10/08/16

Hattuinspiraatiota syksyyn (ja kivoja uutisia)

5 80 kn-collection-aw16-18

Niin se vain syksy vähitellen kolkuttelee oven takana, vaikka elokuuta vielä hyvällä omatunnolla voikin kutsua kesäksi. Jotenkin sen orastavan syksyn jo haistaa ilmassa ja tuntee hienoisena kirpeytenä tuulessa. Pian päähän saa painaa hellehattun sijaan myssyn, pipon tai huopakankaisen lierihatun. Yksi syksyn tykätyimmistä jutuista joka vuosi onkin perinteinen kurkistus rakkaan ystäväni oman hattumerkin KN Collectionin tuoreeseen mallistoon. Ja nyt olisi jälleen aika tsekata, mitä tänä syksynä on hattu- ja asusterintamalla luvassa! Ja onpa KN Collectionilla aika kivoja uutisiakin…

Tykkään aivan hurjasti näistä tämän vuoden lookbook-kuvista. Shadi on aina yhtä kaunis, mutta näissä suomalaisissa peltomaisemissa on jotain ihanan uudenlaista raikkautta ja hatutkin pääsevät harmonista taustaa vasten upeasti esiin. Kuvat on napannut muutamalta viime vuodelta tuttuun tapaan valokuvaaja Vuokko Salo – upeaa työtä jälleen!

kn-collection-aw16-5

Monelle teistä KN Collection onkin varmasti vähintään täältä Pupulandian kautta tuttu, mutta mikäli se sattuu olemaan jollekulle ihan uusi tuttavuus, niin mainittakoon brändistä yleisemmin muutama sana. Malliston pääpaino on pipohatuissa, jotka ovat nimensä mukaisesti vähän kuin pipon ja hatun välimaastosta – siistimpiä ja ryhdikkäämpiä kuin pipot, mutta rennompia ja pehmeämpiä kuin hatut. Kokoelmaan kuuluu kuitenkin myös ihan perinteisiä pipoja, huopahattuja sekä syksyyn ja talveen sopivia asusteita. KN Collection panostaa hatuissaan korkeaan laatuun ja hatut valmistetaan pienillä perheomisteisilla tehtailla Italiassa ja Puolassa.

KN Collectionin malliston taustalla on idea, että vaikka kokoelmaan ilmestyy aina joka sesongiksi jotakin uutta, moni tuttu hattu jatkaa mukana kokoelmassa sesongista toiseen. Jos siis löytyy joku ehdoton oma lempparihattu, on todennäköistä, että sitä on saatavilla yleensä useampanakin kautena peräjälkeen. Värit ja materiaalit tai hattujen koristeet saattavat sen sijaan kaudesta riippuen vaihdella.

kn-collection-aw16-8

Tänä syksynä hattumallistossa nähdään paljon viininpunaista sekä uutena värinä kaunista salvianvihreää. Viime vuosina kovasti suosittu turbaanimalli pitää edelleen pintansa, mutta itse olen erityisen ilahtunut siitä, että mukana on tänä syksynä myös paljon erilaisia lierihattuja. Myös huivien ja ponchojen määrää on tuntuvasti lisätty, ja niitä on tulossa myös kevätmallistoon runsaasti keväisemmissä väreissä.

KN Collectionilla on paljon jälleenmyyjiä ympäri Suomen, mutta monissa myymälöissä on luonnollisesti vain muutamia merkin malleja saatavilla. Siispä minulla onkin teille nyt aivan mahtavia uutisia, sillä tänään keskiviikkona 10.8. on avattu Helsingin keskustan Stockmannille ihan uusi oma KN Collection -osasto! KN Collectionin oma piste sijaitsee uudistuneen asusteosaston yhteydessä katutasossa lähellä Mannerheimintien puoleista sisäänkäyntiä. Ja mikä parasta, täällä Stockan uudella osastolla on varsin kattavasti tarjolla syksyn hattumallistoa eli vihdoin on helppo käydä sovittelemassa useampiakin malleja kauniista syyshatuista ihan omaan päähän. :) Käykää siis ihmeessä katsastamassa ihan paikan päällä!

kn-collection-aw16-7

Ja vielä tähän loppuun on sanottava rakkaan ystäväni perheyrityksen ja KN Collectionin taivalta yli 20 vuoden ajan seuranneena, että Kati, olen niin ylpeä sinusta. Olet onnistunut ihan mielettömällä tavalla uudistamaan ja viemään eteenpäin pitkän linjan perheyritystä firman perinteet ja oman ilmeen silti säilyttäen. Nostat joka vuosi brändisi uudelle tasolle, enkä voi kuin ihailla sitä visiota, määrätietoisuutta ja taitoa, jolla omaa merkkiäsi luotsaat. Tällaisia pieniä suuria menestystarinoita on niin ilo seurata ja tsempata. Olet supernainen!

PS. Sellainenkin kiva uutinen on vielä paljastettavana, että saan tänä syksynä nimikkohatun KN Collectionin syysmallistoon ja olen tuosta uutukaisesta ihan mielettömän innoissani. Pääsen pian paljastamaan, millainen ikioma hattuni on ja se tulee olemaan tänä syksynä myynnissä. :) Jeee!

kn-collection-aw16-1 kn-collection-aw16-4kn-collection-aw16-2kn-collection-aw16-19kn-collection-aw16-12kn-collection-aw16-10kn-collection-aw16-11kn-collection-aw16-6kn-collection-aw16-16kn-collection-aw16-15

Photos: Vuokko Salo / KN Collection

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ihan mahtava juttu, että KN Collection pääsee omalla osastolla Stockalle, siellä on vihdoin herätty tuomaan suomalaisia merkkejä esiin!

  Kuvat ovat todella upeita, hienoa, että perheyritys on onnistuttu pitämään ajan hengessä kiinni. Varmasti ostan KN Collectionin hatun tänä syksynä!

  http://thewildethings.com

 • Marjo

  Kauniita kuvia!

 • Supa

  Todella kauniita hattuja ja kansainvälisen tason tuote ja stailaus. Markkinointikin näyttäisi olevan todella paljon myyvempää kuin muutama vuosi sitten.

  Kuitenkin, liiketoiminta-alan asiantuntijana en ymmärrä KN-collectionin ratkaisua nettikaupan puutteelle. On ihan turha laittaa eforttia brändinrakennukseen, jos tuotteen ostaminen on vaikeaa. Varsinkin kuin ponchot ja hatut ovat nettikaupassa suhteellisen helppoa myytävään kun vertaa vaikka housuihin tai muihin vaatekappaleisiin, joissa mitat ovat tosi tärkeitä. Ja mitä englanninkielisellä saitilla tekee, jos hattuja voi sitten ostaa Keravalta, huh huh…

  Ymmärsin, että tunnet merkin perustajat. Kai olet ystävällisesti tsempannut heitä laittamaan nämä myyntikanavat kuntoon? ;)

  Muuten en kommentoisi, mutta muistan lukeneeni blogistasi jo vuosia sitten, että nettikauppa on tekeillä. KN-collection business näyttää menevän sitten niin harvinaisen hyvin, että liikevaihtoa ei tarvitse kasvattaa, tässä on kestänyt jo useampi vuosi.

  • Tämä on erittäin hyvä pointti ja on tiedossa, että verkkokauppa olisi saatava pystyyn mahdollisimman pian. Valitettavasti tässä on niin sanotusti ollut kaikenlaista… Käytännössä KN Collection on yhden naisen firma ja ystäväni on hoitanut ihan kaiken duunin yksin käytännön varastohommaa lukuunottamatta. Verkkokauppaprojekti on ollut tekeillä kauan, mutta kuten nämä verkkosivuprojektit aina välillä tuppaavat venymään (kaikki sellaisia tehneet tietävät, mistä puhun :D ), asia jäi monesta syystä johtuen aikanaan kesken. Etenkin, kun Kati ehti välissä saada lapsen ja pyöritti yritystä vauvanhoidon sivussa, kaikki ”ylimääräinen” jouduttiin tuolloin karsimaan työlistalta pois. Toivon mukaan tuo verkkokauppa-asia ehdittäisiin pian saada kuntoon, koska on hyvin tiedossa, miten tärkeä kanava se olisi tavoittaa potentiaalisia asiakkaita. Mutta siis huippua kuulla, että tuotteet kiinnostavat ja kysyntää verkkokaupalle olisi. :) Se varmasti kannustaa tsemppaamaan asiassa entistä enemmän.

Related posts