29/07/16

Kesäkontrastia

5 158

Kuinka kätevää onkaan, että kaveripiiriin kuuluu stylistiystävä, kun joskus oma mielikuvitus ei aamulla kertakaikkiaan suostu yhteistyöhön vaatekaapilla. Tyyli-ideat syntyvät omassa päässäni yleensä kuin luonnostaan, joten ei juuri tarvitse turvautua ulkopuoliseen apuun, mutta pari päivää sitten oli sellainen fiilis, että pää löi totaalisesti tyhjää eikä oikein mikään tuntunut hyvältä. Tiedättehän nuo päivät, kun jotenkin mikään ei vain toimi – eikä se usein liity vain pukeutumiseen…

Meidän oli tarkoitus treffata Vesan kanssa myöhemmin päivällä, mutta aamu ei ottanut lähteäkseen käyntiin. Niinpä pyysin Vesalta ideoita, mitä pukisin päälleni – pitäähän stylistiystävää edes joskus käyttää hyödykseen. Usein toivottomimpinakin aamuina on se fiilis, että tekisi mieli laittaa päälle jokin tietty vaate tai asuste, mutta sitten kokonaisuuden rakentaminen sen ympärille ei vain ota luonnistuakseen. Mielessäni olivat tietyt kengät ja visioitakin oli, mutta mikään ei toiminut peilissä samalla tavoin kuin pään sisällä mielikuvissa ja osa niistä juuri sopivista vaatteista oli pyykkikorissa, jne. No kyllä te tiedätte.

Vesa tuumaili hetken ja ehdotti, että pue farkkuhaalarit. Että niiden sirojen ja naisellisten kenkien seuraksi voisi laittaa jotakin ihan toisenlaista kontrastia tuomaan. Siellä vakuuttelun lomassa taisi kuulua sellaisiakin termejä kuten ”Töölön Carrie Bradshaw”. Nauratti. Kukapa sitä ajatusta voisi vastustaa. :D Tein kiltisti työtä käskettyä ja vedin farkkuhaalarit jalkaan. Ja kieltämättä kokonaisuus oli naisellisten asusteiden kanssa aika hauska – jatkoon!

Vaikka kuinka yrittää käyttää omalla vaatekaapilla luovuutta, sitä huomaa usein jumiutuvansa tiettyihin ajatuskaavoihin omassa pukeutumisessaan. Olen joskus miettinyt, että olisi mahtavaa pyytää joku omasta mielestä tyylikäs kaveri penkomaan vaatevarasto läpi ja luomaan siitä ihan uudenlaisia asuyhdistelmiä. Joku muu ehkä osaisi paremmin ajatella ikään kuin ”outside the box”, kun ei katsele sitä samaa garderobia joka päivä. Joskus tuntuu suorastaan älyttömältä, kun keksii yhdistää kaksi pitkään kaapeissa lymyillyttä lempparia vuosien jälkeen toimivaksi kokonaisuudeksi ja miettii vain, että miksiköhän hemmetissä en hoksannut tätä jo aiemmin.

Ehkä tässä olisikin hauska juttuidean paikka – kaverien stailaukset ja näkemykset meikäläisen tyylistä. Mitäs tuumitte? :) No joka tapauksessa pari päivää sitten mentiin tällä tyylillä ja heti, kun kaupungilla törmäsin tuttuun, hän ihasteli, että olipa ihan erityisen kiva look. Eli pitänee päästää Vesa visioimaan joskus toistekin.

Translation: When you’re having an exceptionally dull day and you cannot figure out what to wear, ask your friend to style you. I think I should do that more often!

Farkkuhaalarit // denim overalls Gina Tricot*, toppi // top Weekday, laukku // bag Coccinelle / Shoes Like Candy*, kengät // shoes Pretty Ballerinas / Shoes Like Candy*, aurinkolasit // sunglasses Monki, sormus // ring Efva Attling*

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • j

  No nyt on kyllä hauska asu :)

 • Tinde

  Ei liity lainkaan tähän postaukseen, mutta osaisitko suositella ensimmäistä kertaa Italiaan yksin matkaavana, minne päin Italiaa kannattaisi suunnata. Ajattelin kysyä sinulta, koska tunnut paljon matkustelevan:)

  • Tinde

   Ja mielelläni otan vinkkejä vastaan myös muista matkakohteista. Kriteereinä Eurooppa, lämpö, suht edullinen hinta/laatusuhde ja tietenkin turvallisuus, kun lähden matkaan yksin, jaiks:)!!

   p.s Oletko sinä koskaan matkustanut lomalle yksin, kuulisin mielelläni kokemuksia miksei jopa postauksen aiheesta:) Ihanaa heinäkuun viimeistä viikonloppua.

 • Tinde

  Huomenta Jenni,

  Olen yönaikana kahlannnut läpi blogiasi (hello sleepless in helsinki:) ja ihastuin postaukseesi, jossa kerroit, että olet elämäsi varrella ajautunut mitä ihmeellisimpiin sattumuksiin, kun olet vaan uskaltanut avata suusi ja pitää silmät auki. Postauksessa taisit myös kertoa ystäväsi ex-tempore ulkomaanmatkasta, jos oikein muistan?! Olisi aivan ihanaa kuulla juuri näistä sinun ”kommelluksista” niin paljon, kun pystyt täällä niistä täällä blogissa kertomaan. En mustaa enää postaukseni otsikkoa, mutta oli kerta kaikkiaan oikein hyvä mielen postaus ja jäi kiinnostuneena kaipaamaan näitä tarinoita, koska yleensä ne ovat aina juuri niitä parhaimpia.

  • Tinde

   Ja postaus, josta puhuin oli siis ”Elämä kuin elokuvissa”

   En lakkaa ihastelemasta ja hehkuttamasta ko. postausta. Ehkäpä juuri siksi, että tunnistan itsessäni tyypin ”mulle ei koskaan tapahdu mitään” Voi, kun minulla olisi edes hitunen sinun rohkeuttasi ja saaneen sanoa jopa hulluuttasi, hah:)

Related posts