpän sisustus uusiksi.

Kuulin muuten myös tuolla showroom-visiitilläni, että Ellos on avannut Kööpenhaminaan ensimmäisen fyysisen liikkeensä puolisen vuotta sitten. Jos kiinnostaa päästä fiilistelemään ja hypistelemään näitä sisustusjuttuja ihan livenä, niin täällä Köpiksessä se siis on mahdollista.

Ihastuin itse showroomilla erityisesti noihin kauniisiin tapetteihin, jotka siis myöskin ovat Elloksen valikoimaa. Oli mieletöntä huomata, miten valtavasti tapettivalinta voi muuttaa tilaa. Ja kuinka kirjava ja hallitsevakaan tapetti ei välttämättä ole sisustuksessa mitenkään sekava tai levoton, kun muut elementit ovat kohdallaan. Sain pienimuotoisen pakkomielteen tuosta portugalilaistyylisestä kaakelikuvioidusta tapetista – kyllä, se on siis tapetti! Nyt pitää vain löytää kämppä, johon sellainen sopisi. ;)

Ihan vilpitön kiitos Ellokselle tuosta eilisestä tilaisuudesta. Oli todella inspiroiva visiitti ja sain kyllä sellaisen sisustuskuumeen, että täytyy ehkä oikeastikin miettiä kotona muutamia juttuja uusiksi. Olen muutenkin ajatellut, että kaipaisin vähän jotakin uudenlaista ajatusta ja nyt niitä ideoita piisaa! Toivottavasti kuvista välittyy edes ripaus siitä eilisen kauniista kämpästä mahtavine sisustus-ideoineen!

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Koti, Matkat

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tiia

  Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

 • miia

  Inspiroivia sisustusideoita!
  Olikohan Saran kuvissa näkynyt vaalea neulemekkosi Arelan vai mistä ja milloin saatavilla, aivan ihana :)!

  • Kiva kuulla, että inspiroiduit näistä myös! :) Neulemekko on ostettu noin kuukausi sitten Massimo Duttin alennusmyynnistä Bilbaosta.

   • Miia

    Kiitos tiedosta! Ja harmi se ei siis ole enää saatavilla :/
    Sinulla on ihana persoonallinen tyyli :)!

 • Pauliina

  Hyvältä näyttää Elloksella! Harmi ettei 90-luvun toinen postimyyntifirma Anttila onnistunut tekemään vastaavaa..

 • Pin

  Olen myös tykästynyt Elloksen raikastuneeseen ilmeeseen. Olen hiljattain muuttanut ja tilasinkin Ellokselta paljon sisustusjuttuja uuteen kotiin: ihanista tuotteista huolimatta ISO HARMITUKSEN aihe ovat Elloksen rahtikulut. Ne ovat aivan järjettömät! Esim. 150 euron huonekalulle rahtikuluja tuli päälle 79 euroa. En voi ymmärtää… soisin, että Ellos pohtisi jatkossa jonkin muun kuin Postin käyttöä rahtien toimittamiseen. Esim. Room21 toimittaa yli 100 e:n tilaukset ilmaiseksi ja Hobby Hallistakin tilatessa rahti on yleensä ollut max 20 e. Jos rahtikuluihin ei tule muutosta, luulen että se pudottaa monia potentiaalisia tilaajia pois…

  • Tämä on muuten todella hyvä pointti! Itse en ole koskaan tilannut Ellokselta mitään isompaa, mihin olisi tullut mukaan noita rahtikuluja, joten en tiennytkään, että kuljetuskustannukset lankeavat heidän verkkokaupassaan tällä tavoin asiakkaalle. Vinkkaan tästä Elloksen suuntaan, on varmasti heille arvokasta palautetta.

Related posts