16/07/16

Vihreä reppu

11 171

Yhteistyössä Fjällräven

Muistan, kun joskus nelisen vuotta sitten ostin pitkän harkinnan jälkeen itselleni Fjällrävenin Kånken-repun. Kånken-huuma taisi olla tuolloin syttymässä täyteen roihuunsa, koska pian sen jälkeen päiviteltiinkin Flow-festareilla sitä, kuinka suunnilleen joka toisen festarikävijän selässä keikkui samainen reppu. :D Muistan, että joku teki jonkun mahtavan festarikollaasinkin, jossa olivat Kånkenit rivissä kaikissa eri sateenkaaren väreissä festarikansan selässä.

Minulla on jotenkin ollut aina sellainen nostalginen suhde Fjällräveniin brändinä, koska siihen liittyy vahvoja muistoja lapsuudesta. Omat vanhempani ovat käyttäneet kettulogolla varustettuja vaatteita niin kauan kuin muistan ja edelleen nuo monta kymmentä vuotta vanhat kamppeet palvelevat mökillä marjanpoimintareissuilla ja sienimetsällä. Ikää vaatteilla taitaa olla jo pitkästi päälle 30 vuoden, mutta vieläkään eivät osoita hapertumisen merkkejä – pehmenevät vain entistäkin mukavammiksi päällä.

Arvostan Fjällrävenissä kovasti korkeaa laatua ja luonnonläheisiä arvoja, ja siksi olikin kiva kuulla merkin uusimmasta tulokkaasta, joka ilmestyy myyntiin alkusyksystä. Alkuperäinenkin Kånken on ollut melkoisen luontoystävällinen tuote, mutta nyt Fjällräven on tuomassa myyntiin vieläkin ympäristöystävällisemmän version klassikkorepusta. Uusi Re-Kånken on nimittäin valmistettu 95-prosenttisesti täysin kierrätetyistä materiaaleista.

Käytännössä repun valmistusmateriaalina on käytetty 11 käytettyä muovipulloa, joista polyesterkangas on valmistettu. Myös nahkaiset osat on tässä versiossa korvattu brodeerauksilla ja uusi SpinDye-värjäysmenetelmä on entistäkin ympäristöystävällisempi. Kaikki repun kangasosat ja hihnat on tehty samasta materiaalista, mikä helpottaa repun kierrätystä sitten sen elinkaaren loppuvaiheessa – tosin kokemuksen mukaan tämä hetki koittanee vasta joskus todella pitkän ajan kuluttua.

Syksyn uutuusvärejä on juuri tämä raikas vihreä, joka kuvastaa tuota repun filosofiaakin aika hauskalla tavalla, mutta tarjolla on tyypilliseen tapaan myös iso liuta muita värejä. Mietin alkuun, että olisikohan tämä vihreä ihan minun värini ja osaisinko yhdistää sitä oikein mihinkään, mutta nyt kun kokeilin sitä näiden neutraalimpien värien parina, niin se näyttääkin tosi kauniilta. Tämä reppu on vain kuvauslainassa, mutta saan myöhemmin omakseni tuollaisen Re-Kånkenin itse valitsemassani värissä. Mutta mitäs tuumitte, pitäisikö kuitenkin ottaa tämä vihreä sittenkin?

PS. Kiinnostuneille tiedoksi, että tämä uutuus tulee myyntiin elokuussa!

Translation: Check out the new Fjällräven Re-Kånken back pack that is 95% made of recycled materials. :) It will be in stores in August.

Trenssitakki // trench coat Massimo Dutti, t-paita // t-shirt Arela, farkut // jeans Lindex, kengät // shoes & Other Stories, reppu // back pack Fjällräven Re-Kånken (kuvauslainassa / borrowed), aurinkolasit // sunglasses BikBok (saatu blogin kautta / gifted)

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Nuuka

  Ovathan nuo reput ihan hienoa, mutten silti ymmärrä, mikä niissä maksaa…

  • Minusta Kånken ei edes ole mitenkään niin kamalan kallis, kun katsoo, mitä reput yleisesti ottaen maksavat. Mutta ehkä se on se laatu, mikä maksaa? Omat kokemukset Fjällrävenin tuotteista ovat, että ne kestävät lähestulkoon läpi ihmiselämän.

 • Hieno reppu! Itse olen aina ajatellut, että olen liian ”kaupunkilaistyttö”, jotta voisin kyseistä reppumallia käyttää. En ole tarpeeksi boheemi, haha. Sinulle se kuitenkin sopii :) Ja olen samaa mieltä merkin laadusta! Itse etsin uutta nahkareppua…reput ovat kyllä viime vuosina palanneet aikuismuotiin, vielä pari vuotta sitten en olisi voinut kuvitellakaan käyttäväni taas reppua.

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  • Minusta on jotenkin hassua, miten monelle Fjällräven edustaa jotain sellaista luonnonläheistä erämeininkiä, että koetaan, että itse ei sen takia voida vaikkapa Kånkenia käyttää (tiedän siis muitakin, jotka ajattelevat näin). Vaikka itse olen sielultani kaupunkilaistyttö, omat vanhempani ovat eräihmisiä henkeen ja vereen ja tästä syystä Fjällräven on ollut elämässä läsnä lapsesta asti enkä ole ajatellut, että sitä olisi kaupunkilaismimminkään sopimatonta käyttää. Rohkeasti vain! :)

 • Oooh superhienoa! Olen aina miettinyt, että kun Kånken edustaa jollain asteella ns. ”kettutyttöarvoja” niin olisi hienoa, jos se olisi ympäristöystävällisempi tuote. Todella hieno edistysaskel. Vielä kun ”klassikkomalli” muutettaisiin kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistetuksi, niin olisi Fjällräveniltä nappisuoritus.

  http://thewildethings.com

  • Ymmärtääkseni tuon perus-Kånkeninkin tuotantoprosessi on melko vastuullinen, mutta hienoa silti, että asiaan on haluttu panostaa vielä ihan ekstraa. Sehän voi olla, että jossain vaiheessa kaikki Kånkenit ovat näitä kierrätysmateriaaleista valmistettuja, mutta joka tapauksessa tämä on hyvä askel oikeaan suuntaan. :)

 • Mansku

  Olen ollut Kånken-fani jo kohta 20 vuotta. Ensimmäisen ostin, kun menin lukioon 90-luvun lopulla. Siitä asti ei olemuita ollutkaan. Mutta, haluan kommentoida laatuasiaa. Kånken EI ole niin laadukas ja kestävä kuin ihmiset luulevat. ”Isältä pojalle” -maine on mun kokemusten, ja tuttavien kokemusten mukaan kyllä myytti. Itsellä taitaa olla viides menossa, ja kaikki ovat hajonneet ihan normaalikäytössä. Vetskarit hajoaa, kankaan pohjaan tulee pieniä reikiä (erityisesti koulureppukäytössä), ajan saatossa kangas kulahtaa ihan kunnolla ja reppu menettää ryhtinsä. Ja jos sen pesee, lähtee värit ihan kunnolla. Mun yhdestä Kånkenista hajosi kaikki kolme (3) vetskaria! Ja jollei hajoa, ne joskus lähtee aukeamaan alhaalta itsekseen.

  Tämä vaan huomiona. Silti rakastan Kånkenia, koska se on mun silmään niin hyvännäköinen, hyvänkokoinen, siro ja herkullisia värejä on monta! Inhoan reppuja missä on liikaa taskuja ja härpäkkeitä. Kånken on yksinkertainen. Pitää vaan ostaa aina uusi, kun vanha kulahtaa. Ja ehkä laatukin on patantunut ajan saatossa. Kånken on hyvä muutamien vuosien reppu, ei kuitenkaan sukupolvien. :)

  Ps. Hyvännäköinen tuo vihreä!

  • No höh! Vaatteet ovat tuntuneet ainakin silloin kultaisella 70-luvulla olevan tehty todella kestämään, koska vanhemmillani on tosiaan edelleen noita ikivanhoja kamppeita aktiivikäytössä ja edelleen tuntuvat ihan priimalta, vaikka toki tässä ajassa jo kulumaakin näkyy. :) Harmi, jos Kånken ei ole kestävyydessään ihan samaa luokkaa. Toki reppu on eri tavalla kovassa käytössä ja kulutuksessa kuin vaate, mutta harmillista silti. Itsellä Kånken on käytössä vain yhtenä laukkuna muiden joukossa, joten se kohtelu on hitusen armollisempaa ja hellempää kuin jos keikkuisi selässä joka päivä. Mutta siinä olet kyllä tismalleen oikeassa, että design tässä tuotteessa on visuaalisesti kohdallaan ja on jotenkin tosi hauskaa, että se on kestänyt aikaa kaikki nämä vuosikymmenet muuttumattomana. :)

   • Mansku

    Joo, luulen että Fjälkun vaatteet ja esim. Teltat ja muu erätavara on parempaa kestävyydeltään ja tosi hyvälaatuisia. Reppu on aika koetuksella, jos käyttää paljon. Mutta onpahan syy silloin tällöin vaihtaa bäriä, :)

 • Miina

  Tämän postauksen kuvat ovat erityisen viehättäviä! Jotenkin nuo pient yksityiskohdat kruunaavat kaiken. Hämmästyin. Ihanaa.

  Jos hippirepuista tykkää, niin inkkas tekee sitten hippikenkiä. https://inkkas.shoes/shop/women.html

 • Mietiskelijä

  Mitenköhän on mikromuovin laita? Irtoaakohan repusta paljonkin mikromuovia ympäristöön, eli onkohan sittenkään niin ekologinen?

Related posts